» »

Kateri aparat za peko kruha?

Kateri aparat za peko kruha?

shadeX ::

Kupujem aparat za peko kruha ampak se mi niti ne sanja o teh rečeh, tako da sploh nimam pojma na kaj moram paziti pri nakupu te naprave. Recimo sem gledal na mimovrste. Kakšna je recimo razlika ( razen v ceni ) med temi dvemi aparati.

Aparat 1
Ali
Aparat 2

Še eno vprašanje. Recimo ta naprava deluje popolnoma avtomatsko. Ti zmečeš noter sestavine in aparat poskrbi za vse drugo?


EDIT:

Vidim da imata oba po 12 programov. Zakaj so sploh ti programi? Mislm, več vrst kruha al kako? iz istih sestavin itak ne moreš narediti čudežev.

Tomson ::



Gorenje BM 900 Al - zmagovalec testa

V končni razvrstitvi je bil najboljši Gorenjev aparat, predvsem zaradi dobrih ocen za pripravo kruha. Da je pri tem aparatu vse tako, kot si želimo, dokazuje tudi podatek, da ni gnetilni kavelj med preizkusi nikoli obtičal v kruhu, za pripravo kruha po posameznem programu pa je med preizkušenimi aparati porabil najmanj časa. Le po porabi energije se ni uvrstil med prve, je pa še vedno med varčnimi. Upravljanje je po mnenju ocenjevalcev odlično, pohvalili so tudi estetsko obliko aparata.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

bdoxx ::

bi bilo malo čudno, če na tem testu nebi zmagal Gorenjev aparat 8-)

erkgheoruugh ::

Kruhomati delujejo avtomatsko kot si rekel. Namečeš sestavine noter in prigeš. Na začetku je edino malo lovljenja s pravilno količino vode. Ta namreč lahko precej varira glede na vrsto kruha in moke. Najbolje je večkrat probati z majhnimi spremembami, si beležit rezultate in se držat tistega, ki ti najbolj odgovarja. Tudi za odmero vode je fajn vedno vzeti iste merice, ker med sabo fucking odstopajo, ne bi verjel, če ne bi v živo sprobal.

Glede programov je pa tako, da so za različne vrste kruha (tudi sestavine so drugačne), nekateri programi so samo za določeno fazo postopka (gnetenje, ali mešanje), ali pa kaj ekstra kot npr. kuhanje marmelade. Dobesedno.

sirotka ::

bdoxx je izjavil:

bi bilo malo čudno, če na tem testu nebi zmagal Gorenjev aparat 8-)


Dvomim, ker pri ostalih stvareh ne forsirajo gorena naprej. Sicer pa, malo je treba tud na domačo robo gledat.

Tudi mene zanimajo ti aparati, kakšen je okus kruha, če se ga spaca s temi mašinami?

MTB ::

Sam uporabljam pekače kruha že 12 let in kruh pečem 3-4x na teden. Imel sem Kenwooda, Clatronica in Moulinexa. Po določenem času na vsakem nekaj gre, največkrat tesnilo okoli osi mešala. Cena posode je v vseh primerih vsaj 50% celega aparata.
Od tvojih 2 želja je Sencor hudo podoben mojemu Moulienxu. BM900 model je imel včasih tudi Kenwood, kar se mi zdi prevelika slučajnost, da ne bi imela nič skupnega.
Glede ostajanja mešala v kruhu. Ko boš kruh spekel 100x, bo pri vsakem modelu ostalo v kruhu. Posode so si pri vseh zelo podobne, če ne celo enake.
Različno dolgi programi - testo za vzhajanje potrebuje čas, obstajajo sicer različni hitri programi, ki pa dajo drugačen rezultat kruha, oziroma strukturo. Ko jih nekaj sprobaš, vidiš kateri ti najbolj sede, če ti sploh. Poznam tudi takšne, ki jim kruh iz aparata ni všeč.
Je pa aparat super za gnetenje testa. V njem si pripravim testo za pico, potico in še marsikaj.
V glavnem, vsak aparat moraš naštudirat, vsi to približno tam nekje...

Avenger ::

Gorenjev 1200BK se verjetno še najbolj splača vzet, v Merkurju je v akciji za 80€. Je eden bolj redkih, ki imajo dve metlici - če ima metlico ima kruh pokončno obliko, kar mi ni najbolj všeč. Deluje zelo tiho, programi so krajši kot pri Moulinexu ki smo ga imeli prej. Slaba stran so pa recepti - bel kruh rata v nulo, polbeli ali polnozrnati pa ne ravno. Za brezglutenski kruh sem mailal Gorenje, ker ni bilo recepta in so rekli, da je recept kot za običajen kruh, le izbereš program za brezglutenski kruh. Rezultat je bila pogojno užitna opeka. Po enem mesecu še vedno eksperimentiram s črnim. Črn kruh za sendviče naj bi imel neverjetne 3 žlice medu, jaz sem dal dve in je bil presladek. Pa večina receptov za 900g kruh zahteva 3/4 zavojčka kvasa. Kako točno to odmeriš, ne pišejo. Stavim da v Gorenju niso popolnoma nič sprobavali kako nek kruh najbolje spečt... itak pa, da ne bo kdo presenečen - Made in China.

Aparat: 5/5
Cena: 4/5
Recepti: 1/5
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

MTB ::

Generalnega recepta itak ne moreš narediti. Velika razlika je lahko že med mokami, poskusi vzeti isti tip moke različnih proizvajalcev, pa glej kakšno testo bo nastalo ob enaki količini vode. Včasih skoraj ne moreš verjet. Zato so vsi recepti približni.
Če daš peči kruh takoj (brez zamika), lahko uporabiš sveži kvas, okoli 10 g na 450g moke (za program 2-2.5 ure), za hitrejše programe kvasa več. Če želiš kruh ki ni bel, uporabiš 300g (250g) bele moke in 150g (200g) katere druge. Po mojih izkušnjah najbolj optimalna kombinacija.

fosil ::

Jaz ti tudi priporočam da vzameš takega, ki ima dve mešalki, ker dobiš ven nekaj podobnega štruci.
Pri tistih z eno pa pride ven nekakšna čudna kocka.
Tako je!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Aparat za peko kruha (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7625345 (5573) zuz3k
»

Aparat za peko kruha (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14639238 (34429) fosil
»

KRUHOMAT - Aparat za Peko Kruha - katerega kupiti???

Oddelek: Loža
2424926 (22613) gruntfürmich
»

Naprava za izdelavo kruha

Oddelek: Loža
142848 (2397) MIHAc27
»

Peka kruha... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5610030 (8252) Nejc Pintar

Več podobnih tem