» »

Google Nexus 5

Google Nexus 5

««
38 / 54
»»

GupeM ::

Tole glede klicala bi res zbal bit problem zaradi vključenega 4g. Meni ga je po updateu avtomatsko vključilo, čeprav je bil prej vedno nastavljen na 3g.

Zheegec ::

Se da slučajno še kje dobiti novega Nexus 5? Pozna kdo?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

AvtoR ::

martincek1 ::

Ima še kdo problem z Gmailom? Preko WiFi-ja push notifications ne delujejo, šele če izklopim WiFi, dobim sporočilo. Glede na to, da imam WiFi doma, na fakulteti in še kje vmes, mi gre to pošteno na živce pri main accountu, kjer je včasih pomembno, da mail vidim takoj ob prihodu.

Outcast ::

GupeM je izjavil:

Tole glede klicala bi res zbal bit problem zaradi vključenega 4g. Meni ga je po updateu avtomatsko vključilo, čeprav je bil prej vedno nastavljen na 3g.

Točno tako; tudi pri meni je avtomatsko izbral 4g.
Na 3g nimam problemov z klicajem.

Mavrik ::

Outcast je izjavil:

Točno tako; tudi pri meni je avtomatsko izbral 4g.
Na 3g nimam problemov z klicajem.

No meni je zdaj po upgradu dejansko odpovedalo 2G omrežje (telefon se sploh ne povezuje več na 2G omrežja) in deluje le še 3G.

Fora pa je, da LTE/4G ne podpira klicanja in v primeru 4G povezave preklopi na 2G za klice in SMSe - kar pomeni da na 4G nisem mogel klicat ali dobivat sporočil, podatki so pa delovali. Telefon sem zdaj vrnil na servis, tako da bomo vidli kaj bodo rekli.
The truth is rarely pure and never simple.

Gregor5816 ::

Od posodobitve na 5.1 imam težave pri povezovanju na 3G, po tem ko sem dalj časa na wifi (cca. 20 ur v trenutnem primeru). Potreben je restart telefona, da se mi poveže. Na 5.0 teh težav nisem imel. Še kdo s podobnimi težavami?

nanoleet ::

Se mi je že zgodilo. Nisem restartal, sem raje z airplane mode on/off rešil.

modelno1 ::

Je že kdo dobil OTA na LMY47I?
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Sami ::

modelno1 je izjavil:

Je že kdo dobil OTA na LMY47I?

Jaz sem dodil že nekaj časa nazaj 5.1 Build number: LMY47I.

Si sam naredil update ali čakal na OTO?

Moj kolega je naredil update s factory imagom LMY47D, preden da so izdali LMY47I in potem updatea na LMY47I ni dobil. Počakaj na 5.1.1.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

Ima kdo probleme s power tipko?

Po updateu na 5.1 opažam probleme s power tipko, včasih ko zaklenem telefon se takoj nazaj odklene in obratno, to se zgodi povprečno na vsake 10 odklepov/zaklepov.

Brskal sem po forumih, nekateri pri tem problemu priporočajo factory restore.

Je to res možno SW problem ali ima telefon HW napako (da nebi brez veze delal factory restore)? Ker se mi to pred 5.1 ni dogajalo (ali pa me je potem tipka začela zafrkavati)...

Koliko časa imaš telefon?

Vedno več ljudi ima probleme z gumbom, nekaterim se celo popolnoma zatakne in padejo v neskončen bootloop. Baje včasih pomaga če s stranico telefona, kjer je power gumb, udariš po mizi.

Jaz imam custom rom in telefon zbujam kar s tipkami za glasnost včasih, zaklepam pa tako da swipnem po navbaru. Če nimaš garancije ali pa če se ti ne da biti brez telefona (servis), ti priporočam da storiš enako :)

nanoleet je izjavil:

Koliko časa imaš telefon?

Vedno več ljudi ima probleme z gumbom, nekaterim se celo popolnoma zatakne in padejo v neskončen bootloop. Baje včasih pomaga če s stranico telefona, kjer je power gumb, udariš po mizi.

