» »

Dober hamburger v centru Ljubljane

Dober hamburger v centru Ljubljane

1
2
3

piromanček ::

vegeta nikoli NIKDAR! in s tem mislim vso hrano na svetu

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: miraldi ()

Unknown_001 ::

Hmm, pol tud za gvirc pr zrezkih ne uporablat? To bo bol težko atetu dopovedat, ker jo čist zmeri uporabla.:D

Brias ::

@nny je izjavil:

http://www.mesnine-dezele-kranjske.si/?...

Za čevapčice, pleskavico je najboljša mešanica govedine in svinjine. Govedina ima premalo maščobe.



pametna trditev ... govorijo imena ki v Ljubljani nekaj pomenijo ...

preberi si clanek 2 topica nad tvojo trditvijo ...

Gospod Jovan Perić, lastnik gostilne Pri Jovotu ter izumitelj dostave hrane (in čevapčičev) na dom Hallo Jovo, za trenutek spustil v svojo kuhinjo, kjer je bila na veliki rostfrei mizi gora mase. Boksnil je vanjo in dejal: "Masa mora biti prožna. V čevapčiče gresta samo junetina in sol.

Več gospod Jovan takrat ni povedal. A vendarle je dal jasno vedeti, da je svinjina v čevapčičih, pa čeprav gre za tiste, ki so narejeni po srbski paradigmi, kvečjemu incident. Resda incident, ki je v naših krajih, kjer nemalokdo čevapčiče še vedno dela iz enake mešanice mletega mesa, kakršno mesarji iz obreznin mesa ponujajo tako za špagete z bolonjsko omako kot musake, polpete in podobne jedi, zelo pogost.


Da, svinjino mešajo mogoče bodisi tisti, ki ne vedo, kaj počnejo, in menijo, da spada zraven, ali pa tisti, ki bi radi prihranili denar, kajti svinjina je cenejša od junetine," je deset let kasneje na vrtu svojega gostišča Napoli v Novih Jaršah razpravo nadaljeval Bojan Tepić.


Haris Babić, lastnik Harambaše, lokala v zaledju fakultete za arhitekturo, ki je začel obratovati pred sedmimi leti in kjer ponuja svojo verzijo sarajevskih čevapčičev. Brez ovčjega mesa. To je med Slovenci vendarle tvegano.


Masa torej? Vse kaže, da se osnovna uganka mase skriva v razmerju pustega in mastnega junčjega mesa ter v tem, kako se to meso poveže v procesu staranja. Maksimalen, zdi pa se, da tudi dokaj standarden čas za pretvorbo kupljenega mesa v maso, ki gre na žar, naj bi bil 48 ur.

http://www.dnevnik.si/objektiv/reportaa...

Unknown_001 ::

Sj lahk kdo svijsko mast not da, če mu ni dost mastno, al pa z ocvirki proba spečt, kokr sem omenu prej.:D

Keyser Soze ::

Pravi čevapi so brez svinjine!

Sam sploh ne pogledam več čevapov, ki se prodajajo v klasičnih slovenskih mesarijah in štacunah. Eno samo spahovanje in riganje. Po tapravem, sarajevskem čevapu se mi še nikoli ni spahovalo.

P.S.: Mater, se mi je zaluštal zdajle čevapov. :D
OM, F, G!

Unknown_001 ::

Dj nehi, matr, še sam sem si mogu jt zdj mal salame narezat, da sem se vsaj mal potešil, zdj jo pa morm spet načet :D:P:|:):D:))8-)

@nny ::

Jagnjetina ima za slovenski gobček premočan okus.
ČE bi jo sploh znali pravilno pripraviti.
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf

Unknown_001 ::

Ohoho, jagenček je fini, ampak kle naj bi bilo govora o pleskavicah za burger, a mi smo na čevape zavili.

Grumf ::

Po mojem tole prekaša vse predloge: http://www.hot-horse.si/polnozrnate-dob...
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the
experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination
to do so.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Avenger ()

fosil ::

Gospod Jovan Perić, lastnik gostilne Pri Jovotu ter izumitelj dostave hrane

Če nekdo izjavi tako neumnost, potem ne moreš resno jemat ničesar kar pove. Pa naj bo to novinar, ali pa ta "izumitelj".
Tako je!

Grumf ::

Brias je izjavil:

Haris Babić, lastnik Harambaše, lokala v zaledju fakultete za arhitekturo, ki je začel obratovati pred sedmimi leti in kjer ponuja svojo verzijo sarajevskih čevapčičev. Brez ovčjega mesa. To je med Slovenci vendarle tvegano.

