» »

Strong 8110 napaka na tiskanini

Strong 8110 napaka na tiskanini

Mitch ::

Doma imam Strong 8110 digitalni DVB-T sprejmenik, ki včasih deluje, včasih pa ne. Naj pojasnim. Sprejemnik dela več dni ali celo kakšen teden ali dva brez problema nakar se začne na vseh kanalih pojavljat napaka Ni signala. Ko ga izklopim iz elektrike in ga čez par dni nazaj priklopim začne zopet delat. Ker gre verjetno za strojno napako sem ga odprl in pregledal vse kondenzatorje in ostale elemente na tiskanini in kar izstopa je demodulator čip, ki je obdan z neko snovjo (po videzu sodeč ne gre za ostanek fluksa). Prav tako je eden od pinov čipa "prevezan" na drugo mesto na tiskanini. Ker imam doma še en identični DVB-T sprejemnik sem tam za primerjavo pogledal isti čip in je normalno prilotan na tiskano vezje. Torej sumim, da je problem v samem modulatorju. Ima slučajno kdo kakšno idejo, kaj bi bila ta snov okrog čipa in zakaj je eden od pinov prevezan drugam?

Strong 8110 tiskana plošča

Strong 8110 tiskana plošča

...:TOMI:... ::

Jaz bi uveljavljal stvarno napako, če ni več v garanciji. Poskusi očistiti fluks, vendar dvomim, da bo bolje.
Tomi

M@73Y ::

zakaj sta oba kristala udarjena? Na površini se vidi, kot da bi nekdo s konico pritisnil na oba.
..jump into psytrance tunnel..

Mitch ::

DVB-T je bil kupljen nov v Big Bang Novo Mesto. Pred mano ni nobeden odpiral ohišja tak da je bil tak že kupljen. Edino, če so mi "podtaknili" v trgovini sumljiv model...

P.S. Garancija je že potekla.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slab kontakt na RF ojačevalcu

Oddelek: Pomoč in nasveti
494863 (4463) Mitch
»

Kateri DVB-T dekoder

Oddelek: Kaj kupiti
377989 (5753) Alexius Heristalski
»

digitalni sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
329207 (6752) 6151
»

DVB-T mpeg/4 snemalnik

458200 (5025) stefp
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26958233 (34945) Alexius Heristalski

Več podobnih tem