Forum » Pomoč in nasveti » Toshiba Satellite L350
Toshiba Satellite L350
haxorcek ::
Pozdravljeni,
Prosim za vaša mnenja oz. nasvete glede omenjenega prenosnega računalnika in sicer težava je naslednja:
- ko prižgem računalnik se mi pojavi ŽE BIOS V NEGATIV(-u) BARVI (to pomeni da je ves napis črn ozadje pa belo in tudi, ko se boota je vse v negativu)
* če pa na VGA izhod priklopim monitor je pa vse kot mora bit.
TOREJ KJE JE MOJA TEŽAVA?
* V samem display-u?
* v video kablu?
(video kabel sem od točke A in do točke B pregledal oz ga premikal pa ni slika niti utripnila oz. se ni za hip spremenila. SMATRAM DA KABEL DELUJE!.. ali??
* v inverterju (visokonapetostno vezje)?
(mogoče inverter daje premalo napetosti? samo potem se sploh nebi prižgal ekran in ne bi prikazoval barve v negativu...ali???)
IZKLJUČUJEM MOŽNOST SLABIH KONTAKTOV NA GRAFIČNEM ČIPU (ali se morda motim??), KER KO PRIKLOPIM VGA MONITOR ZRAVEN JE NA MONITORJU SLIKA NORMALNA!
Se v naprej zahvaljujem za vaše odgovore.
LP
Borut
Prosim za vaša mnenja oz. nasvete glede omenjenega prenosnega računalnika in sicer težava je naslednja:
- ko prižgem računalnik se mi pojavi ŽE BIOS V NEGATIV(-u) BARVI (to pomeni da je ves napis črn ozadje pa belo in tudi, ko se boota je vse v negativu)
* če pa na VGA izhod priklopim monitor je pa vse kot mora bit.
TOREJ KJE JE MOJA TEŽAVA?
* V samem display-u?
* v video kablu?
(video kabel sem od točke A in do točke B pregledal oz ga premikal pa ni slika niti utripnila oz. se ni za hip spremenila. SMATRAM DA KABEL DELUJE!.. ali??
* v inverterju (visokonapetostno vezje)?
(mogoče inverter daje premalo napetosti? samo potem se sploh nebi prižgal ekran in ne bi prikazoval barve v negativu...ali???)
IZKLJUČUJEM MOŽNOST SLABIH KONTAKTOV NA GRAFIČNEM ČIPU (ali se morda motim??), KER KO PRIKLOPIM VGA MONITOR ZRAVEN JE NA MONITORJU SLIKA NORMALNA!
Se v naprej zahvaljujem za vaše odgovore.
LP
Borut
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Digitaliziranje slik iz negativovOddelek: Sedem umetnosti | 5024 (4009) | Okapi |
» | tezava s prredvajanjem filmov preko HDMI kablaOddelek: Zvok in slika | 1323 (1120) | Trubar |
» | [M-XXXX] Test Asus EEE 900Oddelek: Strojna oprema | 2053 (1693) | Zero One |
» | problem z laptopom-ekranOddelek: Pomoč in nasveti | 1482 (1312) | Pyr0Beast |
⊘ | Hočete kupit LCD, pa ne veste katerega? Preberite si mnenja o LCD-jih od njihovih lasOddelek: Kaj kupiti | 2049 (1661) | kuglvinkl |