Jaz imam custom rom in telefon zbujam kar s tipkami za glasnost včasih, zaklepam pa tako da swipnem po navbaru. Če nimaš garancije ali pa če se ti ne da biti brez telefona (servis), ti priporočam da storiš enako :)

Telefon imam 13 mesecev in je še v garanciji.

Kakšno uro nazaj sem klical v Novo Gorico na uradni servis, serviser je rekal da je 80% okvara gumba, lahko pa da je tudi SW težava. Slaba stran servisa je, da bom v tem primeru brez telefona vsaj 1 teden :-(

Baje pa da menjajo celo matično ploščo, se menja tudi baterija?

Je smiselno narediti factory restore?

Baterija ni del matične plošče.
Glede na starost in stvari, ki sem jih prebral drugje, je najbrž res okvara HW značaja, tako kot so ti povedali na servisu.
Factory reset lahko narediš sam, sicer ga bojo itak naredili na servisu s tem ko bodo menjali ploščo.

Factory reset lahko narediš sam, sicer ga bojo itak naredili na servisu s tem ko bodo menjali ploščo.

Vem...hvala. Bom najprej poizkusil factory reset, potem pa servis če ne bo bolje. Čudno se mi zdi samo tole, ker se je začelo dogajati po updateu na 5.1, mogoče samo naklučje.

PrimozR ::

SLišim o crkavanju gumba na Nexus 5 z vseh strani, ravno v preteklih dveh tednih sem od znancev slišal za 3 primere, za zadnjega ravno včeraj zjutraj. Menjava na lastno pest, če telefon ni v garanciji, je pa rahlo tečna, gre za SMD switch, prispajkan na 5 mestih.

Po factory resetu se problem s power tipko ponavlja, ko pridem iz dopusta gre telefon na servis.

PrimozR je izjavil:

SLišim o crkavanju gumba na Nexus 5 z vseh strani, ravno v preteklih dveh tednih sem od znancev slišal za 3 primere, za zadnjega ravno včeraj zjutraj. Menjava na lastno pest, če telefon ni v garanciji, je pa rahlo tečna, gre za SMD switch, prispajkan na 5 mestih.

Nekje na nekem forumu sem enkrat prebral, da je nekomu tipka samo skočila ven iz nekega ležišča in jo je samo nazaj noter dal pa je zadeva normalno delala. Ne me pa držat za besedo :D

Sami je izjavil:

Po factory resetu se problem s power tipko ponavlja, ko pridem iz dopusta gre telefon na servis.

Dan po Factory Restoru je tipka začela normalno delovat, res čudno...ni mi več nič jasno :D...bom testiral dva tedna na dopustu, drugače pa servis....

GReGaSe ::

že par tednov imam posodobitev 5.1, takrat tudi naret factory reset in do pred 3 dneh je vse delovalo bp. Zdaj pa opažam nenormalno porabljanje baterije, včeraj v enem dnevu + zaslon prižgan 1.50min pa šlo 80% baterije. danes pol ure zaslon prižgan 33% baterije. zadevo ugasnil pa ne deluje nič da bo baterija držala kaj dlje.

GReGaSe je izjavil:

že par tednov imam posodobitev 5.1, takrat tudi naret factory reset in do pred 3 dneh je vse delovalo bp. Zdaj pa opažam nenormalno porabljanje baterije, včeraj v enem dnevu + zaslon prižgan 1.50min pa šlo 80% baterije. danes pol ure zaslon prižgan 33% baterije. zadevo ugasnil pa ne deluje nič da bo baterija držala kaj dlje.

Kaj pa je porabnik?

Dosan ::

Meni čez noč požre nekje med 20-30%, brez nekega vidnega krivca, screen in vsi ostali procesi zavzamejo 9-10% ali manj od celotne porabe.

Egidij88 ::

Madona, ni švoh. Meni N4 porabi cca. 10% čez noč. Google Play Services in FB Messenger največ. Pridem skozi dan brez problema, mogoče celo dva švoh dneva. Bi pa bilo lahko bolje, sploh na heavy dan.

