Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 5
Google Nexus 5
BorutK-73 ::
Tudi 7 jo je dobila, ampak samo 2012 verzija. Jaz sem dobil par dni po uradni najavi.
edit
Tablica je zdaj bolj odzivna in deluje "skoraj" tekoče, vsekakor bolje kot na 5.0.2 ali 0.1
edit
Tablica je zdaj bolj odzivna in deluje "skoraj" tekoče, vsekakor bolje kot na 5.0.2 ali 0.1
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
martincek1 ::
Evo, dobil 5.1 update na Nexus 5 (SiMobil). Da vidimo, kaj vse jim je uspelo popraviti in kaj na novo zasrati
Jst ::
Izklopi Google Now, Fit, in ti bo še baterija hvaležna. (ker na hitrosti se ne pozna)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
kremenko1 ::
Evo včeraj dobil 5.1 , najprej preizkusil fotoaparat... in #&$/%(% isto s....e .Kar se mene tiče super telefon ,ampak tole s fotoaparatom mi je pa moteče.
Mavrik ::
Kaj si pa pričakoval da se bo s fotoaparatom zgodilo ob software posodobitvi? O.o
The truth is rarely pure and never simple.
[D]emon ::
@Mavrik, vcasih firmware spremeni postprocessing slik :) Ne bi bilo prvic.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
GupeM ::
Mavrik, verjetno je mislil napako da se včasih ne more povezati s kamero. Restart telefona to reši, in na kitkatu teh problemov ni bilo, tako da bi bila software posodobitev več kot dovolj.
Zgleda sem edini ki posodobitve še nisem dobil. Do sedaj sem vedno dobil prej kot vsi kolegi z N5, tokrat pa ne :D
Zgleda sem edini ki posodobitve še nisem dobil. Do sedaj sem vedno dobil prej kot vsi kolegi z N5, tokrat pa ne :D
Mravlek ::
GupeM nisi edini....ženin še tudi ni dobil...
V čem je bistvo življenja? Ups...bistvo računalnika! To je zdaj vprašanje?
weasel ::
Malo off, a je kdo tole sprobal (nocem delati reklame). Verjetno kaj posebno uporaben ni? http://www.cardboard.si/
dr.Akula ::
Sj vam zraven ni treba pisat operaterja, pri nas to nima veze s tem kdaj dobite update.
ni podatka
Sami ::
Je kdo po updatu nartedil Factory restore? Jah ga nisem nikoli....
Telefon mi deluje "u nulo", bi s tem res kaj pridobil?
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
BadB0y ::
Nič
Nič
Malo sem brskal po svetovnih forumih, res na performancu nič ne pridobiš, je pa priporočljivo, saj so v pomnilniku neuporabljene začasne datoteke prejšnje verzije OS-a, ki se jih ne znebiš tudi z wipom cache particije. Uporabniki, ki so naredili Factory restore imajo sedaj tudi do 1GB več placa na voljo :D
Za to da pobrišeš Dalvik cache ti ni treba narediti factory restore :)
Za to da pobrišeš Dalvik cache ti ni treba narediti factory restore :)
Torej formatiral oz. wipal sem cache particijo. Je potrebno še kaj?
Ne to je to, po rebootu si verjetno spet dobil "Optimizing apps...." kjer je ponovno prevedel aplikacije.
EDIT: Vredno omembe je da moraš pobrisati tako Dalvik cache kot navadno cache particijo (to sta ločena predpomnilnika)
EDIT: Vredno omembe je da moraš pobrisati tako Dalvik cache kot navadno cache particijo (to sta ločena predpomnilnika)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
Ne to je to, po rebootu si verjetno spet dobil "Optimizing apps...." kjer je ponovno prevedel aplikacije.
Mislim, da nisem...bom sedaj poizkusil ponovno pa poročam. Hvala.
Evo naredil "wipe cache partition" in nisem dobil obvestila "optimizing apps".
Kje pa najdem Dalvik particijo?
V recovery modu so samo sledeče opcije:
-reboot system now
-apply update drom ADB
-wipe data/factory reset
-wipe cache partition
-reboot to bootloader
-power down
-view recovery logs
hojnikb ::
verjetno tvoj recovery nima wipe dalvik opcije ali je pa zakopana kje drugje.
#brezpodpisa
verjetno tvoj recovery nima wipe dalvik opcije ali je pa zakopana kje drugje.
Torej bi moral imeti rootan telefon. Torej mi preostane le Factory reset?
Če ti dela dobro... zakaj že? :)
Že zaradi samega občutka...hočem, da je zadeva clean brez nepotrebne nesnage :D Očitno bo potreben restore.
Hvala.
njyngs ::
Jaz mam pa sedaj same probleme s 5.1 ...
