Forum » Hlajenje in modifikacije » Vprašanje glede Corsair in podobnih hladilnikov
Vprašanje glede Corsair in podobnih hladilnikov
54j0 ::
Torej, zanima me, iz katerega materiala so vijaki na stični površini teh hladilnikov. Odločil sem se za nakup Corsair H100i, zanj pa bi rad kupil še kvalitetno termalno pasto - COOLLABORATORY Liquid Ultra. Problem pri tej pasti je to, da "razžira" aluminij. Zato moram pred nakupom vedeti, kako je s tistimi vijaki. V živo jih še nisem videl, preko fotografije pa težko ocenim, iz česa so.
Prosim za nasvet ali informacije.
Še fotografija, na kateri se vidijo vijaki, ki me spravljajo v dilemo:
Prosim za nasvet ali informacije.
Še fotografija, na kateri se vidijo vijaki, ki me spravljajo v dilemo:
mailer ::
Aluminij je mehek material in za vijake ni najbolj primeren. Pa tudi "glava" vijaka bi se prehitro uničila pri večkratnem vijačenju.
RejZoR ::
Cold plati so pri teh high end coolerjih bakreni, vijaki pa definitivno niso aluminijasti. Tko da ti pomoje ni treba skrbet.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Hvala za odgovore. Malce sem prebral in menda ni neke potrebe po boljši, ker dobiš zraven precej kvalitetno (že namazano). No, morda pa jo le kupim, za rezervo.
BigSexy ::
No ja, jaz imam ta kuler in sem uporabil coollaboratory pasto; če že kupiš kuler za 100€, naj bo še pasta 'oreng' ;)
To Infinity And Beyond !
Oboje je naročeno. Če jo bom nanesel, se bom odločil, ko bo tukaj. Pasta se mi zelo dopade, obenem pa se je rahlo bojim. Verjetno samo zato, ker je še nisem uporabljal. Glede na predstavitveni filmček bi naj bilo preprosto, a imam vseeno občutek, da bo nekaj steklo po plošči .
A to tista plošča, ki jo sedaj menjuješ zaradi nekega defekta? Sicer pa me ne skrbi leak hladilne tekočine, ampak odvečna kovinska pasta, ki jo bo hladilnik stisnil iz prostora med njim in procesorjem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 54j0 ()
BigSexy ::
To se ti ne bi smelo zgoditi, če ne boš izdatno pretiraval s količino paste.
To Infinity And Beyond !
ABX ::
Kje v Sloveniji se to prodaja in če se le da po dobri ceni?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Jaz sem jo naročil pri Mlacom. Tam je okoli 13EUR - komplet s pasto, čopičem in z alkoholom prepojenimi robčki. Morda je kje ceneje, nisem gledal (ker imajo najcenejši h100i, dvojne poštnine pa tudi nima smisla plačevati).
Zgodovina sprememb…
Tako, roba je prišla in je nameščena. S pasto ni bilo težav, razen ta, da jo je zoprno nazmazat na gladko površino. Glede hladilnika sem malo razočaran. Saj ne rečem, temperature so super, vendar postane ZELO glasen, ko pridejo vrtljaji nad 1000 rpm. Tudi kontroler vrtljajev, ki je vgrajen v črpalko ima napako - visokofrekvenčno "cviljenje", večino časa. Ventilatorja imam, dokler ne pride now firmware, priklopljena na fan controller in sedaj ni cviljenja. Vendar to nekako pristriže (beri: naredi popolnoma neuporabno) funkcionalnost Corsair Link programske opreme.
Povzetek: ventilatorji so za zamenjat, če jih človek želi imeti na višjih obratih (in s tem hladnejšo enoto), kontroler na črpalki cvili, ko so nanj priklopljeni ventilatorji. Hladilna moč je super, tudi na najnižjih obratih. Lahko bi bilo bolje.
Povzetek: ventilatorji so za zamenjat, če jih človek želi imeti na višjih obratih (in s tem hladnejšo enoto), kontroler na črpalki cvili, ko so nanj priklopljeni ventilatorji. Hladilna moč je super, tudi na najnižjih obratih. Lahko bi bilo bolje.
Zgodovina sprememb…
Janac ::
Kakšne temperature imaš na idle in kakšne v loadu, npr. če poženeš intel burn test na maximum cca 5 run-ov?
Idle: 27-22-27-28 stopinj.
Load: 57-54-56-55 stopinj (prime95 small fft, cpu@ 4.4 GHhz) - najnižja hitrost ventilatorjev
load: 47-47-49-48 stopinj (prime95 small fft, cpu@ 4.4 GHhz) - najvišja hitrost ventilatorjev
ventilatorja sta orientirana v "pull" načinu in zrak vlečeta iz notranjosti ohišja. V sobi je kar toplo, nad 20 stopinj. Vsak test je tekel približno eno uro.
Dr_M: ker se ultra lepše maže (je pasta, medtem ko je pro tekoča) in je razlika v zmogljivosti zanemarljiva. Povrh vsega sem stvar kupil le zaradi firbca in ne za podiranje rekordov (kar bi bilo s to mid range napravo nesmiselno).
Load: 57-54-56-55 stopinj (prime95 small fft, cpu@ 4.4 GHhz) - najnižja hitrost ventilatorjev
load: 47-47-49-48 stopinj (prime95 small fft, cpu@ 4.4 GHhz) - najvišja hitrost ventilatorjev
ventilatorja sta orientirana v "pull" načinu in zrak vlečeta iz notranjosti ohišja. V sobi je kar toplo, nad 20 stopinj. Vsak test je tekel približno eno uro.
Dr_M: ker se ultra lepše maže (je pasta, medtem ko je pro tekoča) in je razlika v zmogljivosti zanemarljiva. Povrh vsega sem stvar kupil le zaradi firbca in ne za podiranje rekordov (kar bi bilo s to mid range napravo nesmiselno).
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Novosti na področju zračnega hlajenja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 318539 (2042) | yayo |
» | Visoke temparature pri vodnem hlajenju?! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7893 (6828) | m0LN4r |
» | Hlajenje ohišjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 5004 (4478) | Seljak |
» | PregrevanjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2210 (1471) | Janac |
» | Visoke temperature (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5777 (4828) | David2 |