Forum » Loža » Kateri aparat za peko kruha?
Kateri aparat za peko kruha?
shadeX ::
Kupujem aparat za peko kruha ampak se mi niti ne sanja o teh rečeh, tako da sploh nimam pojma na kaj moram paziti pri nakupu te naprave. Recimo sem gledal na mimovrste. Kakšna je recimo razlika ( razen v ceni ) med temi dvemi aparati.
Aparat 1
Ali
Aparat 2
Še eno vprašanje. Recimo ta naprava deluje popolnoma avtomatsko. Ti zmečeš noter sestavine in aparat poskrbi za vse drugo?
EDIT:
Vidim da imata oba po 12 programov. Zakaj so sploh ti programi? Mislm, več vrst kruha al kako? iz istih sestavin itak ne moreš narediti čudežev.
Aparat 1
Ali
Aparat 2
Še eno vprašanje. Recimo ta naprava deluje popolnoma avtomatsko. Ti zmečeš noter sestavine in aparat poskrbi za vse drugo?
EDIT:
Vidim da imata oba po 12 programov. Zakaj so sploh ti programi? Mislm, več vrst kruha al kako? iz istih sestavin itak ne moreš narediti čudežev.
- premaknil iz Kaj kupiti: bluefish ()
Tomson ::
Gorenje BM 900 Al - zmagovalec testa
V končni razvrstitvi je bil najboljši Gorenjev aparat, predvsem zaradi dobrih ocen za pripravo kruha. Da je pri tem aparatu vse tako, kot si želimo, dokazuje tudi podatek, da ni gnetilni kavelj med preizkusi nikoli obtičal v kruhu, za pripravo kruha po posameznem programu pa je med preizkušenimi aparati porabil najmanj časa. Le po porabi energije se ni uvrstil med prve, je pa še vedno med varčnimi. Upravljanje je po mnenju ocenjevalcev odlično, pohvalili so tudi estetsko obliko aparata.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
erkgheoruugh ::
Kruhomati delujejo avtomatsko kot si rekel. Namečeš sestavine noter in prigeš. Na začetku je edino malo lovljenja s pravilno količino vode. Ta namreč lahko precej varira glede na vrsto kruha in moke. Najbolje je večkrat probati z majhnimi spremembami, si beležit rezultate in se držat tistega, ki ti najbolj odgovarja. Tudi za odmero vode je fajn vedno vzeti iste merice, ker med sabo fucking odstopajo, ne bi verjel, če ne bi v živo sprobal.
Glede programov je pa tako, da so za različne vrste kruha (tudi sestavine so drugačne), nekateri programi so samo za določeno fazo postopka (gnetenje, ali mešanje), ali pa kaj ekstra kot npr. kuhanje marmelade. Dobesedno.
Glede programov je pa tako, da so za različne vrste kruha (tudi sestavine so drugačne), nekateri programi so samo za določeno fazo postopka (gnetenje, ali mešanje), ali pa kaj ekstra kot npr. kuhanje marmelade. Dobesedno.
sirotka ::
MTB ::
Sam uporabljam pekače kruha že 12 let in kruh pečem 3-4x na teden. Imel sem Kenwooda, Clatronica in Moulinexa. Po določenem času na vsakem nekaj gre, največkrat tesnilo okoli osi mešala. Cena posode je v vseh primerih vsaj 50% celega aparata.
Od tvojih 2 želja je Sencor hudo podoben mojemu Moulienxu. BM900 model je imel včasih tudi Kenwood, kar se mi zdi prevelika slučajnost, da ne bi imela nič skupnega.
Glede ostajanja mešala v kruhu. Ko boš kruh spekel 100x, bo pri vsakem modelu ostalo v kruhu. Posode so si pri vseh zelo podobne, če ne celo enake.
Različno dolgi programi - testo za vzhajanje potrebuje čas, obstajajo sicer različni hitri programi, ki pa dajo drugačen rezultat kruha, oziroma strukturo. Ko jih nekaj sprobaš, vidiš kateri ti najbolj sede, če ti sploh. Poznam tudi takšne, ki jim kruh iz aparata ni všeč.
Je pa aparat super za gnetenje testa. V njem si pripravim testo za pico, potico in še marsikaj.
