» »

S čim nad mačje bolhe?

S čim nad mačje bolhe?

«
1
2

DarwiN ::

A poznate kakšno prefinjeno naravno metodo? Namreč moj muc je unique, milo rečeno, in dejansko imam s frontline kapsulami cirka 20% uspeh pri nanosu. Tip je enostavno tako sumnjičav in previden, da ga ne uspem niti med spanjem presenetiti za vrat s temi kapsulami. Kaj takšnega še zagotovo niste izkusili.. Kaj šele ko enkrat zadevo posumi ali navoha, potem pa absolutno ni več nobene možnosti, pa četudi ga štirje ljudje držijo in skušajo obvladati - potem bo pač z glavo migal levo in desno, vrat povsem skrajšal ter dlako zgostil in naježil, da mu pol nikakor ne prideš zraven... Neverjetno, res..

In potem že ene 5 let kupujem te drage kapsule, od katerih 80% vsebine zmerej zlijem dobesedno proč. :S Pa še odporne so postale bolhe proti temu frontlineu. Vsaj tak občutek imam..

Kopanje in tuširanje absolutno odpade, tudi kakšne ovratnice ali strupeni spreji... Ni šans. Tip se že takoj ob pogledu na kak tak sprej zapodi proti vratom, jih s skokom na kljuko odpre, in je že zunaj. Enostavno ne sprejme nobenega tujka na svojem telesu.
Zdaj sem celo kupil električno krtačko, lol, ki kao ubije bolho, ko naleti nanjo, medtem ko je za mačka neškodljivo, pa vendar ima Capo predolgo dlako in je stvar neučinkovita. :D

Skratka, popoln obup..

Sem zdajle surfal in naletel na tole: limona proti bolham. Sem preveril tudi globalno preko googla in bi stvar naj delovala. Me pa zanima, če ima kdo kakšne izkušnje s to limono, ali pa kakšno drugo podobno naravno sredstvo?

Ker to limono bi še morda toleriral (vsaj upam), tako da bi jaz roko namočil v to raztopino in ga nato previdno božal.. :)

Pa da ne bo pomote.. Tip je popolnoma domač in prijazen, ampak brihten bolj kot je zanj dobro.. ;)

Kurzweil ::

Umikaš se vsem možnim metodam, če mene vprašaš. Zastopim, da imaš rad Capota, ampak zlepa nebo šlo.
Nekako vidim, da greš mimo ene isto pomembne stvari, namreč če boš bolhe spravil z mačke bo to kvečjemu za kakšno uro, namreč po hiši in njeni okolici jih je še približno minimalno povedano nekajkratnik tega kar ima mačka.

Za to obstaja nek namenski prašek da se posuje in za zalega počasi izginja iz okolice, pri čemer rabiš še dober sesalec, mačko moraš malce izolirati od zunanjega sveta, še posebej pred ostalimi 10 mačkami, ki se verjetno smukajo okrog (ja tisti, ki imamo radi mačke ponavadi milostno hranimo še kakšno drugo, kar pomeni redne mačje obiskovalce).

Mi smo to vedno reševali z ovratnico, smrdi kot sam hudič sicer, ampak to bo še najlažje prenesla in zanesljivo deluje, to kar se tiče kopanja je tako, kot bi mene dal v vodo z 100 stopinjami in več, mi je povsem jasno, da ta opcija odpade, nevem kako je s tvojim mačkom, ampak moji so se VSI bali samega zvoka spreja, gotovo bolj kot psa ali celo petarde, ki jih mulci mečejo.

Tudi jaz imam rad, da rešim stvari po naravni poti, ampak tu mislim, da z limono neboš naredil nič, to je zgolj moje subjektivno mnenje. Tisto ovratnico ji lahko pa tako spustiš tako narahlo, da delno visi, kot pri kakšnem raperju, pazi pa toliko da nemore snet, ker je tudi pri tem vsaka mačka polovica MacGyverja.

pegasus ::

Ne znaš z mačkami:


Ovratnica ne sme biti ohlapna. Naša mačka se je z njo uspela v neko grmovje zataknit, nakar je uspela eno nogo skoznjo dobit, nakar se ji je ovratnica zarezala pod nogo in ji naredila kar nagravžno veliko rano. Raje bolj na tesno.

