» »

cocacola

cocacola

1
2
3

Avenger ::

Pri okusu je bistvenega pomena temperatura, jaz bi testiral tisto kokakolo iz črpalke in tisto iz trgovine potem, ko bi obe 1 dan stali v domačem hladilniku.

Sicer je dokazano, da iz plastične embalaže prehajajo določene komponente prehajajo v vsebino, večinoma je to zanemarljivo, razen pri temperaturah blizu mehčanja plastike. Ne vem kje je že link, mislim da je blo na pubmedu, dokazano v skladiščeno vodo prehajajo škodljive snovi, še hitreje če je sok, še hitreje če je temperatura višja. Ne vem pa kolk to vpliva na vonj/okus.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

echo ::

Dejansko najbolj natančni so npr. kakšni proizvajalci viskitov, ki toliko desetletij skrbijo, da ima vsak sodek še vedno enak okus kot 50 let nazaj (profesionalni, ekskluzivno vezani in zelo dragi pokuševaleci, pri manjših podjetjecih je to običajno kar lastnik).

ViskiJEV*
Pa tole niti ni res. Proces staranja je bistven del, ki osnovnemu špiritu da okus in vonj, zato se vsebina soda z leti močno spreminja.

Mojstri pridejo v poštev pri prepoznavanju zrelosti in primernosti za single malt (samo iz enega soda) ter po drugi strani pri "blendaju" različnih sodov v končni produkt, če govorimo o blend viskiju (več različnih zmešanih skupaj).

Ima pa vsaka malce večja destilarna tudi laboratorij in preizkuševalce, ki iščejo napake. To velja tudi za slovenska podjetja.

Super Sonic ::

To s temi Nutelami je tako (VIR je ZPS, edina organizacija, ki je dejansko testirala vse Nutela na našem trgu):
Italijanska, nemška in poljska Nutella

S senzorično analizo smo želeli tudi preveriti domneve, da obstaja pomembna razlika med "originalno nutello", izdelano v Italiji, in vzorci iz drugih držav. Senzorične lastnosti treh Nutell so bile zelo podobne, zato je strokovna ekipa kot dopolnilo končne ocene osnovnih senzoričnih lastnosti izvedla še dodatni preizkus, t. i. preizkus triangel. Ta se uporablja takrat, ko so med vzorci zelo majhne razlike v intenzivnosti senzoričnih lastnosti. Ocenjevalec pri preizkusu hkrati dobi tri kodirane vzorce, med katerimi sta dva enaka. Ocenjevalec mora sam določiti dva enaka vzorca in poiskati različnega.

Pri preskusu triangel so vsi preizkuševalci ugotovili, da obstaja razlika med nemško in poljsko Nutello, pa tudi med nemško in italijansko. Razliko med Nutello iz Italije in Poljske je zaznala le polovica preizkuševalcev. Strokovnjaki so pri italijanski in poljski Nutelli zaznali izrazitejši okus po lešnikih in mleku, pri nemški pa je bil izrazitejši okus po čokoladi.

Dodatni preizkus je torej pokazal, da razlike sicer obstajajo, prav gotovo pa ne moremo utemeljeno zatrditi, da je kateri od vzorcev bistveno kakovostnejši - izbira je odvisna predvsem od posameznikovega okusa: nekateri imajo rajši izrazitejši okus po lešnikih, drugi pa po čokoladi.

Tudi pri sestavinah teh treh izdelkov smo ugotovili le manjše razlike. Nutella iz Nemčije je vsebovala največ posnetega mleka v prahu 7,5 %, italijanska in poljska sta ga vsebovali po 5 %. Poljska in italijanska Nutella sta vsebovali sirotko v prahu, nemška pa ne. Nemška in poljska Nutella sta vsebovali 7,4 % manj mastnega kakava, pri italijanski Nutelli pa količina kakava ni bila zapisana. V vse treh kremah je bilo 13 % lešnikov in emulgator (sojin lecitin) ter aroma (ta je bila kot vanilin definirana le pri vzorcu iz Nemčije).


V glavnem je hrana za naš trg narejena zaradi različnega/specifičnega okusa, ne zaradi defacto mnenja, da smo manj vredni.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

FlyingBee ::

zakaj bi imel raje izrazito po čokoldi, če pa je to Nutella (Lešnikela)? Nemci naj potem raje v Čokotela spremenijo.

mzakelj ::

Vam lahko sam potrdim da je razlika med našo kokakolo in ameriško. Sem pil ameriško katera je dokaj različna od naše.

