» »

Hude težave pri ADSL-u in FTPjih

Hude težave pri ADSL-u in FTPjih

V-i-p ::

Ker nikoli nisem ravno "na veliko" kopiral iz kakšnih ftpjev, ta problem opažam šele par dni, ko sem nekaj (večjih) datotek res potreboval. V čem je problem? Na komfortnem paketu, adsl, mi iz p2p programov kopira bp (razen, da kakšna verzija ni bila vredu), na splošno, dela super. Kot pa že rečeno, zatakne se pri ftp prenosih. Manjše datoteke, recimo, na pamet, tja do 20mb prenese kot je treba (prenos med 200 do cca. 300kb/s), pri večjih datotekah, pa prenosa kar "zmanjka". Recimo, zastonj igro Americas Army (nekaj čez 300mb), od kar sem na adslu še nisem uspel downloadat, vedno se nekje prenos ustavi in kar čaka, ter ne gre naprej, kot bi "zmrznila" zadeva. Problem pa je, da to dela pri vseh večjih datotekah, ki jih želim kopirati iz ftpjev, p2p dela bp. Tako ne morem dljat nobenega demota, ali katere večje datoteke. Vedno se nekje ustavi in kar čaka.Kaj bi bilo narobe? OS je Win xp. za vzpostavitev povzeave pa ne uprabljam nič drugega, kot vgrajeno programje za adsl v xpjih. Prosim za pomoč. Thnx!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

PaJo ::

Si mogoce razmisljiv da je lahko kriv ftp server na drugi strani? Verjetno nisi, kaj ce bi ti prej povprsal lastnika tistega ftp serverja ce ima dovolj siroko pipico v svet in se mu zadevna ne zabase, ker verjetno je samo v tem problem. Sploh ne vidim drugega moznega blema ce ti P2P programi delajo ok;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

V-i-p ::

PaJo: sigurno (oz. skoraj 100% sem) da ni problem v ftp na drugi strani. Ker meni se to dogaja že kar kritično velikokrat. Recimo. irca iz www.mirc.com dlja kot šus, 1.15mb v 3s, prenos preko 300kb/s, samo to so majhne datoteke, velike pa pri meni kar "zmrznejo". Na začetku sem tudi jaz mislil, da je kriv ftp, potem pa je situacija nanesla, da sem našega Gandalfra poprosil za eno predstavitev Linuxa, je bil .iso fajl, Gandalfar reče, da je link odličen, evo, pri meni ni skopiral niti 10mb ko se je ustavilo. Takrat sem pogruntal da je nekaj narobe in seveda naslednje dni nalašč kopiral velike stvari, demote in to. Dokončal ni niti enega, razen SOF2 mp demo, nekaj čez 50 mega. Drugače pa video preko neta, p2p in strani na internetu odpira in delujejo res brez problema :'(. Poleg tega pa ADSL reporter ne javi nikakršnih problemov, rekoč "Good data stream", izpljune pa tele podatke:

Actual data bytes sent: 146000
Actual data packets: 102
Max packet sent (MTU): 1480
Max packet recd (MTU): 1480
Retransmitted data packets: 0
sacks you sent: 0
pushed data pkts: 6
data transmit time: 0.988 secs
our max idletime: 153.1 ms
transfer rate: 81673 bytes/sec
transfer rate: 653 kbits/sec
transfer efficiency: 100%
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Tr0n ::

No, priporocam uporabo RASPPPoE protokola za ADSL in uporabo kaksnega dobrega FTP odjemalca (FlashFXP, BulletFTP,...).

V-i-p ::

Ok, danes je nedelja, kot nalašč za pisanje in reševanje tega problemčiča, zato :D

TrOn, hvala, saj ne rečem, da bi pri uporabi RASPPPoE protokola delovalo bp, pa ne, nič se ne spremeni, pri prenosu večjih datotek "zmrzne", pa če se na glavo postavim. Včasih komaj kakšne večje gonilnike spravim dol, še tam zmrzne prenos, pa dam parkrat ponovit, potem pa le potegne, pri velikih pa ni šans. Zdajle sem malo spreminjal nastavitve v registru, grem testirat datoteko, veliko nekaj čez 140 mega. Stavim, da ne bo šlo :D ...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Tr0n ::

Finta pri RASPPPoE je, da ti med drugim nastavi MTU na 1492, kar je priporocljiva vrednost. Ti pa imas kot zgleda 1480. Ceprav dvomim, da ti to povzroca tezave.

Kateri FTP klient uporabljas? To je veliko krat spregledana zadeva pri taksnih tezavah.

roCkY ::

Kter pospeševalnik prenosa rabiš. Večina serverjev podpira pause in resume. Torej da se prenos lahko prekine in spet nadaljuje. Men DAP (Download accelerator plus) dela super neglede na to od kod in kaj vlečem. Včasih, če je kaj večga in ni na mirrorjih se tud ustav ampak se da nadalvat. Odkar mam ADSL cca. pol leta še nisem naletu na fajl, ki je fizično prisoten na serverju, da ga nebi do sebe spravu.