Frontline pa le pazi kam zlivaš - zadeva je presenetljivo obstojna in hkrati precej nevarna, zato previdnost ni odveč. Ko mačku natakneš ščipalko za vrat, mu zadevo nalij direkt na kožo in ne na dlako, predvsem pa pazi, da jo ne dobiš na roke.

krneki0001 ::

Primeš za zadnje tace in za glavo, raztegneš, in pritisneš ob tla, da z glavo še prednji taci pokriješ. Nekdo drug pa kapsulo na vrat stisne in utre.

Nauči se prijet žival, ne pa da ste brez hrbtenice in ne upate niti bolj ostro prijet živali, kaj šele, da bi jo lahko ukrotil. Tipičen primer mačka, ki vam serje po glavah in vi mu to pustite.

Bolhe so zelo zelo nevarna zadeva za človeka, ker prenašajo ogromno bolezni.

pegasus je izjavil:

Frontline pa le pazi kam zlivaš - zadeva je presenetljivo obstojna in hkrati precej nevarna, zato previdnost ni odveč. Ko mačku natakneš ščipalko za vrat, mu zadevo nalij direkt na kožo in ne na dlako, predvsem pa pazi, da jo ne dobiš na roke.


Jst zlijem frontline psu na kožo in utrem z rokami, pa še ni bilo problemov. Samo orenk si moraš potem roke umit. Pa ene 6 ur po tem ko si dal kapsule, naj se nebi noben otrok dotikal psa.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

freesty ::

Da se jaz povem mojo zgodbo z bolhami.

S punco sva zivela v najemniskem stanovanju v katerem so zgleda bile ze enkrat bolhe, saj sva kasneje izvedela, da je imel prejsni lastnik psa. Macka je skoz v stanovanju zato nebi mogla od drugje dobiti. Cca pol leta ko sma se vselila je bil mir potem pa izbruh. V dobrem tednu so se tak zaredile, da so napadale tudi mene in punco. Ce si gledal par sekund v eno lokacijo si ziher videl kako kaksna skoci. Groza. Probavala sva z vsem. Kapsule za macko, ovratnica.. Problem je ker ne mores vsega naenkrat uporabit in potem lahko samo cakas kaj bo. Stanovanje sva redno pucala, vendar je bil spet velik problem star parket med katerim so bile spranje 1mm siroke in nisi mogel vmes fajn spucat.. Hvala bogu se nama je najemno obdobje ravno koncalo.

Potem pa sva vse cote oprala, vse stvari sem prebrisal z bio kilom, da nebi slucajno kaksne bolhe nesla v novo stanovanje. Macko sma med selitvijo stusirala z nekim samponom proti bolham 3x. Celo z biokillom sem jo namazal in s tem tvegal zastrupitel ampak sem prej prebral, da ni nevarno dokler ne polize. To pa sem pazil. Med pranjem macke je slo v odtok ziher vec kot 100 bolh. In tako sva se koncno resla teh barab.
Ne morem si predstavlat kaj bi bilo brez opcije selitve...
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

particle ::

Mene so skoraj živega požrle. Maček je šel bye bye v roku 1 tedna.

freesty ::

Problem je, ce imas macko v stanovanju 24/7 in dobi bolhe se le-te naselijo v vsako spranjico v tleh al pa po kotih. Tako, da tudi, ce se macke resis moras resit se stanovanje. Al bojo tebe napadle al pa se bojo zabuble dokler ne privleces kaksnega drugega kosmatinca.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Looooooka ::

Strup za bolhe(naspricas vse robove in luknje na tleh). Macki pa namazes tisto mini tekocino iz ampule direktno zadaj za vrat(kupi to ce noce pozret) in jo drzis 10-15 minut(pise na embalazi koliko casa rabi da se vpije). Mas v roku enga tedna fentano vse.
Ampak...ce macka spustis iz stanovanja oz se druzis s fokom, ki ma svoje macke pa ne pocne istega...se ne cudit ce bos spet kaksno bolho fasal :)
Drugace jih pa pac v stanovanju ne bos vec videl.

šernk ::

Glede ovratnic, katere uporabljate tisti ki jih uporabljate?