T-h-o-r ::

korenje3 je izjavil:

A je še kdo opazil, da ima cocacola na bencinskih črpalkah veliko boljši okus kot tiste v trgovinah, reicmo leclerc?
Tista iz črpalke je veliko bolj sladka. Verjetno zato ker so hlajene in se sladkor ne razkraja?

ne, ima pa tista iz pločevinke boljšega od tiste iz plastenk
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

fosil ::

Super Sonic je izjavil:

V glavnem je hrana za naš trg narejena zaradi različnega/specifičnega okusa, ne zaradi defacto mnenja, da smo manj vredni.

To bo ja.
Potem pa svizec zavije čokolado...
Ker "naš okus" je po tvoje bolj podoben romunskemu, kakor pa avstrijskemu ali italijanskemu?
Verjetno smo zato desetletja te stvari hodil kupovat v avstrijo in italijo, ker nam okus ne paše in smo jih potem doma v kanto metal?
Kot že večkrat povedano. Izdelki za vzhodno evropo so cenejši za proizvodnjo, ker se v vzhodni evropi prodajajo po nižji ceni, zaradi nižje kupne moči.
V sloveniji pa niso ti izdelki nič cenejši, ampak samo prodajalcem omogočajo višje zaslužke.
Tako je!

T-h-o-r ::

izdelki za vzhodno evropo so tudi drugačnega okusa

npr. tudi milka ni enaka
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Magic1 ::

Je že bilo predebatirano zakaj se nutele razlikujejo.
Magic

Super Sonic ::

Verjetno smo zato desetletja te stvari hodil kupovat v avstrijo in italijo, ker nam okus ne paše in smo jih potem doma v kanto metal?


Le zakaj te tržne niše ni nihče odkril in postavil, naprimer, bavarsko kuhnjo po celi Sloveniji in obrača mastne denarje? Mi reveži hočemo eno prestico pa eno klobasico za zajtrk, a kaj, ko je to domena višje razvitih bitji tam zgoraj na bavarskem in nam trgovci ne dajo drugega kot eno pocen poli salamo na polico. Nisi več v Jugi, trg pa dela svoje.

Tovrstne analize kaj kateri narod je, so zelo ciljne in dodelane v nulo. Drugače NE pomeni nujno slabše, se pa strinjam, da določena kvaliteta določenih stvari ni enaka med trgi. Osebno sem to opazil med nočnimi plenicami Pampers - Leclerk vs Miller. In hkrati je bila to do sedaj tudi edina razlika, ki jo sam lahko potrdim, pa sem testiral marsikaj iz različnih trgovin.

V sloveniji pa niso ti izdelki nič cenejši, ampak samo prodajalcem omogočajo višje zaslužke.

In za katere prehrambene izdelke si potegnil ven te zaključke? Za Nutelo vemo, jo je ZPS zdisal v prafaktorje in je nateg.

ps
Tipičen primer tega so Hoferjeve Nuremberške klobasice, ki jih zaradi slabe prodaje, pri nas ni več mogoče dobiti. Al je pa sabotaža Aldija in južnakom ne daje več ;)
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

fosil ::

Super Sonic je izjavil:

Tipičen primer tega so Hoferjeve Nuremberške klobasice, ki jih zaradi slabe prodaje, pri nas ni več mogoče dobiti. Al je pa sabotaža Aldija in južnakom ne daje več ;)

Nurnberške klobasice so sezonski izdelek in bodo verjetno spet poleti, ker zginejo vsako zimo, potem pa se za čas roštilja spet pojavijo.

Še vedno pa nisi odgovoril, če je avstrijska milka in nutela tako zanič po našem vzhodnjaškem okusu, zakaj smo jo potem masovno hodil kupovat v avstrijo? Če pa je za naš okus očitno bolj primerna zvečevo in kraš čokolada?

Tovrstne analize kaj kateri narod je, so zelo ciljne in dodelane v nulo.

To ti misliš.
Nas so enostavno vrgli v paket z romunijo in albanijo in niso delali nobenih analiz.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

manniac ::

korenje3 je izjavil:

ali pa tista iz mcdonaldsa ima še najboljši okus. razlika je očitna. najbolj se ji približa cocacola iz pločevinke.
v mcdonaldsu imajo avtomat za izdelavo cocacole tako da jo dobiš kokr je pač možn svežo.



cocacola iz mcdonaldsa je zgoščeni sok zmešan z vodo. :D mja pa ni tok sveža, ker je sirup lahko zelooo star.

