Forum » Pomoč in nasveti » HTML in CSS - kratka pomoč
HTML in CSS - kratka pomoč
Hangover ::
Lep pozdrav.
Prosu bi če mi kdo napiše kaj delam narobe oz. kako naj naredim.
In sicer. Imam css in html datoteko, v html datoteki pa ne smeš nič spreminjat, le v CSS lahko.
Moj cilj je da dobim takšno obliko:
....naredu pa sem takšno:
Edino kar me zajebava s tiste bele črte, ki jih nikakor ne morem spravit da bi bile do roba.
Pa še koda HTML in CSS
HTML:
CSS:
Prosu bi če mi kdo napiše kaj delam narobe oz. kako naj naredim.
In sicer. Imam css in html datoteko, v html datoteki pa ne smeš nič spreminjat, le v CSS lahko.
Moj cilj je da dobim takšno obliko:
....naredu pa sem takšno:
Edino kar me zajebava s tiste bele črte, ki jih nikakor ne morem spravit da bi bile do roba.
Pa še koda HTML in CSS
HTML:
<!DOCTYPE html> <html> <head> <meta charset=utf-8 /> <title>Pusti me!</title> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="stil.css"> </head> <body> <div id="wd-form"> <form action="" method="post"> <fieldset> <legend>Podatki</legend> <dl> <dt> <label for="ime">Ime</label> </dt> <dd> <input type="text" tabindex="1"> </dd> <dt> <label for="priimek">Priimek</label> </dt> <dd> <input type="text" tabindex="2"> </dd> </dl> </fieldset> </form> </body> </html>
CSS:
body { width: 600px; } label { float: left; text-align: right; margin-right: 10px; margin-left: 20px; color: white; font-style: italic; margin-top: 10px; } input { margin-top: 10px; } legend { float: left; color: black; font-weight: bolder; font-size: 20px; } fieldset { border: 0px; } dt { padding-top: 10px; border-bottom: 1px solid white; } #wd-form { background: rgb(160,210,65); border-radius:10px; border-top: 1px solid rgb(200, 200, 200); border-bottom: 1px solid rgb(200, 200, 200); border-left: 1px solid rgb(200, 200, 200); border-right: 1px solid rgb(200, 200, 200); }
alphasaphir ::
1) validate
2) zapri div, ali ga cisto opusti in daj id form
3) zacni uporabljat firebug ali kaj podobnega in si poglej layout
4) taksni zamiki so ponavadi posledica paddinga - tvoj je v fieldset in se nekje, ki mu dodas padding: 0px;
5) v osnovi das lahko ze
sicer ti bo kar razmetalo dizajn, ker se ponekod zanasas na to in se mi ne da vsega it skozi
6) alternativa je, da elementu z border das sirino fieldset in zamaknes levo z neg. margin pri tem je dobro, da das drugo barvo in preveris ce je res ok v vseh browserjih
in v firefox je drugacen zamik, kar pomeni, da sesujes vse in gres od znova, s tem da definiras vsak margin in padding
7) nekaj v tem smislu, ampak z visinami se mi pa ne da vec:
2) zapri div, ali ga cisto opusti in daj id form
3) zacni uporabljat firebug ali kaj podobnega in si poglej layout
4) taksni zamiki so ponavadi posledica paddinga - tvoj je v fieldset in se nekje, ki mu dodas padding: 0px;
5) v osnovi das lahko ze
hmtl, body {padding: 0px; margin: 0px;}
sicer ti bo kar razmetalo dizajn, ker se ponekod zanasas na to in se mi ne da vsega it skozi
6) alternativa je, da elementu z border das sirino fieldset in zamaknes levo z neg. margin pri tem je dobro, da das drugo barvo in preveris ce je res ok v vseh browserjih
dt
{
padding-top: 10px;
border-bottom: 1px solid black;
width: 600px;
margin-left: -15px;
}
in v firefox je drugacen zamik, kar pomeni, da sesujes vse in gres od znova, s tem da definiras vsak margin in padding
7) nekaj v tem smislu, ampak z visinami se mi pa ne da vec:
fieldset { border: 0px; padding: 0px; margin: 0px; } dt { width: 600px; margin-left: -1px; padding-top: 10px; border-bottom: 1px solid white; }
fokz8 ::
Učitno oba delama isto nalogo. Mi lahko poveš s čim si naredo ti 2 črti beli, ker meni nikakor ne uspe tega?
lp
lp
Hangover ::
@alphasaphir
Ahaaa hvala, haha ne morem verjet kako sem lahko to pozabil. Očitno je bila ura glavni vzrok moje nedejavnosti.
@fokz8
V mojem CSS-u že imaš kodo za črto :D
Ahaaa hvala, haha ne morem verjet kako sem lahko to pozabil. Očitno je bila ura glavni vzrok moje nedejavnosti.
@fokz8
V mojem CSS-u že imaš kodo za črto :D
fokz8 ::
ja sj vem janko, samo kateri del. ker js mam ostalo že nareto, in da nebom zdj cele kode bv kopirau:)?
sem ž ugotoviv:)
sem ž ugotoviv:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fokz8 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 347617 (6754) | sunniegoldie |
» | Prikaz strani na različni resoluciji-JoomlaOddelek: Izdelava spletišč | 1953 (1681) | kr?en |
» | Wampserver in FirefoxOddelek: Izdelava spletišč | 1861 (1741) | jonystar |
» | CSS problemi (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 9888 (7687) | nuuush |
» | CSS background-image in IE6?Oddelek: Izdelava spletišč | 3083 (2949) | Road Runner |