» »

Slovenski komercialni radiji

Slovenski komercialni radiji

«
1
2

dr.Akula ::

Moram se nekje izkašljat drugače bom dobil živčni zlom:
V službi (praksa) sem takorekoč prisiljen dan na dan poslušati eno in isto sranje od slovenskih komercilanih radijev. Prosim ne govorit, da naj jih ne poslušam, ker to pač ni možno, bi z največjim veseljem bil gluh za čas, ko sem tam. Ni važno kateri je; Radio 1, Hit, Center, Antena,... Vsi imajo ene in iste fore, vedno bolj postajajo sence drug drugemu. Na parih od zgoraj naštetih so recimo sedaj v kratkem eden od drugega prekopirali čisto enake stvari, npr. plačevanje položnic tistim v dolgovih in potem predvajanje njihovih čustvenih izlovov, in pa spuščanje v eter tistih, ki pokličejo da sporočijo aktualne informacije na cestah - proti možnosti nagrade (vinjeta...). Nič nima proti prvi, proti drugi le to da bi lahko voditelj povedal informacije v nekem strnjenem stavku, ker takole dobiš 2, 3 različne klicatelje z informacijami. Recimo kot na Valu 202, tudi za klub Voznik voziku sem precej prepričan da ne nudijo nobenih nagrad, pa to deluje že od kar pomnim. V glavnem, pri teh zadevah je teževa kopiranje...

Druga stvar; neskončni ponavljajoči se raklamni đingli za to in ono nagradno igro, ki jo prireja radio, za neko njihovo prireditev,... Mesec ali dva nazaj je bila (pomojem na Hitu) reklama za koncert v Hali Tivoli. Reklama se je začela s pesmijo izvajalca, ki bo nastopal. To reklamo so predvajali, ne zajebavam se, vsakih 10 minut. Dva dni sem nekako pretrpel, ko sem jo tretji dan slišal verjetno že 20ič sem popizdil in rekel, da če zdaj ne prestavi pa jaz spokam. 10 dni nazaj (spet na Hitu), reklama za tekmo v njihovi organizaciji na Krvavcu. Tudi zelo podobna minutaža.

Tretja: osladni voditelji in "neumne fore". Za to niti ne vem kako naj jo razložim, da boste razumeli kaj mislim. Nekaj v smislu, da zjutraj ene 20x zaželijo dobro jutro z najbolj sladkim možnim glasom, da ko se pesem že začne govorijo čez v tonu, ki ga punci šepetaš v uho... Neumne fore; njihove verziji jutranjih poročil (zjutranja kronika, poročile...), "prank calls",... Če primerjam voditelje na komercialnih radijih s tistimi na Valu 202, so slednji zanje doktorji! Glas, ki se ga da poslušat in pa celo zmerno inteligentne in dobro vljučene kratke satirične šale.

Četrta in daleč najbolj moteča: PONAVLJAJOČA SE GLASBA. Glasbeni uredniki so kot kaže v veliki meri izumrli, zamnjala jih je WMP playlista. 100 komadov gor in gasa. Ob tem se res vprašaš kdo je tu nor. Zakaj bi kdo hotel vse čas poslušati ene in iste komade, ko pa obstaja še toliko res dobre glasbe iz več generacij. Da ne rečem, da se hvalijo z "novo, novo" potem pa zavrtijo pol leta star komad. BBC Radio 1 je sicer zelo podoben našim, kar se ponavljanja tiče, ampak si vsaj upajo malo eksperimentirat (rap, mild-elektro...). Nisem ga kaj veliko poslušal, par dni zapored, lahko da imam napačne vtise. Nazaj k našim; če ne zavrtijo vsaj enkrat na dan Lady gaga (preferably Edge of glory), Adele (tiste 3 komade ki ima), Bruno Mars,... Od slovenskih Neisha, Kreslin, Siddharta in Dan D duo... Ponoči je najbrž blagor za ušesa, ker morajo izpolnit kvote. Prej sem napisal VSAJ enkrat, ker v zadnjem času opažam, da so začeli reciklirati enake komade tudi po večkrat na dan, kar mi je tako bruhanje da ne znam niti opisat. Najprej nisem mogel niti verjeti in sem mislil, da je to pač enkratna napaka. Ampak več kot očitno ni bila. Nazadnje je tu veliko predčasno rezanje komada preden se konča. Če imate tako majhen izbor, bi vsaj tisto pustili, da se predvaja čim dlje. Prejšnji teden je eden od radijev predvajal komad, ki ga še nikoli nisem slišal na nobenem od njih (precej žalostno da to vem), komad je bil Thompson twins - Doctor, doctor. Komad se je vrtel mogoče minuto, nato je samo odsekal in začel se je drugi, precej bolj standarden.


