Forum » Elektrotehnika in elektronika » RS-232
RS-232
Fave ::
Imam težavo pri povezovanju računalnika in enega zaščitnega releja.
Imam več zaščitnih relejev (v bistvu je to neke vrste krmilnik), od istega proizvajalca in enakega tipa. Razlika je samo v tem, da se mi s starejšimi PC nikakor noče povezati. Razlika v starosti je cca. 3 leta. Novejši releji se mi povežejo bp. Kabel sem si izdelal sam, in gre za običajno 3 žilno povezavo Tx, Rx, GND. Zanima me ali bi moral povezati še kakšen pin, ali pa kratko spojiti kakšne pine na konektorju, kjer je zaščitni rele.
Če se komu kaj sanja, kaj bi bil lahko vzrok, se priporočam.
Hvala.
Imam več zaščitnih relejev (v bistvu je to neke vrste krmilnik), od istega proizvajalca in enakega tipa. Razlika je samo v tem, da se mi s starejšimi PC nikakor noče povezati. Razlika v starosti je cca. 3 leta. Novejši releji se mi povežejo bp. Kabel sem si izdelal sam, in gre za običajno 3 žilno povezavo Tx, Rx, GND. Zanima me ali bi moral povezati še kakšen pin, ali pa kratko spojiti kakšne pine na konektorju, kjer je zaščitni rele.
Če se komu kaj sanja, kaj bi bil lahko vzrok, se priporočam.
Hvala.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
Azrael ::
Prevezave na RS232 so zaradi programske opreme. Na ta način lahko program spreminja parametre svojega delovanja (hitrost prenosa, pariteta itd). Lahko pa je samo program tako napisan, da za pravilno delovanje rabi tako prevezavo.
V dokumentaciji teh relejev nič uporabnega?
V dokumentaciji teh relejev nič uporabnega?
Nekoč je bil Slo-tech.
Fave ::
Nič. Za povrhu je pa še v italianščini. Pisal na podjetje pa ni odziva odkar jih je kupila Areva...
My mind's a hyper tool that fixes everything.
All ::
mogoče v starejših relejih drugačne nastavitve za komunikacijo.....
mogoče rabijo drugo verzijo programa......
fajn bi blo met tester za komunikacijo....2 ledice so čist ok ena na rx druga na tx
mogoče rabijo drugo verzijo programa......
fajn bi blo met tester za komunikacijo....2 ledice so čist ok ena na rx druga na tx
Highlag ::
Lahko je težava v sami povezavi, če izvor nima ustreznih napetostnih nivojev. To bi načeloma lahko tudi pomeril z inštrumentom (bolje osciloskopom). Moral bi imeti +/- 12V med TX/Rx in GND povezavo. Če je manj je lahko to težava. Kakšni poceni serijski porti imajo precej nižji napetostni nivo. Pa lahko dela probleme pri stari opremi.
Never trust a computer you can't throw out a window
Duhec ::
Mogoče je problem samo v hitrosti - baud rate .
Starejši pcji mislim da imajo privzete nastavitve COM porta na 9600, novejši na 1200
Na starem računalniku odvisno od OSa v autexec.bat datoteko vrini vrstico:
MODE COM1:9600,n,8,1
shrani, restartaj komp in stestiraj
če so XPji potem v commandpromptu naredi test in odtipkaj isto:
in stestiraj
če dela, lahko to isto vpišeš v autoexec.nt datoteko, če imaš XPje.
Najdeš jo na lokaciji C:\WINDOWS\system32 , editiraj pa jo z Notepadom.
Starejši pcji mislim da imajo privzete nastavitve COM porta na 9600, novejši na 1200
Na starem računalniku odvisno od OSa v autexec.bat datoteko vrini vrstico:
shrani, restartaj komp in stestiraj
če so XPji potem v commandpromptu naredi test in odtipkaj isto:
in stestiraj
če dela, lahko to isto vpišeš v autoexec.nt datoteko, če imaš XPje.
Najdeš jo na lokaciji C:\WINDOWS\system32 , editiraj pa jo z Notepadom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siemens m35 - rs232 - AT commandsOddelek: Mobilne tehnologije | 3139 (2325) | JanezovJanez |
» | Blagajniški predalOddelek: Programska oprema | 3238 (1866) | ender |
» | Motnje v vezju in USBOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1288 (1037) | roli |
» | POS tiskalniki in v DOS okoljuOddelek: Pomoč in nasveti | 2636 (2020) | Duhec |
» | LPT & COM portOddelek: Strojna oprema | 1859 (1743) | Duhec |