» »

Kako disk priklopiti?

Kako disk priklopiti?

fantasycamp ::

Ok sem bl slab pr tem, dobil sem kišto ki ima dual core in grafično ki pa nima istih priklopov za disk prilagam slike tko da stručkoti lahko pomagate.

Na svojem disku že imam win os in vse programe, na drugem računalniku je linux.
Ta disk z min hočem dat v novo kišto in potem kasneje disk na katerem je linux formatirat ter uporabljat kot sekundarnega.

disk ki je trenutni in ga hočem dat v novo kišto!

plata te kište (grafična je na plati)

disk ki je trenutno v kišti ki jo hočem uporabiti

plata te kište

oba diska skupaj

Levi je trenutni(win), desni(linux) je ta ki je v novi.

Ker je moj trenutni disk na prvi sliki priklopljen z rdečo žico me zanima bi jo lahko prenesel na drugo plato, oziroma kaj naredit?

Brias ::

levi disk je SATA desni disk je IDE in kot vidim na 2gi sliki imas se prazne priklope za SATA ...

s katerega diska bo prvo bootalo pa nastimas v biosu ce ti default ne bo odgovarjal ...

eno sata enoto vidim da imas ze priklopljeno ( kak pekac ? )

poleg nje priklopi ta tvoj novi sata disk ...

fantasycamp ::

Brias je izjavil:

levi disk je SATA desni disk je IDE in kot vidim na 2gi sliki imas se prazne priklope za SATA ...

s katerega diska bo prvo bootalo pa nastimas v biosu ce ti default ne bo odgovarjal ...

eno sata enoto vidim da imas ze priklopljeno ( kak pekac ? )

poleg nje priklopi ta tvoj novi sata disk ...

ja na prvih dveh slikah je kišta ki je stara in iz nje hočem ven vzet disk ga dat v to spodnjo ki ima svojo grafično kartico ki ni integrirana ampak ima disk ki je IDE. Kako to Sata priklopit v to kišto?

Brias ::

zal zaradi prevec kablovja ne morem niti videti ce se kje skriva ide priklop ...

niti ne morem razbrati katera plata je ( da preverim na netu ce ima ide priklop ...)

ce ga nima, potem lahko kupis kaksen IDE kontroler ( ki se ti ga pomoje ne splaca ... )

na bolhi so od 8 do 20 eur, vendar preden kupis, preveri, da deluje lahko na njem samostojen disk in ne da je samo za IDE RAID, ker taksna ti ne bo koristila ...

tukaj je npr en oglas, vendar nisem preverjal ce deluje samo kot RAID .... ali samostojni disk ... ali oboje ...
http://www.bolha.com/racunalnistvo/shra...

ide je pocasnejsi in nima smisla investirati v .... tehnolosko zastarelo zadevo ...

raje disk prodaj in kupi SATA ...

ne vem koliko imas velik disk, ampak sata diski so poceni / rabljeni ,...
80gb 7-8 eur
160gb 10-12 eur
320gb 18-22 eur
500gb 35 eur

ide so se enkrat drazji ,,,,

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brias ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov SSD, star računalnik - Problem