Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 5
Google Nexus 5

Dosan ::
Pobrskaj po internetu za primere narejenih slik z Nexus 5 ( G+ ima ogromno tega, sploh če se še kakšnemu Nexus 5 community-u pridružiš) pa se potem odloči če ti je sprejemljivo.

DrDeeJay ::
http://connect.dpreview.com/post/215870...
kle maš en zelo dober review na 8 straneh glede kvalitete digitalca -> je updajtan tudi glede na posodobitev 4.4.1 (4.4.2 tak ni izboljšala kamere)
Z Nokio 1020 (ki ma najboljši fotkič na telefonih) se ne more priemrjat...samo za eno normalno uporabo za povprečnega uporabnika je pomojem čist soliden. Če hočeš ornk fotke delat pa tak rabiš DLSR al pa vsaj omenjeno Nokio.
kle maš en zelo dober review na 8 straneh glede kvalitete digitalca -> je updajtan tudi glede na posodobitev 4.4.1 (4.4.2 tak ni izboljšala kamere)
Z Nokio 1020 (ki ma najboljši fotkič na telefonih) se ne more priemrjat...samo za eno normalno uporabo za povprečnega uporabnika je pomojem čist soliden. Če hočeš ornk fotke delat pa tak rabiš DLSR al pa vsaj omenjeno Nokio.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DrDeeJay ()

dr.Akula ::
Kvaliteta ni nič posebnega. Kolikor sem primerjal je fotkič primerljiv z iPhone5 ali pa Galaxy S4, torej ni ravno na rangu najboljših HTC ali Nokia telefonov.
Applov fotkič je ponavadi zmeraj v vrhu med mobilnimi fotkiči (sem ne štejem za fotografiranje specializiranih Nokij). S4 je bil tudi pohvaljen, dočim je imel fotoapart na HTC One precej razdeljene kritike.
Fotkič na N5, po tem kar sem prebral in pogledal ni konkurenčen zgornjim. Samo rahla nadgradnja tistega na N4, ki je precejšen crap.
ni podatka

JayKay ::
n5 kamera je vec kot dovolj za vsakodnevno uporabo in je skupaj z G+ auto upload zmagovita kombinacija. z updejtom je shutter hitrejsi in se da bp slikat premikajoce subjekte. primerjava z n4 ni smiselna. macro fotko so odlicne in hdr+ mode je zakon.
kaj ti pomaga nokia ko moras it skozi miljon procesov da slike kam spravis,kaj sele delis.
ce pa ti to ni problem pa kupis nex serijo mirroless.
kaj ti pomaga nokia ko moras it skozi miljon procesov da slike kam spravis,kaj sele delis.
ce pa ti to ni problem pa kupis nex serijo mirroless.

+ volume controls so dedicated shutter gumb.
glede panorame: auto awesome nardi panoramo na g serverju iz slik ki se prekrivajo, tako da sploh ni potrebno uporabit te funcije v foticu.
glede panorame: auto awesome nardi panoramo na g serverju iz slik ki se prekrivajo, tako da sploh ni potrebno uporabit te funcije v foticu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JayKay ()

DrDeeJay ::
fotkič je čist kul...edino baterija me moti da je samo 2300 mAH...če bi bila 3000 mAH bi blo zakon

damjanll ::
Meni se baterija ne zdi tako slaba, ce izkljucis location, zdrzi kar dolgo. Sedaj med prazniki ko ga nisem veliko uporabljal je zdrzal 5 dni 8 ur, screen on time 1:30. Wifi, bluetooth in sync stalno vkljuceni.

Chev ::

Chev ::
Mogoče kdo ve, če imajo pri Telekomu že novo verzijo telefona? (link).
Sem ga vceraj vezl pri TS, mislim da je se stara verzija.
Zelo zadovoljen, kamera super, baterija tudi (menjalva z Galaxy Nexus).
Serijska se začne z 312k... Brez primerjave težko rečem kater model je. Skratka s telefonom nimam nikakršnih (v linku omenjenih) težav.
In bolj kot berem XDA, bolj sem prepričan v nateg s HW posodobitvijo.

