» »

Tušmobil 3G in Yarvik Ingenia x1

Tušmobil 3G in Yarvik Ingenia x1

box408 ::

Pred kratkim sem si kupil nov mobilni telefon, kot je z naslova razvidno gre za pametni telefon manj znanega proizvajalca yarvik TELEFON . Z telefonom sem nadvse zadovoljen, celo presenecen nad njegovo kakovostjo in uporabnostjo, sploh če upoštevam ceno... Vseeno pa imam en velik problem sem namreč vezan na operaterja Tušmobil (še dolgih 5 mesecev). Da sem bolj natančen, vedno sem imel probleme na tušmobilovem omrežju tudi pri prejšnjem telefonu, že od vsega začetka odkar sem sklenil pogodbo na tušmobilu (avgust 2011, paket vesolje). Omrežje je naravnost katastrofalno, če si v avtomobilu ne moreš normalno opraviti klica saj neprestano prekinja zvezo, tudi sredi mesta včasih ne moraš poslati (opraviti) klica kljub polnem signalu, internet stalno prekinja in preklaplja med 2g in 3g, redno dobivam sporočila, da sem imel neodgovorjen klic kljub temu, da je bil aparat prižgan in je imel polni signal. Živim pa v večjem mestu (Kranju) in uporabljal sem tudi več telefonov tako da ni problem lokacija in mobilna naprava. Zakaj to govorim?! Zato, ker po raznih internetnih forumih, facebooku pišejo uporabniki (po vsej verjetnosti tudi zaposleni pri tušu) kako je odličen signal, kako ni nobenih problemov itd. Torej tole sem napisal samo zato, da bo šlo čim manj oslov na led kot sem šel sam.

Dovolj izgubljanja besed za tušmobil, raje bom opisal problem, ki je v naslovu teme. Kot sem že zgoraj napisal imam nov telefon, ko sem v njega vstavil tuš sim kartico in vnesel vse APN nastavitve sem opazil, da telefon v mojem mestu (Kranju) ne najde omrežja tušmobil 3g (razen na lokaciji pri planetu tuš, po moji logiki je tam antena ali bazna postaja), 2g sicer dela brez problema vendar je pač mobilni internet pri tej hitrosti neuporaben. Telefon mi najde vsa druga 3G omrežja (mobitel 3g, simobil 3g in celo T2 3g, tušmobil samo 2g), v mobitelovo omrežje 3g se lahko tudi povežem (nacjonalno gostovanje), ampak nisem še probal kako dela internet, ker je pač plačljiv. Pri starem telefonu se lahko povežem v 3g omrežje, vendar stalno meče dol, torej možno, da ima novi telefon slabšo anteno ali frekvenco od starega (ugibam, ker nimam nobenega resnega znanja na tem področju). Danes sem bil tudi v Domžalah, kjer sem se uspešno prijavil na tušmobil 3g in tudi uspešno opravil speed test (hitrost nekaj čez 100 kilobajtov na sekundo), nekaj dni nazaj sem bil tudi v Avstriji, kjer sem prav tako lahko normalno uporabljal 3g omrežja v gostovanju. Klical sem tudi že na tušmobilovo linijo, kjer mi je tip robotsko razlagal, da je težava v telefonu saj ima tušmobil 3g signal po vseh mestih... Zanima me pa kje tiči težava je res v mobitelu (slabša antena) ali v tušmobilu, saj druga omrežja najde normalno. Ko bom utegnil bom telefon stestirov z Mobitel ali Simobil kartico. Vendar že sedaj vidim, da Simobil in Mobitel 3g najde normalno.

Hvala za odgovore in LP!

Hayabusa ::

Omrežje je naravnost katastrofalno, če si v avtomobilu ne moreš normalno opraviti klica saj neprestano prekinja zvezo, tudi sredi mesta včasih ne moraš poslati (opraviti) klica kljub polnem signalu, internet stalno prekinja in preklaplja med 2g in 3g, redno dobivam sporočila, da sem imel neodgovorjen klic kljub temu, da je bil aparat prižgan in je imel polni signal.,

Prestaviš na 2g.
Zakaj se greš vezati, če veš da je omrežje v tvojih krajih zanič ? Jaz s TM nisem imel problemov (večino časa imel 2g).

Za 280 dobiš na bolhi novega zapakiranega Samsung galaxy s3 mini, kolikor hočejo za Yarvik Ingenia x1.
Kupi predplačniško kartico od mobitela/simobil in testiraj s tvojim aparatom nekje v mestu (na isti lokaciji vsa 3 omrežja).

