Forum » Pomoč in nasveti » Backup pomembnih podatkov DVD, CD mediji
Backup pomembnih podatkov DVD, CD mediji
B-king ::
Pozdravljeni!
Imam podatke (slike, video datoteke...) in bi moral narediti Backup, ki bi bil obstojen na staranje. Nekje sem zasledil, da so na starnje najbolj obstojni visokokvalitetni DVD-ji, ki so pravilno hranjeni (temperatura prostora 20C-25C, v skatlicah prevlečenih z alu-folijo).
Zanima me, kje bupiti visokokvalitetne DVD-je ki imajo obstojnost vsaj 15 - 20 let.
V mislih sem imel tudi USB kjuč, toda ta se ob marnetnem polju lahko "pobriše"...
Svetujte mi, kateri so najobstojneši backupi oziroma metode.
Hvala
Imam podatke (slike, video datoteke...) in bi moral narediti Backup, ki bi bil obstojen na staranje. Nekje sem zasledil, da so na starnje najbolj obstojni visokokvalitetni DVD-ji, ki so pravilno hranjeni (temperatura prostora 20C-25C, v skatlicah prevlečenih z alu-folijo).
Zanima me, kje bupiti visokokvalitetne DVD-je ki imajo obstojnost vsaj 15 - 20 let.
V mislih sem imel tudi USB kjuč, toda ta se ob marnetnem polju lahko "pobriše"...
Svetujte mi, kateri so najobstojneši backupi oziroma metode.
Hvala
Barbarian ::
zunanji trdi disk.
Sicer ne bo obstojno 20 let....nič ni obstojno 20 let razen gramofonske plošče in knjige. Karkoli boš naredil bo dobro če na max 5 let osvežiš.
Sicer ne bo obstojno 20 let....nič ni obstojno 20 let razen gramofonske plošče in knjige. Karkoli boš naredil bo dobro če na max 5 let osvežiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Barbarian ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visoke grede - Euro paleteOddelek: Loža | 7569 (6373) | r3dkv1c4 |
» | Nov domala večen način zapisa podatkov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 20073 (16655) | vostok_1 |
» | Seagate za prihodnje leto obljublja diske s tehnologijo HAMROddelek: Novice / Diski | 8876 (6403) | 7982884e |
» | Na voljo drage stogigabajtne Blu-ray zgoščenkeOddelek: Novice / Optične enote / mediji | 13111 (11843) | Jst |
» | Burno okrog OLPCOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 4112 (2981) | antonija |