Zaključek:
Zakaj so se ljudje enostavno sprijaznili s tako ponvljajočo glasbo in so prav te postaje najbolj poslušane? Bolj in bolj razmišljam o tem, manj smisla ima vse skupaj.
Hvala, če ste se prebili skozi moje blodnje.
ni podatka

black ice ::

I feel you, bro.
Rešitev: sam svoj DJ (slušalke), če ne pa si s sodelavci dogovoriš za termine vrtenja svoje najljubše glasbe.

Ali pa enostavno uporabiš klešče. Manj dela. :>

kuglvinkl ::

Super post, sva že dva :)

Vse kar si napisal, drži, sam smatram komercialne radijske postaje za resen okoljski problem.

Sodelavci: niggga, get your headphones.

Radio: edino kar poslušam je RŠ, 101 in 808. This is it. To je tvoj solution. Ko na 101 šaltajo na politko (več ali manj Hrvaška), prestavim.

Tisti, ki jih poslušajo, se lahko prepoznajo v Shaun of the Dead.

Zakaj pa je samo 100 komadov, ki bi jih osebno prepovedal za 20 let, se pa lahko podušiš v intervjujih z Leom Oblakom. Zelo poučno in priporočam.

lonz ::

Meni grea radio antena (bivši fantasy v Celju) blazno na živce zarad teh idiotarij. Pa tale njihov spiker Janko je na nivoju bebavega idiota. Edino kar ne nabija pretirano hudih oslarij je radio SI (za tujce). Ostane pol še ARS...
...arrrrrr, shiver me timbers...

dr.Akula ::

Če bi katere od slušalk bi spodaj in-ear, čez pa protihrupne. Ampak žal ne pustijo imeti obeh v ušesih (eno lahko), ker potem kao "nisi takoj dosegljiv".
ni podatka

marS ::

ne poslušat radia :)
...no more heroes...
https://ilbis.com/

AlphaOne ::

ne gre skozi, ce bi bilo soglasje za izklop radia?

black ice ::

AO: Tega na šihtu ne boš doživel.

dr.Akula ::

Nope, ker sem edini v proti večini.

@marS Dober predlog, medtem bom mogoče še poizklusil ne dihat 8 ur ;)
ni podatka

marS ::

@dr.Akula - nabavi si mali zvočnik pa navijaj svojo glasbo in če bo to motilo ostale jim pač reci da naj oni skinejo radio....
...no more heroes...
https://ilbis.com/

lonz ::

Lahko pa kupiš en pocen FM mp3 player-oddajnik, nasnameš gor musko in naštimaš oddajnik na isto frekvenco kot nezaželjena postaja. Skriješ zadevo nekje blizu radia; in voila - maš musko po svoji izbiri. Alternativno nasnameš 8 ur noiza in samo "kvariš" nezaželjeno frekvenco :)
...arrrrrr, shiver me timbers...

dr.Akula ::

@lonz To je dajansko dober predlog, niti mi ni prišlo na misel... Hvala. Seveda tako glupi spet niso, da nebi ugotovili, da je se predvaja malo preveč naznana glasba, mogoče se bi pa dalo kaj zmenit.
ni podatka

Nikec3 ::

Hehe, razumem te. Če tu in tam "uloviš" kakšno komercialno postajo še gre, da pa moraš to poslušati vsak dan je pa groza. Klasičen primer je, ko med poletnimi počitnicami ponavadi za en mesec delam preko študenta v nekem skladišču. Vse gre, zraven radia pa se ti lahko zmeša. 8-)
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

ZaLoMaT ::

Osebno, če že poslušam radio, je to Val 202(raznolika glasba, zadnjič sem gledal njihovo lestvico največkrat predvajanih pesmi v letu 2011, pri njih je bila to Bilbi 89krat [v celem letu]) čeprav ko nastopijo poročila - mute.

dr.Akula ::

@Nikec3 Ja, sam sem na koncu delavnika psihično na nuli.