Sicer smo jih občasno menjali na 2 dni (se šel pretepat in nazaj jasno prišel brez nje) vendar se je sedaj zaradi starosti malce umiril. Vendar ne vem kje kupit kakšno pametno ovratnico, ker prodajajo samo še neke BIO zadeve in te BIO zadeve ne pomagajo 0 od 0.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

jype ::

nebivedu> Jst zlijem frontline psu na kožo in utrem z rokami, pa še ni bilo problemov. Samo orenk si moraš potem roke umit. Pa ene 6 ur po tem ko si dal kapsule, naj se nebi noben otrok dotikal psa.

Frontline popolnoma uniči vodne ekosisteme, v katerih se znajde, ker gre za Acetylcholinesterase inhibitor @ Wikipedia , zato je previdnost pri delu z njim zelo pomembna. Ne tega z rokami pacat in si umivat v umivalniku. Embalažo je treba zažgati.

bdoxx ::

Glede ovratnic, katere uporabljate tisti ki jih uporabljate?

mi so mo jo dobli pri živinozdravniku, ko smo mačko pelali cepit

MaterVola ::

Bolh smo se rešili z indijansko pastjo. Vzameš čim večji krožnik ali posodo, natočiš noter vodo, dodaš malo detergenta, ki razbije površinsko napetost vode, na sredino krožnika/posode postaviš svečo in to ponavljaš več noči zapored. Vse barabe se ujamejo :-D

primozzzz ::

Poskusi s kisom..

edit: kar eno pumpco(pol kisa pol vode).. Našpricaj in čimbolj vtri..
NI PODPISA

Zgodovina sprememb…

DarwiN ::

Nauči se prijet žival, ne pa da ste brez hrbtenice in ne upate niti bolj ostro prijet živali, kaj šele, da bi jo lahko ukrotil. Tipičen primer mačka, ki vam serje po glavah in vi mu to pustite.

Hehe, saj sem vedel, da vas večina ne bo razumela. In vam tudi ne zamerim, ker tale moj je res poseben karakter in sem prepričan, da še nihče od vas ni srečal podobnega. :P
Tip je bil prve 2-3 mesece svojega življenja, takrat ko je najbolj dovzeten, pravzaprav klatež na neki kmetiji, kjer se je moral dnevno boriti za hrano in življenje. Od tu najbrž sledi ta njegov neverjeten survival instinct, ker res tako pazi nase in ceni svoje življenje, celo bolj kot kateri koli človek, kar jih poznam.. Niti kadar se prehranjuje, ne bo nikomur od domačih (z izjemmo mene) obrnil hrbta, in to zato, da mu ne bi kdo nehote stopil na rep.
Kaj šele kakšne kapsule, strupi, ovratnice.. Ne pride v poštev niti za sekundo.. Ovratnica je nekoč zdržala ravno en sam trenutek, zatem ko je bila cela štala, da sem mu jo sploh uspel nadeti.

Na bolhe v stanovanju sem se pa že sprijaznil. Maček ima svoj vhod in hodi ven in not prosto po Prešernu. Spi pa predvsem v dveh oz. treh sobah. Je pa tako, da ima tip detektor bolh, zato takoj ko se bolhe/ličinke že v najmanjši meri razpasejo v določeni sobi, tam ne bo več spal vsaj 2 meseca.. In tako fura po nekih ciklih - 3 tedne ena soba, nato 3 tedne zunaj, nato 3 tedne druga soba, 3 tedne zunaj, 3 tedne tretja soba, 3 tedne zunaj. :P Na tak način bolhe sproti pocrkajo in jih je v vsaki sobi zgolj za vzorec, oziroma jih sploh ni. ;)

Rad pa bi torej samo njemu vsaj delno olajšal nelagodje.. In tu je praktično edina varianta nekaj tako neinvazivnega kot je omenjen način z limoninim juicom, ali pač kaj podobnega.. Ampak pravite, da ni nihče testiral, kaj?...:8)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

mihec87 ::

V bistvu živiš z divjim mačkom...ker ga zgleda niti ne božaš....Sploh pa bolj trdo ga primeš nasereš tisto tekočino gor pa čao bolje to kot bolhe..

btw hrbta ne obrne ker ne zaupa..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

DarwiN ::

mihec: Tip je pravi cartljivček.. Sploh se ga ne gre rešiti, ker hoče nonstop na ljudeh spati.. Survival instinct in pa edinstven je, zdaj pa če ne znaš razumeti, ok..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN ::

