» »

katero motorno kosilnico?

katero motorno kosilnico?

gregor ::

Dober dan

Kakero motorno kosilnico priporočate v rangu 500-600 eur?
Premer rezila, min 53 cm.

Nekaj kandidatov:

http://www.opara.si/product.php?id_prod...



http://www.totum.si/m53-190awrpx-mccull...


http://www.totum.si/hrg536-sde-honda


.....

Oz ali priporočate kaj drugega?

Hvala

LP

dzinks63 ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

gregor ::

hvala za linke, katero bi ti izbral če bi sedaj kupoval?

oz ostali, kaj bi izbrali v tem rangu?

LP

Vikking ::

weibang ta ceneje. Dober motor, kolega jo ima že drugo leto in je prezadovoljen. Sploh ker omogoča stranski izmet ali pa na koš.

gregor ::

kako pa je glede servisa za waibang?

zaenkrat se nagibam k nakupu stige (prvi link zgoraj), dokončna odločitev pa še ni sprejeta :D

LP

Vikking ::

Ne rabiš servisa za Weibang ampak za B&S motor to pa servisirajo povsod po Sloveniji. Poravijo ti ga tam kot stigo, stihl, kawasaki...
Weibang na svoje vrtne kosilnice vgrajue motorje: B&S, kawsaki, honda, Kohler (verjetno ne boš naredil ohišje ki razpade v 5min nanj pa vgradil top motor).

Eno je kompromis da dobiš za manj denarja čim več, drugo da daš več in mogoče imaš dlje časa mir. Oboje ima B&S motor in z tem ne moreš zgrešiti pri kosilnici

Razlike v kvaliteti so potem v materialu ohišja in plastike, ter kvaliteti pogona/prenosa na kolesa.

Jaz ima dve vrtni kosilnici doma, eno brez pogona stari B&Ss 3,5KM (razpadla je vsa plastika, 5x sem že varil ohišje v zadnjih 12 letih). Motor neuničljiv. Zaenkrat sem še vedno uspel nekaj sčarati kar se tiče ohišja in plastike, da se da delat z njo.
Na drugi vrtni pa ima pogon na verigo tako da ni panike, sam motor je F&S ki je kar redkost za vrtne kosilnice. Ko crkne bodo težave z servisom in verjetno z deli. l.99

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

Primorec ::

Mene pa zanima ali se sploh da kje kupiti samo ohišje kosilnice, imamo eno staro alko, kateri je ohišje popolnoma zgnilo, motor pa je v odličnem stanju..Prav škoda ga je. Kosilnica je bila ena bolj taka easy varianta, brez pogona, res enostavna..

Vikking ::

Spremlji bolho, mogoče se najde kakšna kosilnica z okvaro motorja.

gregor ::

stiga je švedska znamka...predvidevam, da je tudi proizvodnja na švedskem, upam, da se ne motim

malo sem še raziskoval ponudbo na našem trgu in našel sem še:

ALPINA

http://www.alpinagarden.com/

http://trgovina.mercator.si/tehnika/vse...



GUDE

https://www.guede.com/cgi-bin/twinkleco...

http://www.mimovrste.com/artikel/417000...



LP

T0RN4D0 ::

Če nimaš kakšne smole so motorji na teh kosilnicah bolj ali manj neuničljivi. Bolj crkuje vse ostalo, ohišje prerusta, plastike popokajo, prenose požre itd.

Sam bi v tem rangu poiskal kakšno z alu ohišjem. Kako se bo trenutna stiga obnesla bomo videli zaenkrat nekih 5+ let bp. Prejšna razpadla je pa tudi dobila novo ohišje in jo uporabljamo na vikendu za po vinogradu, B&S se že 20 let vrti praktično brez vzdrževanja (ene 2 menjavi olja). Če kdo rabi ohišje naj gre do kakšnega lokalnega serviserja kosilnic in vpraša kaj ima na zalogi, saj ni treba da je popolnoma enaka kosilnica. :) Velikokrat rikne motor in stranke pustijo zadeve tam, da jih ne vlačijo na smeti.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T0RN4D0 ()

gregor ::

ali je morda komu bolj poznana mcculloch firma

ali so kosilnice z 56 cm premera prevelike za ročno uporabo:

http://www.rotar-trgovina.si/produkti/d...

ker vidim, da večina firm ima do 53 cm, zgornja je ena izmed redkih z 56 cm

hvala

LP

janezJ ::

Evo, ravno frišno nabavljeno:

http://100.al-ko.com/uk/products/lawnca...
http://www.merkur.si/vrt-in-okolica/vrt...