@ZaLoMaT Tudi meni je Val 202 daleč najbolj poslušljiv radio v Sloveniji. Kadar pozabim USB za v avto, je potem to druga opcija, pa tudi edina postaja, ki jo imam shranjeno. Če pa recimo v službi omenim 202 pa vsak samo zavije z očmi - razlog neznan.
ni podatka

AlphaOne ::

ZaLoMaT je izjavil:

Osebno, če že poslušam radio, je to Val 202

popolnoma se strinjam, kr neki so komercialne postaje, pa folk, ki jim je to vsec. Val 202 pa poslusam samo v avtu (zaenkrat - upam, da me ne caka na sihtu isto kot akulo, za znoret). Pa nocem delat reklame za 202.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AlphaOne ()

root987 ::

In-ear slušalke gor pa penaste nastavke - you won't hear a thing... So mi že ploskali za hrbtom pa nisem vedu :) No, ali pa obični penasti vložki za ušesa - osebno jih imam že redno v svoji vsakdanji torbi.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

black ice ::

root987:

dr.Akula je izjavil:

Ampak žal ne pustijo imeti obeh v ušesih (eno lahko), ker potem kao "nisi takoj dosegljiv".

Alexius Heristalski ::

kuglvinkl je izjavil:

Zakaj pa je samo 100 komadov, ki bi jih osebno prepovedal za 20 let, se pa lahko podušiš v intervjujih z Leom Oblakom. Zelo poučno in priporočam.

Saj bo tip verjetno kar sam pojasnil, AFAIK se je to že zgodilo v neki drugi podobni temi na tem forumu. Kje je izvohal, da tu debatiramo o njegovih bednih postajah, mi pa ni jasno.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

floyd1 ::

Imam enako izkušnjo s "komercialci". Eni in isti štikli, ene in iste fore, skratka - živi dolgcajt. Včasih sicer malo "prešaltam", potem pa hitro nazaj na Val 202.

Machete ::

Počutim se izredno srečnega, ker v tehnološkem oddelku vsi najraje poslušamo val (in seveda na slušalkah kar komur sede). V delavnici nisem veliko, imajo pa radio 1.
Da bi bil prisiljen poslušati po eno leto 5 - enih in istih komadov (od tega trije zlajnani do amena iz 80ih), totalno ponižujoče nagradne igre, humor na ravni jamskega človeka.. si glavo razbijem z največjo macolo.
Tako da Akula, strašno se mi smiliš (resno). Sam sem še toliko bolj občutljiv, ker je glasba ena najmočnejših komponent mojega življenja.
Tako okolje z tako debilnimi radiji, je zdravo za odškodninsko tožbo za strašne psihične travme na evropskem sodišču za človekove pravice :)
Siljenje poslušanja tega sranja bi moralo pasti v isto kategorijo kot čistiti jederski reaktor brez zaščitne opreme.. :D

klemenSLO ::

dr.akula: +1
Ne bi mogel bolj zadeti.poden od radija. Povsod spikerji v timu ki fafljajo bedarije in mislijo da so smešni. Val202 je zakon!
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Hayabusa ::

kuglvinkl
This ?
http://radio808.com


OP
try: http://www.radiokrka.com
popoldne ne ponavljajo komadov, playlista je daljša od 100 komadov, ne plačujejo položnic, na glasbenih željah slišiš še kaj drugega, ne vrtijo goveje muske.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

negot ::

val 202 in radio SI, to je moja izbira, lp:)

Hayabusa ::

v202 so tečni, ko začno nekaj filozofirati in potem ne more nehati.
Tudi musko imajo včasih tako da je, če nisi pod vplivom prepovedanih substanc, ne moreš dolgo prenašati.