Aja mimogrede, zadnjič sem ta malega peljal tja, za okus ne morem povedati, lahko pa povem, da kljub temu, da jih je,
je drugega pljunil ven, zgledali pa so hudo kompaktni in čigumijasti.
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the
experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination
to do so.

Okapi ::

Ako nemas merak na jedenje,
ne se pipaj oko ćevapi.
Ćevapi su za ljudi.
Od meljeno meso od plećku,
od siju na bika i od paflaku.
Kad se ubavoi izmesi,
turi se na led, da prespie.
Ujutro se izmelje jos jed'n put.
Kad meso odvugne - turi se na žar.
Ćumur mora da je iz planinu.
Domaćica da je ubava.
Domaćin da nee budala.
Kad se toj udesi,
ćevap sam ripne na čoveka, u tanjir.
Takvi ćevapi praviv se
samo u Leskovac.


Sastojci za cca 1 kg:

Juneće meso
0.5 kg plećke
0.4 kg vrata
0.1 kg potrbušine
20 g soli - (2%)

100 - 150 gr svinjske masti (10 - 15 %)



Meso se iseče u kocke 3-5 cm i posoli. Meso se dobro izmeša i ostavi da odleži 5-6 sati. Posle toga meso se melje na rešetki prečnika 8-10 mm. Dobro se izmeša i ostavi u frižider da odstoji još 8-12 sati. Nakon toga, meso se ponovo samelje na rešetki promera 3-4 mm dodaje se mast i dobro izmeša. Takvo meso treba da odleži još 2-3 sata u frižideru.



Neposredno pre stavljanja na roštilj mesu se može dodati i malo crnog luka (sitno seckanog), tucane ili zelene ljute paprike (sitno seckane) i malo bibera. Neko dodaje i tvrdi kačkavalj sečen na kockice 5 mm. Sve se dobro izmeša, formira u lopte od 200-250 g i stavlja između 2 celofana namazana uljem. Tada se ravnomerno pritisne kuhinjskom daskom i dobije formirana okrugla pljeskavica debljine 1-1,5 cm.

Marat ::

Brias je izjavil:

drugace pa best one: ( rabis samo instant zar in lepinjo ( dve ) + meso po zelji )

1. kupis enego od instant grillov ( pumpa, mercator, bauhaus, spar .... od 1 do 5 eur )




E, super si to napisal! :) sploh nisem vedu za te instant grille...

[D]emon ::

A loh s tem instant grilom na balkonu grilas ? :D
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Keyser Soze ::

Nope.
OM, F, G!

Brias ::

[D]emon je izjavil:

A loh s tem instant grilom na balkonu grilas ? :D


ko sem imel 20 let manj ... sem z taksnim parkrat grillal na balkonu ...( tak instant zar je bilo takrat treba kupiti v italiji ... ze takrat je bila cena 10,000 lir, kar je 5 eur ... )

sedaj .... si ne bi vec upal :)

prevec se kadi, ko sok od mesa oz. olja kaplja po oglju ...

prvic sem celo iz balkona odnesel v kuhinjo, dal pleh na stedilnik, zar gor, upalil napo na ful, ampak ni pozirala ...

drugic, tretjic mislim da sem pekel bolj zrezke iz svinjske ribice, nic extra olja ...


ampak kot pravim, ni lepo za sosede, kdo lahko poklice gasilce ces da gori, lahko se dejansko kaj vname ...

saj lahko gres pod blok na klopce.....

to smo tudi dostikrat :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brias ()

[D]emon ::

Brias je izjavil:

saj lahko gres pod blok na klopce.....


Da mi kdo policijo poklice zakaj klosarim :D
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

stb ::

mirancar je izjavil:

a je še kak burger kjer te vprašajo a hočeš medium, well-done, rare ?

Repete na Gornjem trgu. Slastno!

Venomus ::

Tsssssssk, sem mislil da smo Slovenci večji gurmani kot Američani in njihovi burgerji... :D:P

Američani nimajo okusa za hrano in so njihovi ''cup cakes'' in ''cheesecake'' vrh ponudbe... Vsak, ki ima vsaj malo pojma o kuhanju ve, da se te dve sladice zelo enostavno pripravi.

Enako je z burgerji. Kruh, meso in dodatki in to je to. Ni sicer najbolj enostavno zadeti pravo mešanico vsega tega v burgerju, ampak vseeno, ni neka znanost.

Enkrat na leto sicer mi zapaše kakšen Hot-Horse (včasih je bil še boljši), ampak upam, da se ta trend ne bo razvil pri nas kot v USA.