SLO_Matej ::
Si prepričan? Nisi še imel Windows Phona v roki, ne?
http://www.windowsphone.com/sl-si/how-t...
Iščete najlažji način za varnostno kopiranje fotografij in videoposnetkov, ki ste jih posneli s telefonom? Vaše iskanje je končano – z le nekaj tapi lahko nastavite telefon tako, da jih samodejno shrani v storitev Microsoft SkyDrive, in sicer v polni ločljivosti ali manjši velikosti. Tako bodo vaši spomini na varnem v oblaku, tudi če telefon konča na dnu jezera.
Če želite vklopiti samodejno nalaganje za nameščene aplikacije, v katerih je na voljo nalaganje, pod možnostjo Samodejno nalaganje tapnite Aplikacije (če takšnih aplikacij niste namestili, jih lahko poiščete v Trgovini).

te slike iz nokie 1020 ki se jih lahko shera na instagram ipd niso v polni resoluciji kot jih zajame nokia kamera app.
in ja v hisi imamo windowsphone.
in ja v hisi imamo windowsphone.

you cannot share the full-resolution photos on Windows Phone using any of the built in social networks. No email, no NFC, no uploading to SkyDrive, etc.
The oversampled 5MP images you can do anything, including all the above and auto-uploads to SkyDrive.
The oversampled 5MP images you can do anything, including all the above and auto-uploads to SkyDrive.

FlyingBee ::
zato WP še ni tolk popularen, ampak si vztrajno odpira vrata z win 8.1 na čelu, saj naj bi bi bilo vse skupaj povezano kot Apple, vendar ga Android še na marsičem prehiteva za korak, Apple pa je svoje sorte, saj ga preplačaš

JawKnee ::
Pozdravljeni!
Imam Nexus 5 kupljenega v Nemčiji in takrat mi je bilo rečeno, da se bo dalo garancijo uveljavljati samo tam. Zdaj me pa zanima, ali se da, ali pa se bo dalo garancijo koristiti v Sloveniji pri pooblaščenemu LG serviserju, tako kot ima to poštiman Apple ali Nokia, z njujinim mednarodnim kritjem garancije?
lp
Imam Nexus 5 kupljenega v Nemčiji in takrat mi je bilo rečeno, da se bo dalo garancijo uveljavljati samo tam. Zdaj me pa zanima, ali se da, ali pa se bo dalo garancijo koristiti v Sloveniji pri pooblaščenemu LG serviserju, tako kot ima to poštiman Apple ali Nokia, z njujinim mednarodnim kritjem garancije?
lp

Auba ::
Pozdravljeni!
lp
Jaz sem klical tja na uradnega serviserja še ko sem imel Nexusa 4 kupljenega iz UK googla stora in so mi rekli, da EU garancija ne velja za LG electronics. Baje je še ta fora da mora biti telefon odposlan prav iz Nemčije do nemškega servisa. Stupid fore :D
Živjo :)

PrimozR ::
Kakor je meni znano Google pošlje kurirja za naprave iz Play Store. Seveda v državo, kjer je bila kupljena, torej v Anglijo/Nemčijo.

Andrej_ID ::
RAzmišljam o nakupu tega aparata. Sedaj imam telefon v katerem imam navadno SIM kartico, ta pa zahteva microSIM.
Mi lahko kdo razloži kako to vpliva na mojo številko, moram zamenjati? Kakšen je postopek?
Hvala.
Mi lahko kdo razloži kako to vpliva na mojo številko, moram zamenjati? Kakšen je postopek?
Hvala.

Zheegec ::
ali s posebnimi kleščami odrežeš svojo SIM kartico, ali pa ti ponudnik naredi nov micro-sim.

Ce si na mobitelu dobis novo kartico, drugi operaterji jo pa obrezejo s posebnimi skarjami. Ne vpliva na stevilko.

wini ::

Zmajc ::
Ravno par dni nazaj sem pri mobitelu kupil nexus 5, prenos števike na novo micro sim kartico je bil brezplačen in urejen takoj.

Tezaab ::
Meni so na Mobitelu (lani novembra) brez problema zamenjali SIM kartico za micro varianto. Brezplacno, takoj, pa N5 nisem kupil pri njih. Prijateljica na Simobilu (tik pred novim letom) prav tako ni imela nobenih komplikacij z zamenjavo SIM kartice.

Samo bi pa lahko Google default nastavitve bolje porihtal, ne da ti po namestitvi 4.4.2 verzije baterijo čez noč 100% požere. Skoraj me je šlagiralo ko mi zjutraj telefon ni delal. Komaj potem sem opazil da je vklopljena tona nepotrebnega šrota ki samo žere baterijo v idle.

Izklopi location in pa wifi/advanced/scanning always available
pa zdrzi telefon 1 teden v idle z vklopljenim wifi in bluetooth.
pa zdrzi telefon 1 teden v idle z vklopljenim wifi in bluetooth.

Mavrik ::
Odvisno kaj maš inštalirano da se synca in kako pogosto.
The truth is rarely pure and never simple.

Jaz mam od synca vse od googla, corporate account in facebook, pa nisem opazil da bi bil sync problem.