Meni N5 porabi kakih 10-12% čez noč, zdrži pa odvisno od uporabe, pri moji uporabi povprečno dan in pol.

sistem android, google services, os android, pol pa še fb, snapchat pa mal chrome, predvsem mi je zanimvo da ma zaslon sam cca 8% ker ponavad sem mel slednjega cez 20 skor

Pa si vsaj restartal telefon, če ne že resetiral?

Zgodovina sprememb…

resetiral ne, restartal pa ja. bom videl kako bo zdaj ko sem ga napolnil do konca

radecan ::

Pozdrav!

Moj nexus fünf jih je fasal po sprednji šipi in ima po celi višini počen ekran. Se splača (€€€) zadevo sploh menjati, glede na to, da normalno dela?
|Gigabyte p67a-d3-b3|Intel i5 2400|Sapphire radeon 6770 1gb vapor-x|
4gb dd3 a-data+4gb corsair 1600mhz ram|LC power Silent Giant v2.3 600w
|Ikonik Transform a10 ohišje|LG L1919S 19` Screen|Samsung 830 64gb

gddr85 ::

odvisno al te moti al ne, srvis zna bit ziher nekje cca 100+eur

Mislim da je tarifa 130 €, kar je glede na original assembly poceni (samo assembly je 120 €, če je original, fejk displeji s plastičnimi šipacmi so seveda cenejši in so zanič).

121,95€ me je prišla menjava 14 dni nazaj. Predvidevam, da niso bistveno spremenili cene.

Zvezdica27 ::

fak... sam to je pa edini feler, ta baterija... pa kaj ne morejo 1 mm debelejšga in 10g težjega nardit... al pa porihtat zadeve kot apple, kjer pa imajo battery life nenormalno porihtan...

pa tudi v 5.1 je izziv da se ne povezuje sam na domače mreže... noro...

b

Baterija je res poraz... sem že razmišljal o menjavi ravno zaradi tega. Če bi bila baterija večja, potem bi vsi ostali na Nexusih še par let :D

nUUb ::

Na netu so vodici za povecati kapaciteto baterije, tako da notri vstavis baterijo od LG G2 ki je 3000mAh v primerjavi z original 2300mAh, je pa potreben rahli hardwerski mod.
Pa ce bi bil android tako glup kot ios, bi ti tudi na androidu drzala baterija 3 dni.
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nUUb ()

Kako izboljsati Google Now? Trenutno mi kaze samo lokacijo, prevoz, parkirisca, vreme in nogometne rezultate + shazam iskanja. V customize ni nic pametnega... kako vklopim currency converter in par ze instaliranih appov kot je npr Youtube? Ker preko telefona vsak dan 1-2x pogledam za pretvorbo in par yt kanalov, pa mi ne ponudi nicesar. Po eni strani ta Now izgleda odlicno avtomatiziran, po drugi strani pa dolocene stvari isces in ne najdes.

jakan123 ::

Kje kupiti cel zaslon za nexus 5, da bo ok in ugodno? Na netu je polno kitajskih, verjetno niso ravno ok?

Primer: https://www.replacebase.co.uk/lg-nexus-...

V praksi se pa izkaže, da je uradni servis morda drobiž dražji, če sploh. Pa naredijo zadevo tako, kot se spodobi. Se ne splača ukvarjati z ebayi in podobnimi trgovinami, seveda če hočeš dober displej, torej IPS LCD in Gorilla glass. Torej original displej, ne pa kot si ugotovil kitajskega ponaredka.

Moj nasvet glede na izkušnje s štirko, ne šparaj, sploh pa ne pri displeju, ki ga gledaš in po njem tacaš (plastika ima popolnoma drugačen občutek pod prstom, kot gorilla glass.

hojnikb ::

rabljenga maš od 150€ naprej... Zdej pa premisli, al se ti splača menjavat ekran (oz dat nekomu, da ti to nardi) al kupit rabljenga. Pomožnosti takega, ki ima še garancijo....
#brezpodpisa

Za 150 € pri rabljenem nimaš svojih podatkov...