V glavnem, vsak aparat moraš naštudirat, vsi to približno tam nekje...
Od tvojih 2 želja je Sencor hudo podoben mojemu Moulienxu. BM900 model je imel včasih tudi Kenwood, kar se mi zdi prevelika slučajnost, da ne bi imela nič skupnega.
Glede ostajanja mešala v kruhu. Ko boš kruh spekel 100x, bo pri vsakem modelu ostalo v kruhu. Posode so si pri vseh zelo podobne, če ne celo enake.
Različno dolgi programi - testo za vzhajanje potrebuje čas, obstajajo sicer različni hitri programi, ki pa dajo drugačen rezultat kruha, oziroma strukturo. Ko jih nekaj sprobaš, vidiš kateri ti najbolj sede, če ti sploh. Poznam tudi takšne, ki jim kruh iz aparata ni všeč.
Je pa aparat super za gnetenje testa. V njem si pripravim testo za pico, potico in še marsikaj.
V glavnem, vsak aparat moraš naštudirat, vsi to približno tam nekje...
Avenger ::
Gorenjev 1200BK se verjetno še najbolj splača vzet, v Merkurju je v akciji za 80€. Je eden bolj redkih, ki imajo dve metlici - če ima metlico ima kruh pokončno obliko, kar mi ni najbolj všeč. Deluje zelo tiho, programi so krajši kot pri Moulinexu ki smo ga imeli prej. Slaba stran so pa recepti - bel kruh rata v nulo, polbeli ali polnozrnati pa ne ravno. Za brezglutenski kruh sem mailal Gorenje, ker ni bilo recepta in so rekli, da je recept kot za običajen kruh, le izbereš program za brezglutenski kruh. Rezultat je bila pogojno užitna opeka. Po enem mesecu še vedno eksperimentiram s črnim. Črn kruh za sendviče naj bi imel neverjetne 3 žlice medu, jaz sem dal dve in je bil presladek. Pa večina receptov za 900g kruh zahteva 3/4 zavojčka kvasa. Kako točno to odmeriš, ne pišejo. Stavim da v Gorenju niso popolnoma nič sprobavali kako nek kruh najbolje spečt... itak pa, da ne bo kdo presenečen - Made in China.
Aparat: 5/5
Cena: 4/5
Recepti: 1/5
Aparat: 5/5
Cena: 4/5
Recepti: 1/5
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
MTB ::
Generalnega recepta itak ne moreš narediti. Velika razlika je lahko že med mokami, poskusi vzeti isti tip moke različnih proizvajalcev, pa glej kakšno testo bo nastalo ob enaki količini vode. Včasih skoraj ne moreš verjet. Zato so vsi recepti približni.
Če daš peči kruh takoj (brez zamika), lahko uporabiš sveži kvas, okoli 10 g na 450g moke (za program 2-2.5 ure), za hitrejše programe kvasa več. Če želiš kruh ki ni bel, uporabiš 300g (250g) bele moke in 150g (200g) katere druge. Po mojih izkušnjah najbolj optimalna kombinacija.
Če daš peči kruh takoj (brez zamika), lahko uporabiš sveži kvas, okoli 10 g na 450g moke (za program 2-2.5 ure), za hitrejše programe kvasa več. Če želiš kruh ki ni bel, uporabiš 300g (250g) bele moke in 150g (200g) katere druge. Po mojih izkušnjah najbolj optimalna kombinacija.
fosil ::
Jaz ti tudi priporočam da vzameš takega, ki ima dve mešalki, ker dobiš ven nekaj podobnega štruci.
Pri tistih z eno pa pride ven nekakšna čudna kocka.
Pri tistih z eno pa pride ven nekakšna čudna kocka.
Tako je!
Blinder ::
Koliko dobre kruhe dobite ven iz teh aparatov? Pri mojem če dam notri drago moko in drag kvas dobim kljub temu še vedno kruh, ki je slabšega okusa kot najcenejši kruh v trgovini.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
jabe ::
Obupne... Po spominu izpred 15 let nazaj, ko so bili teli aparati v iber popularni. Dvomim da je danes kaj drugače, pri nas ce že pečemo kruh, ga na peš...