Hrbet pa ne obrne, ker ga je mati pred leti parkrat pohodila in si je zapomnil do smrti, tako kot si je zapomnil sprej, ovratnico, še najbolj pa frontline. :S
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

Gregor P ::

Mislim, da obstaja tudi neka "plinska bomba" (bi jo morali imeti v lekarnah ipd.), ki jo sprožiš v stanovanju kot ultimativno orožje8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

jype ::

WD40 in zippo je načeloma cenejša kombinacija, pa ni bistveno manj zdravju škodljiva.

bosmla ::

Ce potrebujes samo za bolhe in notranje zajedalce (torej ne za klope) je Stronghold se boljsi. Je pa nacin nanasanja isti. Macke imam zelo rad samo v taksnem primeru mores prijet mocno za "grivo" - tako kot ga je mama v mladosti - pa se umiri. Uporabi palec in dva prsta pa stisni, na vrhu se bo lepo pokazala koza.. Pa na roke si daj usnjene delavne rokavice.

Vajenc ::

Zakaj pa ne kaj v obliki tablete?
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

DarwiN ::

bosmla, razumem iz kod izhajaš, ampak verjemi mi, da to ni izvedljivo.. Pri veterinarju sta ga ob prejemu injekcije morala držati dva izurjena veterinarja, opremljena z rokavicami, pa še takrat je prva injekcija odfrčala v luft, nakar se mi je veterinar opravičeval, lol..Ampak sem ga povsem razumel.. Kot pravim, Capo je unique.. Ja, divji maček prve 3 mesece svojega življenja, nakar pa povsem udomačen v vseh pogledih, razen tega datajla, da je ohranil ta neverjeten občutek za preživetje, in enostavno ne dovoli absolutno nobenega tujka na svojem telesu, oziroma karkoli ima sumljiv vonj ali zvok.. :)

Vajenc, thanks, nisem vedel, da to tudi obstoja.. Tole bi bila naravnost idealna rešitev, če seveda deluje, ker predvidevam, da ima zadeva tudi mačkom privlačen okus... Bom researchal zadevo...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

jype ::

DarwiN> verjemi mi, da to ni izvedljivo..

Je. Ko gre za življenje in smrt, se vedno da, čeprav si po posegu morda malce krvav.

Pomembno je, da držiš vse štiri tace in glavo (očitno za to potrebuješ dva človeka - in tretjega, ki administrira zdravilo).

DarwiN ::

jype, zgorej omenjeno injekcijo je pravzaprav lažje administrirat, ker pri teh kapsulah mu je potrebno še do kože priti, tip pa z glavo tako noro zmiguje, hkrati pa ima še dolgo dlako, ki jo povsem zgosti in naježi, da potem nikakor ne prideš do kože, četudi ga trije držijo... Potem bi mu moral še glavo v šraufštok prijeti. :=)

In pol naj vsake dva meseca rešilce kličem za pomoč.? :D Obupal sem nad tem..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

jype ::

DarwiN> tip pa z glavo tako noro zmiguje

Nema tu trte mrte z glavo zmiguje, trdno se ga prime za lobanjo in ne more več, prednje in zadnje tace pa med palec, kazalec in sredinec in močno stisneš.

Mi smo enkrat reševali mačko, ki je padla v nekakšno odpadno olje in takrat jo je bilo treba skrtačit z milom in ni bilo časa lepo prosit, da naj se pusti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

DarwiN ::

BTW, zdaj ko smo že tako spoznali tega malega nepridiprava, naj bo kot zanimivost tukaj slotek povezava do njegovih slik, ki sem jih pripel lani v nitki "kje spi vaša mačka".. Saj je že po slikah razviden ta njegov uporniški karakter, kajnede? ;)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

jype ::

Pri nas imamo fluktuirajoče število mačk in mačkov in z njimi tudi ogromno izkušenj. V izjemnih primerih (kot tisti, opisan zgoraj) je treba biti tudi surov.

Ena od mačk se me na primer strašno boji, ker sem jo ravno jaz prišel rešit in sem bil prvi človek ki ga je videla po tem ko ji je prepih ravno na rep zaloputnil vrata (in rep tudi zlomil). Ubožica se je tudi podelala na tla in potem poskušala zbežat, pa zaradi priprtega repa seveda ni šlo.