Furbo ::

fosil je izjavil:

Še vedno pa nisi odgovoril, če je avstrijska milka in nutela tako zanič po našem vzhodnjaškem okusu, zakaj smo jo potem masovno hodil kupovat v avstrijo? Če pa je za naš okus očitno bolj primerna zvečevo in kraš čokolada?


Slab fosil si, če ne veš da zato, ker se tega pri nas ni dobilo ali pa so bile marže previsoke.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Map ::

Kdaj pa kdaj pijem Coca-Colo ali kaj podobnega v Italiji, pa se mi zdi, da je boljšega okusa kot v Sloveniji. Verjetno jih drugje polnijo.

nodrim ::

Fanta je najboljša iz 330 ml pločevinke :)

Siddh ::

enkrat sem cocacolo pil v srbiji, tam ima veliko bolj izrazit okus, pa se mi zdi, da ni tistega čudnega filinga na zobeh po pitju


GregiB ::

Zanimivi zaključki... Namreč polnilnice v naši širši okolici kupujejo dvo-komponentni sirup od istega proizvajalca, imajo enako tehnologijo obdelave vode, recepture za CC so po celem svetu popolnoma enake... no, vi že veste... Naredite blind test, pa se boste prepričali...
Sicer pa gre v McDju za takoimenovano Postmix tehnologijo, kjer se razredčenemu sirupu na mestu dodaja voda in CO2, deleži so predpisani in nadzorovani, kar pa ni bilo vedno primer pri "iznajdljivih" gostincih, ki so radi pipico za koncentrat in CO2 malce po svoje zategovali, zato je bila CC v kozarcu marsikdaj in marsikje bolj "plehka"... Postmix imajo po mojem vedenju zdaj le še v McDjih...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

sandmat ::

plehkost se dobro pozna pri "obveznem" nakupu v koloseju (pepsi).

btw, je kdo že povprašal pristojne organe, ali lahko v koloseju določijo, da nosiš v dvorane le njihovo hrano? se opravičujem za offtopic.

M-XXXX ::

btw, je kdo že povprašal pristojne organe, ali lahko v koloseju določijo, da nosiš v dvorane le njihovo hrano? se opravičujem za offtopic.

Seveda da lahko, zakaj nebi? Če ti kaj ne paše pač ne vstopiš v njihove prostore.

Super Sonic ::

Nurnberške klobasice so sezonski izdelek in bodo verjetno spet poleti, ker zginejo vsako zimo, potem pa se za čas roštilja spet pojavijo.

Res je, da sem bil v Avstriji nazadnje 07.01 letos, ampak takrat so bili v Hoferju preklemansko založeni s tem izdelkom. Okusi med narodi so si precej različni (kje so šele prehrambene navade ljudi) in že na uč lahko ocenim, da ima Perutnina Ptuj za naš trg več izdelkov na višjih prodajnih frekvencah od teh klobas.

Še vedno pa nisi odgovoril, če je avstrijska milka in nutela tako zanič po našem vzhodnjaškem okusu, zakaj smo jo potem masovno hodil kupovat v avstrijo?

Sej si sam odgovoril v vprašnju, ki si ga postavil. Smo ju, zaradi tega ker je bilo to takrat modno, bilo je ceneje in kdaj pa kdaj česa od tega sploh ni bilo (pri nas).
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

fosil ::

Super Sonic je izjavil:

Še vedno pa nisi odgovoril, če je avstrijska milka in nutela tako zanič po našem vzhodnjaškem okusu, zakaj smo jo potem masovno hodil kupovat v avstrijo?

Sej si sam odgovoril v vprašnju, ki si ga postavil. Smo ju, zaradi tega ker je bilo to takrat modno, bilo je ceneje in kdaj pa kdaj česa od tega sploh ni bilo (pri nas).

Torej ti čokolado ješ zaradi mode?
Zanimivo.
Jaz jo namreč jem zaradi okusa.

Zanimivo tudi da v hoferju, ki ga omenjaš, imajo pa isto čokolado za avstrijce in slovence.
Le kako to, če je avstrijska čokolada slovencem zanič?
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Massacra ::

In ne samo to: v Sparu v Avstriji (Steiermark) imajo npr. S-budget energy drink cola, ki ima tudi slovenski tekst na pločevinki (poleg madžarskega in slovaškega).

LordPero ::

echo je izjavil:

Dejansko najbolj natančni so npr. kakšni proizvajalci viskitov, ki toliko desetletij skrbijo, da ima vsak sodek še vedno enak okus kot 50 let nazaj (profesionalni, ekskluzivno vezani in zelo dragi pokuševaleci, pri manjših podjetjecih je to običajno kar lastnik).