OutOfTheBox ::
Koliko dobre kruhe dobite ven iz teh aparatov?
Dobre.
Pri mojem če dam notri drago moko in drag kvas dobim kljub temu še vedno kruh, ki je slabšega okusa kot najcenejši kruh v trgovini.
Zato ker v trgovini dajo še kej druzga not in ne samo tiste osnovne sestavine. Če si vzameš čas in z recepti eksperimentiraš, boš lahko dobil dober kruh ven, nikoli pa ne bo tako dober kot trgovinski, kjer so vključeni aditivi za vonj, okus in drugačna oprema za peko kruha kjer je testo mehko, puhasto..
Jaz sem svoj recept na kruhomatu dobro izpilil, partnerka pravi da ji je to najboljši kruh in prekaša trgovinskega sploh ko je topel (meni ne), ampak zagotovo lahko narediš dober kruh za vsakdanjo uporabo.
eEdbM ::
Smo nabavili, da bi pekli kruh/pecivo, delali jogurte in podobno. Ne, kupljeno na očitno dolgoročno zalogo, vprašanej, če bo sploh delovalo kdaj, še zaprto po N letih zaradi lenobe. Ne, evo, takoj po dopustih začnemo 1000%!
velikBrokoli ::
Za dober kruh potrebuješ le pečico, moko, kvas in čas, da ga par ur malce gneteš na vsakih 30min te gromozanski aparati res niso potrebni, na koncu se samo prah gor nabira..
Invictus ::
Obstaja tudi kruh brez gnetenja, pa še tega ni treba...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Blinder ::
velikBrokoli je izjavil:
Za dober kruh potrebuješ le pečico, moko, kvas in čas, da ga par ur malce gneteš na vsakih 30min te gromozanski aparati res niso potrebni, na koncu se samo prah gor nabira..
v pečici sem ga tudi delal in je prišel boljši, kot z aparatom
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
OutOfTheBox ::
Z aparatom delat kruh je umetnost. Lahko narediš odličnega z aparatom in samo slepo sledenje navodilom iz aparata ne bo naredilo dobrega kruha.
Drži pa da imaš pri pečici več kontrole nad temperaturo, vzhajanjem, kroženjem zraka, kjer dobiš veliko prednosti v primerjavi s kruhomatom. Sam pri kruhomatu pa ni treba da si zraven. Skratka vse je odvisno od potreb.
Boljšega kruha v splošnem ne boš naredil v kruhomatu kot v pečici, ampak boš s tem trejdal svoj čas in druge resource kot je umazana posoda, dražja peka, tvoja prisotnost (gnetenje, prestavljanje v pečico, bit blizu pečice v času peke ipd).
In ker zahteva toliko več resourcov večina tega ne bo delala vsak dan, medtem ko kruhomat lahko naredi sam kruh vsaki dan in ga lahko vsak dan ješ svežega. Svež / topel kruh iz kruhomata vedno premaga 1 dan starega iz pečice.
Drži pa da imaš pri pečici več kontrole nad temperaturo, vzhajanjem, kroženjem zraka, kjer dobiš veliko prednosti v primerjavi s kruhomatom. Sam pri kruhomatu pa ni treba da si zraven. Skratka vse je odvisno od potreb.
Boljšega kruha v splošnem ne boš naredil v kruhomatu kot v pečici, ampak boš s tem trejdal svoj čas in druge resource kot je umazana posoda, dražja peka, tvoja prisotnost (gnetenje, prestavljanje v pečico, bit blizu pečice v času peke ipd).
In ker zahteva toliko več resourcov večina tega ne bo delala vsak dan, medtem ko kruhomat lahko naredi sam kruh vsaki dan in ga lahko vsak dan ješ svežega. Svež / topel kruh iz kruhomata vedno premaga 1 dan starega iz pečice.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Blinder ::
V mojem primeru iz aparata za peko kruha tudi svež je slabšega okusa, kot najcenejši v trgovini.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Hudobec82 ::
Men tut še ni ratalo necga normalnga kruha iz tega dobit. Še najbližje sm pršu s svežo(!) predpripravljeno mešanico za kruh. In to zgolj uno za bel kruh. Tm notr je bela moka, mal soli in suh kvas. To načeloma deluje, za nujne primere. Svež kruh je še tm nekje,... da je za pojest.
eEdbM ::
Okus ni v redu ali še kaj drugega tudi? Kak okus bi moral biti? Je vlažen, sprijet, premalo kipnjen?
