Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 5
Google Nexus 5

dr.Akula ::
@seminal
Jaz menima, da nimaš šans da ti rata, če je s telefonom sicer vse v redu. Pomojem tudi zakonsko to ni nikjer pokrito, samo (zelo) dobra volja prodajalca. V tujini najbrž menjajo samo tisim, ki so naročili iz Google play store-a.
Jaz menima, da nimaš šans da ti rata, če je s telefonom sicer vse v redu. Pomojem tudi zakonsko to ni nikjer pokrito, samo (zelo) dobra volja prodajalca. V tujini najbrž menjajo samo tisim, ki so naročili iz Google play store-a.
ni podatka

Dosan ::
Jaz pa nimam pojma kako omogočiti video klice na mojem Nexusu 5. Glede na to, da ima kamero spredaj bi se to najbrž dalo?!?!
Video klice (na katere ti najbrž ciljaš) redki smartphone-i podpirajo, razen če kakšen carrier to vštuli v telefon (USA). Zaboga zakaj pa imamo smartphone če ne za tehnološko bolj sodobne in bogate načine opravljanja vsega. Na voljo imaš boljše rešitve kot so Hangouts, Skype, itd, ki so cross platform programi in imaš lahko video klic s svojega telefona z nekom za računalnikom.
Jah smešno mi je, da si lahko par let nazaj brez problema opravljal video klice na raznih Nokiah. Nevem zakaj jih danes ne bi? Bmk za skype :D
Zato ker je to danes preživeta in zastarela tehnologija za potrebe random smartphone uporabnikov. Zakaj pa ne visimo vsi še vedno na stacionarnih telefonih?

PrimozR ::
Videoklici pravzaprav nikoli niso bili in, edina dobra stran 3G omrežja so bistveno višje hitrosti prenosov. Sprdnjih kamer takrat ni uporabljal nihče, no, dokler niso prišli skypi in podobno. Free over WiFi pa to ;)

Auba ::
Nevem jaz bi takoj imel videotelefonijo nazaj. Pa zakaj ni FM radia vključenega? :D
Aja še nekaj...kje se lahko vse stike skopira na SIM kartico?
Aja še nekaj...kje se lahko vse stike skopira na SIM kartico?
Živjo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Auba ()

noob96 ::
Nekaj sem bral da pridejo ven novi nexus z popravljenimi gumbi... kakšnes zaloge ima to recimo telekom, kdaj lahko pričakujemo prenovljene verzije?

Auba ::
Ja če dam v star cegel Sim kartico, da imam tam vse stike. Itak mi pa avtomatsko kopira stike še na Googlov račun. Pač grem v gore pa vzamem star mobitel sabo, ki ga ni škoda. Mislim bmk za tele smartphone, nekaj old school pa mora še zmeraj imeti za vsak slučaj.
Živjo :)

Em... Tudi jaz sem mislil, da bom počel to (sicer z Desire). Pa se mi ne da. Je lažje imeti s seboj ziplock vrečko (če pade dež) ter telefon pospraviti v ruzak. Sicer pa v 11 letih kolesarjenja (od tega v 6 letih dirkanja, ko sem telefon imel v žepu na hrbtu) nisem sesul nobenega. SO vedno bistveno hujše poškodbe doživeli pri normalnem rokovanju.

rezator ::
Ker torrent odjemalec vi uporabljate? Jaz ne morem odjemat torrent fajlov, pa sm probal ze par aplikacij za torent odjemanje. Vam deluje normalno? Pa ne mi zdej pametovat, da je to samo za ilegalne stvari in da nocete odgovarjat.
Some people feel the rain. Others just get wet.

rezator ::
Ne deluje. Niti atorrent. Napise: datoteka torrent je napacna ali pa poskodovana, ko hocem odpreti torent datoteko z odjemalcem.
Na Nook-u me atorrent deluje. Nevem kje je fora da mi na Nexus 5 noce.Noben drug ne uporablja tega na telwfonu?:)
Na Nook-u me atorrent deluje. Nevem kje je fora da mi na Nexus 5 noce.Noben drug ne uporablja tega na telwfonu?:)
Some people feel the rain. Others just get wet.