RSi, imajo še vedno zvečer med tednom po 22ti neko blodenje o Evropi ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

matejceh ::

Val 202 je edini radio v Sloveniji, kateri mi ne gre na živce. Val 202 ima daleč najboljše spikerje (A.Karoli, M. Šalehar, N.Jemec...)

kuglvinkl ::

Hayabusa je izjavil:

kuglvinkl
This ?
http://radio808.com


OP
try: http://www.radiokrka.com
popoldne ne ponavljajo komadov, playlista je daljša od 100 komadov, ne plačujejo položnic, na glasbenih željah slišiš še kaj drugega, ne vrtijo goveje muske.


Ja, to je spin-off od 101, eni so šli po svoje. Več ali manj samo muska.

Všaih je bil še B92, sam to je zdej redko poslušljivo.

Za zjutri pa ni boljšga kot RŠ. Dons je blo govora o tem, kako zbudit brickan router, in pol je gosta in enega špikerja odneslo ven iz studia, drugi ga je klical nazaj. Skratka dinamično, brez neandertalskih "šal". A ti kurci sploh vedo, kaj je to šala? A štejo foro Deathstar cantinee?

figula ::

Akula, upam, da ti je vsaj malo odleglo, ko si to napisal. Te čisto razumem.

Če si na praksi v kakšni trgovini, je še razumljivo, ker imajo tam prodajni strokovnjaki strategijo, da s tuc-tuc glasbo takoj napadejo in uničijo možgane svojih kupcev. Da bodo vsi bebavi in pozabili na vse in samo še kupovali ....(aha)

Če pa je to pisarniško okolje, je treba sodelavce s koprivami po golih ritih nasekati. Presneto, vedno bolj velja: Če odprem okno jaz, je to zračenje. Če ga pa ti, je seveda prepih.

Zakaj so se ljudje enostavno sprijaznili s tako ponvljajočo glasbo in so prav te postaje najbolj poslušane?

Ljudi je strah lastnih misli. Da se možgani slučajno ne bi zbudili, jim je potrebno neprestano doziranje tuc-tuc ritmov in neumnih for.

WaterBoy ::

Se strinjam da slo slovenski radji zelo slabi, samo ti si v nekem podjetju na praksi, ko končaš prakso boš šel stran, ostali pa tam ostanej. Potrpi toliko časa kolikor imaš prakse. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WaterBoy ()

Daliborg ::

O tvoj bog! Ravno to imava z sodelavcem v mislih že nekaj let.( V pisarni non-stop RADIO 1 ) . Itak, se strinajm z avtorjem teme in se podpišem. Moje skromno mnenje je da ljudje enostavno želijo biti poneumljeni! Z sodelavcem načrtujeva kupiti zvočnike za v pisarno da bova poslušala internetni radio in s tem basala linijo podjetju (katera je že tako slaba).
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

slovenec_89 ::

Da ne boste mislili, da so taki le slovenske postaje. V bistvu so naši skopirali fore iz polskih, čeških in ostalih vzhodno-slovanskih dežel.

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

Nam pa lahko kadarkoli Leo Oblak pojasni, zakaj na svojih postajah ljudstvo posiljuje s 1000x prežvečeno in neokusno musko. Torej? :)

Hayabusa ::

Daliborg je izjavil:

O tvoj bog! Ravno to imava z sodelavcem v mislih že nekaj let.( V pisarni non-stop RADIO 1 ) . Itak, se strinajm z avtorjem teme in se podpišem. Moje skromno mnenje je da ljudje enostavno želijo biti poneumljeni! Z sodelavcem načrtujeva kupiti zvočnike za v pisarno da bova poslušala internetni radio in s tem basala linijo podjetju (katera je že tako slaba).

Posnami live stream iz kvalitetnih radio postaj in ga predvajaj offline v pisarni.

xerror ::

dr.Akula je izjavil:




Zaključek:
Zakaj so se ljudje enostavno sprijaznili s tako ponvljajočo glasbo in so prav te postaje najbolj poslušane? Bolj in bolj razmišljam o tem, manj smisla ima vse skupaj.
Hvala, če ste se prebili skozi moje blodnje.



