» »

Hočete kupit LCD, pa ne veste katerega? Preberite si mnenja o LCD-jih od njihovih lastnikov!

Hočete kupit LCD, pa ne veste katerega? Preberite si mnenja o LCD-jih od njihovih lastnikov!

Myth ::

Prišel sem na idejo, da bi novim kupcem LCD-jev nekako prišparali spraševat vsakega in vsakogar za njegovo mnenje o tem in drugem LCD-ju, in to tako, da bi tukaj v to temo pisali tisti kateri že imajo LCD . Torej da nam lastniki povedo njihove izkušnje. Morali bi postaviti pravilo, da se tukaj ne bi smela postavljati vprašanja. Ali pa da je tema zaklenjena in bi se samo dodajalo v en post. To še mora moderator nekako povedati mnenje.

Jaz pa za začetek dajem mnenje od tistega , pri katerem sem prišel na to idejo:

Uporabnik amhisX je napisal mnenje o Samsungu 193p:

Na mizi imam čisto novega 193p in zaenkrat je zakon....najprej me je kar šok ko sem ga prvič priklopil ker so bile črke ful motne, pol pa me je monitor sam opozoril da moram popravit resolucijo in ko sm nastavil pravo resolucijo se je slika zbistrila in je čudovita...no vsaj meni :)

Kupljen pri Mimovrste za 115 jurčkov, zaenkrat brez mrtvih pik, upam da bo tako tudi ostalo :), dobiš ga v dveh dneh, brez nobenih zapletov.

Probal sem nastavit tudi clear Type, sicer ful lepo zgladi robove črk ampak meni je lepše oziroma laže brat brez clear type! Kako se to zdi vam? sicer je res da je od vsakega posameznika odvisno kaj mu je bolj všeč.

Gosthing (če je to kar jst vidim gosthing) je sicer opazen ko gledam temno podlago in če pritisnem sredni miškin gumb(kolesce) in vlečem gor in dol, opazi se zaostajanje izrisovanja texta ampak na svetlih podlagah ala Word in podono je to skoraj nevidno.

Pivot je super...posebno pri programiranju, imaš precej večji pregled nad kodo kot prej in meni je to osebno precej všeč.

Filmi delajo brez problema, nism opazil pačenja slike ali karkoli drugega...vendar se na tako velikem monitorju dejansko opazi slabosti stisnjenega videa(Divx, Xvid....)..kocke itd..prej sem imel navadnega 17" in je razlika precej opazna...sicer ko se usedeš, ali še bolje uležeš tri metre proč ne opaziš nič, bom moral pazit da bom vlekel z neta kvalitetne ripe :)

Igrc nism stestiral ker niti nism preveč aktiven igralec..tako da žal igračarjem ne morem pomagat. Je pa za programiranje, za branje texta, surfanje in tudi gledanje filmov super monitor, zaenkrat nisem našel nobene graje glede tega. Kar sem najprej opazil ko sem ga odprl je razlika ki jo čutiš pri očeh, prej sem imel eno bedno CRT 17"-ico z zelo slabo neostro sliko in me je bolela glava in pekle oči, ko sem gledal vanjo, ko pa sem odprl ta monitor je bil pravi balzam za oči...vsaj pri meni je prehod iz bedne 17"-ice na ta monitor ogromen preskok. Je pa to moj prvi LCD in zaenkrat mi ni žal niti centa, ki sem ga dal zanj.