ViskiJEV*
Pa tole niti ni res. Proces staranja je bistven del, ki osnovnemu špiritu da okus in vonj, zato se vsebina soda z leti močno spreminja.

Mojstri pridejo v poštev pri prepoznavanju zrelosti in primernosti za single malt (samo iz enega soda) ter po drugi strani pri "blendaju" različnih sodov v končni produkt, če govorimo o blend viskiju (več različnih zmešanih skupaj).

Ima pa vsaka malce večja destilarna tudi laboratorij in preizkuševalce, ki iščejo napake. To velja tudi za slovenska podjetja.


Ja, sry za sklanjanje, vem, da ni prav, samo je po domače (tudi veliko drugih stvari tukaj tako napišem, sploh v=u, pa še vsak browser ti dandanes podčrtuje spellanje).

Glede tistega o staranju oz. dozorevanju pa, ja, seveda sem govoril npr. o 25 let starih (ravno dozorelih, tik pred stekleničenjem) produktih (predvsem single molt, kjer tone lažje bolj jasno razbereš, a tudi blendi), ki jih seveda najbolj primerjajo s tistimi, ki so lani dozoreli na 25 let. Drugače pa, postopek staranja lahko cca zaključiš in potem imaš produkt 25-letnega viskita (ja, vem, viskija :)), kjer mora biti okus vedno enak, ne glede na letnik. Pač, če grem kupit novo flaško, pričakujem isti okus.
LordPero

Super Sonic ::

Le kako to, če je avstrijska čokolada slovencem zanič?

Lahko si predstavljaš ti dve skrajnosti, da mi tu jemo samo banane, zgoraj pa samo jabolka. Ampak ni tako, to ve vsak, ki zna logično razmišljati in ni ciničen. V stvari ti trdiš, da se za naš trg namerno dela nižja kvaliteta izdelkov pod enakim brandom; torej bi pričakoval, da bo imela Poljska Nutela samo 8% lešnikov, Avstrijska pa 15%, ali pa, da ima Milka za trg zgodaj posebno recepturo, ki je mnogo bolj bogata s kakavom, nam pa namerno filajo sladkor, barvila in ostale nepotrebne stvari (in tako naprej po tej logiki). Torej te še enkrat pozivam - za katere izdelke imaš dokaz, da so manj kvalitetni če pridejo iz druge tovarne istega proizvajalca? Nutela ni, je samo drugače sestavljena za nemški trg, ki je velik +80 miljonov ljudi in ima močno kupno moč, zato se je tovarna lahko prilagodila specifičnemu čokoladnemu okusu.

Ne vem koliko slediš diskontom, ampak njihov asortiman se vrti precej hitro in veliko stvari se testira. Špar ima v nulo dodelan "spaceman", ki bo izločil izdelke z nižjim signalom po določeni periodi, naloga ljudi v nabavi pa je, da ponudijo čim širši asortiman. Torej potrošnik v tej deželi dobi na voljo veliko izdelkov iz vseh koncev in krajev, ampak na koncu se pokaže ta "železni" program. Bil bi presenečen kako malo stvari se pri nas lahko uveljavi na polici na dolgi rok.

Čokolada je pa čokolada in vedno bo čokolada, sploh če je poceni, lahko pride iz Černobila, pa jo bodo kupovali. Dobra čokolada, ki stane par 10EUR pa ne bo delana za naš trg manj kvalitetno od švicarskega, to pa je tisto, kar ti hočeš tle gor prodajat.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

francek1 ::

Od vsej kokakol mi je najbolj Cockta všeč...:D
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Kenpachi ::

Meni je pa zanimivo, ker mi je vedno bil Pepsi bolj vsec (in se vedno je) ampak zaradi zmotnega prepricanja, da mi je manj sladek od cocacole. Sem bil sokiran, ko sem potem preveril na etiketi en dan, da je Pepsi dejansko slajsi O_o.

