» »

Radio Študent - mnenja?

Radio Študent - mnenja?

«
1
2 3

Markus386 ::

Po večkratnem branju raznih za/proti kreganj glede radia študent po raznih facebookih in komentarjih drugje, sem se odločil, da bom ta teden (ko sem bil malo več v avtu) poslušal radio študent (vsaj tam, kjer lovi). (sicer nisem več študent, a ni minilo ravno veliko let od diplome)

In moje mnenje? - Res totalen obup!

-Glasba mogoče en dober komad, sicer nepoznan, ampak poslušljiv, takoj naslednji je bil najbližje fleksarci po ne-vpetem plehu. Pa ne, da mi samo zvrst ni všeč, ampak določene zadeve so popolnoma neposlušljive. A res v sloveniji ni več študentskih garažnih bandov, ki snemajo prek zunanjih zvočnih kartic iz bigbanga v sobah polepljenih z (dejanskimi) kartoni iz jajc? Ker tisto je bilo poslušljivo, kljub malo slabši kvaliteti posnetka

-Tekst.. Nekaj med kletvicami, komunistično propagando in filozofskimi spisi.. uglavnem obup. Propagando ajde, še razumem, imajo neko politično stališče, ampak sestavki, kjer je v povedi vsaj 15 vejic, nafilani z raznimi ekplozitivizmi, relativizmi, in raznoraznimi drugimi -izmi, itd, pa ne. Tako da, poslušalec, sploh med vožnjo, po 30 sekundah trajajočem stavku, ne more več mentalno izluščiti kaj je sploh hotel napovedovalec povedat. Če se že hočeš iti novinarja, povej zadeve tako, da se jih da razumeti (sploh v kombinaciji z naslednjo točko).

-Napovedovalci... prav tako obup! Kletvice, momljanje, "emmm..", "ummm..." in tiste neprijetne tišine, ko pozabi, kaj je sploh hotel povedat, so totalno neprimerne za na radio. Toliko momljanja in "um..."-ov nisem slišal niti pri najslabših sošolcih in napamet naučenih predstavitvah seminarskih nalog. Da v primeru dveh oseb v studiu in govorjenju enega čez drugega sploh ne govorim.

Res nevem, a študenti niso sposobni sproducirat česa boljšega? Ali pa se gre res na prisljeno wannabe alternativo? Ali pa samo politični aktivizem? Še na radiu aktual slišim več zanimive vsebine (sploh ponoči, ko opisujejo razna mesta, metropole, pa muzejalisti ipd) - neglede na to, da moram potem hitro preklopiti drugam, zaradi sicer obupne glasbe.

Zdaj nevem.. A mam jaz previsoke standarde za študentarijo, ali pa le čuden okus, pa me zanimajo vaša mnenja

111111111111 ::

To je tako, če se na radio pride po politični barvi ne pa po sposobnostih. :) Sem bil aktiven v študentski politiki in so povsod mutni posli. V zameno za to in to, dobiš stolček tam in tam. :)

eric_cartman ::

Zdaj nevem.. A mam jaz previsoke standarde za študentarijo, ali pa le čuden okus, pa me zanimajo vaša mnenja


Ni lih dobro žalt študentarije, ker nima veze s tem.. Pravzaprav do sedaj sem imel le ene par znancev, ki so poslušali tale radio študent, kljub temu, da imam poleg sebe samo študentarijo.. Pa še teh par znancev je bilo malo spranih oz. bolj posebnih če se tako izrazim..

Razen kakšnih frustriranih FDVjevcev in študentov s filofaxa se ponavadi v velikem loku izogibajo teh alter scen. Torej kar ostane tam gor je politični aktivizem in pa preprodajanje s stolčki, kdo bo kje sedel. Kaj več od tega ni.. To pa je razlog zakaj lahko tam slišiš samo netalentirane voditelje/komentatorje.

Če se mogoče dotaknem oddaje Latrina (Val 202), ki spominja na tako alter študentsko sceno in je perfektna za poslušat..Česa takega na Radiu Študent niso sposobni izvesti.

Zgodovina sprememb…

fujtajksel ::

Jaz mislim da je prav da obstaja alternativa. Gotovo so pogosto neposlušljivi, a je ta neposlušljivost vsaj bistveno drugačna od neposlušljivosti komerciale in ta državnih.

Matija82 ::

eric_cartman je izjavil:

Če se mogoče dotaknem oddaje Latrina (Val 202), ki spominja na tako alter študentsko sceno in je perfektna za poslušat..Česa takega na Radiu Študent niso sposobni izvesti.


Mislim, da v celi Sloveniji ni pet radijcev tipa Miha Šalehar ergo oddaja ima malo veze z radijem, bolj z radijcem.

