Forum » Pomoč in nasveti » Kako nastaviti router na računalnik
Kako nastaviti router na računalnik
play4fun ::
Prijatelj si je nabavil router, ker bi rad dostopal do interneta tudi preko mobija. Kupil je ta router: netgear N150 WNR1000. Do zdaj je imel kar ethernet kabel iz modema priklopljenega na pc in mu je net delal brez, da bi moral karkoli nastavljat. No jaz sem mu router priklopil, se pravi internet kabel iz modema na router wan, potem pa drugi kabel iz routerja na pc. Dostopal sem lahko na router preko: http://www.routerlogin.net. Igral sem se z nastavitvami kot kažejo razni vodiči pa mi ni uspelo dobit, uspostavit povezave. Sploh ne zazna nobenega omrežja v statusni vrstici za internet. Moram ustvarit dostopno točko ali kaj, kje sem ga posr*l Aja ima pa win7 pa zraven routerja je priložen setup wizzard,tudi z njim sem poskusil konfiguirati pa sem obtičal, ko je blo treba vpisat ip, ker ga nisem vedel na pamet. Ima pa statični ip, če je to vožno.
Upam, da se najde katera dobra dušica in mi obrazloži, kaj je potrebno storiti
HVALA
Upam, da se najde katera dobra dušica in mi obrazloži, kaj je potrebno storiti
HVALA
Mitch ::
Kaj si povezal modem z routerjem preko rumenega porta? PC pa priključil na enega od črnih portov? Drugače pa v nastavitvah routerja moraš vpisat statični IP od tvojega ISPja, v nastavitvah mrežne kartice pa moraš nastavit Obtain IP address automaticaly/avtomatsko pridobi IP. Pa seveda router in windowsi morajo imeti vključeno storitev DHCP...
To je vsa umetnost...
To je vsa umetnost...
play4fun ::
Da povezal sem jih pravilno, to znam in sem šel še po vodiču za ziher. Lahko dostopam na router iz računalnika preko browserja.
Se pravi pol na ruterju vpišem IP, to je npr 92.53.... ali oni drugi (ipv4) 192.168.....? V mrežni kartici je nastavljeno na samodejno pridobi. Ni pa mi jasno zakaj ne pokaže v statusni vrstici nobenega možne povezave za konektat se. A moram v nadzorni plošči ustvarit novo dohodno povezavo, ker on nima niti ene ustvarjene?
Se pravi pol na ruterju vpišem IP, to je npr 92.53.... ali oni drugi (ipv4) 192.168.....? V mrežni kartici je nastavljeno na samodejno pridobi. Ni pa mi jasno zakaj ne pokaže v statusni vrstici nobenega možne povezave za konektat se. A moram v nadzorni plošči ustvarit novo dohodno povezavo, ker on nima niti ene ustvarjene?
Hayabusa ::
Vezava #19
ftp://downloads.netgear.com/files/WNR1000_SM_WW_23Jan09.pdf
Netgear router ima privzeti naslov:
192.168.1.1
če ga lahko pingaš, potem imaš pravilno povezano.
ping 192.168.1.1 -t
Nastavi kot tip povezave dhcp oz auto.
Da bo lahko dostopal preko telefona, moraš ustrezno nastaviti wireless #25.
Sedanji "modem" & ISP je kateri ?
Wan ali lan ?
ftp://downloads.netgear.com/files/WNR1000_SM_WW_23Jan09.pdf
Netgear router ima privzeti naslov:
192.168.1.1
če ga lahko pingaš, potem imaš pravilno povezano.
ping 192.168.1.1 -t
Nastavi kot tip povezave dhcp oz auto.
Da bo lahko dostopal preko telefona, moraš ustrezno nastaviti wireless #25.
Sedanji "modem" & ISP je kateri ?
Ima pa statični ip, če je to vožno.
Wan ali lan ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Hayabusa ::
Lahko tudi, da boš moral na Netgearu klonirati mac naslov (clone wan mac) oz ISPju sporočoti nov wan mac Netgear routerja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava kabelskega modema/routerja s TP-Linkovim routerjemOddelek: Omrežja in internet | 2334 (2017) | andi5 |
» | Internet problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2968 (2741) | theBill |
» | Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!Oddelek: Omrežja in internet | 9728 (9397) | Hanzek |
» | Povezava med dvema routerjema in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 3337 (3045) | ali3n |
» | Ipconfig 192.168.1.2 (remote dekstopOddelek: Omrežja in internet | 3061 (2655) | StratOS |