Kje so bazne postaje najdeš tukaj:
http://www.mobilna-telefonija.com/bazne...


Vprašaj na njihovem forumu:
http://forum.yarvik.com/forumdisplay.ph...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

box408 ::

Zato ker nr mormo met vsi samsungov, poleg tega je pa telefon odlicen in velikosti note enke. sedaj trenutno sem v trzinu in pisem z tus 3g omrezja, naredu sm tudi speed test in doseze lepih 300kb na sekundo. kot kaze je problem samo v kranju, zakaj?

OK.d ::

ker nadgrajujejo omrežje
LPOK.d

Hayabusa ::

Samo nadgradnje potekajo med 22 in 5 zjutraj.

GeForce ::

Kje nadgrajujejo omrežje? V Kranju? V Kranju je že 3leta isto sra*je, pridem v stavbo pa 2G ki za klicanje še je, za brskanje pa pol starni sploh ne zloada do konca, uglavnem neuporabno.

Hayabusa ::

http://www.tusmobil.si/obvestila.html
Nujno obvestilo 05.03.2013
Tušmobil obvešča uporabnike, da bodo od torka, 5.3.2013 do petka, 8.3.2013, med 22:00 in 05:00 uro potekala dela na 3G omrežju, zato bo v vmesnem času lahko prišlo do kratkotrajnih, periodičnih izpadov 3G omrežja, na področju celotne Slovenije. Uporabnikom se zahvaljujemo za razumevanje.

box408 ::

Stvar je bila enaka tudi pred 5.3. Prilagam sliko kaksna je stvar v kranju (se opravicujem za slabo kvaliteto slikano je z drugim mobilnikom).
 slika

slika

...:TOMI:... ::

Gostovanje v mobitelovem omrežju ti je predrago, gostovanje v avstriji pa ugodno? Danes si se registreral, najbrž si pisec konkurence.

Tuš ima UMTS 900, poglej, če ima ta telefon to frekvenco, če ne vrni telefon in menjaj operaterja, če imaš probleme.
Tomi

box408 ::

V avstriji nisem probal interneta, ampak le pogovore. drugace je pa 1mb 80centov kar ne vem ce je kaj vec kot gostovanje pri mobitelu. verjetno si ti zaposlen pri tusmobilu, jst pac nisem ne pri tusu in ne pri konkurenci.

box408 ::

GSM: 850/900(1800/1900 MHz
3G Band: WCDMA 850/900/1900/2100

kokr jst razumem je wcdma 900 to kar govoris. sicer mas pa gor sliko, ki prikazuje da sploh ne najde tusovega omrezja 3g. zato sem tud slikal z mobilnikom, da ne bo kdo tvojega kalibra govoru, da je sfotosopana al karkoli... Sam odgovor hocem zakaj je tako, na vasi liniji ga ne bom dobil dokler se bodo javljali ljudje z iq stevilom nizjim od stevilke velikosti podplata.

Lonsarg ::

V kranju(logično) oddajniki so: http://www.svetidej.com/projekti/mobiln...

In če ti 3G ni lovilo tudi pred prenovo(če bi recimo tušmobil tudi čez dan kaj izgubljal 3G, kar se je naprimer dogajalo Simobilu mesece med prenovo), potem je dejansko kriv telefon.

Po specifikacijah naj bi podpiral vse frkvence, tak da gre najbrž za kako bolj specifiko, mogoče probat ROM/radio posodobit al pa take fore. Al pa če ima še kdo isti podoben problem z tem telefonom.

box408 ::

Telefon je dokaj nov, saj je prisel ven zactek februarja tako, da jih pomojem ni veliko, bilo bi pa fino, da bi se kdo javil, ki uporablja ta telefon v tem omrezju in na tej lokaciji... Kot sm ze reku v drugih krajih nekako dela, to mi je tudi cudno. cim prej bom stestiral kartico drugega operaterja. Ali kdo ve ce tus uporablja drugacne antene ali karkoli kot konkurenca?

box408 ::

Telefon je dokaj nov, saj je prisel ven zactek februarja tako, da jih pomojem ni veliko, bilo bi pa fino, da bi se kdo javil, ki uporablja ta telefon v tem omrezju in na tej lokaciji... Kot sm ze reku v drugih krajih nekako dela, to mi je tudi cudno. cim prej bom stestiral kartico drugega operaterja. Ali kdo ve ce tus uporablja drugacne antene ali karkoli kot konkurenca?

...:TOMI:... ::

Ja itak, zaposlen sem pri tušu... Jao.

