Forum » Pomoč in nasveti » Uničene datoeke na USB?
Uničene datoeke na USB?
Jancheq99 ::
Pozdravljeni,
včeraj sem na USB ključ dal mapo, kjer sem imel vse razno (od slik, glasbe,...). Ko sem formatiral računalnik sem hotel mapo dati nazaj na računalnik. Mapa je še vedno na USB-ju, vendar ko sem prišel v mapo sem zagledal naslednje:
Kaj se je zgodilo, so datoteke uničene, kaj je vzrok,...?
Hvala,
LP, Jan
včeraj sem na USB ključ dal mapo, kjer sem imel vse razno (od slik, glasbe,...). Ko sem formatiral računalnik sem hotel mapo dati nazaj na računalnik. Mapa je še vedno na USB-ju, vendar ko sem prišel v mapo sem zagledal naslednje:
Kaj se je zgodilo, so datoteke uničene, kaj je vzrok,...?
Hvala,
LP, Jan
ender ::
Verjetno je stvar crknila, lahko pa poizkusiš chkdsk: klikni na start, vtipkaj cmd in pritisni Ctrl+Shift+Enter, da odpreš ukazno vrstico s skrbniškimi pravicami. Vanjo vtipkaš
chkdsk /f /x g:in upaš na najboljše.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
nUUb ::
My bet is a virus.
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz
ASUS 1920x1080@144Hz
SimplTech ::
Imam popolnoma isto situacijo kot Jancheq99.
Sodelavec ima Verbatim Sore'N'Go USB ključ, kjer je napaka ista kot na sliki zgoraj. Uporabil sem nasvet, ki ga je dal ender. Chkdsk je naredil svoje, rezultat je bil da sem lahko dostopal do ključa, a v Explorerju je bilo videti kot ja da ključ prazen - ni bilo datotek. Hkrati je zasedenost ključa še vedno bila 90% (7 GB podatkov).
Sedaj sem s pomočjo programa PhotoRec uspel obnoviti vseh 2500 slik, ki so bile shranjene gor. Lahko pogledaš tale vodič za uporabo omenjenega programa: link
Sodelavec ima Verbatim Sore'N'Go USB ključ, kjer je napaka ista kot na sliki zgoraj. Uporabil sem nasvet, ki ga je dal ender. Chkdsk je naredil svoje, rezultat je bil da sem lahko dostopal do ključa, a v Explorerju je bilo videti kot ja da ključ prazen - ni bilo datotek. Hkrati je zasedenost ključa še vedno bila 90% (7 GB podatkov).
Sedaj sem s pomočjo programa PhotoRec uspel obnoviti vseh 2500 slik, ki so bile shranjene gor. Lahko pogledaš tale vodič za uporabo omenjenega programa: link
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | win 10 zaciklanje in backup restoreOddelek: Pomoč in nasveti | 1000 (748) | Rias Gremory |
» | PANIKA - Usb z pomembnimi podatki ni dosegljivOddelek: Programska oprema | 1128 (831) | s6c-gEL |
» | ne morem izbrisati datotekOddelek: Pomoč in nasveti | 8676 (7790) | Yossarian |
» | antivirusOddelek: Pomoč in nasveti | 2380 (1263) | jozerus |
» | Ne morem odpreti USB ključa!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 5750 (5416) | R33D3M33R |