» »

Gradnja mansardnega stanovanje - katero podjetje oz. projektant?

Gradnja mansardnega stanovanje - katero podjetje oz. projektant?

Graditelj ::

V domači hiši (ljubljansko območje) želimo na podstrešju zgraditi mansardno stanovanje (z ločenim vhodom). Nič posebnega, gre za približno 70 m2 veliko površino z normalnih vhodom s stopnišča, verjetno dovolj visoko, ni nič izolirano, ampak morda bo potrebno zamenjati streho (mogoče zgolj kritino?), inštalacije bodo tam oz. se bodo nadaljevale glede na spodnje etaže (npr. tam kjer je kuhinja, kopalnica wc spodaj bo tudi zgoraj itd.), seveda pa je tu še vprašanje birokracije glede na to, koliko se bo posegalo v samo stavbo (na koncu mi verjetno gradbeno dovoljenje ne uide, kar me bolj skrbi iz časovnega vidika; vsekakor je zaželeno, da je vse zgrajeno varno po predpisih). Toliko za kratek oris prostora.

Predvsem me zanima, katerega projektanta, gradbeni inženiring oz. podjetje ste sami najeli oz. mi lahko priporočate za takšen projekt? Morda še toliko v informacijo, da se bo večji del financiral preko kredita (kar pomeni, da bom rabil ustrezne predračune ipd.).

Koliko bi stalo oz. koliko je vas prišlo, kaj takšnega, je vem da malo deplasirano vprašanje, ker je vse odvisno od posamičnega stanovanje, načina kako ste se lotili gradnje (samoiniciativno in prihranili, ali preko tujih izvajalcev) in noben ne more dati resne ocene, dokler zadeve vsaj ne vidi, ampak se kljub temu ne branim vaših izkušenj, koliko je vas stala gradnja podstrešnega stanovanja.:D

Sedaj malo sem pobrskal po internetu, povprašal tudi po ostalih forumih in našel naslednja podjetja, ki jih navajam po abecednem redu brez da bi karkoli zares vedel, katero je dobro, slabo, sposobno, ali se sploh zares ukvarja z mansardami, tudi vprašanje, koliko sem jih izpustil oz. sploh nisem našel itn. (malo sem sicer gledal na to, kdo ima blokirane račune, kar je verjetno slab znak - da recimo ni plačal podizvajalcev - samo nisem za vse prepričan):

arhilab d.o.o. (račun blokiran)
AS Invest d.o.o.
Begrad gradnje, d.o.o. (en račun blokiran, drugi odprt)
Bojan Gojković s.p., B.G. MONT
Dušan Ivančič s.p., IBK Studio
EVROMOJSTER d.o.o.
Gradnje Lamut Inžinering d.o.o. (blokiran račun)
GRATING M TEAM, d.o.o.
GRIP Pro d.o.o.
Hiša Juting d.o.o.
Lesmo d.o.o.
Mateja Dermastja s.p., Kreativne prostorske rešitve
Miran Jelovčan s.p., GIPS, (blokiran račun)
MITRA MONT d.o.o. (blokiran račun)
Nermin Mahmutović s.p.
P.STUDIO POPISI d.o.o.
Prenovitelj d.o.o.
Semago d.o.o.

vsezagradnjo.eu, portal s kontakti (ETHOR d.o.o.)

Je imel že kdo izkušnje s kakšnim zgoraj navedenim?

Upam, da bo tema na koncu v pomoč tudi ostalim, ki stojijo pred enakim izzivom:)
  • spremenilo: Graditelj ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dolžniki, neplačevalci prispevkov, ipd... kako?

Oddelek: Loža
61005 (700) jeremenen
»

s.p. ali d.o.o

3510867 (10035) Chelios
»

Dvig mesečne socialne pomoči na 449,66 eur (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26989785 (73669) gruntfürmich
»

sam puf (s.p.)

161547 (1316) Thomas

Več podobnih tem