Postaje izvajajo ankete in na podlagi teh anket se sestavi večina playliste. V anketah imaš recimo vprašanja tipa, Se vam zdi, da se naslednji komad preveč predvaja in podobno. Zato so te postaje najbolj poslušane, ker je veliko ljudem všeč tako kot je.

mihec87 ::

xerror je izjavil:

dr.Akula je izjavil:




Zaključek:
Zakaj so se ljudje enostavno sprijaznili s tako ponvljajočo glasbo in so prav te postaje najbolj poslušane? Bolj in bolj razmišljam o tem, manj smisla ima vse skupaj.
Hvala, če ste se prebili skozi moje blodnje.



Postaje izvajajo ankete in na podlagi teh anket se sestavi večina playliste. V anketah imaš recimo vprašanja tipa, Se vam zdi, da se naslednji komad preveč predvaja in podobno. Zato so te postaje najbolj poslušane, ker je veliko ljudem všeč tako kot je.


Tele ankete si ne želet po telefonu ker si pečen za 10-15min ter poslušanja odlomkov že tako zlajnanih komadov..Na sredi ankete sem že imel poln kurac vsega..

Hayabusa ::

kuglvinkl
Kje dafuk ima RŠ link za online live stream ?

nič pametnega ne vidim:
http://kruljo.radiostudent.si
http://www.radiostudent.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

sas084 ::

dr.Akula je izjavil:

Moram se nekje izkašljat drugače bom dobil živčni zlom:
V službi (praksa) sem takorekoč prisiljen dan na dan poslušati eno in isto sranje od slovenskih komercilanih radijev. Prosim ne govorit, da naj jih ne poslušam, ker to pač ni možno, bi z največjim veseljem bil gluh za čas, ko sem tam. Ni važno kateri je; Radio 1, Hit, Center, Antena,... Vsi imajo ene in iste fore, vedno bolj postajajo sence drug drugemu. Na parih od zgoraj naštetih so recimo sedaj v kratkem eden od drugega prekopirali čisto enake stvari, npr. plačevanje položnic tistim v dolgovih in potem predvajanje njihovih čustvenih izlovov, in pa spuščanje v eter tistih, ki pokličejo da sporočijo aktualne informacije na cestah - proti možnosti nagrade (vinjeta...). Nič nima proti prvi, proti drugi le to da bi lahko voditelj povedal informacije v nekem strnjenem stavku, ker takole dobiš 2, 3 različne klicatelje z informacijami. Recimo kot na Valu 202, tudi za klub Voznik voziku sem precej prepričan da ne nudijo nobenih nagrad, pa to deluje že od kar pomnim. V glavnem, pri teh zadevah je teževa kopiranje...

Druga stvar; neskončni ponavljajoči se raklamni đingli za to in ono nagradno igro, ki jo prireja radio, za neko njihovo prireditev,... Mesec ali dva nazaj je bila (pomojem na Hitu) reklama za koncert v Hali Tivoli. Reklama se je začela s pesmijo izvajalca, ki bo nastopal. To reklamo so predvajali, ne zajebavam se, vsakih 10 minut. Dva dni sem nekako pretrpel, ko sem jo tretji dan slišal verjetno že 20ič sem popizdil in rekel, da če zdaj ne prestavi pa jaz spokam. 10 dni nazaj (spet na Hitu), reklama za tekmo v njihovi organizaciji na Krvavcu. Tudi zelo podobna minutaža.

Tretja: osladni voditelji in "neumne fore". Za to niti ne vem kako naj jo razložim, da boste razumeli kaj mislim. Nekaj v smislu, da zjutraj ene 20x zaželijo dobro jutro z najbolj sladkim možnim glasom, da ko se pesem že začne govorijo čez v tonu, ki ga punci šepetaš v uho... Neumne fore; njihove verziji jutranjih poročil (zjutranja kronika, poročile...), "prank calls",... Če primerjam voditelje na komercialnih radijih s tistimi na Valu 202, so slednji zanje doktorji! Glas, ki se ga da poslušat in pa celo zmerno inteligentne in dobro vljučene kratke satirične šale.