DarwiN ::

jype, jaz ti plačam 20€ za tri uspešne nanose.. 3x prideš in rutinirano opraviš svoje. ;) Ampak glede na to, da še veterinari niso bili kos nalogi, ti pripisujem bolj mizerne možnosti za uspeh. 8-)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Mipe ::

Za to ceno? Še vojaki tvegajo manj, pa so bolje plačani!

jype ::

Sam jasno ne bom ničesar opravil, že takoj na začetku sem ti opisal, da potrebuješ najmanj tri odraslje ljudi.

Glede zneska pa... Žal za uro strokovnega dela zaračunam 140 evrov.

Unknown_001 ::

@OP pr našem (bivšem) psu smo to težavo večkrat rešili s tem, da smo ga v mešanici alkohola in kisa kopal za okol pol urega je blo treba not držat, da je vse pocrkalo, pa je blo dobr dok se ni šu spet k sosedovi kuzli gonit.

Zgodovina sprememb…

mihec87 ::

Dejstvo je da če že vzameš ampulo pa začneš mačka klicat cel trd ter zategnjen žival to čuti ko da bo ne vem kaj slabega se naredilo....Magari postopoma navajaš med božanjem ampula ekje v bližini,potem v roki itd.da bo videl da ni hudega..

Veterinar bi že ukrotil mačka samo če bi ga tako prijeli bi se večina lastnikov začela jokat pa noret in verjetno tudi nebi več tja živali pripeljali..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

DarwiN ::

Če ga pokličem z ampulo v roki, potem sem itak že v štartu oplel... Delno uspešnost, in hkrati edino uspešnost, imam v primeru, ko ga presenetim med trdim spancem. Pa še takrat je treba najprej malce dlake razpreti, da se vidi koža, in takrat je marsikdaj že prepozno, saj tip skoči oziroma bliskovito trzne takoj ob prvem stiku tekočine, v tisti tisočinki sekunde, tako da gre potem vsaj pol ampule nekam na dlake ali celo mimo. :)

Po pravilu bi mu moral najprej malce zmočiti dlake za vratom, da se lažje razprejo in je več kože vidne, ampak good luck with that. :D..

Saj, v prihodnje bom probal ta hec z limono, nato pa kakšne oralne tabletke, če jih kje dobim, potem bom pa videl.. Saj ni vrag. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

mihec87 ::

To med spanjem itd itq ne bo ker se še bolj prestraši..oralno good luck med hrano jih najdejo edino primeš vržeš v usta bol globoko pa zapreš da mora pogoltnit..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

krneki0001 ::

Sam sem se rešil bolh z enim zelo hudim strupom v koncentratu, ki ne pobija bolh, ampak jih naredi sterilne. Daš ga deci v 10 litrov vode in potem pošpricaš vse kote stanovanja s tem (seveda 4 ure ne sme biti nikogar blizu in vsa hrana, ki je razstavljena, je za v kanto), potem pa pomiješ pomiješ celo stanovanje po tleh. To ponavljaš 3 mesece vsakih 14 dni in bolhe zginejo. Na psa sem pa takrat dal ovratnici ob firme bayer (24 evrov komad). Na koncu po treh mesecih se mi je obrestovalo - bolhe nimam nobene v stanovanju že vsaj 3 leta.

Pa tudi na začetku ni bilo pri nas nobene bolhe, dobili smo jih šele s psičko, ki smo jo vzeli v zavetišču.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Grisolina ::

HHmmm...te mačje bolhe so res nadloga...

Na svojem mačku sem opazila iztrebke bolh ter jajčeca in sem šla takoj v akcijo. Prvo sem mačku dala ampulo in tudi celotno stanovanje posesala ter pošpricala z Biokilom. Ker je pisalo na ampuli, da maček naj nebi bil vsaj tri dni v stiku s tekočino- mi je maček drugi dan pobegnil na streho v sneg in bil moker. V soboto sem mu odkrila prvo in edino bolho kaj sem jo videla na mačku. Zato sem jo skopala s šamponom proti bolham ter še enkrat celotno stanovanje posesala in pošpricala. Danes že ves dan špricam celotno stanovanje z biokilom ter limono :) že sama sebi awm tečna, ker hodim za mačkom ter po celem stanovanju kot neki policaj in vedno preverjam, če je še kje kaj...

