Forum » Programiranje » [Java] "Uničenje" objekta ?
[Java] "Uničenje" objekta ?
shadeX ::
Sicer C++ jezika ne znam, ampak vem da tam moraš sam sprostiti objekt iz "spomina". Za to obstaja posebna sintaksa.. npr:
Pri javi Garbage Collector to naredi zate, seveda ko ugotovi da tistega objekta neboš več potreboval, tako da java nima neke posebne sintakse za tole.
Malo sem razmišljal. A bi bilo isto, da bi "uničili" objekt sami, če naredimo npr tako:
A nebi s tem spustili objekt "janez" iz spomina in tako pridobili na RAM-u ?
object *obj=new object; delete obj;
Pri javi Garbage Collector to naredi zate, seveda ko ugotovi da tistega objekta neboš več potreboval, tako da java nima neke posebne sintakse za tole.
Malo sem razmišljal. A bi bilo isto, da bi "uničili" objekt sami, če naredimo npr tako:
Oseba janez = new Oseba(); // janez sedaj drži referenčno številko v spominu janez = null; // janez, nima več referenčne številke
A nebi s tem spustili objekt "janez" iz spomina in tako pridobili na RAM-u ?
- spremenil: shadeX ()
Arto ::
Java ima garbage collection, kar preprosto povedano pomeni, da zbriše objekte, ki niso več v uporabi (ni več nobene reference nanje). Se pravi, kar si naredil bi po moje delovalo, ampak ne nujno takoj, temveč ko se bo garbage collector odločil, da ga odstrani.
Aha..
Ker ubistvu imam en problem in sicer pri androidu, in bom kar povedal zakaj se gre.
1. Imam Handler objekt v Service razredu.
2. na handler objekt kličem postDelayed ( ko pride do določene situacije se kliče postDelayed, ki čez X sekund požene kodo )
3. Če uporabnik želi ustaviti aplikacijo s pritiskom na gumb, moram ustaviti tudi handler objekt, če ne se bo koda izvršila ( če je že v odštevanju )
4. Ker sem handler ustvaril v Service razredu, nimam reference v mojem activitiju do njega.
5. Tako sem ustvaril statičen handler in mu pripisal tisti handler objekt
6. Sedaj imam referenco do handler objekta iz Service razreda v activity razred in lahko kličem handler.removeCallbacks(runnable)
7. Handler se ustavi ( če je v pogonu )
8. Skrbi me pa memory leak, tako da bi na onDestroy (activitija ), pripisal statičnemu handlerju , null.
Bi rešil problem?
Ker ubistvu imam en problem in sicer pri androidu, in bom kar povedal zakaj se gre.
1. Imam Handler objekt v Service razredu.
2. na handler objekt kličem postDelayed ( ko pride do določene situacije se kliče postDelayed, ki čez X sekund požene kodo )
3. Če uporabnik želi ustaviti aplikacijo s pritiskom na gumb, moram ustaviti tudi handler objekt, če ne se bo koda izvršila ( če je že v odštevanju )
4. Ker sem handler ustvaril v Service razredu, nimam reference v mojem activitiju do njega.
5. Tako sem ustvaril statičen handler in mu pripisal tisti handler objekt
6. Sedaj imam referenco do handler objekta iz Service razreda v activity razred in lahko kličem handler.removeCallbacks(runnable)
7. Handler se ustavi ( če je v pogonu )
8. Skrbi me pa memory leak, tako da bi na onDestroy (activitija ), pripisal statičnemu handlerju , null.
Bi rešil problem?
kunigunda ::
Ce bos dal null, bo kr ok, s tem zbrises referenco (ce ga kje drugje se ne drzi)
Drgac pa itak k bos novmu objektu prepisal, bo starega unicil. ne rabis bat v javi je kr dobra glede tega
Drgac pa itak k bos novmu objektu prepisal, bo starega unicil. ne rabis bat v javi je kr dobra glede tega
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kunigunda ()
Aha, ok pol pa ok.
Sicer javi zaupam, ampak glede teh statičnih metod se bojim , kr veliko berem da kršijo OOP, pa niso priporočljive itd.
Sicer javi zaupam, ampak glede teh statičnih metod se bojim , kr veliko berem da kršijo OOP, pa niso priporočljive itd.
http://javarevisited.blogspot.com/2011/...
Prvi hit na googlu glede Java GCja.
Hvala. Odlično branje.
Nicesar ne krsijo glede OOP.