V vsakem slucaju to pijem samo na vsake kvarte, ko je lust... Al pa macek :)
Zaraki Kenpachi.

fosil ::

Super Sonic je izjavil:

Lahko si predstavljaš ti dve skrajnosti, da mi tu jemo samo banane, zgoraj pa samo jabolka. Ampak ni tako, to ve vsak, ki zna logično razmišljati in ni ciničen. V stvari ti trdiš, da se za naš trg namerno dela nižja kvaliteta izdelkov pod enakim brandom; torej bi pričakoval, da bo imela Poljska Nutela samo 8% lešnikov, Avstrijska pa 15%, ali pa, da ima Milka za trg zgodaj posebno recepturo, ki je mnogo bolj bogata s kakavom, nam pa namerno filajo sladkor, barvila in ostale nepotrebne stvari (in tako naprej po tej logiki). Torej te še enkrat pozivam - za katere izdelke imaš dokaz, da so manj kvalitetni če pridejo iz druge tovarne istega proizvajalca? Nutela ni, je samo drugače sestavljena za nemški trg, ki je velik +80 miljonov ljudi in ima močno kupno moč, zato se je tovarna lahko prilagodila specifičnemu čokoladnemu okusu.

Enake sestavine ne pomenijo enake kvalitete.
Iste nazivne sestavine so lahko zelo različne kvalitete.
Pojdi kdaj na tržnico in se čudi, kako imajo stvari z istim imenom različno ceno in so že na pogled drugačne.

In prilagajanje okusov lokalnim trgom tukaj ne zdrži, ker je slovenski okus veliko bolj podoben avstrijskemu kakor pa albanskemu in romunskemu.
Če bi tvoja teorija o prilagajanju okusov držala, bi bila slovenija v paketu z avstrijo in madžarsko, kot je v hoferju.
Kot že večkrat povedano (in s tvoje strani ignorirano), slovenci smo leta hodili po čokolado v avstrijo, le zakaj če nam okus ne ustreza?
Vsilili so nam poceni vzhodnoevropsko robo za premium ceno. Če je tebi to všeč, kar izvoli kupovat.
Tako je!

FlyingBee ::

¸drugače povedano, trademark zgradijo in potem prosto po Prešernu

Zgodovina sprememb…

Halfdead987 ::

Kenpachi je izjavil:

Meni je pa zanimivo, ker mi je vedno bil Pepsi bolj vsec (in se vedno je) ampak zaradi zmotnega prepricanja, da mi je manj sladek od cocacole. Sem bil sokiran, ko sem potem preveril na etiketi en dan, da je Pepsi dejansko slajsi O_o.

V vsakem slucaju to pijem samo na vsake kvarte, ko je lust... Al pa macek :)

Pri Pepsiju se čuti, da je slajši. Se mi pa zdi, da pri Pepsiju ni tistega ''pekočega'' občutka, ko ga spiješ kakor pri CC.

BigWhale ::

mzakelj je izjavil:

Vam lahko sam potrdim da je razlika med našo kokakolo in ameriško. Sem pil ameriško katera je dokaj različna od naše.


Jaz kjerkoli v Californiji sem v lokalih pil cocacolo/pepis/...random pop... sem imel obcutek, da je zmesana z njihovo precej zanic vodo iz pipe. Potem sem se navadil, da sem naroceval stvari v plocevinkah.

Na koncu sem imel na sumu led, ki ga verjetno delajo iz njihove vode. Potem sem prisel do tega, da ce imajo 'toceno' cocacolo, jo verjetno mesajo z njihovo vodo.

Super Sonic ::

Vsilili so nam poceni vzhodnoevropsko robo za premium ceno. Če je tebi to všeč, kar izvoli kupovat.

Trgovec bo prodal tisto, kar bo potrošnik želel, ne obratno, kot si ti prepričan v svojo teorijo zarote. Individualne senzorične ocene so žal pogosto placebo efekt posameznika, prepogosto prepleten s preveč domišljije.

Kot že večkrat povedano (in s tvoje strani ignorirano), slovenci smo leta hodili po čokolado v avstrijo, le zakaj če nam okus ne ustreza?

Ta odgovor si že dobil, ti ga z veseljem še enkrat skopiram - smo hodili v Avstrijo zaradi tega ker je bilo to takrat modno, bilo je ceneje in kdaj pa kdaj česa od tistega tam na policah pri nas sploh ni bilo mogoče dobiti.