Danes pa se mi maček spet krampa, vendar veliko manj kot prej.Ko sem mu preverila dlako ni sem nikje opazla kakšne bolhe. Se pa mu našla par belih pikic- jajčec in tudi sem opazla na posteljnini iztrebke od bolh.
Je možno, da iztrebki in jajčeca ne gre s tuširanjem iz mačka? Kaj naj še naredim?

Unknown_001 ::

Z bencinm poliješ pa pripališ.

Hec, hec...

Mi smo psa (bivšega) kokr sem gor omenu v mešanci alkohola in kisa držal kako uro da je vse pocrkalo tam gor, sam je bla ena velika umetnost psa pr miru držat.

Pa obvezno pol večkart okopat, da se spere tisto dol (mixa in bolhe) pa dobro treba s prsti česat žajfo da se vn postrga vse skp, pa da ne bo po bajt smrdelo ko kislo zele s šnopcom ;)

Zgodovina sprememb…

DarwiN ::

No, da vam opišem še srečen epilog te zgodbe, če bo slučajno kdaj komu prav prišlo.

Limona ne špila.. Sem mačka namazal parkrat in nič od tega... Tudi s kisom sem probal, kot to nekateri priporočajo na netu.. Nič naravnega ne deluje..

Delujejo pa tabletke.. In to še kako učinkovito.. Johnsons 4Fleas namreč, ki so jasno neškodljive živali sami.. Tukaj na ebayu sem jih našel poceni, pri nas pa jih očitno ni...

Kot piše na škatli, se je Capo že po 15 minutah začel močno praskati in poskakovati, medtem ko se je bolham mešalo, čez par ur pa ni bilo zaslediti več nobene bolhe...

Problem solved?.. Not quite, saj so bolhe in jajčeca še vedno prisotna po hiši in zunaj, medtem ko ta tabletka učinkuje samo 24 ur... Ampak četudi mu moram tedensko dajati polovičko tablete, bo stvar še vedno 3x cenejša od Frontlinea, na katerega je pa tako ali tako postal odporen, oziroma bolhe so postale odporne. :)

Skratka, bolhe in ličinke na samem Capotu so history.. :P
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN ::

@Grisolina, probaj te zgornje tabletke... Maček bo definitivno kot nov.. Drug problem je pa okolica ja, nad katero sem pa za razliko od tebe jaz osebno obupal...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

šernk ::

Lepo da si rešil problem, vsaj začasno. Jaz mojega sedaj začenjam reševati. Nad Slovenijo sem tudi sam obupal (prebral sem, da je sploh prepovedana prodaja ovratnic, ki niso BIO (in moj denar gre veselo v tujino), s kapsulami pa po prebiranju po internetu, raje ne bom niti probal). Tako, da sem včeraj naročil ovratnico iz anglije (ki pride mimogrede še ceneje od slovenske BIO izvedbe + dostavijo mi jo v nabiralnik, je ni potrebno it 20km stran iskat), naj bi pa bila zadeva samo proti bolham, tako da se bojim, da za klope ne bo delovalo, vendar probat ni greh. Drugače nam ne bo ostalo drugega kot 1x tedensko ga z biokilom mazat (ta zadeva dejansko deluje, da je vsaj 1 teden mir, razni profi spreji so pa neuporabni, ker mu ne pridem blizu s tistim nikoli, mazat se pa pusti)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Gregor P ::

DarwiN je izjavil:

Ampak četudi mu moram tedensko dajati polovičko tablete, bo stvar še vedno 3x cenejša od Frontlinea, na katerega je pa tako ali tako postal odporen, oziroma bolhe so postale odporne. :)
Ne bi rad sedaj delal reklamo za Frontline (ker je pač drag itd.), ampak mi to doma uporabljamo na več mačkih (tudi na potepuških, če pridejo k nam jest - mimogrede jih tudi nesemo veterinarju kastrirati/sterilizirati) in ni težav z bolhami (če ni za mačke smo pač vzeli za pse in temu primerno zmanjšali dozo - po nasvetu veterinarja):8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

bosmla ::