Tr0n ::

tukaj so imeli podobne probleme. pravijo, da je kriva kombinacija velikosti datoteke, dsl software in firmwara.

------------
I ordered a 768/128 line from Earthlink after having a no-so-pleasant experience with Charter, I had the DSL installed within 3 weeks, everything ran fine for months, then i ran into my first serious problem. When I downloaded certain files, it would stop whenever it got to a certain byte, it would be random, but that file, no matter the source, would stop at that same byte. After numerous calls to tech support I finally got Verzion to admin that the problem was on their site, the lady told me that they would replace the DSLAM card while I was on hold. The replaced it, I got disconnected and VOLIA, everything was back to normal.
------------

Go figure.

V-i-p ::

TrOn, najprej res hvala za pomoč. Drugače sem pa prejle po 2x testiral in kopiral isto datoteko. Default xp PPPoe ter RasPPPoe. Kaj bi govoril :'(.

Pri default nastavitvah je obakrat prekinil prenos tukaj:


Pri Raspppoe pa tukaj:


TrOn, glede na to, da se očitno precej dobro spoznaš na zadevo, kaj priporočaš? Thnx!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

wishmaster ::

men se je vedno ustavilo pri okoli 400 Mbytih.Na koncu mi je javilo da se iexplorer ne odziva.Ko sem naložil cute ftp mi je vleklo brez problema.Imam paket 4 Mbite.Na dan mamo po 8 Gb prometa in se mi nikdar hitrost ne ustavi.

Tr0n ::

Saj ti pravim VIP, uporabi kak dober FTP odjemalec, recimo FlashFXP, CuteFTP, BulletProof FTP itd... Ker dosedaj se nisem slisal, da bi kdo s SiOL ADSLjem imel probleme pri downloadu iz FTPjev.

V-i-p ::

Ok, testirano z fashFXP-jem in z CuteFTP-jem. Pri obeh se prenos prav tako ustavi :'( :'(. Sem vedel, da to ni to, ker mi ni jasno, zakaj bi prenos preko IE prekinjal. Zdaj vidim da tudi v ftpjih prekinja. Joj, joj...

Popravek: čeprav močno dvomim, da bi to bil problem, ker video preko neta, strani, p2p, itd.. deluje bp, pa vendar. Je lahko to krivo, da sem utp kabel kupil nenarejenega (35m) in sam zabasal gor konektorje. Adsl je 2mb, deliva si ga z sosedom, neodvisno, preko switcha. dvomim, ali pač?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: V-i-p ()

Gandalfar ::

v-i-p: Ali imas se kaksen racunalnik v hisi? Notebook ali pa ce ti ga lahko kaksen kolega, ki ima tudi adsl posodi. Prikljuci ga na svoj ADSL in preveri, ce potem deluje. Ce se ti isto dogaja pa poskusi se adsl modem zamenjat.

prav tako poskusi 0801000

Tr0n ::

Hmm, kontaktiraj Telekom in jim razlozi problem. Mogoce je kdo ze imel podobne tezave.

roCkY ::

igi2_mpdemo2.zip fajl sem dal poiskat Googlu mal pobrskov in sem ga z DAP kar lepo pretoču ne sicer iz Codemasters.com vendar prav tako namenoma z FTP serverja.
Probaj DAP. Ne vem zakaj rabiš za te stvari ravno FTP protokol. Saj je čist vseen po kerem protokolu ti podatki pridejo na disk.

V-i-p ::

Ok, thnx, glede na to, da, kot že rečeno, 2mb pipico deliva s sosedom, bom danes vse fajle (po tolikih poskusih jih znam že na pamet, heh) poizkušal skopirati še iz njegove mašine. Potem se bo res več vedelo, kako in kaj... thnx fantje...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

V-i-p ::

No, tole še povem, potem pa neham gobcat ;). Očitno res nekaj "orng" ni vredu, namreč poleg standardnega IE downloada, flashFXPja in CuteFTPja, mi je povezavo "zmrznil" pri vseh testnih fajlih tudi Download Accelerator Plus ;((. Ostalo sledi, danke!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Fury ::

ce si delita in mata router vmes zna bit tam problem...