Nisi pa ti postregel niti z eno raziskavo, ki bi potrdila tvoje prepričanje, da so lešniki za Poljsko nutelo slabše kvalitete od tistih, ki gredo v Nemčijo. Ali pa, da je Rauchov sok na našem trgu iz slabših breskev od tistih od Raucha, pa tako naprej.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Furbo ::

Ja folk je hodil v kolone čakat ker je bilo modno, ne pa zato, ker se pri nas ni dobilo pralnega praška, riža, kave, čokolade itd..
hipsterji tedanjega časa eh..
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

opeter ::

Jaz pa imam Kraševe čokolade rajši od Milke ... pa tudi Gorenjka je super. Plus mlečna od Lindt ... mmm.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Aston_11 ::

Lešnikova z lidla je super, nutela je super, bodisi italijanska bodisi naša. važno, da je, ko je, itak je ne vidim, ker jo otroci zmažejo. Cole, vse po vrsti, so strupene, ker imajo cukr ali še hujše fruktozo. Spil pa sem tega na tone. Jao. Ne bom več.

manniac ::

Aston_11 je izjavil:

Lešnikova z lidla je super, nutela je super, bodisi italijanska bodisi naša. važno, da je, ko je, itak je ne vidim, ker jo otroci zmažejo. Cole, vse po vrsti, so strupene, ker imajo cukr ali še hujše fruktozo. Spil pa sem tega na tone. Jao. Ne bom več.

Fruktoza ni strupena :D to je sadni sladkor, ima samo malo drugačno zgradbo, (kar je celo boljše za telo), kot glukoza.

Aston_11 ::

Nekaj dodajajo namesto cukra. Sem misli, da je fruktoza.

manniac ::

Ja dodajo neka "strupena"(škodljiva) sladila, le ta pa nimajo veze z navadnim sladkorjem.

GregiB ::

manniac je izjavil:

Ja dodajo neka "strupena"(škodljiva) sladila, le ta pa nimajo veze z navadnim sladkorjem.


Evo opis tega strupa
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

manniac ::

Pa sej sm reku , da to ni ta strup :D. To je fruktoza. Oziroma fruktozni sirup. Oni dodajo umetna sladila, sploh v cocacolo zero.

Aston_11 ::

Evo, tega sem mislil. Živ strup. V nekem linku v tej ali oni temi o dieti je prikazano, da nadomeščajo sladkor s tem, ker je bolj sladko, prikazano pa je tudi, zakaj je strup. V glavnem živ krst ne spravi več tega vame. Slabš kot alkohol.

alphasaphir ::

Sveža kokakola?

Imajo pa res odlične reklame, mi je pa ta ki je FAKE tudi zelo všeč:

fosil ::

Super Sonic je izjavil:

Trgovec bo prodal tisto, kar bo potrošnik želel, ne obratno, kot si ti prepričan v svojo teorijo zarote. Individualne senzorične ocene so žal pogosto placebo efekt posameznika, prepogosto prepleten s preveč domišljije.

Zelo zabavno.
Ne vem ali si resnično tako naiven ali se samo neumnega delaš.
Trgovci so mojstri pri prodajanju stvari, ki jih ne potrebujemo, od tega namreč živijo.
O tem je bilo napisanega že ogromno, sicer pa lahko to vidiš tudi pri sebi, ko si v trgovini.
Poleg tega ne gre pozabit na neinformiranega potrošnika. Ti so sploh zlata jama za trgovce.
Potrošnik, ki nič ne sprašuje, nič ne dvomi in slepo verjame oglasom je sanjski potrošnik za trgovce in proizvajalce.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Super Sonic ::

Trgovci so mojstri pri prodajanju stvari, ki jih ne potrebujemo, od tega namreč živijo.

Da ne bova šla predaleč - trgovca stane polica toliko in toliko €. Na njo mora uvrstiti izdelek, ki se bo na njej najbolje obračal. Ljudje, ki to znamo počet, smo med bolje dobro plačanimi ljudmi v branžah. Enostavno je danes vsega toliko, da ne moreš kar uvrstiti "x izdelek iz Nemčije" na polico in biti prepričan, da bo hit, sploh ne v prehrambeni industriji. To ne gre več, te časi so mimo. Potrošnik je car in se mu sledi na vsakem koraku. Za Špar ti lahko povem, da ima 4 pisarne ljudi, ki se dnevno ukvarjajo z dinamiko izdelkov na trgu, za vsak izdelek, ki ga ima konkurenca se dnevno dela analiza kaj tisti izdelek na tisti polici počne.

In kot sem ti že povedal - bil bi presenečen koliko malo izdelkov se iz tujine uvrsti v redni asortiman trgovcev.

Cole, vse po vrsti, so strupene... ...spil pa sem tega na tone.

