» »

Windows setup - ne gre delat particij

Windows setup - ne gre delat particij

Biser ::

Ko bootam s CD roma ˝Windows XP˝, pride do tja, kjer mi v spodnjem levem kotu piše ˝Setup is starting windows˝. To mi piše kakih 10 minut (kolko se spomnim, bi to moglo takoj preskočit, men pa mrda 10 minut), nakar primrda do onega menija, kjer lahko izbiram med ˝Set up˝, ˝repair˝ ali ˝quit setup˝. Stisnem ˝ENTER˝, da nadaljujem s Setupom. Ko sprejmem licenčno pogodbo, pridem v meni za izbiro med Setupom in urejanjem particij.

Pritisnem ˝C˝, da bi naredil nove particije, vendar mi ta ne prime (sem probal z dvema tipkovnicama). Če pa stisnem ˝enter˝ali ˝D˝, se pojavi sporočilo:

˝A problem has been detectet and Windows has been shut down to prevent damage to your computer....˝
naprej še piše nekaj, da naj preverim ustreznost prostora na disku (to najbrž zato, ker na njem ni particij, ki pa jih ne morem naret). potem še nekaj o nekem drajverju.
potem še piše nekaj o updejtu Biosa. Ne zastopim vse, ker je moja sngleščina bolj tak.
na koncu še piše: ˝tehnical information:˝ in neki dve vrstici s čudnimi ciframi.

Zdaj lahko še samo vgasnem računalnik in grem od začetka. Če kdo mogoče ve, kaj bi to blo. Mogoče je kaj narobe z diskom? Računalnik je sicer star kakih 5 let.
  • spremenilo: Biser ()

blackbfm ::

Probaj s kakšno drugo kopijo Windowsov.

gokky ::

Če si imel na prejšnji inštalaciji XP nadgrajene že na SP3, bi lahko bil to problem. M$ je nekaj spreminjal na particijah s SP3.

Biser ::

Ne, nism mel prej XP SP3, mel sm pa XP SP2. Zdaj sm hotel inštalirat z istega CD-ja, kot sm mel takrat (Widows XP SP2). Z istim CD-jem sem že prej nekajkrat na novo naložil windows XP in ni blo problemov. Probal sem tut zaj z enim drugim CD-jem (brez Service Pack-a), pa je vse čist isto.

ender ::

Stestiraj RAM in diske, izgleda, da dobiš BSOD med nameščanjem.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Loki ::

tisti partition manager je na splosno bolj bogi, vsaj ko imas vec particij na disku (ce recimo zbrises c, da bi ga npr. razpolovil in D obstaja ze od prej, potem D postane aktivna particija, c se pa preimenuje v e in f - nimas nadzora. edina moznost, da ustimas na tisto prej je, da zbrises vse in jovo na novo).
I left my wallet in El Segundo

aco111 ::

Jaz sem tudi že večkrat imel problem s delanjem particij v windowsovem boot CD-ju, zato pa uporabljam Partition Magic 8 za dos (boot). Jaz med drugim uporabljam Hirens BootCD, ker ima veliko programčkov uporabnih znotraj, tudi Partition magic. (Slovenski meni pa bom v kratkem naredil)

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aco111 ()

solatko ::

Popravi disk z originalnim orodjem od proizvajalca. Sesulo ti je zagonski sektor, če imaš sata, moraš prej nastavit v bios-u, da ti ga prepozna kot ide.

Biser ::

Stestiraj RAM in diske, izgleda, da dobiš BSOD med nameščanjem.


Toti BSOD je kao nek virus al kaj?! Samo če je disk sformatiran, na njem ni nič. Od kod če potem prit? Tej more ko laufa bit neka v RAM-u, pol pa ko vgasneš, se pa prenese na disk, al kak? A je to možno sploh? Kak pa se stestira RAM pa diske?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Biser ()

ender ::

Ne, BSOD je Blue Screen of Death, ki pomeni da je prišlo do napake, ki je Windows jedro ne more odpraviti. Ponavadi so za BSODe krivi slabi gonilniki in pa pokvarjena strojna oprema (slab RAM, napake na disku ipd.; glede na to, da ti je do napake prišlo med nameščanjem, je skoraj zagotovo nekaj narobe s strojno opremo).

RAM stestiraš z orodjem, do katerega sem dal povezavo (downloadaš ISO, zapečeš na CD in bootaš s tistega CDja, potem pustiš nekaj ur [razen, če se že prej ne pojavijo napake - potem je nadalnje testiranje nepotrebno]).
Disk stestiraš z orodjem ki ga nudi proizvajalec tvojega diska. Večina je tudi takih, da jih zapečeš na CD in potem bootaš s CDja. Če je z diskom kaj narobe, in imaš srečo, ti lahko orodje napake včasih tudi odpravi.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
291936 (1527) GummyBear
»

windows xp

Oddelek: Pomoč in nasveti
201595 (1242) ferguson
»

Izpad elektrike & Disk Boot Failure (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
505179 (4591) Damjan Jagar
»

BOOT na disku je šol..

Oddelek: Pomoč in nasveti
291411 (1036) boula
»

Partricije ter win XP in RH9

Oddelek: Operacijski sistemi
181201 (1035) DixieFlatline

Več podobnih tem