Smurf ::

Po mojih izkusnjah je povprecni hamburger v Sloveniji boljsi kot v Ameriki, ampak so pa najboljsi hamburgerji v Ameriki bistveno boljsi od slovenskih.

[D]emon ::

Venomus je izjavil:

Američani nimajo okusa za hrano in so njihovi ''cup cakes'' in ''cheesecake'' vrh ponudbe...


Se vidi, kako dobro "poznas" amerisko kuhinjo. ;)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Venomus ::

[D]emon je izjavil:

Venomus je izjavil:

Američani nimajo okusa za hrano in so njihovi ''cup cakes'' in ''cheesecake'' vrh ponudbe...


Se vidi, kako dobro "poznas" amerisko kuhinjo. ;)


Saj res... imajo še ultra komplicirane brownije in muffine :)

Tukaj je pa bolj govora o burgerjih, ki so si jih američani nekako prisvojili.

[D]emon ::

Ampak si ti posplosil na vso hrano. Ne palamudi. :)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Isotropic ::

duna imbiss?
ceprav brez bonov je bila par let nazaj FAJN draga.

Phantomeye ::

win64 je izjavil:

blackbfm je izjavil:

mcd je dober, burgerking tudi ampak imajo zaposlene nesposobne ljudi tak da naredijo vcas fuckup iz narocila, hors je tudi ok..nevem kva neki bluzite glede mesa..ce kje, je lih pr ksnmu tamalem siptarju meso sumljivega porekla, pri mcd pa je vsaj kolikor tok na nivoju. Sem pa jedel dobre in slabe hamburgerje povsod, odvisno kok majo sveze sestavine in kok ma kdo slab dan.

Daj ne ti bluzit, meso v mcdonaldsu je zanič.
Drugače pa dobra vila(pri tivoliju) ima kar dobre hamburgerje. So pa relativno dragi.


Zakaj pa bluzi? Njemu je dober, teb ni? Kje je tukaj problem?

Mcdonalds je bil vcasih bolj na nivoju, ampak vecje kot je podjetje, vec potrebe je po standardizaciji... to pa ma svoje implikacije.

Brias ::

recimo zanimiva je srbija, Nis ...

big mac stane tam 250 dinarjev ( 2.3 EUR )


mala pleskavica pecena na oglju v lepinji - 50 din
velika pleska / oglje - 80 din
gurmanska, spikana ali polnjena pleska / oglje - 100 din
vec ali manj ostalo / z lepinjo - 120 din
dimljena/polnjena/bela vesalica / z lepinjo - 150 din

priloge se ne racunajo, niti se ne racuna kajmak kot priloga ..

ampak to je vse peceno na oglju, tega je v samem nisu ... neomejeno ...

fast food serbia stile :)



tukaj pa je ena dobra, zanimiva restavracija 20km iz nisa, Kamiondzije / Svrljig
http://www.restorankamiondzije.com/menu...
znani so po brutalnih ( vrhunskih )porcijah ...


tukaj je cenik, racunajte da je 1 EUR 108 DIN ... ( full cenik je levo gor na strani ... )


MERE ( 1 meter vesalice ) IN KILAZE ( pol KG manjse porcije ) niso pretiravanje !!!

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

tikitoki ::

Lars in Sven je precenjeno sranje. Mogoče bolj k McDonald's

Magic1 ::

tikitoki je izjavil:

Lars in Sven je precenjeno sranje. Mogoče bolj k McDonald's

Madoniš si rabil. Tako stanje je že vsaj pet let. Ti je lahko jasno že po obisku. Deset let nazaj je bilo konstantno konkretno polno. Zdaj je vse prazno vsakič, ko grem mimo.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

link_up ::

vsi cvapi so kul, ampak cez gasilske jih pa ni. Pristen okus po veselicah...ne pa jagnjetina, ki je ze sama po sebi groznega okusa(dlaka, bljak). Podobna neumnost so puranji dunajci...vsi pa vemo, da mora bit dunajc telecji.

Cisto vsako zadevo moramo spimpat, ki pride od drugod.
In and Out

tikitoki ::

Magic1 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Lars in Sven je precenjeno sranje. Mogoče bolj k McDonald's

Madoniš si rabil. Tako stanje je že vsaj pet let. Ti je lahko jasno že po obisku. Deset let nazaj je bilo konstantno konkretno polno. Zdaj je vse prazno vsakič, ko grem mimo.


