Forum » Pomoč in nasveti » Problem z mikrofonom
Problem z mikrofonom
rhymzo ::
Pozdravljeni,
kot vidite imam težave z mikrofonom. Imam headset Gamecom Plantronics, zanj sem odštel nekje 35, star je približno pol leta ali malo več. Problem se je pojavil že dolgo časa nazaj, a me to ni tako motilo, zdaj pa že kar najeda in sem že iskal odgovore po internetu pa mi ni še noben pomagal, upam, da mi boste lahko vi :)
Problem: V slušalkah konstantno slišim zelo neprijeten zvok, in sicer visok pisk. Ni glasen, glasba ali zvok v igri npr. ga takoj preglasijo, drugače pa je recimo na Skypu, Teamspeaku ipd. kjer to zelo moti pogovor. Zanimivo je, da se ta zvok prekinja oz. spreminja, ko premikam miško, kar mi povsem ne gre v račun. Ni mi jasno kako bi lahko bilo to kakorkoli povezano in vplivalo drug na drugega. Vse to pa še ni najbolj moteče. Najbolj moteče je to, da pa zgleda, da mikrofon oddaja nekakšne čudne zvoke ali statiko, ki moti pogovore. Jaz tega sicer pri sebi ne slišim, ampak vedno ko pridem na Skypu v pogovor ali na Teamspeaku v channel, me nekdo vpraša: "Kdo ima motor v sobi?" Drugače so mi ta zvok opisali tudi kot brnenje čebel, ventilator, glasen, moteč zvok. S prijatelji smo potem ugotovili, da se ta zvok stiša, če grem ven iz igre, ampak ne izgine, še zmeraj je moteč. Potem sma s prijateljem testirala tudi to z miško in je on slišal te moje premike miške. Slišijo pa se kot prekinjanje statike.
Prosil bi vas za pomoč, če ima kdo kakšno idejo, kaj bi to lahko bilo.
Hvala,
Marko
P.S.
Intel Core 2 Quad Q8400 @2.66GHz
4GB Ram
Geforce GT 630 DDR3 2GB
Win7 32-bit
Zvočna kartica je integrirana, imam pa posodobljene Realtek gonilnike.
kot vidite imam težave z mikrofonom. Imam headset Gamecom Plantronics, zanj sem odštel nekje 35, star je približno pol leta ali malo več. Problem se je pojavil že dolgo časa nazaj, a me to ni tako motilo, zdaj pa že kar najeda in sem že iskal odgovore po internetu pa mi ni še noben pomagal, upam, da mi boste lahko vi :)
Problem: V slušalkah konstantno slišim zelo neprijeten zvok, in sicer visok pisk. Ni glasen, glasba ali zvok v igri npr. ga takoj preglasijo, drugače pa je recimo na Skypu, Teamspeaku ipd. kjer to zelo moti pogovor. Zanimivo je, da se ta zvok prekinja oz. spreminja, ko premikam miško, kar mi povsem ne gre v račun. Ni mi jasno kako bi lahko bilo to kakorkoli povezano in vplivalo drug na drugega. Vse to pa še ni najbolj moteče. Najbolj moteče je to, da pa zgleda, da mikrofon oddaja nekakšne čudne zvoke ali statiko, ki moti pogovore. Jaz tega sicer pri sebi ne slišim, ampak vedno ko pridem na Skypu v pogovor ali na Teamspeaku v channel, me nekdo vpraša: "Kdo ima motor v sobi?" Drugače so mi ta zvok opisali tudi kot brnenje čebel, ventilator, glasen, moteč zvok. S prijatelji smo potem ugotovili, da se ta zvok stiša, če grem ven iz igre, ampak ne izgine, še zmeraj je moteč. Potem sma s prijateljem testirala tudi to z miško in je on slišal te moje premike miške. Slišijo pa se kot prekinjanje statike.
Prosil bi vas za pomoč, če ima kdo kakšno idejo, kaj bi to lahko bilo.
Hvala,
Marko
P.S.
Intel Core 2 Quad Q8400 @2.66GHz
4GB Ram
Geforce GT 630 DDR3 2GB
Win7 32-bit
Zvočna kartica je integrirana, imam pa posodobljene Realtek gonilnike.
Eureka ::
Glede piskanja in premika miške dvomim, da so slušalke ? Si probal zvočnike ali katere druge slišalke ? Stavim da bo isto ! Imel sem podobno težavo že kakšnih 8 let nazaj, kako sem jo odpravil se ne spomnim (če sploh sem jo), bila je pa na isti način, zvočnik je odajal neko piskanje ob vsakem premiku miške ...
p.s. poznam nekoga, ki mu tudi ta statika ruži ampak nima veze z premikanjem miške, začne mu pa ko pride v igro, sicer je pa vse normalno.
p.s. poznam nekoga, ki mu tudi ta statika ruži ampak nima veze z premikanjem miške, začne mu pa ko pride v igro, sicer je pa vse normalno.
