» »

Ne dela eden izmed 10ih zvočnikov (2x5.1)

Ne dela eden izmed 10ih zvočnikov (2x5.1)

SisQ ::

Pozdravljeni!
Problem je sledeč...Na računalniku imam priklopljena dva 5.1 sistema zvočnikov s pomočjo Y razdelilca. Eden komplet uporabljam kot domači kino in drugi komplet uporabljam pri računalniški mizi. Težava je pri sprednjem levem zvočniku, iz kompleta za domači kino, saj občasno ne deluje. Čista tišina. Na drugem kompletu pri računalniški mizi pa sprednji levi zvočnik normalno deluje (in vsi ostali). Ali kdo ve kje naj iščem težavo?
Predvsem me zanima, če je možno, da je zvočna kartica v okvari čeprav pri drugem kompletu delujejo vsi zvočniki? Je to sploh možno? Ali je navsezadnje le kabel (kabli so sicer novi)?


Redorange ::

A sploh omogoča da vzporedno vežeš dva zvočnika? (Y)
Ker ne moreš kar vezat na en kanal dva zvočnika zaradi impedence (ohm ? ) če ti ojačevalec oziroma kartica ne omogoča. Lahko da ti izklaplja zaradi varnosti.

SaXsIm ::

Verjetno ima dva aktivna sistema, priklopljena na isti vir zvoka preko razdelilcev za slušalke.
A si preveril, če tisti zvočnik deluje, če na zvočnike priključiš drug vir? Je pa po mojem mnenju težava ali v ojačevalcu za tisti kanal, ali pa v kakšni fizični povezavi.
SaXsIm

SisQ ::

Tako je SaXsIm. Zvočna kartica Creative X-Fi Etreme music v katero so nato priklopljeni trije Y razdelilci kot je razvidno na sliki.
 Y razdelilec

Y razdelilec


V te razdelilce pa sta priklopljena 5.1 kompleta Creative 5100 in Logitech Z906 (uporabljam za domači kino). Zvočniki na 906 se lahko testirajo brez zunanjega vira zvoka in so tudi testirani in delajo vsi. Ko predvajam glasbo, gledam film ali igram igro pa na sprednjem levem zvočniku ni zvoka. Ničesar kot, da sploh ne bi bil priklopljen. Če pa prižgem istočasno še drugi komplet pa na tistem zvok na sprednjem levem zvočniku dela normalno.
Vse kable sem sicer kupil nove, bom pa očitno moral preverit tistega za sprednje zvočnike. Jeba je samo to, ker so pod "lajsnami" laminata in za kup omarami :(.
Koliko sem te SaXsIm razumel naj ne bi bilo možno, da je nekaj narobe z zvočno kartico?


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SisQ ()

settler ::

Zvočna sigurno ni problem. Zdaj ali je slab y razdelilec ali samo kje slab stik. Lahko pa maš na 906 skurjen vhod. Lepo Y razdelilec stran, in direktno Logitech priklopit na zvočno. Če bo zvok, je samo slab razdelilec, drugače pa je nekaj narobe z ojačevalcem.

SisQ ::

OK, zvočno že lahko odmislim. Tudi Y razdelilec, ker sem najprej menjal vhoda obeh kompletov v razdelilcu, kjer je bilo stanje isto. Nato sem probal še direkten priklop in je bilo tudi isto. Moram pa še preverit 2 podaljška, ki se nadajujeta do originalnega kabla od zvočnikov vendar bom na žalost moral počakati, da levi sprednji zvočnik neha delat, ker je ponovno začel delovat.
Moram pa povedat, da se je to dogajalo tudi z prejšnjimi zvočniki, ki sem jih imel pred 906 za katere pa sem mislil, da so dejansko spustili dušo oz. da je crknil izhod za sprednji levi zvočnik na wooferju. In seveda, zaradi tega sem kupil sedanje 906.:P In sedaj isto...khmm.


SisQ ::

Problem rešen. Bil je eden od kablov. Od računalnika do wooferja sem imel podaljšano z 3x2,5 m kabli in je bil v okvari eden izmed teh.
Hvala za nasvete.


nightbird ::

pa na splošno vprašanje, ne bi bilo to ceneje in lažje če bi sistem za domači kino povezal preko optike? pa verjetno bi bil tudi boljši zvok. zaj ni nobenih interferenc glede na to da gre signal preko tolikih kablov in razdelilcev?

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Static noise/brnenje iz zvočnikov

Oddelek: Zvok in slika
231395 (1049) X-Jumper
»

Kakovostni 5.1 zvocniki

Oddelek: Zvok in slika
365971 (5071) lowac
»

[5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11016073 (10012) FlamE#7
»

Audigy 2 ZS, Presketanje na obroke (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
635195 (4192) hyphh
»

Zvočna kartica - ''dvojni'' zvok?

Oddelek: Zvok in slika
222837 (2333) ArchNem

Več podobnih tem