Glej, če se registriraš in je tvoj prvi post reklama/antireklama, ne morem vedeti oziroma si ustvariti mnenja o tebi, zato mislim pač da si plačanec. Če se boš izkazal s kredibilnimi posti, potem bo ta zaznamek v moji glavi izbrisan, če ne si pa pač eden izmed mnogih spamerjev.
Tomi

box408 ::

Moj prvi post ni bil misljen kot antireklama. Imel sem ze racun na ST, ker ga dolgo nisem rabil se ne spomnim niti imena vec, zaradi tega sem si naredil pac novi racun.

Pinzl ::

Sicer nimam tega telefona, ampak uporabljam Tušmobil in sm iz tvoje okolice. Sam sem tudi imel probleme s tuševim signalom skoraj eno leto, ko sem se peljal čez kranj mi je ob vsaki zamenjavi bazne prekinilo klic(kot vem so bazne, na planetu, na merkatorju(kokrica),krvavec in pa še nekje eno lovi, vendar nevem katero(mislim da je na iskri)...kar je pomenilo da čes sem se peljal od labor proti mlaki sem 3x/4x na novo klical...
Vnedar se je vse čudežno uredilo ko sem zamenjal ROM na telefonu...3G mi deluje praktično po celem kranju(izjema v stavbah) klic pa sem imel na zvezi enkrat od Ljubelja do Brežic(2uri +)

Bi pa probal preverit kako je z drugimi omrežji kot so ti že svetovali :)

butkomutko ::

No, da je tusmobilovo omrezje katastrofa civkajo ze vrabci izven vecjih mest signala sploh ni notranska skor popolnoma nepokrita edina pohvala majonajcenejsi dnevni mobilni internet problem je edin, da kjer ga rabis ni signala bil v moravskih ni signala bil v biotermah ni signala v smarjeskih ni signala doma ga pac ne potrebujem

Mora pac mirko tus nalagat kes v tujino in pac zato nategovat slovence, kot to pocne s svojimi dragimi trgovinami

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Lonsarg ()

box408 ::

Na nov rom bom moral verjetno pocakat se mal. Se mi je zdelo, da je v planetu bazna postaja, ker mi je edino tam v celem Kranju najdlo 3g omrezje. Sicer imam pa itak namen menjati operaterja cez 5 mesecov ko mi potece pogodba, ker kakovost tusmobila je naravnost smesna oz. zalostna je bolj primerna beseda.

Hayabusa ::

butkomutko je izjavil:

no ,da je Tusmobilovo omrezje katastrofa civkajo ze vrabci izven vecjih mest signala sploh ni notranska skor popolnoma nepokrita edina pohvala majonajcenejsi dnevni mobilni internet problem je edin ,da kjer ga rabis ni signala bil v moravskih ni signala bil v biotermah ni signala v smarjeskih ni signala doma ga pac ne potrebujem

mora pac Mirko Tus nalagat kes v tujino in pac zato nategovat Slovence ,kot to pocne z svojimi dragimi trgovinami

Lahko kdo prevede ta zmazek ?

DonRan ::

Zanimivo, sam teh težav ko se peljem mimo KRja in ko se gibljem v tej okolici sedaj nimam. Ne vem pa kako je bilo recimo 2 leti nazaj. Odkar sem na Tušmobilu (skoraj leto dni) mi na tej relaciji še nikoli ni prekinilo med pogovorom, pa tudi nisem zaznal da bi mi preklapljalo med 2G in 3G. To da eni govorite da skoraj nič ne štima, sploh ni res, ker potem ne bi zadeve bila takšne kot so. Naredite realna in zanesljive primerjave pa boste videli, ne pa nabijat v prazno.

butkomutko je izjavil:

no ,da je Tusmobilovo omrezje katastrofa civkajo ze vrabci izven vecjih mest signala sploh ni notranska skor popolnoma nepokrita edina pohvala majonajcenejsi dnevni mobilni internet problem je edin ,da kjer ga rabis ni signala bil v moravskih ni signala bil v biotermah ni signala v smarjeskih ni signala doma ga pac ne potrebujem

mora pac Mirko Tus nalagat kes v tujino in pac zato nategovat Slovence ,kot to pocne z svojimi dragimi trgovinami


A Turk na Simobilu pa ne nateguje? Dej poglej si vse fore od Simobila v zadnjem letu ali dveh? Katastrofa!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: DonRan ()

petzup ::

