Forum » Loža » Kako napisati pooblastilo
Kako napisati pooblastilo
Ramon dekers ::
Zanima me katero besedno zvezo uporabim, če želim nekoga pooblastiti za upravljanje z vsem mojim imetjem, računi, sklepanjem in prekinjanjem naročniških razmerij pri mobilnih operaterjih.
V mislih imam tekoče posle samo ne vem, če je to pravilna interpretacija.
Hvala za pomoč.
V mislih imam tekoče posle samo ne vem, če je to pravilna interpretacija.
Hvala za pomoč.
- spremenil: Ramon dekers ()
RejZoR ::
Navedeš čim več podtakov o osebi, točno za kaj ga pooblaščaš in kdaj oz za koliko časa. Raje več kot premalo podatkov, da potem ni nobenih dvomov. Struktura pooblastila niti ni tako važno če je gor navedeno vse pomembno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Hvala, ampak me zanima če obstaja kakšna superiorna besedna zveza, ki velja za vse kot recimo tekoči posli...
Očitno bo potrebno res navajati vsako stvar posebej.
Očitno bo potrebno res navajati vsako stvar posebej.
fosil ::
Če boš hotel da ima tako pooblastilo kakršnokoli težo boš moral do notarja.
Tam ti bodo pa že znali povedat kako naj bo napisano.
Tako je!
RejZoR ::
Če boš hotel da ima tako pooblastilo kakršnokoli težo boš moral do notarja.
Nah. Recimo pooblastilo, da lahko narediš registracijo avta nekomu drugemu je dost napisano pooblastilo s podpisom in to je to. V večini primerov to zadošča, mora bit res kakšen izjemen primer kjer nekomu prenašaš res velika pooblastila, da se splača dat še uradno overit k notarju.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
#000000 ::
Meni je notarka rekla da je dobro napisat za kaj človeka pooblaščaš, ker če ne drugje bodo problemi na bankah ipd. Tako da je fajn da to posebno navedeš.
IgorGrozni ::
Naštej vse mogoča opravila, za katera pooblaščaš in to je to.
Superponirana pooblastila so, imo, neprimerna in neuporabna. Saj bi iz takšnih lahko sledila raba, na katero nisi niti pomislil.
Npr. poklanjanje imovine, odrekanje dedovanju, ipd.
Potrudi se in zapiši, katere pravice prenašaš.
Superponirana pooblastila so, imo, neprimerna in neuporabna. Saj bi iz takšnih lahko sledila raba, na katero nisi niti pomislil.
Npr. poklanjanje imovine, odrekanje dedovanju, ipd.
Potrudi se in zapiši, katere pravice prenašaš.
MadMax ::
Na UE overjene zadeve veljajo le v upravnih postopkih.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Kako v upravnih postopkih? Če želim, osebo pooblastiti da me odjavi od zdravstvenega zavarovanja tako dodatnega kot osnovnega to ne morem storiti s tisto overovitvijo na UE?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
St235 ::
Pooblastilo ni nekaj od boda dano, ker mora vsak sprejet.
V odnosu do oseb zasebnega prava je njihova odločitev ali upoštevajo pooblastilo ali ne, oziroma je to stvar njihovih internih aktov. Pooblastila tipa pooblaščam za vse se večinoma ne sprejemajo, ker je možnost zlorabe prevelika.
Pooblastila se praviloma piše za točno specifično nalogo in takšno pooblastilo večinoma vsi sprejmejo.
Overovitev podpisa je najceneje opravit na UE, takšno pooblastilo seveda ima večjo težo. Nikakor pa ne obstaja korelacija med tem, da moraš imet na UE overjeno pooblastilo za izvajanje uradnih postopkov. Ravno tako v uradnih postopkih ne zadostuje pooblastilo tipa pooblaščam xy za vse postopke.
V odnosu do oseb zasebnega prava je njihova odločitev ali upoštevajo pooblastilo ali ne, oziroma je to stvar njihovih internih aktov. Pooblastila tipa pooblaščam za vse se večinoma ne sprejemajo, ker je možnost zlorabe prevelika.
Pooblastila se praviloma piše za točno specifično nalogo in takšno pooblastilo večinoma vsi sprejmejo.
Overovitev podpisa je najceneje opravit na UE, takšno pooblastilo seveda ima večjo težo. Nikakor pa ne obstaja korelacija med tem, da moraš imet na UE overjeno pooblastilo za izvajanje uradnih postopkov. Ravno tako v uradnih postopkih ne zadostuje pooblastilo tipa pooblaščam xy za vse postopke.
Jest sem napisal da pooblaščam za vse upravne postopke, bančne postopke, odpiranje in zapiranje računov na bankah in ostalih ustanovah, pooblaščenec ima polno pooblastilo kot bi bil prisoten jaz osebno. Nekaj takega sem napisal, plačal cca 20 evrov pri notarju, zadeva je v uporabi že nekje 4-5 let in še nikjer ni bilo nobene težave. Ima pa ta oseba enak naslov in priimek kot jaz, verjetno to tudi pripomore k temu da ne komplicirajo, mi je pa notarka rekla da naz za banko izrecno opišem, ker tam znajo največkrat komplicirat.
Invictus ::
Na banki tako ali tako lahko nekoga pooblastiš da upravlja s tvojim računom. Sam na banko moraš iti. Ne rabiš notarja.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
No ja jest nisem šel, sem poslal osebo ki je pooblaščena in je šlo brez kakih preoblemov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Registracija / prepis vozila s pooblastilom? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26265 (10280) | johanblond |
» | Potencialne zlorabe sigen-ca osebnega potrdilaOddelek: Informacijska varnost | 3415 (2876) | SeMiNeSanja |
» | Delovne naloge ki niso navedene v pogodbi o delu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18257 (16319) | NonPlusUltra |
» | Cena izbrisa služnosti ob smrti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 39176 (35750) | dronyx |
» | A lahko registriram vozilo, katerega lastnik je nekdo drug?Oddelek: Na cesti | 10468 (9761) | St235 |