Četrta in daleč najbolj moteča: PONAVLJAJOČA SE GLASBA. Glasbeni uredniki so kot kaže v veliki meri izumrli, zamnjala jih je WMP playlista. 100 komadov gor in gasa. Ob tem se res vprašaš kdo je tu nor. Zakaj bi kdo hotel vse čas poslušati ene in iste komade, ko pa obstaja še toliko res dobre glasbe iz več generacij. Da ne rečem, da se hvalijo z "novo, novo" potem pa zavrtijo pol leta star komad. BBC Radio 1 je sicer zelo podoben našim, kar se ponavljanja tiče, ampak si vsaj upajo malo eksperimentirat (rap, mild-elektro...). Nisem ga kaj veliko poslušal, par dni zapored, lahko da imam napačne vtise. Nazaj k našim; če ne zavrtijo vsaj enkrat na dan Lady gaga (preferably Edge of glory), Adele (tiste 3 komade ki ima), Bruno Mars,... Od slovenskih Neisha, Kreslin, Siddharta in Dan D duo... Ponoči je najbrž blagor za ušesa, ker morajo izpolnit kvote. Prej sem napisal VSAJ enkrat, ker v zadnjem času opažam, da so začeli reciklirati enake komade tudi po večkrat na dan, kar mi je tako bruhanje da ne znam niti opisat. Najprej nisem mogel niti verjeti in sem mislil, da je to pač enkratna napaka. Ampak več kot očitno ni bila. Nazadnje je tu veliko predčasno rezanje komada preden se konča. Če imate tako majhen izbor, bi vsaj tisto pustili, da se predvaja čim dlje. Prejšnji teden je eden od radijev predvajal komad, ki ga še nikoli nisem slišal na nobenem od njih (precej žalostno da to vem), komad je bil Thompson twins - Doctor, doctor. Komad se je vrtel mogoče minuto, nato je samo odsekal in začel se je drugi, precej bolj standarden.


Zaključek:
Zakaj so se ljudje enostavno sprijaznili s tako ponvljajočo glasbo in so prav te postaje najbolj poslušane? Bolj in bolj razmišljam o tem, manj smisla ima vse skupaj.
Hvala, če ste se prebili skozi moje blodnje.


Se strinjam. Osebno najrajš poslušam študenta, tle dobiš vse, od metala do improviziranega jazza. Jst mam sicer srečo da lahko na šihtu dam slušalke na glavo in poslušam kar mi pač paše.

Hayabusa je izjavil:

kuglvinkl
Kje dafuk ima RŠ link za online live stream ?

nič pametnega ne vidim:
http://kruljo.radiostudent.si
http://www.radiostudent.si


Probi tle: http://kruljo.radiostudent.si:8000/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sas084 ()

kuglvinkl ::

Hayabusa je izjavil:

kuglvinkl
Kje dafuk ima RŠ link za online live stream ?

nič pametnega ne vidim:
http://kruljo.radiostudent.si
http://www.radiostudent.si


Levo zgoraj je play "tipka". Sicer pa jaz poslušam prek iTunesov, tako kot 101 in 808.

Zgodovina sprememb…

oo7 ::

Večinoma če že poslušam radio Krka in Zeleni Val
Veliko moram pa tudi poslušat radio Sraka ampak proti svoji volji:)):))

Matek ::

DISCLAIMER: Delam kot špiker na RŠ, pristranski komentar ahead.

Kot je že nekdo povedal - RŠ pejđ ma zgoraj levo en play knof, ki ofna stream, sicer pa ga dobite tu:
http://kruljo.radiostudent.si:8000/ehiq...
Je pa danes stvar nekaj crkovala, tako da možno, da ste ravno vmes poskušali. Zdaj bi moralo biti OK.

Drugače tudi jaz poslušam zgolj RŠ, val 202 in pa 101 (slednjega ponavadi v domačih, hrvaški bližnjih koncih, kjer lovi) in se pridružujem kompletni kritiki iz prvega posta.