:)
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

fosil ::

Se mi je zdel, da kar malo preveč zvesto zagovarjaš te vzhodnoevropske izdelke, pa si le priznal da prodajaš te zadeve :)
Če delate analize, bi bilo zanimivo še narest analizo (če še ni narejena), koliko prometa izgubite s tem ko prodajate vzhodnjaško robo, ker je kar nekaj ljudi, ki tega ne marajo in gredo tovrstne stvari raje kupi v mullerja, ali pa čez mejo.
Verjetno se mora izguba več kot pokrit z nižjo nabavno ceno in posledično višjo maržo, drugače se trgovcem to ne bi splačalo.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Google Chrom ::

Poglejte Sugar: The Bitter Truth https://bitly.com/HJKwoR

a

a

Zgodovina sprememb…

Super Sonic ::

Se mi je zdel, da kar malo preveč zvesto zagovarjaš te vzhodnoevropske izdelke, pa si le priznal da prodajaš te zadeve :)

Da ne boš sklepal, da delam v kakšnem sklopu trgovske verige, slučajno (ker boš v zmoti). Sem pa dnevno v kontaktu s temi ljudi, ki to počnejo.

gredo tovrstne stvari raje kupi v mullerja

Koliko Muller trgovin pa je v Sloveniji? AFAIK jih je 13. Se pravi res odžirajo neverjeten promet ostalim trgovcem (in le zakaj ni jih ni več)? Leclerk je, če te zanima, imel lani najboljši dan v letu, ko so naredili cca 700.000€ prometa v enem dnevu (1 trgovinca(Lj)). Tega Muller ne doseže z vsemi 13 poslovalnicami v 5 dneh (sem si zmislil, pa vendar). Torej Leclerk, kjer se gredo igro številk kot primarno dejavnost in dejansko vlečejo večino izdelkov bodisi iz matičnih tovarn v Franciji ali pa Poljske, raztura. Po tvoji logiki ne bi smel.

Muller se splača praviloma samo zato, ker ima močne lastne znamke, ki so zelo, zelo kvalitetne (spet, test ZPS) in pa močno parfumerijo. Ljudi, ki so prepričani, da je tam notri Milka izvenserijskega okusa in da je ne bodo kupili v Mercatorju ker je slabše kvalitete, je zelo malo.

Verjetno se mora izguba več kot pokrit z nižjo nabavno ceno in posledično višjo maržo, drugače se trgovcem to ne bi splačalo.

Trgovci zelo dobro živijo. Večina si jih (odštej Tuš in Mercator) izplačuje visoke 13 plače, božičnice in še kakšno boniteto. Tako da bodi prepričan, da vedo kaj delajo, pri čemer je kralj potrošnik (in ne obratno).
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

fosil ::

V tem primeru kupec ni kralj.
Če bi bil, bi trgovci pritisnili na dobavitelja, da dobavi kvalitetno robo.
Zakaj tega ne storijo?
Edini razlog je lahko, da jim dobavitelj to kompenzira z nižjimi cenami in jim s tem omogoča višje marže.
To pa pomeni, da so ti izdelki cenejši za proizvodnjo.

Ker problem je znan.
Ena alternativa je muller, druga je odhod čez mejo, za tiste, ki so blizu.
Tretja pa je, da enostavno nehaš kupovat te blagovne znamke, ker če ti znamka ne garantira kvalitete, zakaj bi plačeval višjo ceno?
Jaz na primer raje kupim v hoferju nutoko, ki je narejena v nemčiji, kot nutelo narejeno na poljskem v sparu.
Ko sem v hoferju tam kupim še kaj in spar ni izgubil izgubil samo zaslužka na nuteli ampak še dodatno.
Potem pa pridemo tudi do tega, da klasičnim trgovcem zadnje čase pada prodaja. Tudi to je eden od razlogov.

Pa tukaj ne gre samo za nutelo in milko, gre tudi za celotno kozmetiko, pralne praške in podobno.
Torej namesto da bi šel v spar po ceneno poljsko robo, grem raje v dm, muller in hofer, ker tam dobim nemško robo.

Lahko sicer govoriš da ni dokazov, da bi bila poljska roba slabša, ampak važno je kako vidijo stvari kupci in kupci poljsko robo dojemajo kot slabšo.
Tako je!

alphasaphir ::

kupcu dobro != dobro za kupca

če kralja na dolgi rok zastrupljaš vede ali iz malomarnosti si pač obglavljen in ne uspešen v svojem poslu, tako da "kupec je kralj", je le brezvezna floskula.

to kar je Google Chrom zalepil, je vredno časa, ker konec koncev je vsak odgovoren sam zase:

Super Sonic ::

Če bi bil, bi trgovci pritisnili na dobavitelja, da dobavi kvalitetno robo.

Če bi ti vedel kako kvalitetna roba se prodaja pod raznimi brandi, ne bi pisal tega kar pišeš.

