» »

nedelujoč router; povezava na konzolo

nedelujoč router; povezava na konzolo

gkatja ::

zdravo!
imam router asus wl_550ge. pri nalaganju dd-wrt je prišlo do napake. po mojem mnenju se je zbrisal bootloader (cfe). sedaj, ko mu priključim napajanje gorijo samo lučke za lan. do routerja se ne da več dostopat preko ethernet kabla. zato sem ga priključila na usb (3.3 V) in na pine, ki so določeni za konzolo (RX,TX, VCC in GND). ko ga tako priključim na računalnik, ta pravi da je priključena neznana naprava. hotela bi ga preko putty-ja povezat z računalnikom, vendar ne vem kakšen ima host name oz. na katerem serijskem portu je. ali mu računalnik to sploh določi, glede na to da ga ne prepozna? in kje lahko to vidim?
LP

kloko ::

Recovery delaš po kakšnih preverjenih navodilih ali bolj po lastnem občutku? Ker glede na napisano imam občutek, da si malo poenostavila postopek priključevanja na PC.

Teorija priključevanja serijske konzole namreč pravi, da najprej rabiš serijski port na PCju. To je lahko ali vgrajen fizični serijski port ali USB-to-serial adapter. Ko to imaš, ti sam port skozi operacijski sistem pove, kakšna je njegova oznaka. Vgrajeni porti na Windows platformi so običajno COM1 in COM2, porti preko USB adapterjev pa običajno z višjimi številkami. V vsakem primeru se natančna oznaka vidi v nadzorni plošči.

Ko imaš serijski port, ga je treba povezati z napravo, torej tvojo Asus "opeko". Pravilo pravi da mora biti povezano TX iz "opeke" na RX na PCju, RX iz "opeke" na TX na PCju in GND iz "opeke" na GND na PCju.

Ko je "opeka" pravilno povezana na serijski port na PCju, se lahko lotiš terminala. Putty, Hyperterm ali karkoli ustreznega usmeriš na tvoj prej povezani COM port, mu nastaviš pravilne parametre za hitrost in se lotiš dela, karkoli pač že počneš. Po podatkih najdenih z Googlanjem izgleda, da ima ta Asus "opeka" naslednje parametre za dostop preko serijskega porta:
Speed = 115200, Data bits = 8, Stop bits = 1, Parity = None, Flow control = None

L.p., Kloko

hojnikb ::

če si flešala dd-wrt, potem skor ziher nisi bricknala bootloaderja.. Pri teh routerjih je ene par sekund pržgan tftp server ob bootu, probi če lahko kej iz tega nardiš..
mislim da ma asus celo namenski tool za to..
#brezpodpisa


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Simuliranje COM porta?

Oddelek: Pomoč in nasveti
6727 (570) Tilen
»

Serijski vhod

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
132063 (1566) twom
»

RS232 problem ... nujno

Oddelek: Strojna oprema
112169 (1991) BigWhale
»

RS-232

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
61108 (1026) Duhec
»

Pomoč pri konfiguraciji routerja Cisco 1720

Oddelek: Strojna oprema
121545 (1239) bastadu

Več podobnih tem