Pa ne mi nabijat o nekih "delajo ankete in je ljudem všeč". Nobenemu ni všeč, da se 15x na dan na Radiu Ena zavrti štikl od Tine Maze. Nobenemu. Pri nas cela pisarna tarna, vsi znajo na pamet "This girl is on fire" in podobne. Pomoje je to več ali manj pogodbena stvar za promocijo določenih artistov, ker je tudi najbolj crappy MTV pop hitičev več kot dovolj, da bi jih čez dan vrteli malo bolj mešano, pa se vseeno ene 5-10 pesmi zvrsti neprimerno večkrat kot ostale.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

xerror ::

Ja nekaj že delajo prav, da spadajo med najbolj oz. so najbolj poslušan radio v Sloveniji. Če večini ne bi bilo to všeč bi verjetno imeli veliko manj poslušalcev.

kuglvinkl ::

Sej to ni sporno. Sporno je, da veliki večini ustreza ogabna muska, beden humor in brain-dead program. In ker ne mormo glede tega nič naredit, pač poslušamo RŠ, 101, 808, Val202.

Daliborg ::

xerror je izjavil:

Ja nekaj že delajo prav, da spadajo med najbolj oz. so najbolj poslušan radio v Sloveniji. Če večini ne bi bilo to všeč bi verjetno imeli veliko manj poslušalcev.

Ja, po pravem paternu perejo ljudem možgane.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Matek ::

Ja, jasno mi je, da bo radio s komercialno glasbo bistveno bolj poslušan od takega z alternativno in eksperimentalno, to je pač stvar glasbenega okusa nasploh. Ciljam na specifičen pojav, kjer se zelo majhno število določenih komadov vrti z bistveno večjo frekvenco - to pomoje ni rezultat želja poslušalcev, ampak nekaj drugega.

Je pa res, da ima pri uspehu Radia Ena/Radia Antena dosti zraven njihov precejšen monopol na trgu. Ko se bo šlo na digitalno oddajanje, bi znalo priti do kakih sprememb.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Hayabusa ::

Matek
Sem našel po nasvetu kuglvinkl, samo je zelo neintuitivno skrit, RŠ je prvi in zaenkrat edini radio, pri katerem sem imel problem najti live stream :|.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

figula ::

Kako pa se meri uspešnost in poslušanost radijskih postaj? Štejejo poslušalce?

dukedl ::

telefonske ankete
lp dukedl

Daliborg ::

Ja, pojavu se reče "Radiometrija".
Za tiste brez iskalnika malce info: http://www.mediapool.si/index.php/news
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

ahac ::

Ja, jasno mi je, da bo radio s komercialno glasbo bistveno bolj poslušan od takega z alternativno in eksperimentalno, to je pač stvar glasbenega okusa nasploh.

A bo poslušan bolj? Če maš enkrat 5 postaj, ki vrtijo isto sranje, potem si mora teh 5 razdelit tiste poslušalce, ki jim je taka glasba všeč. Vse ne morejo bit najbolj poslušane. Torej bi nekdo lahko ciljal na poslušalce druge glasbe in tudi če je teh samo 5x tolk, bo lahko imel večjo poslušanost kot najmanj uspešna od tistih 5 enakih postaj.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

kuglvinkl ::

Na komercialnih radiih po mojem poči šipa, če bi se spustila naslednja plata:

Plate se spuščajo vsak večer ob 19.00 na RŠ, in ob nekaterih dnevih na 101. Pred časom je bla obletnica, IIRC 20 let Neverminda, in so dal live plato gor. Jeszus Kristus... :)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radio postaje v SLO-Gold fish memory efect? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11613209 (8020) PreviousUser
»

Radio Študent - mnenja? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11515193 (11705) thramos
»

Glasba na radiju

Oddelek: Loža
254633 (3704) Thuban
»

Radio Ena

Oddelek: Loža
314108 (2915) Cowboy6
»

Rock in metal na slovenskih radijskih postajah...kje?

Oddelek: Loža
419350 (8343) šernk

Več podobnih tem