Forum » Zvok in slika » Laptop-Plazma Overscan problem
Laptop-Plazma Overscan problem
klekej ::
Laptop z Intel HD grafično, starejša Samsung ready HD plazma, priklop prek HDMI kabla:
Slika na tv je odrezana (ne prikaže cele), probano tudi z drugim kablom in drugim laptopom z drugim modelom grafične, isto..Tv resetiran, v meniju ni funkcije za izklop overscana, pri Samsungu naj bi bil "just scan". Slika odrezana v vseh projekcijah (dvojnik, razširjen, le drugi zaslon). Kaj mi je sploh še za storiti?
Hvala in LP.
Slika na tv je odrezana (ne prikaže cele), probano tudi z drugim kablom in drugim laptopom z drugim modelom grafične, isto..Tv resetiran, v meniju ni funkcije za izklop overscana, pri Samsungu naj bi bil "just scan". Slika odrezana v vseh projekcijah (dvojnik, razširjen, le drugi zaslon). Kaj mi je sploh še za storiti?
Hvala in LP.
kozorog ::
To sm ti tud jaz govoru nedavno nazaj ,da na novejših plazmah in starejših ,da je problem,da ni slike ćez cel ekran izp prve na vseh plasmah (tudi pri lcd se najdejo izjeme)(tudi če dopoveš tv-ju kaj je gor priključeno ne pomaga oz. še manj,enim pa pomaga spet :)) ,da je treba si povedal v enih postih dat samo ne ne preimenovane vhode na "just scan" in je stvar rešena,pa vidiš sam ,da to ni res.Pa to ni problem samo na starejših,so problemi tudi na novejših plazmah in LCD televizorjih ,ampak na redkih.
Pri meni prek HDMI na starem kršu LCD tv ne prikaže prek HDMI nikakor pravilne resolucije ,ampak samo prek VGA pokaže pravilno sliko resolucije.
Če maš vga vhod ga izkoristi,nebo ti žal(sam vse pine naj ima vga konektor-malo težje dobavljivi,majo plavo kapico stari kabli in belo,novi pa sem videl z vsemi pini tudi z zsivo kapico),vsaj meni ni.Zate barve kaj ima boljše hdmi kabel si pa že sam nastavim digital vibrance na + in sem še na bolšem kot prek njega,pa sami winsi zgledajo boljše prek vga kot pa prek HDMI pri meni,kaj je je res ,pa verjame kdo ali ne.(črke in pisava lepša zgleda...)slika prek vga pa še zmeraj lahko šiba tudi full HD.Dejstvo je tud ,da plasmani naj naj izbor za priklop PC-ja.
Ko bom pa na novem televizorju sedaj ko ga uzamem pa seveda nameravam povezat prek HDMI.Itak nimajo noveji lcd,plasma tv več vga,kar je škoda.Sam vsak ma svoje mnenje.Lp
Pri meni prek HDMI na starem kršu LCD tv ne prikaže prek HDMI nikakor pravilne resolucije ,ampak samo prek VGA pokaže pravilno sliko resolucije.
Če maš vga vhod ga izkoristi,nebo ti žal(sam vse pine naj ima vga konektor-malo težje dobavljivi,majo plavo kapico stari kabli in belo,novi pa sem videl z vsemi pini tudi z zsivo kapico),vsaj meni ni.Zate barve kaj ima boljše hdmi kabel si pa že sam nastavim digital vibrance na + in sem še na bolšem kot prek njega,pa sami winsi zgledajo boljše prek vga kot pa prek HDMI pri meni,kaj je je res ,pa verjame kdo ali ne.(črke in pisava lepša zgleda...)slika prek vga pa še zmeraj lahko šiba tudi full HD.Dejstvo je tud ,da plasmani naj naj izbor za priklop PC-ja.
Ko bom pa na novem televizorju sedaj ko ga uzamem pa seveda nameravam povezat prek HDMI.Itak nimajo noveji lcd,plasma tv več vga,kar je škoda.Sam vsak ma svoje mnenje.Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VGA port ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 1513 (1123) | rodzy |
» | VGA na HDMI? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 28109 (15105) | KTr1sk |
» | Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20135 (9648) | kozorog |
» | DVI vs VGAOddelek: Zvok in slika | 4726 (4221) | KoMar- |
» | LCD TV namesto LCD monitorja?Oddelek: Zvok in slika | 3831 (3271) | damirez |