» »

ugasnjen računalnik moti omrežje

ugasnjen računalnik moti omrežje

Phantomeye ::

Torej, v dnevni sobi imam neko multimedijsko mašino, k ma dve mrežni kartici (za ethernet kabel in wireless). Ta naprava je povezana na wifi omrežje, hkrati pa direktno na stikalo mojega ISP-ja. No ta kabel, ki prihaja iz switcha je v dnevni razdeljen z 10/100 switchem. Ena povezava gre v set top (IPTV kištico) druga pa v multimedijsko mašino. Zadnje čase je pa ob večernih urah prihajalo do motenj v celotnemu omrežju (kocke na tv, in time-out pri internetni povezavi).

fastforward. Po raznih testih (trial and error) sem prišel do ugotovitve, da je kriv switch v dnevni. Sicer se mi je zdelo se mi je nenavadno (sploh ko je šlo za večerne ure), pa vendar. Danes pa sem priklopil nov switch, pa so se problemi pojavili TAKOJ.

In tako sem po nadaljnem testiranju prišel do ugotovitve, da omrežje moti multimedijska naprava KO je ugasnjena. Če je prižgana, deluje tipi topi.

Mi lahko kdo pojasni kako je to mogoče in kaj je vir napake? Mrežna?

EDIT:
Opazil sem, da na portu, na katerem je priklopljena naprava - utripa ledica, ne glede na to ali je računalnik prižgan ali ugasnjen... Če ga fizično izklopim iz štroma, pa le - ta ugasne. In omrežje deluje OK.

fosil ::

Kaj je zdej, multimedijska naprava ali računalnik?
Tako je!

fosil je izjavil:

Kaj je zdej, multimedijska naprava ali računalnik?

Sej multimedijska naprava je računalnik. Imenujem jo tako, ker je to njegova naloga - poganjanje filmov...
Drgac pa ja. Racunalnik z xbmcbuntu.

Zgodovina sprememb…

fosil ::

A ko izklopiš, se zadeva dejansko izklopi, ali gre samo v kakšen sleep?
Poglej v biosu, izklopi wake up on lan in podobne zadeve.
Tako je!

fosil je izjavil:

A ko izklopiš, se zadeva dejansko izklopi, ali gre samo v kakšen sleep?
Poglej v biosu, izklopi wake up on lan in podobne zadeve.

Zadeva je konfigurirana tako, da se ob primeru izpada elektrike ponovno prižge. Ampak to je že odkar jo uporabljam. Zato se mi zdi nenavadno, da je začela nadlegovat omrežje šele pred kratkim.
Sicer pa ne razumem zakaj bi SPLOH motila omrežje, samo zato, ker je priklopljena na napajanje.

Hayabusa ::

Ko je tvoja multimedijska mašina ugasnjena, potegni ven napajalni kabel in preveri za motnje.

Hayabusa je izjavil:

Ko je tvoja multimedijska mašina ugasnjena, potegni ven napajalni kabel in preveri za motnje.

Mislim, da sem omenil. Če je kabel zuni, dela okej (ali pa utp iz mašine)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uporabniki ThinkPadov-Lenovo in Elitbookov - HP

Oddelek: Pomoč in nasveti
222139 (1217) MIHAc27
»

Zvok iz telefona na avtoradio

Oddelek: Pomoč in nasveti
72801 (2696) Scorpia
»