MadIggy ::
Jaz imam N4 in dela z qTorrent. Je pa res da tudi men sem pa tja vrže error. Torrent DLjam, nato pa ga odprem iz datoteke in ne direkt v qtorrent. Poglej, da ti slučajno ne preimenuje končnice torrent fila. Meni iz neznanih razlogov včasih .ppt spremeni v .txt :)

jusko ::
Prosim za pomoč. Danes sem preko ebay.de dobil novi nexus 5. Prvi dve uri je bilo vse lepo in prav, nastavil google račun, update na 4.2.2, ... nato sem pustil telefon, da se napolni. Ko sem ga odstranil iz polnilca se je zaslon zatemnil in od telefona ni nič več. Če ga resetiram ali ugasnem je vedno enako, prikaže se google napis naprej pa je tema. Poskusil sem tudi naložit stock image 4.4 in 4.4.2, vendar nič ne pomaga. Iz bootloaderja ne morem tudi v recovery, tudi tam je tema. Tak da domnevam, da je napaka na hardweru.
Zdaj me zanima kdo je v Sloveniji pooblaščen serviser? Ali bi bilo boljše poslat telefon na nemški servis?
Zdaj me zanima kdo je v Sloveniji pooblaščen serviser? Ali bi bilo boljše poslat telefon na nemški servis?

JayKay ::
ok zadnji poziv za tiste ki so izrazili interes za nakup original casov iz polay stora.
spodaj napisite kateri izdelek in katere barve.
ob 20:00 bom pogledal kaj je na play storu na zalogi in narocil. potem boste dobili ZS glede naslova za dostavo in placila
spodaj napisite kateri izdelek in katere barve.
ob 20:00 bom pogledal kaj je na play storu na zalogi in narocil. potem boste dobili ZS glede naslova za dostavo in placila

damjanll ::
JK: A official nexus wireless charger je na UK play storu? (ta nov, kvadraten ploscat) Ce se ne motim je cena okrog 50 eur? Ce imajo, bi te prosil ce mi lahko narocis enega.

klinker ::
Ker torrent odjemalec vi uporabljate? Jaz ne morem odjemat torrent fajlov, pa sm probal ze par aplikacij za torent odjemanje. Vam deluje normalno? Pa ne mi zdej pametovat, da je to samo za ilegalne stvari in da nocete odgovarjat.
Bittorrent. Za sedaj nobenega problema, ga pa zelo zelo malo uporabljam.

DrDeeJay ::
a se ga da kje cenjš dobit v Slovenijo kot za 400 EUR? 16gb verzijo...vsaj tolk je na amazon.de poštnina je pa še cca 10 eur

Egidij88 ::
Haha, moja napaka. Nisem zamenjal telefona, ampak sem mislil, da je tole N4 tema. :) Pa brišite.

ok folk to je to:
koncno narocilo
dammjanll - wireless charger
iknix -crni bumper
dejan99 - crni bumper
ostali ki so pred tem izrazili zanimanje se niso javli, kar smatram da niso vec zainteresiirani
koncno narocilo
dammjanll - wireless charger
iknix -crni bumper
dejan99 - crni bumper
ostali ki so pred tem izrazili zanimanje se niso javli, kar smatram da niso vec zainteresiirani

Ziga Dolhar ::
Em?
Pardon me. Sem mislil da si hotel da se javijo tisti, ki se še niso javili, ne pa da naj se pofočkamo tisti, ki smo ti že rekli za ovitke :). Oh well.
Pardon me. Sem mislil da si hotel da se javijo tisti, ki se še niso javili, ne pa da naj se pofočkamo tisti, ki smo ti že rekli za ovitke :). Oh well.
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()

FlyingBee ::
itak, da mu je pomembno še vi da se ppfočkate pred dejanskim nakupom ... ah ja, blagoslov je bit samoumeven

FlyingBee ::
nisi razumel, zagovarjam te, ker g. Dolhar misli, da je kar samoumevno, da moraš naročiti nekaj kar je nekdo potrdil 2 tedna nazaj, vmes se lahko marsikaj spremeni ... kaj vam se je logika v UK zameglila?