Nisem probal prej. Če ne bi nečak želel, tudi sedaj ne bi. nisem pričakoval veliko, sam ni niti to doseglo.

link_up je izjavil:

vsi cvapi so kul, ampak cez gasilske jih pa ni. Pristen okus po veselicah...ne pa jagnjetina, ki je ze sama po sebi groznega okusa(dlaka, bljak). Podobna neumnost so puranji dunajci...vsi pa vemo, da mora bit dunajc telecji.

Cisto vsako zadevo moramo spimpat, ki pride od drugod.


Sam imam najraje piščančji dunajski zrezek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tikitoki ()

videc ::

Dunajc je svinjski.

kamiKaZaA ::

videc je izjavil:

Dunajc je svinjski.

Točno to. Je sočen. Medtem, ko je piščančji/puranji preveč suh in ga težje ješ. Svinjski dunajski + pomrfit + solata je zmagovalna kombinacija za prste polizat.

Magic1 ::

Suh je, če ga ne znaš spečt. Ga je pa res težko glih prav spečt, ker je res hitro preveč.
Magic

Steinkauz ::

Dunajski zrezek je samo eden. Telečji.

Ostalo so pohani zrezki

Magic1 ::

Pohani zrezek je recimo iz piščančjih beder BBK, ali kaj podobnega, malo debelejše. Dunajc je pač tanek šnicel. Lahko pa govorimo zdaj strikno definicijo, ki jo pa nihče ne uporablja. Še na Dunaju ne.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

feryz ::

S čim se folk obremenjuje. Vsak burger je navadno sranje.
Jaz hodim v Burger time, ker je pri roki. Pa še babe dobijo tisto vegi žvarovno.
Sicer jaz vedno vzamem samo krompirček in onion rings. Se mi ne da z mesom daviti.

Magic1 ::

Ti itak nisi faktor, ko ne smeš pojest več kot 1000kcal v dnevu. Burger bi te hipno ubil.
Magic

Siso ::

Tapravi dunajc je telečji in vedno na maslu spohan....
Na burger greš pa h Čadu na pljeskavico sa kajamak

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Siso ()

feryz ::

Yep, če ga naročim, ga mora pa mulc pol pojesti.
Kar spet ni fajn.

Tja grem itak samo takrat, če moram kaj delati v stanovanju.
Jaz delam, trije me gledajo in po uri ali dve, so trije lačni, jaz pa sit. Vsega. Nekako tako to zgleda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: feryz ()

kamiKaZaA ::

Siso je izjavil:

Tapravi dunajc je telečji in vedno na maslu spohan....
Na burger greš pa h Čadu na pljeskavico sa kajamak

Na dobre čevape se gre k Kimi-ju (malo pred Lipnico/Leibnitz), ko dobiš v glineni (vroči) posodi čevape namočene v kajmak. Mnjami.



https://www.kimis.at/

Majo pa drugače tudi dober Burger s pohanim mesom.

Tody ::

Lol k avstricom hodit na čevape.... Sej vemo kje so čevapi doma ane?

kamiKaZaA ::

Tody je izjavil:

Lol k avstricom hodit na čevape.... Sej vemo kje so čevapi doma ane?

Res ne vem kaj si s tem želel povedati? Kakšna je torej razlika, če greš v Avstrijo ali Ljubljano na čevape? Če misliš, da pri Kimi-ju moreš znati nemško, da kaj naročiš, se motiš. ;)

kriptobog ::

Steinkauz je izjavil:

Dunajski zrezek je samo eden. Telečji.

Ostalo so pohani zrezki


V resnici sta dva:
wiener schnitzel - telecji
wiener schnitzel art - svinjski

tikitoki ::

kamiKaZaA je izjavil:

videc je izjavil:

Dunajc je svinjski.

Točno to. Je sočen. Medtem, ko je piščančji/puranji preveč suh in ga težje ješ. Svinjski dunajski + pomrfit + solata je zmagovalna kombinacija za prste polizat.


Če je suh, delaš nekaj narobe.

kamiKaZaA ::

tikitoki je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

videc je izjavil:

Dunajc je svinjski.

Točno to. Je sočen. Medtem, ko je piščančji/puranji preveč suh in ga težje ješ. Svinjski dunajski + pomrfit + solata je zmagovalna kombinacija za prste polizat.


Če je suh, delaš nekaj narobe.

Potem delajo tudi v gostilni narobe, ker mi je enakega okusa pripravljen doma ali v gostilni.

2dark ::

kamiKaZaA je izjavil:

videc je izjavil:

Dunajc je svinjski.

