Forum » Loža » Pravni nasvet: policist se je pozabil podpisati na plačilni nalog
Pravni nasvet: policist se je pozabil podpisati na plačilni nalog
bubble3 ::
Zdravo!
Zaradi kršitve 2. odstavka 7. člena ZJRM (nedostojno vedenje) sem dobila globo v višini 417€. Policistki sem pokazala sredinec - pri legitimiranju prijateljice in tudi kasneje je bila zelo neprofesionalna, a to tukaj ni relevantno, zoper policistkino vedenje bom itak vložila ločeno pritožbo.
Dobila sem plačilni nalog, gre za izpolnjen obrazec, na dnu katerega je rubrika "ime in priimek ter podpis policista", a policistka je izpolnila samo ime in priimek, podpisati pa se je očitno pozabila.
Zanima me, ali bo ugovor zoper plačilni nalog zaradi te pomanjkljivosti uspešen. Če vložim ugovor in ta ni uspešen, moram namreč plačati celotno globo in ne samo polovičnega zneska. Se lahko še na kak drug način izognem plačilu? Policistka je izpolnila tudi nek zapisnik, ki ga nisem dobila. Na njem je navedla 2 priči, kolega policista, za katera sicer vem, da dejanja nista videla.
Najlepša hvala.
Zaradi kršitve 2. odstavka 7. člena ZJRM (nedostojno vedenje) sem dobila globo v višini 417€. Policistki sem pokazala sredinec - pri legitimiranju prijateljice in tudi kasneje je bila zelo neprofesionalna, a to tukaj ni relevantno, zoper policistkino vedenje bom itak vložila ločeno pritožbo.
Dobila sem plačilni nalog, gre za izpolnjen obrazec, na dnu katerega je rubrika "ime in priimek ter podpis policista", a policistka je izpolnila samo ime in priimek, podpisati pa se je očitno pozabila.
Zanima me, ali bo ugovor zoper plačilni nalog zaradi te pomanjkljivosti uspešen. Če vložim ugovor in ta ni uspešen, moram namreč plačati celotno globo in ne samo polovičnega zneska. Se lahko še na kak drug način izognem plačilu? Policistka je izpolnila tudi nek zapisnik, ki ga nisem dobila. Na njem je navedla 2 priči, kolega policista, za katera sicer vem, da dejanja nista videla.
Najlepša hvala.
- spremenil: Mavrik ()
SG_101 ::
Po ZUP odločba brez podpisa pomeni zelo hudo napako - gre za neobstoj odločbe (torej je enako, kot da je sploh ni). Jst bi rekel da je pri plačilnem nalogu enako.
kmetek ::
kaj ste pa sploh delali, da ste bili legitimirani? verjetno kaj pile in po uri sodeč se drle po 10 uri?
Magic1 ::
Malo se boš še načakala, da bo prišel nekdo, ki kaj ve gor. Do takrat bo pa mal nabijanja. Glede pritožbe na policistkin odnos, lahko kar pozabiš. Upanje ti ostane le glede podpisa. Vendar, če je napisala ime in priimek, se lahko že to upošteva kot podpis. Moje mnenje. Načeloma bi slika naloga(pobarvaš tvoje podatke) dala več podatkov, ki bi pomagali pri nasvetu.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
bobby ::
čist simpl, sklicuješ se na nepravilni postopek, če res manjka policistov podpis.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Yacked2 ::
Pomojem bi rabila dobrega odvetnika, ki ti te stal več kot tvoja globa - plačaj ! Naša policija ter sodstvo sta pa itak v kurcu. Starejši gospe napišejo kazen ker je peljala 5 km/h preveč, proklete tajkune, zaradi katerih smo tu kjer smo pa vsi pustijo pri miru. Ali ko roparjem SKB POZABIJO povedati pravice ?!?
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
WarpedGone ::
Država je točno taka kot so njeni državljani.
Ki uradnim osebam kažejo sredince in se pol cmerijo, kako bi se lahko izognili kazni za takšna junaštva.
A bo ugovor uspešen ali ne boš ugotovila tako, da ga vložiš.
Potem se pa pred svojim očetom pobahaj kakšno junaštvo se greš, da ti pripelje dve okrog kepe.
Ki uradnim osebam kažejo sredince in se pol cmerijo, kako bi se lahko izognili kazni za takšna junaštva.
A bo ugovor uspešen ali ne boš ugotovila tako, da ga vložiš.
Potem se pa pred svojim očetom pobahaj kakšno junaštvo se greš, da ti pripelje dve okrog kepe.
Zbogom in hvala za vse ribe
gzibret ::
Kako userji nabijate tukaj, da kar ni več res. Če bi bil jaz mod v temlem oddelku bi pobrisal vse, razen dveh odgovorov.
Drugače pa... Scan bi prišel še najbolj prav. Če je policistka napisala svoje ime in priimek z roko s kulijem, bo trdila, da je to bil podpis, ti boš pa dobila še kakšnih 50EUR povprečnine zraven. Težka bo.
Če bi že pisal pritožbo, bi se obesil na kaj drugega, tisto pa podal le še kot dodatno podkrepitev trditve.
Drugače pa... Scan bi prišel še najbolj prav. Če je policistka napisala svoje ime in priimek z roko s kulijem, bo trdila, da je to bil podpis, ti boš pa dobila še kakšnih 50EUR povprečnine zraven. Težka bo.
Če bi že pisal pritožbo, bi se obesil na kaj drugega, tisto pa podal le še kot dodatno podkrepitev trditve.
Vse je za neki dobr!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gzibret ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 100925 (18791) | UganiKdo |
» | plačilni nalog - napačna registrska (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 11078 (6518) | Daniel |
» | Partnerko dobil radar (z mojim avtomobilom) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 92415 (57411) | Darko! |
» | Plačilo kazni za prometni prekršek? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26545 (13860) | Aston_11 |
» | Uklonilni zapor (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13873 (10448) | Keyser Soze |