Prvi vtisi so vredu. Na prvo žogo je blo videt dost plastike, samo ko pobliže pogledaš, vidiš da gre za okrasne pokrove oz. "šminka dodatke". Glavne stvari so narejene iz jekla. Plusi iz prakse: centralno dvigovanje oz. spuščanje višine kosilnice, odličen stranski izmet, koš 70l ravno prav dvignjen od tal za obračanje (ima na vrhu lopotico, katera kaže glede na pretok zraka kdaj je poln trave, hehe, ampak uporabno), zanimiv sistem zapiranja in odpiranja zadnjega izmeta s priloženim plastičnim pripomočkom(koš, brez koša, stranski izmet, mulčenje), vse se zelo enostavno nastavi. Minusov zaenkrat še ni, ker je bilo košeno z njo res samo ene 6x. Motor je B&S 650. Vidim, da imaš zahtevo reza vsaj 53cm, ta ima samo 51cm.

Toliko na hitro, mogoče v pomoč!

HomeEdition ::

Yo,

jaz sem 4 let nazaj v tem cenovnem rangu kupil Hondo 476 in sem presuper zadovljen. Ker ma plastično ohišje je lahka, okretna, ima pa tud veliko koš se mi zdi 73 litrov...zaenkrat ni videti nobenih znakov obrabe na plastičnem ohišju, motor še vedno pali v prvo...se mi zdi da pri teh vrtnih kosilnicah (sploh če nimaš ful velikega vrta) ni najbolje pretiravati s širino kosilnice ker postane težka in neokretna, jaz mam recimo ful enga sadnega drevja, jagodičevja itd in mi je to pomembno...bi pa vsekakor če bi nabavljal novo vzel Honda al pa B&S motor.....
Ko sem guglal za ceno nove 476ke sem naletel na tale oglas na bolhi http://www.bolha.com/stroji-orodja/vrtn... ...- go for it, priporočam....

gregor ::

jaz sem danes opravil nakup stiga kosilnice iz prvega linka, kosilnico mi bodo pripravili za uporabo (nalili olje, bencin, nastavili pravilno delovanje) in mi jo že danes poslali :), pohvalno

ko bom imel kaj več časa, bom objavil slike...in podal svoje izkušnje...

LP

Hayabusa ::

Robotske kosilnice nima nihče ?

AngelOfDeath ::

Hayabusa je izjavil:

Robotske kosilnice nima nihče ?


En uporabnik ima videokamero na njej.
edit: Slovnica

gregor ::

nekaj slik nove igrače :)
danes gre na prvo košnjo...












prvi vtisi so pozitivni, izgleda kvalitetno narejena...vžge brez problemov...
kaj več pa bom lahko povedal, ko bo že nekaj časa v uporabi.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregor ()

brdi ::

Ewo da se se jaz priklopim tu zdraven in sicer rabim en hiter nasvet. Namen imam kupiti TOLE In me zanima menenje.

Rabim pa kosilnico za po brežinah in neravninah torej velika kolesa. Ter robustno... A je to vredno tega denarja ? oz sej cena je ze nekaj dorečena ampak vaše mnenje ...

LP

BigWhale ::

Hayabusa je izjavil:

Robotske kosilnice nima nihče ?


Jaz jo imam. Oddelala je ze svoji 1800 ur kosenja, baterija se vedno drzi, jaz sem pa v treh letih kosil samo enkrat. Lani, ko mi je crknil usmernik za napajalno postajo tik preden sem sel na dopust. V resnici ni crknil usmernik ampak kabel. Predlani sem kabel z laksarco mal 'pobozal' in potem tisto mesto kar z izolir trakom zalepil. V enem letu je vlaga rahlo nacela kabel.