Občasno poslušam RŠ in se mi zdi super, da je nekje prostor za neke tematske glasbene oddaje, ki so mi povečini kar kul in kar svetlobna leta od bratov in sestr na komercialnih radijih (če jih le-ti sploh imajo).

Ne vem pa kakšen je dnevni program, je pa letvica s strani konkurence postavljena zelo zelo nizko (na šihtu imamo eno in isto postajo).

          ::

Škoda, ker v eter ne oddajajo več igric za mavrico.

nejclp ::

Radio Študent je najboljši radio.

The Player ::

Nisem poslušal veliko RŠ, ampak se spomnim, kar nekaj let nazaj, ko so na nek dan v tednu imeli neko rap oddajo, kjer so spustili dobesedno celotni album brez vmesnih reklam. :D

rkobarov ::

najboljsi radio je bil radio Tartini, ki nazalost ni ze nekaj let :(
Ryzen 5800x AIO280 32gb 16c3200 3080ti Msi b550 tomahawk Samsung 970 1Tb M27q

black ice ::

Radio Študent ni študentski radio, čeprav ga nekateri tako označujejo. Če ne bi bilo RŠ-a tudi Longyke in marsikaterega drugega radijca verjetno ne bi zasledili v teh vodah.



Matako ::

RŠ je bil dober dokler so ga furali ljudje, ki jih je BK za vse. Neke vrste vibe piratskega radia. Enkrat, ko je prišel gor folk, ki nanje gleda kot na "radio posebnega družbenega pomena" dobiš zraven poceni aktivizem in like, ki zbijajo nesmešne šale.

Je pa treba priznati, da so zlati časi študentskega radia itak minili povsod. Imel si recimo obdobje, kjer je bila celo glasba pisana na kožo temu formatu. Težko boš danes ujel duh časa, kjer si prižgal džolo, zarolal The Pixies in si bil že kar nekako bolj kul od povprečja.

Nakar so se vsi skupaj postarali, mlajših pa to ne zanima, ker radio ni več pomemben medij zdajšnih generacij. Ampak je ok! Saj ni treba, da je vse večno.


"Dajte naglas, da sosedje slišijo, da ste vi napreden človek, da poslušate Študenta, se s kulturo ukvarjate!" :D

/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

negotiator ::

Včasih se najde kakšna dobra glasba gor, sicer pa ne poslušam radia kaj dosti, če pa že, pa radio Salomon.
All easy problems have already been solved.

Unknown_001 ::

RŠ je generalno gledano neposlušljiv podn.

Če že kaj poslušam:
Val 202 je zakon.
Pa včasih na R1 ko vrtijo program 60-90
Turi R Krka je kul
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

Ars uber alles.

killa bee ::

Ne spomnem se da bi bil RŠ kdajkoli poslušljiv. Mislim da je RŠ ogledalo naše mladine.

technolog ::

V dokumentarcu se hvalijo, kako so politično neodvisen medij. Zakaj še nikoli nihče ni slišal nobene desne ideje tam?

Rdeča komunajzerska zalega so, to je vse. Upam, da se ne financirajo iz proračuna.

(p.s.: Ne dvomim, da v zlatih časih radia ni bilo tako slabo, kot je danes.)

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

Zato, ker desne ideje niso za nikamor.

dexterboy ::

Jaz moram pa priznati, da me to "žaganje" med vožnjo največkrat pomiri? Zakaj? Ne vem točno, ampak mislim, da ni to zaradi kwalitetne muzike, ki jo ima RŠ, ampak zaradi "bruhanja" komerialnih postaj, ki jih nikakor ne morem prebaviti. Niso sposobni enega komada zavrteti od začetka do konca, ne da bi ga ... "đumbali" :(
Dejstvo je, da MORAMO imeti radio, ki ni komercialni, ki je kontra, alter, levi, desni, ne vem, kaj bi še napisal. In tu je RŠ čista zmaga. Še vedno imajo voditelje, ki so carji. Pa kot je nekdo že omenil, je bil RŠ gnezdo mnogih danes uspešnih voditeljev oz. moderatorjev. Ne samo Jure, tudi Aida Kurtovič, ki pripravlja glasbo na Valu 202, je prišla od tam.
Opažam pa, da ko sem na terenu, dostikrat preklopim na Radio Prvi (nacionalka), ker je njihova glasba tudi rahlo alter na momente, da z užitkom prisluhneš pesmi :)
Pred časom je bila tu že ena tema, ko se je avtor teme pritoževal, da ima težavo hoditi v službo, ker vrtijo eno od komercijalnih postaj. Takrat, če me spomin ne vara, sta bila med komentarji največkrat omenjana ravno val 202 in RŠ.
Tudi sam sem včasih opazil, da voditelji včasih govorijo na nivoju, ki ga ne bi pričakoval. No, na koncu njihove izmene izveš, da je bil pred mikrofonom vajenec :)
In da, zeleno sonce... brezplačna zdravniška terapija po delovnem tednu, masaža duha in telesa 8-)