Katastrofa gor ali dol, tistih par minut se pa tudi da brez signala zdržat, je pa še vedno pol ceneje kot recimo itak đabest? Meni osebno veliko vlogo igra cena, ker prida veliko telefona ne uporabljam, pa tudi tam kjer ga je pokritost in sam signal čisto OK. Včasih se zgodi da signal upade, ampak še vedno pa lovi.

floyd1 ::

Hayabusa je izjavil:

butkomutko je izjavil:

no ,da je Tusmobilovo omrezje katastrofa civkajo ze vrabci izven vecjih mest signala sploh ni notranska skor popolnoma nepokrita edina pohvala majonajcenejsi dnevni mobilni internet problem je edin ,da kjer ga rabis ni signala bil v moravskih ni signala bil v biotermah ni signala v smarjeskih ni signala doma ga pac ne potrebujem

mora pac Mirko Tus nalagat kes v tujino in pac zato nategovat Slovence ,kot to pocne z svojimi dragimi trgovinami

Lahko kdo prevede ta zmazek ?

Težko. Pač sodobni (internet) časi, kaj hočeš.
KoBoŠeNaPresledkePozabilBoPaResKrizaPRESS

box408 ::

petzup je izjavil:

Katastrofa gor ali dol, tistih par minut se pa tudi da brez signala zdržat, je pa še vedno pol ceneje kot recimo itak đabest? Meni osebno veliko vlogo igra cena, ker prida veliko telefona ne uporabljam, pa tudi tam kjer ga je pokritost in sam signal čisto OK. Včasih se zgodi da signal upade, ampak še vedno pa lovi.


Če bi bilo na cajte samo par minut brez signala bi bilo OK. Kar se dogaja je nekaj čisto drugega, včasih ne moraš klica poslat tud po nekaj minut, stalno prekinjanje med vožnjo itd. Tudi jaz sem šel na tuš zaradi nižje cene, ampak sedaj vidim da ni vredno.

Zanimivo, sam teh težav ko se peljem mimo KRja in ko se gibljem v tej okolici sedaj nimam. Ne vem pa kako je bilo recimo 2 leti nazaj. Odkar sem na Tušmobilu (skoraj leto dni) mi na tej relaciji še nikoli ni prekinilo med pogovorom, pa tudi nisem zaznal da bi mi preklapljalo med 2G in 3G. To da eni govorite da skoraj nič ne štima, sploh ni res, ker potem ne bi zadeve bila takšne kot so. Naredite realna in zanesljive primerjave pa boste videli, ne pa nabijat v prazno.


Zaradi takih izjav sem šel na tušmobil, misleč saj je vredu omrežje, ljudje ki govorijo drugače pretiravajo. Leto in pol odkar sem pri tušu sem uporabljal 4 različne aparate, začel sem z nokio c5, ki je bil res kvaliteten telefon in mi je prej v simobilovem omrežju delov BP, takoj ko sem jo začel uporabljati v tušu katastrofa. Priznam pa, da se je kakovost omrežja od takrat kar popravila, ampak je še vedno katastrofalna (neodgovorjeni klici pri polnem signalu, prekinjanje klicov, motnje v zvezi, metanje interneta na nulo....). Tako, da res ne vem če zaposleni pri tušmobilu nimajo naloge pisat svojih bučk po raznih forumih.

petzup ::

Odvisno v kakšnih koncih se nahajaš, pri nas res kot pravim izgubiš signal in hitro dobiš nazaj, tako da še vedno vstrajam pri njem in bom še mogu slabo leto(aneks). Je pa res da je pač mobitel v tem segmentu zagotovo boljši, glede simobila pa nevem kako majo, ker še nisem bil njihov uporabnik.

jusv ::

Ok, očitno imaš samo ti težave s tem, zanimivo. In kaj so ti na Tušmobilu rekli ko si šel do njih in jim povedal za probleme? Moja starša živita v Kranju in imata Tušmobil in se veliko gibljeta tam okrog, pa teh težav nimata? Ko se jaz z njima pogovarjam nam klicev ne prekinja. Ker neka finta tukaj more bit, se strinjaš?
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

box408 ::

Nimam samo jaz, ne skrbi, če kličeš koga na tušmobil lahko stavita v koliko minutah ali sekundah bo prekinilo, (vsak tušmobil uporabnik, ki ga poznam ma iste težave) bog ne daj, da kličeš na avtocesti, kolikokrat sem se pogovarjal sam s sabo in ponavljal halo, halo ko ni bilo več odgovora.
Enkrat ko sem stari telefon nesel na servis sem omenil težave prodajalki, ki je samo debelo gledala in se niti ne spomnim kaj je odgovorila. Komu naj še povem, če so pa vsi po vrsti nesposobni oz. jim visi dol, pa tudi če ne bi bili, kako mi pa lahko pomagajo?! Se strinjam more biti neka finta, samo ni z moje strani. Vsak pravi tušmobil uporabnik bo vedel o čem govorim. Tukaj v Kranju je katastrofa, na avtocesti je še večja katastrofa, pa tudi drugje. To ti lahko ponovim pod prisego.