DDevil ::
um kakšen kej ovitek priporočate, da bo telefon dokaj varen in ovitek vzdržljiv. gledal sem mogoče kaj takega : dvobarven-eleganten-etui-litchi-za-lg-nexus-5-crn-artikel-2106 ?

bajsibajsi ::
http://www.ebay.co.uk/itm/Luxury-Lichee... Verjetno bi nasel se ceneje, ce bi se bolj potrudil.
Ampak a res zelis tak "tosl"? Torbice, skatle, nogavice... jao!
Osebno uporabljam (drug telefon) ze cca. 2 leti nekaj takega http://www.ebay.co.uk/itm/Ultra-Thin-Br... + spredaj screen protector. Raje imam telefon 8 gramov tezji in 1-2mm debelejsi, pa mi ga ni potrebno iz nicesar vlaciti ven, odpirati,.. ko ga zelis uporabiti.
Ampak a res zelis tak "tosl"? Torbice, skatle, nogavice... jao!
Osebno uporabljam (drug telefon) ze cca. 2 leti nekaj takega http://www.ebay.co.uk/itm/Ultra-Thin-Br... + spredaj screen protector. Raje imam telefon 8 gramov tezji in 1-2mm debelejsi, pa mi ga ni potrebno iz nicesar vlaciti ven, odpirati,.. ko ga zelis uporabiti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()

Zakaj bi sploh imel ovitek po drugi strani?
Jaz sem imel Desire v neoprenskem žepku (identičen kot je bil priložen Nexus One, z robotkom na vogalu), na Nexus 4 imam pa enakega (seveda primerno povečanega). Kadar mi je letel po tleh mi je itak letel brez žepka. Dunno, kul mi je, da ga vržem v žep v tem (ali pa v ruzak) pa fino je, da lahko telefon odložim na nekaj mehkega, oprijemljivega. Kar na faksu (nagnjene lesene mize) in pri N4 pride prav :D
Jaz sem imel Desire v neoprenskem žepku (identičen kot je bil priložen Nexus One, z robotkom na vogalu), na Nexus 4 imam pa enakega (seveda primerno povečanega). Kadar mi je letel po tleh mi je itak letel brez žepka. Dunno, kul mi je, da ga vržem v žep v tem (ali pa v ruzak) pa fino je, da lahko telefon odložim na nekaj mehkega, oprijemljivega. Kar na faksu (nagnjene lesene mize) in pri N4 pride prav :D

DDevil ::
sm spoznal da bo tole (moj predlog) sranje ko bo kak klic, sm mel tud že žepek in mi ni najbolj potegnlu :/ . bom mal po štacunah pregledu in testeru pa se pol odloču. mi je všeč drugi link od @bajsibajsi :)

Jaz mam tegale: RINGKE SLIM Google Nexus 5
http://www.ebay.co.uk/itm/RINGKE-SLIM-G...
in je super. (plus folija na zaslonu)
http://www.ebay.co.uk/itm/RINGKE-SLIM-G...
in je super. (plus folija na zaslonu)

Tezaab ::

JawKnee ::
Tole mam jst http://octilus.com/funda-nexus-5-cruzer...
kljub ceni se nism mogu upret Androidku :) je pa slaba stran, da je belo prozoren, in da bo kaj kmalu porumenel :(
kljub ceni se nism mogu upret Androidku :) je pa slaba stran, da je belo prozoren, in da bo kaj kmalu porumenel :(

fopi ::
Kako ste se lastniki kaj navadili na velikost telefona?
Imam enega novega pa ne vem ali ga naj uporabljam ali prodam. :)
Imam enega novega pa ne vem ali ga naj uporabljam ali prodam. :)

Dosan ::
^
Prehod s 3.7" na 4.7" (majhne ženske roke) brez problemov, hitro ugotoviš da te tudi kaj večjega ne bi motilo ko se navadiš na 4.7".
Prehod s 3.7" na 4.7" (majhne ženske roke) brez problemov, hitro ugotoviš da te tudi kaj večjega ne bi motilo ko se navadiš na 4.7".

400 eur vredno zadevo kupiš in ne gre v žep, prodaj čim prej preden fiktivnos spustijo ceno na bolhi in kupi 4,3 ali manjši

če telefon ne paše tvojemu stilu, ga prodaj. telefon drugače gre v vse žepe, na vseh hlačah.

Osebno nisem s prehodom z S2 na nexus 5 imel nobenih težav. Po pravici povedano mi je S2 začel postajati premali odkar sem kupil nexus 7.
Ne vem kako velike hlače nosip, ti ampak nexus 5 komot gre v vse moje žepe.
Ne vem kako velike hlače nosip, ti ampak nexus 5 komot gre v vse moje žepe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

Če ti je Nexus 5 prevelik, zna biti dober nakup Xperia Z Compact - flagship hardware s 4,3" 720p displejem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 4 … 38 39 40 41 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 360253 (143103) | Mavrik |
» | Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Android | 52872 (44396) | amacar |
» | Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 25394 (21851) | fast1slow |
» | Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 32791 (25759) | Assass1n |