Ziga Dolhar ::
G. Dolhar je prehitro prebral JayKayev post in je sam zajebal.
Sicer pa drzi, g. Dolhar je resen pri koriščenju uslug drugih in se ne premisli ne da bi sopogodbenika prej pravočasno opozoril :-).
Sicer pa drzi, g. Dolhar je resen pri koriščenju uslug drugih in se ne premisli ne da bi sopogodbenika prej pravočasno opozoril :-).
https://dolhar.si/

noob96 ::
Katerega naj uzamem za nexus 5
http://www.mimovrste.com/artikel/183005... ali http://www.mimovrste.com/artikel/183005...
http://www.mimovrste.com/artikel/183005... ali http://www.mimovrste.com/artikel/183005...

nevem zakaj sploh folk kupuje to...isto mora bit ta stvar vštekana v štrom in na njo potem položiš napravo...sploh ne vidim nobene prednosti, zakaj imeti wireless charger...

Sba ::
Ker je lažje položiti telefon na polnilec, kot pa ga vštekati. Če imaš klic pa preprosto dvigneš telefon in se javiš.
Sam imam tistega ploščatega in sem zadovoljen z njim.
Sam imam tistega ploščatega in sem zadovoljen z njim.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

dr.Akula ::
Kakšen je pa energijski izkoristek novejših wireless polnilcev glede na plnjenje preko kabla? Koliko energije gre v nič?
ni podatka

Bistveno več. Pa polnjenje je počasnejše.
DrDeeJay ja kaj, pri wireless chargingu misliš da boš energijo dobival iz lufta? Prednost wireless charginga ti pove že ime, polnjenje brez žice, teleofn položiš na platko, se fila, nato ga pa vzameš z nje in se neha filati, brez priklapljanja/odklapljanja.
Za petko nujno 300, 405 je mišljen za Nexus 4 oz. telefone s šipo zadaj, ki ima boljši oprijem na gumi, pa ko postane prašna tudi na šipi ne drži več. Jaz sem ga sicer naročil z DX za 22 USD, ampak traja že več kot 2 )(#/( meseca, pa ga še nimam...
DrDeeJay ja kaj, pri wireless chargingu misliš da boš energijo dobival iz lufta? Prednost wireless charginga ti pove že ime, polnjenje brez žice, teleofn položiš na platko, se fila, nato ga pa vzameš z nje in se neha filati, brez priklapljanja/odklapljanja.
Za petko nujno 300, 405 je mišljen za Nexus 4 oz. telefone s šipo zadaj, ki ima boljši oprijem na gumi, pa ko postane prašna tudi na šipi ne drži več. Jaz sem ga sicer naročil z DX za 22 USD, ampak traja že več kot 2 )(#/( meseca, pa ga še nimam...

Zheegec ::

PIPI: ravno zato se mi pa to zdi brezveze...še vseeno ga moraš položiti na določeno mesto...edina prednost je, da se lažje oglasiš na telefon.