Hayabusa ::

What if I'm right and everybody else is wrong ?

Resno, ti imaš težave sam s sabo.

jusv ::

Majstore, problem je ta da ti telefona nisi kupil pri Tušmobilu in to pove zelo dosti o tvojih težavah. Pa ne zdej tkoj napisat, da si bil tudi z drugimi telefoni na isti lokaciji in da tud ni delalo, ker to je pravljica za lahko noč. Če mene vprašaš imaš težave z UMTS omrežjem na 900 frekvenci tvejga telefona, po drugi strani pa imaš probleme tudi sam s sabo. Tko da ni tukaj problem Tušmobil kot sam tako zelo na veliko povdarjaš, ampak sej mi vemo zakaj je temu tako, kajne?
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

box408 ::

Majstore?... kot sem ze napisov stari telefon, ki je bil kupljen pri tusu lovi 3g omrezje, vendar stalno mece vn. Ce telefon ni kompatibilen z tusovim izredno kvalitetnim 3g omrezjem zakaj potem lovi po drugih krajih?

Hayabusa ::

Zakaj potem ostali nimajo teh problemov v Kranju ?

box408 ::

Ce bi znal to odgovorit, bi imel odgovor tudi na svoje vprasanje. Ce smo bolj natancni tega problema (ednina ) z ne dostopnostjo 3g omrezja nimajo, ostale tezave o katerih sem pisal se pa pojavlajo pri vsakemu, ki ga prasam. Niti eden mi ni osebno rekel da je tus omrezje OK, samo po internetu berem te bucke, zato se vcasih prasam kdo in zakaj to pise. Nedavno sem pa zasledil, da tusmobil na veliko izgublja narocnike. Le zakaj?

box408 ::

Se enkrat ponavljam, na tusmobil sem sel iz simobila zaradi paketa in pa, ker je bil simobil totalno ignorantski do uporabnikov, z omrezjem nisem imel problemov. Pri simobilu je bla kaplja cez rob tisto zaracunavanje vodafone live po 10 centov kadar si odpru brskalnik, so ti zaracunal kao da si sov na vodafone live. Po nesteto klicih sem vedno dobil isti odgovor, da pac obiskujem vodafone live pomotoma... Cez nekaj casa pa je bil clanek v casopisu, da simobil na ta nacin nateguje tisoce svojih uporabnikov in da se tega dobro zaveda in ne prizna. Potem sem jim napisov neko pritozbo in so mi povrnili ta znesek, ki se ga je kar nabralo v nekaj mesecih. To je bila kaplja cez rob pri meni, ko sem prisel na tusmobil nisem imel nic proti njim, prav nasprotno ugoden nov ponudnik z bogatimi paketi. Sedaj pac delim svojo izkusnjo in ce mi ti ne verjames oz. kdorkoli drug se mi po domace povedano jebe. Sploh se ne mislm vec ukvarjat z vami, moj glavni namen je biu dobit odgovor na moj vprasanje.

Lonsarg ::

Ni problem da tebi ne verjamemo, problem je, da ti ne rešuješ svojega problema ampak vsak post samo jamraš čez tušmobil, svoj problem ti je drugotnega pomena, da "kao zarad tega problema sm odprl temo" V tvojih postih je 10% o tvojem problemu in 90% o tem, kako je Tušmobil zanič bla,bla... Mislm halo, skuliral se malo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

box408 ::

Sem se posvetil svoji tezavi sam so se zacele provokacije, da delam za konkurenco itd. in se je nadaljevalo kr skrolej gor. Prvo mi je hayabusa al karkoli ze teziv zakaj sem kupu ta telefon! Mislm halo? Anyway ne mislm vec o tusmobilu besede, ce pa lahko gdo odgovori na moja vprasanja, pa prosim lepo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: box408 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach GSM

Oddelek: Mobilne tehnologije
3312429 (6404) Heisenberg
»

Telemach prevzel Tušmobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
10733996 (24437) MKC00
»

Mobitel vs. Simobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14034902 (20006) Veron
»

Tušmobil DA/NE? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
16527494 (17109) Reycis
»

TUŠMOBIL - paketi FREE (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18544027 (32757) OChack

Več podobnih tem