. Medtem, ko je piščančji/puranji preveč suh in ga težje ješ. Svinjski dunajski + pomrfit + solata je zmagovalna kombinacija za prste polizat.



To pol ne znaš spečt, ker puranji zrezrek dunajski ni suh, če je normalno pečen.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

kamiKaZaA ::

2dark je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

videc je izjavil:

Dunajc je svinjski.

. Medtem, ko je piščančji/puranji preveč suh in ga težje ješ. Svinjski dunajski + pomrfit + solata je zmagovalna kombinacija za prste polizat.



To pol ne znaš spečt, ker puranji zrezrek dunajski ni suh, če je normalno pečen.

Potem tudi v gostilni ne znajo pečt, ker mi je isto suh napram svinjskemu dunajskemu, kateri mi je sočen.

2dark ::

kamiKaZaA je izjavil:

Siso je izjavil:

Tapravi dunajc je telečji in vedno na maslu spohan....
Na burger greš pa h Čadu na pljeskavico sa kajamak

Na dobre čevape se gre k Kimi-ju (malo pred Lipnico/Leibnitz), ko dobiš v glineni (vroči) posodi čevape namočene v kajmak. Mnjami.



https://www.kimis.at/

Majo pa drugače tudi dober Burger s pohanim mesom.


Ti si pa očitno bolj micene narave.. Tam enih 60 kg s poteljo vred, ker tole na sliki se normalen moški z najmanj 100 kg ne naje.

kamiKaZaA je izjavil:



Potem tudi v gostilni ne znajo pečt, ker mi je isto suh napram svinjskemu dunajskemu, kateri mi je sočen.


Gostilna ni nobeni merilo, da bo zdaj v redu. Ti je že več ljudi napislo isto, kot sem ti sam napisal.

Realno je pa puranji/piščančji še boljši, če je narejeno po "po pariško.Pa zraven pire ali pa pražen krompirček prelit z omakico.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 2dark ()

kamiKaZaA ::

2dark je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Siso je izjavil:

Tapravi dunajc je telečji in vedno na maslu spohan....
Na burger greš pa h Čadu na pljeskavico sa kajamak

Na dobre čevape se gre k Kimi-ju (malo pred Lipnico/Leibnitz), ko dobiš v glineni (vroči) posodi čevape namočene v kajmak. Mnjami.



https://www.kimis.at/

Majo pa drugače tudi dober Burger s pohanim mesom.


Ti si pa očitno bolj micene narave.. Tam enih 60 kg s poteljo vred, ker tole na sliki se normalen moški z najmanj 100 kg ne naje.

Slika je polovička porcije (5 čevapov). Normalna porcija dobiš 10 čevapov, ampak žal niso imeli takšne slike in sem prilepil to kar imajo (boljše to kot nič ;), da se vidi kako izgledajo čevapi namočeni v kajmak v vroči glineni posodi). Iz njihovega jedilnika/cenika:

Ćevapčići in Kajmak – 10 Stück
€ 10,50
Fladenbrot, 100% Rindfleisch mit Zwiebel & Kajmak

kriptobog ::

2dark je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Siso je izjavil:

Tapravi dunajc je telečji in vedno na maslu spohan....
Na burger greš pa h Čadu na pljeskavico sa kajamak

Na dobre čevape se gre k Kimi-ju (malo pred Lipnico/Leibnitz), ko dobiš v glineni (vroči) posodi čevape namočene v kajmak. Mnjami.



https://www.kimis.at/

Majo pa drugače tudi dober Burger s pohanim mesom.


Ti si pa očitno bolj micene narave.. Tam enih 60 kg s poteljo vred, ker tole na sliki se normalen moški z najmanj 100 kg ne naje.

kamiKaZaA je izjavil:



Potem tudi v gostilni ne znajo pečt, ker mi je isto suh napram svinjskemu dunajskemu, kateri mi je sočen.


Gostilna ni nobeni merilo, da bo zdaj v redu. Ti je že več ljudi napislo isto, kot sem ti sam napisal.

Realno je pa puranji/piščančji še boljši, če je narejeno po "po pariško.Pa zraven pire ali pa pražen krompirček prelit z omakico.


Clovek z najman 100kg bi moral pojesti pol te male porcije, ker je pretezak :))
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Burger king v btc (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
972200121 (1777) 2dark
»

Kakšna mešanica za perfektne čevapčiče/pleskavice?

Oddelek: Loža
3922893 (2292) nejcek74
»

Ljubljana finest burgers (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30049130 (26335) Gagatronix
»

Bombica za hamburger

Oddelek: Loža
449744 (7985) ;-)

Več podobnih tem