» »

PC temperature in izkop

PC temperature in izkop

Gizzox ::

Zdravo!
Nekaj časa že imam problem, da se računalnik po prbl. 3h izklopi, fani se ustavijo, nakar se ponovno prižge čez 2 sekundi. Ko se to zgodi prvič, se zgodi še večkrat kasneje v krajših intervalih. Konstantno spremljam temperature komponent, pri čemer je ena nekoliko nenavadna. Gre za T matiče plošče , ki mislim, da je precej previsoka Tmax, pa ne vem kaj naj naredim glede tega. Vse druge ne izstopajo.
 temperature

temperature

1x se mi je že odpovedal napajalnik po ugašanji in imam novega, računalnik je star 1leto.

specifikacijese vidijo na sliki, napajalnik je 650W + hladilnik procesorja

Bral sem, da imajo eni problem z biosi, sem updajtal pa ni to. Vsi driverji so posodobljeni, stranica rač. odprta, OS nameščen na novo. Zgleda, da se varnostno resetira zaradi nečesa.
Ideje? Je to napaka proizvajalca?
LP, hvala
  • spremenilo: Gizzox ()

Xserces ::

Imaš kaj navito? Men se zdi tist 1.232V na CPU VCORE kr mal velik za default nastavitve
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

čisto nič.

cisto sem spregledal temperature ...

kdaj pride do teh 100°C ali več? ko računalnik obremeniš? glej hw monitor (temperature) in zalaufaj kakšen špil al pa program ki nekaj dela. lahko tut prime95.

si probal kakšen drug monitoring software? ker tale hwmonitor pri meni ima kar nekaj napačnih odčitkov. npr kšn AIDA64

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

Ja, te sem prečital po tem, ko je 3h laufal špil na max. Še sam sem bil šokiran, ker ponavadi v idle stanju je normalno, tud drugač ni neke panike ko minimiram da pogledam in je okrog 50 - 60°C. Zgleda se hitro dvigne pa ga kr izklopi. Aja, pa očistil sem ga tudi pred nedavnim tako da to ni problem.
Ko se nazaj zažene ga kr izklapla če ga dalje obremenjujem ,dokler se malo ne umiri. Mogoče najbolje, da vrnem ploščo v garancijo z izpisom temperatur pa jo oni preverijo, kr kolko sem seznanjen s tem do takih temp. niti približno nebi smelo prit v kolikor je z ploščo vse vredu in si sam nisem spreminjal ničesar, razen updejtov neposredno s strani proizvajalca za ta model. Edino težko bo čakat, ko si včasih vzamejo po 14 dni in več za te zadeve.

Ko si čistil zadevo. Si namazal termalno pasto? Si ziher da nisi kakšnega elementa poškodoval / odlomil?

Druzga ti tko al tko ne ostane kot da vrneš plato če jo nisi poškodoval. Aja pa še to. Kdaj se je to zacelo dogajat? Po čiščenju ali že prej?

že prej...
namazal še nisem ker je rač. star komaj slabo leto in nisem na to niti pomislil, čistil sem pa zelo pazljivo z rahlim pihalnikom in odprtimi stranicami.

probal bom še s kakim drugim HW temp. monitor programom ker se mi zdi tale skoraj malo neverjeten.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasno delovanje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
464375 (3990) smacker
»

problem z pregrevanjem

304444 (3517) Riff
»

Računalnik se ugasne med igranjem igric! (strani: 1 2 )

577709 (4581) engelman
»

Ugašanje računalnika med igranjem

353630 (2697) Bostjan99
»

Spomladansko čiščenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
153282 (2636) flashek

Več podobnih tem