Forum » Strojna oprema » SEAGATE diski
SEAGATE diski
jokl ::
SEnostavno moram svojo izkušnjo deliti s kom. Namreč kvaliteta Seagateovih HDD. Še nikoli do sedaj se mi ni zgodilo, da bi imel s katerimkoli proizvajalcem toliko slabih izkušenj kot z dotičnim. V mojem 30-letnem življenju sem bil tako ali drugače priča petim okvaram diskov. Vse okvare so se zgodile v zadnjem letu in, tako je, uganili ste, vsi diski so bili seagate-ovi. Dva(!) sta sedla sodelavcu, potem eden starsem, sledil je eden v službi in za finiš pred kratkim še meni v Medion-ovem laptopu. Slednji je sicer pod samsungovo blagovno znamko, ampak sem kmalu ugotovil, da jih zanje proizvaja Seagate - lahko si predstavljate mojo reakcijo ob tem spoznanju.
Bottom line: Seagateovim izdelkom se nameravam na široko izogibat in enako priporočam tudi vam!!
Bottom line: Seagateovim izdelkom se nameravam na široko izogibat in enako priporočam tudi vam!!
5er--> ::
Jaz imam pa 5 segateov, pa zaenkrat še z vsemi dobre izkušnje. Crknili so mi v glavnem WD... pa iz tega ne delam neke statistike...
hojnikb ::
Čisti draw of luck. Meni seagate diski delujejo brez problemov...
Edini disk, ki mi je "odpovedu", je 40GB WD, sicer delno po moji krivdi (drive kontroller je napol fuč, ker se po cca 10minutah izklopi motorček od plošč)
Edini disk, ki mi je "odpovedu", je 40GB WD, sicer delno po moji krivdi (drive kontroller je napol fuč, ker se po cca 10minutah izklopi motorček od plošč)
#brezpodpisa
69charger ::
Zaenkrat mi dva Seagate IDE diska še delujeta (40gb in 120gb), ampak sem že videl vsaj 10 komadov mrtvih na SATA vodilu.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
mailer ::
Samsung F3 je bil eden najbolj prodajanih diskov pa se jih ni ravno veliko pokvarilo. Sicer pa imaš dovolj drugih proizvajalcev.
hojnikb ::
vso diskovje se kvari, pa ni važn kdo je proizvajalec. Važna je sam sreča na kako serijo naletiš in v kakem okolju je ta disk...
#brezpodpisa
Riff ::
včas je bil maxtor ki red crkoval, sem pa tu jst že mel ostale ki so šli: WD ali segate ali samsung tako da moraš met tud mal sreće
krucymucy ::
Čisto od sreče odvisno.
Edini disk ki mi je crknil je bil Hitachi 500GB.
Maxtorja 2x120GB pa imam v kišti vezana v raid, dela praktično 24/7 že 10 let, pa so veljali kot eni bolj pokvarljivih.
Edini disk ki mi je crknil je bil Hitachi 500GB.
Maxtorja 2x120GB pa imam v kišti vezana v raid, dela praktično 24/7 že 10 let, pa so veljali kot eni bolj pokvarljivih.
tikitoki ::
Jaz imam z Seagatom zlo slabe izkusnje, sicer pa ce ste bili pozorni ste opazili, da so garancijski rok za trde diske mocno znizali s prej cisto normalnih 3 let na 1 ali 2 leti.
Druagce pa sem pred parimi leti zamenjal kar dva seagatova diska, pa sedaj ima spet en bad sectorje, drug pa spusca take zkove, sa bog pomagaj. Tudi sam bom verjetno raje poiskusil sreco pr drugi firmi.
Druagce pa sem pred parimi leti zamenjal kar dva seagatova diska, pa sedaj ima spet en bad sectorje, drug pa spusca take zkove, sa bog pomagaj. Tudi sam bom verjetno raje poiskusil sreco pr drugi firmi.
Daedalus ::
Seagate crkuje ko za hec. V zadnjega pol leta sem samo v eni kišti zamenjal tri, vsi znotraj garancije, vsi ES. V preteklosti pa hm, nebroj menjav ES serije, od 250GB velikosti naprej. V enem trenutku je v paketu novih HP mašin odpovedalo 30% Seagatov v prvih treh mesecih delovanja (dobavitelj priznal, da je bila zafurana serija na trgu). V Kiberpipi pa od originalnih in menjanih Seagatov (spet, ES crap) živi še samo en, vse ostalo smo menjali za ostale proizvajalce, večinoma WD.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
DarwiN ::
Moj 2TB Seagate 5400 rpm ni bil kos windowsom + torrentu pri zgolj 4Mbit liniji. :S Enostavno je vsakih nekaj ur podlegel in začel tako močno mleti, da se je ves windows ustavil za cirka 5-10 sekund.. Če bi ga še naprej tako utrujal, sem bil prepričan, da so mu bili šteti dnevi, sem pa tko ali tko imel namen poseči po SSDju, zato je bila to enkratna priložnost in od takrat je vse ok.. Jajca pač, ampak za shrambo je dober. :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | BackBlazova statistika: letno odpove 2 % diskovOddelek: Novice / Diski | 9207 (6045) | Miha 333 |
» | Zanesljivost diskov tretjič: 4 TB najbolje, Seagate Barracuda katastrofalno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Diski | 29854 (22789) | Miha 333 |
» | Zanesljivost diskov drugič: zmagovalec Hitachi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 25763 (21735) | ZigaZiga |
» | Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9418 (6373) | dela |
» | Kateri tihi,zanesljivi in hiter disk priporočate?Oddelek: Kaj kupiti | 2535 (1661) | Grimlord |