Tako da za tiste ki so laiki kot jst v LCD svetu in se odločajo za ta monitor lahko mirno rečem da je kvaliteten in ga lahko kupite brez strahu da vas bo razočaral...vsekakor pa svetujem predhodni ogled v kaki trgovini...jst sem monitor gledal v BOF-u v BTC kjer jih imajo precej razstavljenih in si jih lahko ogledate.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

boštjan ::

Dveh sticky tem o LCDjih ne rabimo.Sicer lahko tukaj predlagaš in če bodo višji od mene odobrili,jo bom tudi BP moderiral.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

ombre ::

No jaz sem si kupil pred enim letom 17" LCD CTX 762a in sicer na izishopu. Ima vgrajene zvočnike, je fajne črne barve, združliv z TCO99.
Slika je super, "ghostinga" nisem opazil (sicer ne igram preveč iger) mam pa dva mrtva pixla. Eden je kr tečen, drugega pa se komajda opazi. Takrat sem ga kupil za 90 k, zdaj pa ga dobiš za 60 tisočakov. Za to ceno dobite soliden monitor, po novem pa ma tudi dead pixel garancijo... >:D Jaz sem z njim zadovoljen in me zadnje čase kar glava boli ko moram gledat star 17" CRT monitor v službi. Slika je neprimerno bolj lepša, tako da če kolebate med LCD in CRT toplo priporočam prvega.Glede na to da so se cene tako znižale da dobite že 17" LCD za 50.000 in tudi manj pa seveda "Go for it"
OmbreMan - Galaxy of knowledge

3p ::

Je to tema "Vsak hvali svoje kljuse"?

boštjan ::

ČE se lotiš opisa pravilno,pol je lahko opis zelo objektiven.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Myth ::

SuperBug je malce pokritiziral 710N in opisal 173P , katerega je zamenjal z 710N:

Kupil sem Samsung 710N in ga po dveh dneh nesel kar lepo nazaj. Odzivni čas je sicer dober, kontrast/svetlost tudi, vendar je pa kvaliteta slike, verjetno zaradi slabega vidnega kota, vsaj zame, popolnoma nesprejemljiva. Pri igranju iger se ne tako opazi, tako da, če kdo kupuje izključno v te namene, bo verjetno zadovoljen (sploh, glede na ceno). Zgornji del slike je namreč temnejši od spodnjega. Najhuje je to, da je neenakomernost različno izrazita glede na barvo. Tako se npr., svetla turkizna (še posebej vidno na beli podlagi) z vrha navzdol postopoma preliva v belo - sama bela pa ostaja dokaj konstantna. Na splošno, ta neenakomernost (barvni preliv) je najbolj opazna pri manj živih barvah (temnejši ali pa svetlejši odtenki). Dodatno, pri nastavitvi kontrasta nad 80% ta turkizna barva popolnoma izgine in se zlije z belo (brez pretiravanja). Pri popolnoma črni sliki pa so kar močno vidne razne osvetlitvene anomalije.

Ohišje je dokaj majavo in pri nagibanju nazaj/naprej je očitno pritiskalo na LCD.

Pred nakupom sem prodajalca prosil, da mi monitor priklopi, če bi se slučajno našel kakšen mrtev piksel. Dva monitorja od treh sta imela mrtve oz. pokvarjene piksle. Prvi je imel enega popolnoma mrtvega na sredini, drugi pa dva modra. Glede na "nikakvo" garancijo, je to nič kaj vzpodbujajoče ...

710N sem zamenjal za 173P. Pred tem sem pa še enkrat (malo bolje) pogledal ostale modele. Praktično, vsi ekrani z nizkim odzivnim časom imajo problem z enakomernostjo slike. 913N je bil glede tega malo boljši (v primerjavi s 710N), pa vseeno ne zadovoljivo (temnejši zgoraj/spodaj ampak bolj na levi kot pa na obeh straneh in slika se kar močno spreminja glede na kot gledanja).

Med razstavljenimi sta bila 173P in 193P praktično edina monitorja z zares popolnoma enakomerno sliko in z izjemnim vidnim kotom (niti pri ekstremnih kotih se slika ne spremeni v "negativ", pri manj ekstremnih pa ostaja neverjetno stabilna). Ghosting je bolj opazen, vendar zame je to bolj postranska zadeva, ker monitor uporabljam predvsem pri urejanju teksta (programiranje) in lažjem delu z grafiko (se pa Q3/Excessive, npr., še vedno da igrati čisto OK). Ohišje je neprimerno boljše v primerjavi s 710N - ima pivot, nastavljanje višine, rotacijo brez drsenja po mizi ... in na splošno je sexy - od spredaj in od zadaj ;). Nek minus je edino to, da 173P nima OSD-ja in se z vsemi nastavitvami, hočeš ali nočeš, upravlja le s priloženim softverom (je pa res, da je sam softver bolj praktičen kot OSD).