Ena alternativa je muller, druga je odhod čez mejo, za tiste, ki so blizu.

Ja, pa ne hodijo čez, se se jim ne splača. Trenutno sem 1x na teden v kraju, tik ob mejo z Avstrijo (tako blizu, da celo signal preklopi) in domačini kupujejo pri nas - ne tam. Enako mi je ena gospa razlagala, ki živi v Novi Gorici, da italjani hodijo kupovati sedaj k nam, ne več mi tja. Koliko to res drži, nimam pojma, dejstvo pa je, da je ponudba v tistem Šparu v Novi Gorici, overall gledano, nekajkrat drugačna od tiste sredi Ljubljane.

Trgovina bo največ zaslužila, če bo imela na policah izdelke, ki jih množica želi. Verjemi mi, da če bi obstajale gromozanske razlike v kvaliteti izdelkov, bi se Muller precej bolj potegnil kot se je.

Jaz na primer raje kupim v hoferju nutoko, ki je narejena v nemčiji, kot nutelo narejeno na poljskem v sparu.

Ta je kar precej močna, ker Nutoka ni niti blizu Nuteli. Sem jo sprobal in ni blizu (osebni okus pač, pa tam kupim mariskaj, da ne boš mislil). Najbližje Nuteli, od ponaredkov, je Leclerkova Marc Repair čokoladna stvar (13% lešnikov mora biti), tisto recimo, da vleče na Nutelo. Naredi triangel preizkus Nutel in ti garantiram da boš padel. Že temperatura hranjenja, datum pakiranja, pa površina na katero jo boš mazal, naredijo toliko razlike, da je nemogoče zaznat od kje ta Nutela je.

Torej namesto da bi šel v spar po ceneno poljsko robo, grem raje v dm, muller in hofer, ker tam dobim nemško robo.

Sej te nihče ne sili, da moraš it kupovat to v Mercator, dejstvo pa je, da je roba često enakovrednega značaja, kdaj pa kdaj z drugačnim priokusom germanskega. To je pa tudi vse kar je, večina potrošnikov kupuje okuse za naš trg - fact. In to ni nič slabše, ti pa zaradi tega ne boš živel prav nič dlje.

Potem pa pridemo tudi do tega, da klasičnim trgovcem zadnje čase pada prodaja. Tudi to je eden od razlogov.

Nikakor. Mercator trpi zaradi izjemno slabe logistike (ki je praktično ni), spaceman razporeditev (ki so dva razreda nižje od dodelanosti npr. Špara) previsokih marž, recesije kot same in verjetno, upam si trdit, še korupcije, saj so na policah izdelki, ki imajo slabe obrate. V teh časih gre kdo enostavno raje v diskont kot v Mercator kazat svoj voziček. Mercator je že potegnil neke določene smernice in se bo vmešal tudi po cenovni vojni.

"kupec je kralj", je le brezvezna floskula.

Ti lahko danes kupuješ kjer želiš in kar želiš, tako da kaj je tle floskula, je težko vprašanje.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

alphasaphir ::

Super Sonic je izjavil:


"kupec je kralj", je le brezvezna floskula.

Ti lahko danes kupuješ kjer želiš in kar želiš, tako da kaj je tle floskula, je težko vprašanje.


To pa res ni težko vprašanje. Vsaj ne dokler se prodajalci ne boste potrudili kralju odgovorit na vprašanje kaj vse je v kruhu, ki ga bo plačal na blagajni. Ne pa da ste prevzetni v smislu, kaj pa to zdaj mene muči, če še nikogar doslej ni. Od kaj je moral kralj polagat račune prodajalcem v samopostrežni, katerih lastniki so mu zaračunali maržo, da so si delavci vmes izplačali mastne božičnice. Ker so sami sebi odgovorili na težka vprašanja, ki to niso.

To kaj si jaz želim in kako to lahko kupim kjerkoli, bi naj tebe naredilo dobrega v svojem fohu, kajne? Wrong again. Ampak res pa je, da nisem jaz v gaussovi krivulji tam, kjer bi si vi ustvarjali največji dobiček in zato predmet vaše ozkoglednosti. Samo, saj se stvari počasi premikajo.

Zgodovina sprememb…

1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Okus nutelle (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32663387 (24044) Zvezdica27
»

Eurospin vs Mercator (kvaliteta izdelkov) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18653116 (31514) gruntfürmich
»

Najkvalitetnejša široko-komercialna čokolada? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22059680 (41985) hunter01
»

Nutella 5kg

Oddelek: Loža
4111239 (5736) dominuspro

Več podobnih tem