Forum » Pomoč in nasveti » Kaj je Transputer?
Kaj je Transputer?
GabrieLeo ::
Gledam, berem, iščem ampak kot dijaku gimnazije, ki se rad ukvarja z računalniki mi je z vsako kratico manj jasno kaj je transputer. Mi lahko kdo prosim samo obrazloži kaj je oz. kaj naj bi bil ta projekt osemdesetih, če se ne motim? HVALA
Brane22 ::
Transputer je bil eden prvih procesorjev, namenjen paralelni obdelavi podatkov, ki se je povezoval preko linkov na način podoben današnjim procesorjem ( 4 linki mislim, eden na vsako stran).
Bil je posebej prilagojen učinkovitemu izvajanju programov v Occamu. Mislim da je bil prvi model T-400, nasledil ga je T-800.
Stvar ni zaživela kljub fenomenalni ideji ( ne spomnim se več zakaj) in Transputer Inc je kupil SGS-Thomson ( pozneje STM).
Bil je posebej prilagojen učinkovitemu izvajanju programov v Occamu. Mislim da je bil prvi model T-400, nasledil ga je T-800.
Stvar ni zaživela kljub fenomenalni ideji ( ne spomnim se več zakaj) in Transputer Inc je kupil SGS-Thomson ( pozneje STM).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | FringeOddelek: Sedem umetnosti | 5366 (3405) | Jst |
» | Activision Blizzard razmišlja o koncu sodelovanja s SonyjemOddelek: Novice / Igre | 5019 (3143) | gzibret |
» | Desktop aplikacije večinoma niso multithreaded??? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 4883 (4129) | Gundolf |
» | wikipediaOddelek: Loža | 2757 (2508) | CaqKa |
» | System architecturesOddelek: Strojna oprema | 1724 (1666) | barbarpapa1 |