Forum » Hlajenje in modifikacije » Cu blok & Al radiator
Cu blok & Al radiator
daKine ::
Pozdravljeni!
Me zanima, kako je , ce bi imel vodni blok iz bakra, radiator pa iz aluminija?
sem neki sliso da kombinacija teh dveh elementov ni najboljsa. zato me zanima v praksi kako je s tem, ce bi bla vmes plastika oziroma silikonske cevi, se to prenasa tud cez (destilirano) vodo?
kako dolgo bi to drzalo preden bi razpadlo (to bi naj bla posledica teh dveh elementov al je se kaj drugega?)
Me zanima, kako je , ce bi imel vodni blok iz bakra, radiator pa iz aluminija?
sem neki sliso da kombinacija teh dveh elementov ni najboljsa. zato me zanima v praksi kako je s tem, ce bi bla vmes plastika oziroma silikonske cevi, se to prenasa tud cez (destilirano) vodo?
kako dolgo bi to drzalo preden bi razpadlo (to bi naj bla posledica teh dveh elementov al je se kaj drugega?)
Yacksy ::
Ni ravno najbolje, saj se ena kovina reducira in druga oksidira. To preprosto pomeni, da potujejo ioni iz ene kovine in se nalagajo na drugi. V destilirani vodi se to ne bi smelo dogajati. A kaj, ko je to teorija. V realnosti destilirana voda kmalu izgubi svojo neprevodnost. Zato jo je treba zamenjati na vsake pol leta. V vodo je dobro zmešati antifriz, saj zmanjšuje korozijo in malce podaljša "življenjsko dobo" destilirane vode. Ni pa aluminijast hladilnik predpogoj za vodno hlajenje. Bakrene hladilnike so imeli le starejši avtomobili, novi so vsi iz Al in včasih tudi malo plastike zraven dajo. Plastika ne škoduje niti ne izboljša situacije.
dexter_II ::
ce bi delal kak filter za ta sistem lahko zrihtam ionizacijsko smolo (bolj majckene kuglice), ki vezejo kovine nase, da voda ostane cista (neprevodna)
daKine ::
Yacksy, kak to mislis da ni aluminij predpogoj za vodno hlajenje?, to misliz zato ker baker bolse prevaja toploto?
Jaz namrec ze mam Al radiator zato sprasujem
dexter_II, kaj te kuglice kaj motijo pretok skozi sistem? kaj so cist male, da ne unicujejo vodnih pump in radiatrov? ki pa lahko to dobis?
Jaz namrec ze mam Al radiator zato sprasujem
dexter_II, kaj te kuglice kaj motijo pretok skozi sistem? kaj so cist male, da ne unicujejo vodnih pump in radiatrov? ki pa lahko to dobis?
dexter_II ::
ne vem kako bi izvedu to
po moje bi na izhodni strani preden gre v rezervoar naredil en sock filter (material, ki ga das v neko tkanino ) in bi cez to slo v rezervoar
pac ni treba natlacit teh kuglic (.2-.3mm) vazno da cez tece
je pa za odstranjevanje vseh kovinskih delcev v vodi (torej naj bi bla voda 100% cista)
ce bos rabil povej pa ti lahko posljem (cca. .5kg recimo)
po moje bi na izhodni strani preden gre v rezervoar naredil en sock filter (material, ki ga das v neko tkanino ) in bi cez to slo v rezervoar
pac ni treba natlacit teh kuglic (.2-.3mm) vazno da cez tece
je pa za odstranjevanje vseh kovinskih delcev v vodi (torej naj bi bla voda 100% cista)
ce bos rabil povej pa ti lahko posljem (cca. .5kg recimo)
Yacksy ::
Mislil sem tako, da lahko za vodno uporabiš tudi aluminijast hladilnik. Če pustimo sedaj zmožnost oddajanja toplote. Mislil sem zaradi korozije. Povsem dobro ti bo hlajenje delalo, če imaš v sistemu Al in Cu, samo vodo boš moral na določen cajt zamenat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Vodno Hlajenje] - Baker in AluminijOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3090 (2542) | galu |
» | Vodno hlajenje in tekočinaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2411 (2111) | MyName |
» | morebitne težave pri VODNEM HLAJENJUOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1848 (1218) | SebaR |
» | VODA in HLAJENJEOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1956 (1573) | WamPIRe- |
» | Moja nova zelo modificirana kišta in blok, veliko slik! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 18233 (13315) | the_unborn |