Blinder ::
Pri meni je vse slabo, okus, kruh ni toliko mehek, ter skorja je bolj visoka kot sredina kruha, če si predstavljaš kruh, ki pride ven iz škatlice s kvadratno obliko, stranice so visoke medtem ko sredina stropa je nižja, skratka tudi ustal ni dovolj dobro.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Hudobec82 ::
Različne programe maš. Pri normalni peki pri men kruh vzhaja, pade skup,...in se šele potem speče. Je zbit in ni za jest. Na nekih quick programih je bel krug pogojno uredu, ker se začne pečt že med vzhajanjem. Za zajtrk je ok. Za večerjo, je sam še za kure.
Drugač pa se mi zdi, da je lih kle problem. Kar sem peku kruha v pečici sm ga zmerej dal direk v zelo vročo. Da je dobesedno eksplodiral in se napihnil. Tak kruh je bil ok. Dočim sem recimo pozim probaval kruh vzhajat v pečici na neki minimalni temperaturi in potem, ko se mi je zdel dost napihnen, kr navru temperaturo do konca na 220C. Ta kruh je isto sedu skup in bil zanič. In isto nardi avtomat za kruh. S testom notr počas dviguje T.
Drugač pa se mi zdi, da je lih kle problem. Kar sem peku kruha v pečici sm ga zmerej dal direk v zelo vročo. Da je dobesedno eksplodiral in se napihnil. Tak kruh je bil ok. Dočim sem recimo pozim probaval kruh vzhajat v pečici na neki minimalni temperaturi in potem, ko se mi je zdel dost napihnen, kr navru temperaturo do konca na 220C. Ta kruh je isto sedu skup in bil zanič. In isto nardi avtomat za kruh. S testom notr počas dviguje T.
nokken ::
Skorja je definitivno slabsa kot v pecici ali trgovini, pac nacin kako se pece ni druge. Okus je definitivno boljsi ko v trgovini, ker pac das notri tisto kar tebi pase ne tisto kar se je nekdo drug odlocil da bo tebi pasalo. Kar se pa mehkobe, pravilnega vzhajanja itd. tice je pa stvar malo poskusanja. Malo je potrebno najti ustrezen program, pa vsaj pri meni pomaga, ce dam stvari v stroj tako da je kruh ready po 10h ne po 2.5h kolikor je dolg program. Moj je definitivno mehkejsi kot tisti iz trgovine, je pa res, da ne zdrzi enako dolgo kot tisti iz trgovine. Za to je pa precej dober razlog... nima vseh tistih E-jev, ki jih ima tisti v trgovini in je posledicno boljsi in definitivno precej bolj zdrav.
krho ::
Jaz imam parno pečico in program za peko kruha je narejen, tako, da se pečica greje do nastavljene temperature in dokler pečica nima 100C dodaja paro. Jaz direktno po drugem vzhajanju vklopim peko in ne jemljem nič ven.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Kanban ::
Kombinirane parne so zakon. Pri nas ogromno kuhamo, pečemo, eksperimentiramo in nam ni žal da smo se malo bolj stegnili za našo. Kruha ne jemo vsak dan, ga pa pečemo praktično vsak teden, včasih tudi 2x.
krho ::
Jaz spečem kruh za vikend 2-3x po cca 1,5kg, potem se razrežene vsak na 3 konce in zamrzne sproti jemlje ven. samo pri nas tudi štruklje recimo "skuhamo" v pečici. Pa recimo krompir se peče z vlago, da ni treba pokrivat.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Aparat za peko kruha (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25974 (6202) | zuz3k |
» | Aparat za peko kruha (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 40985 (36176) | fosil |
» | Pečem domač kruh preračunano stane 0,5 evra/kg (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20187 (18112) | energetik |
» | KRUHOMAT - Aparat za Peko Kruha - katerega kupiti???Oddelek: Loža | 25129 (22816) | gruntfürmich |
» | Peka kruha... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10410 (8632) | Nejc Pintar |