Vglavnem, tistim, ki jim je pomembna tudi kvaliteta slike, naj 3x premislijo o nakupu monitorja z nizkim odzivnim časom - konkretno pa, 710N je zame defekten monitor. Mislim pa tudi, da se bolj splača kupiti kvaliteten 17" LCD, ker 19" ne prinaša nič več delovne površine, le večje piksle, ki pa so, glede na ostrino LCD-jev, kar malo preveliki (vsaj za moj okus).
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

hruske ::

iiyama ProLite E380S

Panel: TN Wide Angle
Diagonala: 15,0" (38cm)
Ločljivost: 1024 x 768 / 75 Hz
Svetilnost: 380 cd / qm
Kontrast: 450 : 1
Odzivni čas: 23 ms
Kotna vidljivost: 120°/110°
Zvočniki: 2 x 1,5W Stereo

Kvaliteta slike je odlična, ghostinga ni, monitor je sicer nekoliko majhen, ker je samo 15", sem pa videl že mnogo precej manj kvalitetnih monitorjev in ga ne zamenjam. Zvočnikov ne uporabljam, tako da ne bi vedel povedat. Moj ma sicer tri čudne piksle, od katerih je en na črnem zelo nadležno rdeč, ampak mene osebno to ne moti toliko, ker je sicer kvaliteten monitor.

Dobil je tudi zlati monitor decembra 2003, mislim pa da ni več v prodaji.
Rad imam tole državico. <3

alum ::

ta topic, je bullshit...itak je ze tema o LCDjih nepregledna, dve temi pa bosta se veliko bolj! Ce bi naj sluzila opisom monitorjev, naj se pobrisejo ostali posti, opisi pa se pisejo po doloceni sabloni...

slabsi kot ena nepregledna tema, sta prav gotovo dve nepregledni temi!

Myth ::

Ta tema se bo moderirala, boštjan še mi ni odpisal. Ta tema gre pod zaklep in bo pod nadzorom, kaj bo napisano in kako bo napisano. Upam, da ti je zdaj jasno kaj več. Vsi posti ki nimajo tukaj kaj za iskat, pa bodo izbrisani. Samo čakam boštjana. Potrpljenje prosim. :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Slowenc ::

>Ta tema gre pod zaklep in bo pod nadzorom, kaj bo napisano in kako bo napisano.

Kaj zdej, a se tema zaklene al bo pod nadzorom in se bo sproti moderirala? Jest tut komaj čakam boštjana, da prinese en sixpack uniona in se ga skupi nažremo, medtem ko gledamo tole temo, kako bo vsak hvalil svoj LCD in nič drugega. Bolj pametno si je v roke vzet eno revijo kjer so delali test večih monitorjev na kupu. Ali pa googla vprašaš. Vsake oči imajo svojega malarja.
Skiny gate.

kuglvinkl ::

Iščemo še rešitve za idejo avtorja te teme in uporabnika iskra. Do takrat gre tema pod ključ.
Your focus determines your reallity


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4165 166 167 168 )

Oddelek: Kaj kupiti
83751014298 (9696) KTr1sk
»

LCD 17'' za 80k ali 19'' za 100k?

Oddelek: Kaj kupiti
343044 (1928) milica
»

CRT ali LCD do 100 jurjev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
655454 (4347) boštjan
»

Kateri LCD za 110-130k izbrati?

Oddelek: Kaj kupiti
151523 (1097) dëych
»

LCD

Oddelek: Kaj kupiti
312028 (1316) osmi

Več podobnih tem