- kamera se kreša ... ma vsaki dan parkrat
- galerije mi ne odpre
- aplikacije krešajo (instant messaging)
Razočaran zaenkrat ... moram probat počistiti dalvik cache + factory reset, če bo kaj bolje...
- galerije mi ne odpre
Razočaran zaenkrat ... moram probat počistiti dalvik cache + factory reset, če bo kaj bolje...
Outcast ::
Tud jst mam vsaj dve težavi do sedaj: pojavljanje klicaja ob znaku za signal!, čeprav se mi to več ne dogaja, odkar sem ročno izbral operaterja.
Drugi (še nerešljiv problem) pa je sprejem MMS-a u Hangoutu: do 5.1 mi ni bilo nikoli potrebno potrditi prenos mms-a, in ko to storim, ga sploh ne prenese.
Drugi (še nerešljiv problem) pa je sprejem MMS-a u Hangoutu: do 5.1 mi ni bilo nikoli potrebno potrditi prenos mms-a, in ko to storim, ga sploh ne prenese.
dr.Akula ::
Klicaj ob znaku za signal samo pomeni, da trenutno ni aktivne internetne povezave.
ni podatka
mihec87 ::
Klicaj se je definitivno pojavljal tudi prej-razen če si imel skos vklopljen prenos podatkov..
Blazz ::
jaz uporabljam za SMSje/MMSje Textra-o. Brez težav. Sem pa imel en crash, appstore se je sesul ko je updateal google maps hihi. Nato je še enkrat probal in je šlo čez, vse ostalo do sedaj deluje brez problema.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blazz ()
Zmajc ::
Osebno za SMsje uporabljam Googlov Messenger, dela ko urca.
Klicaj pri signalu se je pojavil z 5.0.
Klicaj pri signalu se je pojavil z 5.0.
fast1slow ::
Tak ko je povedal je klicaj takrat, ko ni povezave. In ja od lollipopa je klicaj, na kitkatu se je obarvalo oranzno, na jellybeanu pa sivo...
Tak ko je povedal je klicaj takrat, ko ni povezave. In ja od lollipopa je klicaj, na kitkatu se je obarvalo oranzno, na jellybeanu pa sivo...
Je moteče, oz. klicaj se mi sedaj pri 5.1 kar intenzivno pojavlja (skoraj povsod, kjer ni wi-fi), kljub temu da imam vedno vklopljen prenos podatkov.
Kot sem že rekel, se ne spomnim, da bi pri prejšnjih updatih imel kdaj take težave. In to je kar big deal, kako jo rešiti?
njyngs ::
Jaz mam pa sedaj same probleme s 5.1 ...
- galerije mi ne odpre
Zdaj po dnevu, dveh od factory reseta se zdi, da je čist druga zgodba s telefonom. Baterija je tu-tu, mogoče malenkost boljše, mogoče se samo zdi. Kamera se še mi ni niti enkrat krešala (prej dnevno večkrat). Galerija zdaj štima kot ji je namen. Tudi aplikacije več ne krešajo.
Moje priporočilo: factory reset po nadgradnji na 5.1. Eni pravijo, da naj ne bi nič pridobil s tem, ampak je občutek kot da zdaj uporabljam čisto drug telefon - v dobrem smislu.
Če se pojavi kako problem pa sporočim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
Aar2rk ::
Jaz od updejta na 5.1 še nisem imel nobenih težav. Enako koz Blazz uporabljam Textro za sms-je. Klicaj se pa pač pojavi, ko se mora, kot so že razložili drugi. Tudi meni je bil malo čuden, ko se je pojavil, ampak je hitro postalo jasno zakaj.
Vse brez factory reseta.
Vse brez factory reseta.
Yoda Master ::
Meni se tudi Chrome obeša
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
There is no passion, there is serenity.
There is no death, there is the Force.
Jaz od updejta na 5.1 še nisem imel nobenih težav. Enako koz Blazz uporabljam Textro za sms-je. Klicaj se pa pač pojavi, ko se mora, kot so že razložili drugi. Tudi meni je bil malo čuden, ko se je pojavil, ampak je hitro postalo jasno zakaj.
Vse brez factory reseta.
Ni problem v tem, da se 'mora' pojaviti, problem je da pri nimaš aktivne internetne povezave!
Torej ne moreš biti na netu, pošiljati MMS-e...
Nekje sem zasledil, da bo baje hitro zuni update na 5.1.1, upam na najboljše.
Al pa če Tušmobil ne podpira 4G; preklopu na 3G in normalno dela...za 1x.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Outcast ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 4 … 38 39 40 41 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 348931 (131781) | Mavrik |
» | Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Android | 48822 (40346) | amacar |
» | Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 23919 (20376) | fast1slow |
» | Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 30973 (23941) | Assass1n |