Gapi ::
Imaš problem na sprednjih ali zadnjih vtičnicah? To škrtanje je ponavadi od EM motenj ki so v računalniku. Imaš na mirofonu mogoče še vkloplen boost?
No person is rich enough,to buy back his past.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gapi ()
rhymzo ::
Hej, hvala za odgovore.
Da vam dam še malo več informacij:
Headset imam priklopljen na sprednjih vtičnicah, ker imam na zadnjih zvočnike in tako ne rabim vedno preklapljat, ampak sem poskusil že headset priklopit na zadnje vtičnice in potem ta zvok izgine, ko premikam miško se nič ne dogaja, v glavnem popolna tišina. Torej je problem v sprednjih vtičnicah in še vedno ne vem kako ga odpravit razn, da so pač pokvarjene, mogoče kakšen kratek stik ali kaj podobnega?
@Gapi in @Frenckie Boost je po defaultu bil nastavljen na +20db in sem ga dal na 0 in ni bilo nobene razlike v piskanju.
Da vam dam še malo več informacij:
Headset imam priklopljen na sprednjih vtičnicah, ker imam na zadnjih zvočnike in tako ne rabim vedno preklapljat, ampak sem poskusil že headset priklopit na zadnje vtičnice in potem ta zvok izgine, ko premikam miško se nič ne dogaja, v glavnem popolna tišina. Torej je problem v sprednjih vtičnicah in še vedno ne vem kako ga odpravit razn, da so pač pokvarjene, mogoče kakšen kratek stik ali kaj podobnega?
@Gapi in @Frenckie Boost je po defaultu bil nastavljen na +20db in sem ga dal na 0 in ni bilo nobene razlike v piskanju.
Bye ::
Prosim za nasvet, če je že kdo imel tak problem.
Mikrofon je priključen na prenosnik (HP 6830s, naloženi Win7) preko prednjega vtiča 3,5 mm. Sistem ga zazna, vendar zvok ne prihaja na zvočnike? V mešalniku zvoka pa nimam sploh možnosti za nastavljanje mikrofona.
Mikrofon je priključen na prenosnik (HP 6830s, naloženi Win7) preko prednjega vtiča 3,5 mm. Sistem ga zazna, vendar zvok ne prihaja na zvočnike? V mešalniku zvoka pa nimam sploh možnosti za nastavljanje mikrofona.
dottor ::
Kako misliš da zvok ne prihaja v zvočnike? Če govoriš po mikrofonu se ne slišiš v zvočnike edino če imaš kak program za to...
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
Zvok iz mikrofona ne prihaja skozi zvočnike. Spomnim se, ko sem za karaoke priključil (isti) mikrofon na stacionarca (resda z ločeno zvočno kartico), pa ni bilo problemov (vanBasco karaoke player).
Ni mi logično, da sistem zazna mikrofon (ko govorim, je tudi grafično ponazorjeno), ni pa zvoka?
Ni mi logično, da sistem zazna mikrofon (ko govorim, je tudi grafično ponazorjeno), ni pa zvoka?
Hexx ::
Mikrofon dela tu ni dvoma, rabiš kakšen program kot pravi dottor če želiš karaoke :)
Mogoče kaj takšnega
Mogoče kaj takšnega
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hexx ()
Dela! Hvala!
Sklepam, da pričakujem že preveč, če ne bi rad zamika in šumenja?
Ne bo šlo, preveč zamika je pri petju...
Sklepam, da pričakujem že preveč, če ne bi rad zamika in šumenja?
Ne bo šlo, preveč zamika je pri petju...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bye ()
Provaj z Audacty. Nastaviš input na mikrofon in output na zvočnike. Pol pa provaš malo se z latencami igrat.
SaXsIm ::
Ne, ne bo pomagalo. Naloži si ASIO4ALL driver. Ima nizke latence, in bo približno uporabno.
SaXsIm
Ja če zvočna ne podpira ASIOta ne bo neke razlike...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Static noise/brnenje iz zvočnikovOddelek: Zvok in slika | 1505 (1159) | X-Jumper |
» | Čuden zvok v PCOddelek: Pomoč in nasveti | 1615 (1310) | Mitch |
» | slušalke - slišim ventilatorOddelek: Strojna oprema | 1363 (1199) | WyattEarp |
» | dell inspiron 1525_zvok in da mix ;)Oddelek: Zvok in slika | 1004 (907) | dr_Dady |
» | Navaden telefon preko PC-ja do internetne telefonije - kako?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2024 (1862) | Caligula |