V-i-p ::

Tole pa sodi že bolj v kako rubriko "saj ni res, pa je", vsaj za moje pojme :D. Kako smo se vsi motili. Ne boste verjeli, vendar krivec za to, da večjih fajlov nisem mogel downloadati je nihče drug kot požarni zid Norton Internet Security 2003. Na siolovem helpdesku mi je prijazen mož Sergej kot iz topa iztrelil, da takoj stavi na to, da je kriv požarni zid, naj ga le izključim, in probam spet. Ok, sem ga izključil, in glej ga zlomga, tako igi 2 demo, kot še en fajl, za katera sem en teden zastonj zaganjal download sta bila v prvem poizkusu brez problema dol. Neverjetno. Zdaj pa ta nesnaga takoj leti iz diska >:D. Vam vsem pa vseeno res hvala za trud in pomoč. Tole je pa preprosto neverjetno...:D
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Sergio ::

Ni za kaj. :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Jeebs ::

Internet Security 2003 (oziroma vse verzije IS) če se prav spomnim nekaj blokirajo, če namestiš omrežje, ko je IS že nameščen. Tako, da je treba pogledat v nastavitve, pa ustrezna firewall pravila spremenit. Sam sem imel z WinME pri instalaciji ADSL velike probleme (mislm tist dan, ko so mi prišli priklopit stvar), zato sem lepo formatiral disk in vse na novo gor (vključno z vsemi popravki...). Ko je bil ADSL že nastavljen, sem instaliral IS 2003 in NSW 2003 in dela oboje brez problemov. Imel pa sem pred kratkim obupne probleme z DAP in sem ga odstranil. Hotel sem namreč dol potegnt par stvari iz serverja, ki ima zaščito pred takimi programi, DAP pa se mi nikakor ni hotel izklopiti. Kontaktiral sem tudi DAP support, pa njihov nasvet ni pomagal. Imam pa zdej tud jst en velik problem. DAP mi ob deinštalaciji namreč ni odstranil integracije z Netscape-om (7.01). Kdo ve, kako se tega rešim?
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

V-i-p ::

Čakaj... sergej, šefe, kaj za vraga si bil to ti????
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Sergio ::

Da. :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

V-i-p ::

Kristus :8). Klanjam se. Ob priložnosti, na kakšnem srečanju/sestanku/etc. te čaka runda!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Hux ::

no upam tudi da ti je povedo da ti nena nese 300kB/s :8)

Tr0n ::

No, pa smo se vsi nekaj naucili :).

Sergio: vodijo na SiOLu kaksen FAQ glede taksnih stvari in ce da, kje se ga da prebrat?

chuck ::

Ja, firewalli res pogosto delajo več preglavic kot pa koristi.
Jaz imam naprimer zelo slabe izkušnje z ZoneAlarm. Zaradi njega sem imel v časovnem obdobju 14 dni pokvarjenih skoraj 10% datotek. Pri 14MB filih sem to opazil in ponovno dl, vendar pri filmih (1 .avi file) pa nisem, niti ne moreš preveriti.
No, ravno pred kratkim sem namestil novejšo verzijo in še preden sem jo začel uporabljati, mi eden izmed programčkov ZA zelo nagajal. Oziroma določene konekcije mi je pustil, določene ne. Tako sem naprimer lahko brskal po netu, vendar nisem mogel brati emailov. Sem lahko FTPjal, vendar nisem mogel uporabljati DC++. Poudarjam da je bil ZA disablan, vendar inštaliran (nek Vector program teče v odzadju). Ko sem zadevo odstranil iz sistema, ni bilo več problemov.

Kateri firewall naj uporabljam?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chuck ()

Jeebs ::

No ja, kar se mene tiče lahko rečem, da je Internet Security 2003 drugač zlo dobr firewall, res pa ga je najbolje v primeru instalacije ADSL ali LAN-a na novo inštalirat. Aja, v primerjavi z 2001 verzijo k sm jo prej uporabljal, lohk rečem, da se je pri 2003 treba na začetku kar precej več sprehodit po nastavitvah, da pol vse dela OK. Drgač pa nimam pripomb.>:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

PaJo ::

Meni pa tisti fw od winxp zadostuje, glavno da blokira incomming traffic:D Sicer pa bo treba kmalu postavit en linux fw, pol bo pa se boljsi mir:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

McHregec ::

PaJo ti bi že vedu :D
Destroyer Of The Worlds.

Tr0n ::

Ce mas dinamicni IP, kjer te na vsakih 24h reconecta ni take sile za fw.

ferjan ::

Sprobal sem velikoo firewallow...in imel veliko resnih problemov (predvsem s strežniki). Predlagam vam Sygate Personal Firewall Pro. Edina pripomba je da malce upočasni interni mrežni promet.

koyotee ::

najbol je pa bedn d mas 10Mbit opticno linijo pa NT-je!!!!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Optimizacija ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
263388 (2290) CubiX
»

Adsl vprašanja

Oddelek: Omrežja in internet
332268 (1712) Vrvy
»

ADSL UPload / Download TEžave !

Oddelek: Omrežja in internet
261881 (1521) DSmidgy
»

ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Omrežja in internet
60734166 (17248) RedOS
»

Telemach kabel ali Siol ADSL?

Oddelek: Kaj kupiti
292276 (1802) Fury

Več podobnih tem