:)

brdi ::

Nihce ne zna se zame priporocat... Kaj bi blo takiga za kupit pa tam do 700€ pa da ima 3 kolesa. Oz zadaj morajo takabiti velika spredajpa koleasa da ne obticijo v vsaki neravnini. Kot sem pa ze rekel kosilo pa bi se vecino brezine. Oz vse pod naklonom.

brdi ::

Folk resnicno bi bil vesel kaks ega mnenja. Kaksno kosilnco vzet za nagibe o neravnine pa da nebo takoj zjamrala oz polomljen ce povozim kak kamen. Ali je ta ki sm jo v gornjem linku prilepil vredna denarja?

BALAST ::

Za bolj kompleksne kosilnice ti priporočamo kmetijski forum, ne sprašuj pri mestnih srajcah... :))
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

šernk ::

Za zadeve z večjim naklonom obvezno mora imeti oljno črpalko. Zdaj pa odvisno kaj kosiš? Koliko pogosto? Tista prva na sliki z ozkimi gumami mi ne daje nekega občutka varnosti da se ne bo v vsaki malce večji luknji vse skupaj ustavilo. Druga z rezili in pravim profilom pa zagotovo gre čez vse živo brez težav. Strižne ne pridejo v poštev?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

brdi ::

Ne strižne ne pridej v poštev imam 2 doma sem sicer na kmetiji doma ampak za vrtne kosilnice nisem strokovnjak. Kot je napisal sem ze povprasal tut na traktor forumu in nic pametniga. Se pa tu videl teme o vrtnih kosilnicah sem pa se tu probal :d

Strizna pa ne pride v poštev ker nebi rad gledal trave oz da bi še za tem moral letat in grabljat...

gregor ::

morda še preveriš, vprašaš na tem forumu:

http://www.podsvojostreho.net/forum/

LP

dzinks63 ::

Za strm teren mora biti zagotovljeno mazanje, torej štiritaktni z oljno črpalko ali trotlziher dvotaktni motor.

Vikking ::

brdi je izjavil:

Folk resnicno bi bil vesel kaks ega mnenja. Kaksno kosilnco vzet za nagibe o neravnine pa da nebo takoj zjamrala oz polomljen ce povozim kak kamen. Ali je ta ki sm jo v gornjem linku prilepil vredna denarja?



Odvisno tudi kakšno površino, naklon in višino travo boš kosil, potrebuješ koš da/ne?. Na tri kolesa oz res za naklone kositi imaš recimo znamke: SARP DE serija, EKOTEH, AS. Če imaš veliko kamenja potem potrebuješ mulčer na nihajne nože, drugače boš tako ali tako vse polomil, nož sploh ni problem če ga odlomiš, če zviješ os motorja potem imaš težave. Ekoteh ima opcijo.

Jaz imam tastaro SARP DE serijo z 5,5KM Fitchel&Sachs 2T motorjem, pogon na zadnji par koles preko verige. Edino smotano je da nima zavore. Pa nisem imel volje da bi naredil zavoro.
Tanove SARP imajo 4t B&S motor qunatum motorji, ki pa niso glih nek biser oz. ljudje imajo kar nekaj težav.
Če si resen oz. te zanima ta vrsta kosilnice ti prodam mojo SARP. Za 5.000m2 porabiš cca. 2,5l goriva. Če kosiš na 2 tedna, kosiš z minimalnim gasom oz z gasom v prostem teku. Zato pri redni košnji ne porabiš takorekoč skoraj nič goriva.
Gre v vsak hrib, dokler imajo kolesa oprijem, tudi če kolesa izgubijo oprijem, je pogon tako močan da jih bo vrtel na mestu.

Prva košnja 9.5.2013, do 1m visoka in gosta trava (popolnoma zamašen zračni filter in nenabrušen nož, jah oče je prej kosil preden sem naredil servis), gre ko tank:

kiFni ::

Honda...boš vsaj ziher da bo dobr in dolg delala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kosilnica na nitko (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11125068 (2124) starfotr
»

radiatorska avt. termostatska glava (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21264993 (4801) zpza
»

potisna kosilnica - katero kupit?

Oddelek: Loža
4212581 (4800) PrimozR
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13438223 (15601) urosh
»

Nakup vrtne kosilnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7639538 (20618) forplan

Več podobnih tem