Maja s statični metodami izgubiš dedovanje s tem pa tudi casting..itd
boolsheat ::
Statične metode imajo svoj namen, bodi pozoren, kako jih uporabljajo programerji Java standardne knjižnjice.
Npr.:
System.out.println()
Math.abs()
Evo to je tipičen primer:
http://docs.oracle.com/javase/1.4.2/doc...
Tako, da mirno lahko uporabljaš statične metode, če veš za kaj.
Npr.:
System.out.println()
Math.abs()
Evo to je tipičen primer:
http://docs.oracle.com/javase/1.4.2/doc...
Tako, da mirno lahko uporabljaš statične metode, če veš za kaj.
user4683 ::
To ni pravi način za komunikacijo s serviceom. Pravi način bi bil s ServiceConnection.
Nekako takole:
Activity:
Service:
Sedaj lahko recimo iz tvojega activity-ja dostopas do service-a:
Final words.. V tvojem primeru morda niti ne rabiš klicati nobene metode na serviceu (da ustaviš handler). Ker če s serviceom ni vzpostavljena nobena povezava (ustvarjena z bindService in uničena z unbindService), se service avtomatično uniči (se kliče onDestroy, kjer lahko poskrbiš za handler). V zgornjem primeru to drži, saj v onStop activityja uničimo (edino) povezavo na service.
Nekako takole:
Activity:
private MyService myService = null; @Override protected void onStart() { super.onStart(); bindService(new Intent(this, MyService.class), myServiceConnection, Context.BIND_AUTO_CREATE); } @Override protected void onStop() { super.onStop(); if (isServiceBound) { unbindService(myServiceConnection); isServiceBound = false; } } private ServiceConnection myServiceConnection = new ServiceConnection() { @Override public void onServiceConnected(ComponentName className, IBinder service) { myService = ((MyService.LocalBinder) service).getService(); isServiceBound = true; } @Override public void onServiceDisconnected(ComponentName className) { myService = null; } };
Service:
public class MyService extends Service { //... public class LocalBinder extends Binder { public MyService getService() { return MyService.this; } } public void hi() { Log.v("MyService", "Hello from service!"); } }
Sedaj lahko recimo iz tvojega activity-ja dostopas do service-a:
myService.hi();
Final words.. V tvojem primeru morda niti ne rabiš klicati nobene metode na serviceu (da ustaviš handler). Ker če s serviceom ni vzpostavljena nobena povezava (ustvarjena z bindService in uničena z unbindService), se service avtomatično uniči (se kliče onDestroy, kjer lahko poskrbiš za handler). V zgornjem primeru to drži, saj v onStop activityja uničimo (edino) povezavo na service.
@znupy
Problem sem rešil z bindanjem service-a, tako kot si mi pokazal. Mučas gracias :D
Glede zadnjega odstavka, ki si ga napisal imaš popolnoma prav. Lahko bi na onDestroy servic-a klical uničenje handlerja, ampak problem nastane da onDestroy se ne kliče če je service že uničen.
Pač imam kodo, ki pod določenimi pogoji ustavi tudi service. ( brezvezno zapravljanje CPU , če laufa skoz - v mojem primeru ) Ampak če je handler zagnan in se odšteva ( x časa do zagona ), potem drugače kot tako kot si mi pokazal handlerja ne morem ustaviti :D
Uglavnem, problem rešen.
Problem sem rešil z bindanjem service-a, tako kot si mi pokazal. Mučas gracias :D
Glede zadnjega odstavka, ki si ga napisal imaš popolnoma prav. Lahko bi na onDestroy servic-a klical uničenje handlerja, ampak problem nastane da onDestroy se ne kliče če je service že uničen.
Pač imam kodo, ki pod določenimi pogoji ustavi tudi service. ( brezvezno zapravljanje CPU , če laufa skoz - v mojem primeru ) Ampak če je handler zagnan in se odšteva ( x časa do zagona ), potem drugače kot tako kot si mi pokazal handlerja ne morem ustaviti :D
Uglavnem, problem rešen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Android] ThreadOddelek: Programiranje | 1204 (981) | Spura |
» | C# in servisiOddelek: Programiranje | 1104 (664) | mihies |
» | [c#] Risanje z miškoOddelek: Programiranje | 1434 (1115) | japol |
» | [JAVA] zaustavitev niti (threadov)Oddelek: Programiranje | 3184 (3184) | morbo |
» | [C++] for {}Oddelek: Programiranje | 1721 (1415) | Gundolf |