Jerry000 ::

Narediš backup in preneseš na drugega :). Odvisno kak je ekran, ampak če ne drugače pa povežeš na PC in preneseš vse slike pa kar imaš. Kontakti so itq na googlu, zdej edino če se gre za SMSe

hojnikb ::

dokler ga lahko prižgeš, tako ne nucaš ekrana :)
#brezpodpisa

Lol, slike... A resno ne backupirate slik na dropbox/drive/Onecloud? Vse to ponuja avtomatski backup.

Govorim za podatke drugih stvari, nastavitve, aplikacije, ki ne shranjujejo v oblak, itd. Čeprav se zdaj že res veliko nastavitev shranjuje, a je vseeno tečno. No, kakor komu.

Jerry000 ::

Aplikacije se shranijo, vem ko sem jaz naredil 1x factory reset mi je google ponudil vse aplikacije katere sem imel inštalirane da jih inštalira nazaj. Tako samo z enim gumbom namestiš vse. Vsaj tko je blo, zdaj ne vem kako je z tem. Podatki na aplikaciji pa bodo če ima aplikacija cloud vgrajen. Ampak js za slike je pa itq cloud...jaz imam najraje mega ker ponudi 50gb zastonj...ravnoprav za slike in videje :)

Namestijo se same, ja. Saj to pravim, imaš aplikacije, ki nastavitev ne shranjujejo v oblak. Ne glede na to, kolikšen delež stvari se nazaj postavi samih od sebe, ti bodo nastavitve vzele eno popoldne (s pavzami vred).

jakan123 ::

PrimozR je izjavil:

Za 150 € pri rabljenem nimaš svojih podatkov...

Tudi pri tem ni podatkov, ker je bil telefon ukraden in sem na remote naredil wipe. Seveda je bilo vse backupirano. Na žalost je telefon prišel nazaj z razbitim ekranom. Če bi za neko zmerno ceno dibul ekran z gorilla glass bi zamenjal, če ne gre pa stran. Itak imam že drug telefon. Ali pa če kdo odkupuje take zadeve :)

Ko je šel moj telefon na servis sem sam naredil wipe. Nikol ne veš kdo ti bo kje brskal...

To je dober point ja. Čeprav če kriptiraš pa daš za odklep en alfanumeričen pass nimajo kaj tikati.

To je res, vendar potem nekaterih stvari ne morejo niti testirati.

Mi ni delal mikrofon, kadar je bil v uporabi tudi noise reduction mikrofon (klici, google now,...), če pa sem vklopil prostoročno telefoniranje, pa se noise reduction mikrofon izključi, takrat pa je delal normalno. Uglavnem, poslal na servis, čez en teden mi vrnejo "popravljen" telefon. Očitno niso testirali, ker sem imel še vedno isti problem. Ko sem jim ga poslal nazaj, pa so mi čez 3 dni vrnili popravljenega. V drugo me pri vklopu ni pričakal čarovnik za nastavitve, ki se pojavi kadar prvič prižgeš telefon. Tako sem vedel, da so ga tudi prižgali in očitno testirali, saj sedaj dela :D

Sem pa pri pošiljanju v drugo, v dopisu z veliki črkami napisal naj testirajo preden vrnejo.

Moram jih pa pohvalit za odzivnost. Prvič, ko sem menjal ekran, sem ga v torek poslal, naslednji torek dobil. Če odštejemo 1 dan da je prišel do servisa in 1 dan da je prišel nazaj, so ga zrihtali v roku treh delovnih dni.

Tudi v drugo, ko je popravilo šlo pod garancijo sem poslal v četrtek in naslednji četrtek dobil nazaj. Sicer ni delal :D

Ko sem ga tretjič poslal, sem poleg tega še poklical da prejšnjič ni bil popravljen in so rekli da bo šel takoj naprej ko ga dobijo. Tako sem ga v četrtek poslal, danes pa že dobil in dela :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

erkgheoruugh ::

Tole je danes padlo. Še kdo?

Zgodovina sprememb…

erkgheoruugh je izjavil:

Tole je danes padlo. Še kdo?

Factory Image je že gor, OTE pa še nisem dobil (Nexus 4&5).
««
38 / 54
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 438 39 40 41 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2013348778 (131628) Mavrik
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13748799 (40323) amacar
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

5023904 (20361) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

6530959 (23927) Assass1n

Več podobnih tem