Jah, al pa da vsakič vtikaš kabel v telefon... Jaz ga imam itak doma položenega na približno isto mesto, tudi ko se ne polni.

sej glih zato...ne vem če je tista sekunda, ki ti vzame, da vtakneš kabl vredna tega denarja...ker maš telefon načeloma itak na istem mestu v vsakem primeru ;) Bo pa tale wireless charging zelo uporaben, ko ga bodo začel serijsko vgrajevat v avte...in se ti bo telefon avtomatsko filal med vožnjo ko ga boš postavil na poličko.
no pa da se vrnemo k temi...a je sploh kje možno kupiti 32gb različico nexusa razen prek google playa? vsi spletni prodajalci načeloma ponujajo samo 16gb verzijo.
no pa da se vrnemo k temi...a je sploh kje možno kupiti 32gb različico nexusa razen prek google playa? vsi spletni prodajalci načeloma ponujajo samo 16gb verzijo.

Ma meni gre predvsem na živce pa tolikokrat vklapljam/izklapljam (sploh, ekr mi na N4 en napajlnik dela štalo s touchscreenom, ki postane neodziven), da me malce skrbi za konektor. Ta je sicer rated na 10.000 preklopov, ampak po drugi strani to spet ni toliko, z 10 priklopi na dan, kar je IMO POPOLNOMA realno (2 priklopa sta 4 preklope) si na nekje 7000 preklopih v dveh letih. Potem pa fašeš še malce slabši konektor, ti pa crkne.
No, vse tole je na pamet, ker se j**eni DXovci že 2 meseca ne zmigajo.
No, vse tole je na pamet, ker se j**eni DXovci že 2 meseca ne zmigajo.

sej glih zato...ne vem če je tista sekunda, ki ti vzame, da vtakneš kabl vredna tega denarja...ker maš telefon načeloma itak na istem mestu v vsakem primeru ;) Bo pa tale wireless charging zelo uporaben, ko ga bodo začel serijsko vgrajevat v avte...in se ti bo telefon avtomatsko filal med vožnjo ko ga boš postavil na poličko.
Kot prvo, če folk orgazmira nad polnilcem za 35€, ki ga lahko obrneš kakor koli, je wireless charging za 30€ noro boljša stvar. Kot drugo je lepo stojalo, pa samo dol ga vzameš in to je to. Ko bo pa to vgrajeno recimo v mize v restavracijah itd, bo pa to sploh zakon.

Tezaab ::
Ma meni gre predvsem na živce pa tolikokrat vklapljam/izklapljam (sploh, ekr mi na N4 en napajlnik dela štalo s touchscreenom, ki postane neodziven), da me malce skrbi za konektor. Ta je sicer rated na 10.000 preklopov, ampak po drugi strani to spet ni toliko, z 10 priklopi na dan, kar je IMO POPOLNOMA realno (2 priklopa sta 4 preklope) si na nekje 7000 preklopih v dveh letih. Potem pa fašeš še malce slabši konektor, ti pa crkne.
A ni micro USB (nasprotno od navadnega in mini) zasnovan tako, da je vecina stresa ob priklopu/odklopu na tistem konektorju, ki je na kablu? Ravno zato, ker se kabel lazje zamenja, kot pa konektor v dragi napravi.

kihc ::
Zdravo, mi lahko nekdo od lastnikov N5 pove kako je zadovoljen s fotoaparatom na telefonu?
Jaz sem ga 1 dan imel v roki, pa se mi je kvaliteta slik zdela še kar slaba. Mislim, da je bil takrat poupdatan na zadnjo verzijo (14 dni nazaj).
LP
Jaz sem ga 1 dan imel v roki, pa se mi je kvaliteta slik zdela še kar slaba. Mislim, da je bil takrat poupdatan na zadnjo verzijo (14 dni nazaj).
LP
x

Kvaliteta ni nič posebnega. Kolikor sem primerjal je fotkič primerljiv z iPhone5 ali pa Galaxy S4, torej ni ravno na rangu najboljših HTC ali Nokia telefonov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 4 … 38 39 40 41 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 360277 (143127) | Mavrik |
» | Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Android | 52884 (44408) | amacar |
» | Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 25397 (21854) | fast1slow |
» | Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 32795 (25763) | Assass1n |