Gregor P je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Ampak četudi mu moram tedensko dajati polovičko tablete, bo stvar še vedno 3x cenejša od Frontlinea, na katerega je pa tako ali tako postal odporen, oziroma bolhe so postale odporne. :)
Ne bi rad sedaj delal reklamo za Frontline (ker je pač drag itd.), ampak mi to doma uporabljamo na več mačkih (tudi na potepuških, če pridejo k nam jest - mimogrede jih tudi nesemo veterinarju kastrirati/sterilizirati) in ni težav z bolhami (če ni za mačke smo pač vzeli za pse in temu primerno zmanjšali dozo - po nasvetu veterinarja):8)

Joj samo tega ne!!! Mora bit pa res butast veterinar (ce sploh - verjetno kaksen tehnik) - sem videl kaj je delalo z mackom po prejemu "manse doze" pasjega Frontlina. Ubogega macka je stresalo kod, da je s cim zastrupljen... komaj smo ga resili (nekaj dni zdravljenja).

Gregor P ::

Ah prosim te ne nakladaj;((, zadevo se dozira glede na težo živali ... jaz pa govorim o najmanj 12 mačkih in še nobenega ni treslo LOL:))
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

rdecaluc ::

Pri nas je babica lepo Biokill™ v šprici vzela in rešila situacijo.
Est modus in rebus. ,typos

šernk ::

Jaz sem zadevo izgleda dokončno rešil.

ebay

pravkar bil naročen rezervni pas. Čeprav piše, da je samo za bolhe deluje tudi na klopih. Če se je dobilo mačku prej praktično 2 klopa dnevno, je v zadnjih 3 tednih kar ima pas na sebi, dobil le 4 klope, s tem da so se mu praktično vsi posušili in sami odpadli v roku enega dneva. Torej tako kot so delovali pasi pred BIO sranjem in najhujše: BIO pas iz trgovine: 5,6€ + 25km v eno smer vožnje, pas iz anglije 4,4€ dostava na dom, pač en bo stalno doma na rezervi, če ga slučajno izgubi :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

DarwiN ::

Good for you šernk. ;)

In še moj update, ker pri Capotu kot rečeno takšen pas absolutno in kategorično odpade.. Tabletke še naprej delujejo v popolnosti, sem pa določil primerno periodo administracije teh tabletk, ki znaša polovičko na teden, ker ravno po tednu dni že najdem kakšno na njem..

Drugač sva pa s Capotom štartala drugo fazo boja proti bolham - naročil sem flea killer spray za okolje oziroma za stanovanje, ker ličinke so hudič.. Vsak dan temeljito pregledam sobo, kjer se maček največ mudi in vsak dan tako ubijem cirka 5 bolh... To kljub temu, da sem šprical z Biokillom in kljub temu, da sva s tabletkami nekako oslabila/zatrla njihov razmoževalni cikel..

En cel hudič.. Ampak we are getting there.. :P

edit: drugač sem pa tudi jaz že davno obupal na Slovenijo. Še posebej, ko gre za takšne "nekomercialne" zadeve. Ta 500ml sprej naprimer dobim iz Anglije za 6.5EUR, skupaj s poštnino, pri nas pa stane 14EUR + 4EUR poštnine.. No, mogoče bi ga kje lokalno našel za ~10, ampak kjjm (boljše da ne veš kaj pomeni kratica :D).
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

mailer ::

Kje kupujete Frontline Combo? Mačke bodo v prihodnjih mesecih kar nekaj časa preživele v notranjih prostorih in bi se rad rešil zajedalcev. Enkrat sem naročil na Ebayu in dobil 6 pipet iz Francije skupaj s poštnino za manj kot 30€. Zdaj se tam ne da več dobit in iščem drugo varianto. Pri nas so cene za posamezno pipeto od 10€ naprej in so enostavno predrage.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

IL_DIAVOLO ::

Kapsule ali ampule? Drugace pa mas frontline ampule v lekarni.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

mailer ::

Iščem "ampule", v bistvu plastične kapalke z tekočino, ki se nanese na kožo na vratu.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Ganon ::

Jaz ti priporočam bravecto plus. Klopi, bolhe, gliste, trakulje, srčne gliste ... Vse pobije.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ovratnice proti bolhami in klopi

Oddelek: Loža
123222 (1263) OK.d
»

Potepuška mačka.

Oddelek: Loža
244540 (3487) Glugy
»

Muc prinesel bolhe, kako se jih znebiti

Oddelek: Loža
197754 (6844) MaterVola

Ovratnico za psa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11617161 (15611) Meizu

Več podobnih tem