Forum » Operacijski sistemi » problem z particijo na TOHSIBA trdem disku
problem z particijo na TOHSIBA trdem disku
Siddh ::
disk je razdeljen na dve particiji, C in D, na C sem namestil windows 7, dal sem posodobit, računalnik sem nato ugasnil, ko sem ga naslednjič prižgal se je kazal windows logo nato je vklopilo startup repair, potem pa vse zmrzne
z cdja ne gre več bootat, ubuntu cdja sploh noče zaznat, windows install disk pa obvisi na starting setup.
disk je zdaj v drugem računalniku, dostopam pa lahko samo do D particije, C particijo pa v mojem računalniku prikaže vendar ne kaže zasedenosti, tako kot pri drugih diskih, in če z desnim klikom stisnem mi crashne explorer
partition manager pa tudi noče pokazat particij, ostane samo na sivem oknu
zdaj pa, mi lahko kdo pove kaj naj naredim?
z cdja ne gre več bootat, ubuntu cdja sploh noče zaznat, windows install disk pa obvisi na starting setup.
disk je zdaj v drugem računalniku, dostopam pa lahko samo do D particije, C particijo pa v mojem računalniku prikaže vendar ne kaže zasedenosti, tako kot pri drugih diskih, in če z desnim klikom stisnem mi crashne explorer
partition manager pa tudi noče pokazat particij, ostane samo na sivem oknu
zdaj pa, mi lahko kdo pove kaj naj naredim?
AlienRR ::
V BIOSu imaš nastavljeno "boot form CD first" in CD je bootable?
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.
Siddh ::
saj gre bootat z cdja ampak zmrzne pri setup is starting...
drugače pa sem zadevo rešil, z testdiskom sem pobrisal particijsko tabelo, potem pa v partition managerju nastavil nove particije
drugače pa sem zadevo rešil, z testdiskom sem pobrisal particijsko tabelo, potem pa v partition managerju nastavil nove particije
AlienRR ::
Potem pa tako super.
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Združitev particijOddelek: Pomoč in nasveti | 3132 (2768) | MIHAc27 |
» | Pomoč pri Windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5226 (4802) | BorutK-73 |
» | Windows setup - ne gre delat particijOddelek: Pomoč in nasveti | 1234 (1059) | ender |
» | formatiranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3498 (2322) | teedy |
» | WD diskOddelek: Strojna oprema | 1183 (1024) | Jackal |