P.S.: je kdo videl na vlakih plakat za Val 202, kjer je psihološka analiza Mihe Šaleharja? Škoda, ker je nisem slikal :)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

avani ::

h, sam imam raje radio Terminal, ki je tudi "alter", le veliko bolj poslusljiv je. Izdaja ga pa kino Siska

SaXsIm ::

killa bee je izjavil:

Ne spomnem se da bi bil RŠ kdajkoli poslušljiv. Mislim da je RŠ ogledalo naše mladine.

Ne, ni. Za moje pojme se mu sploh študent ne bi smelo reči. Naj bo alter študent, če že, 95% današnjih študentov pa nima prav nobene veze z RŠ. Ali tudi interesa, da bi jo imelo. Tako, kot ga oni nimajo, da bi bili zanimivi študentom.
SaXsIm

marvin42 ::

Glasba na RŠ je nekaj nivojev nad glasbo komercialnih radiov.
Mostly Harmless

jype ::

marvin42> Glasba na RŠ je nekaj nivojev nad glasbo komercialnih radiov.

Neodvisno in objektivno potrjujem.

konspirator ::

Ti si itak prav naslov za neodvisnost in objektivnost, tako kot je bil Charles Manson primeren kandidat za svetnika.

RŠ je kup sjw hašišarjev na kupu, ki mislijo da so alter.
Nadvse primeren radio, če bi radi tašči "polepšali" dan.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Tisti, ki poslušate radijo Ognjišče ali rado Veseljak, oboje lahko poslušate še naprej.

Če RŠ ukinejo, bo priložnosti za kvalitetno glasbeno produkcijo in distribucijo v Sloveniji še bistveno manj.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Tear_DR0P ()

dexterboy ::

jype je izjavil:

Tisti, ki poslušate radijo Ognjišče ali rado Veseljak, oboje lahko poslušate še naprej.

Če RŠ ukinejo, bo priložnosti za kvalitetno glasbeno produkcijo in distribucijo v Sloveniji še bistveno manj.

+1
Vse povedano.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Tear_DR0P ::

jype je izjavil:

Če RŠ ukinejo, bo priložnosti za kvalitetno glasbeno produkcijo in distribucijo v Sloveniji še bistveno manj.

spet sem zajebal s pritiskom na predlagaj izbris, namesto citiraj.

Ravno v tem, kar jype piše, je bistvo. Vse tisto neposlušljuvo žaganje, ki ga kao nihče ne more poslušat, glupi komentarji, govorci, ki niso perfektni .. tu se imajo možnost učit, preizkušat in postajat boljši. Tu lahko slišiš reči, ki jih noben komercialni radio ne bi spustil v eter .. pa sicer ne producirajo nič boljšega.

In po mojem bi šalehar hitro dal svoj glas v podporo RŠ.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Okapi ::

Saj v resnici je tako že od vsega začetka. Najprej so bili tam eni dolgolasi hipozlni (Marjan Ogrinc in kompanija), ki so do onemoglosti utrujali s "sodobno improvizirano glasbo", vmes so bili pa razni maoistično-trockistični eseji od Žižka et al. Potem so prišli pankerji (Igor Vidmar in kompanija) in so do onemoglosti utrujali s svojo muziko. In te so nasledili drugi, in tretji, in četrti, vsak s svojo neposlušljivo glasbo.

Vmes so bili pa na redko posejani biseri, recimo Butnskala. Pa osamosvajanje, ko je bil RŠ daleč najboljši vir informacij. Pa tu in tam si kakšno dobro plato na Tolpi bumov lahko posnel, in kakšno igrico za Spectruma.

Ampak Spectrumov ni več, plat se ne snema z radia, osamosvojitev je tudi končana, radijskih iger pa mladina tudi ne posluša več, ker se ni sposobna skoncentrirati za več kot 10 minut skupaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

jype ::

Okapi> Ampak Spectrumov ni več, plat se ne snema z radia, osamosvojitev je tudi končana, radijskih iger pa mladina tudi ne posluša več, ker se ni sposobna skoncentrirati za več kot 10 minut skupaj.

Tudi v "dobrih starih časih" RŠ nikoli ni bil primeren za mainstream mladino.

Okapi ::

Saj tako sem napisal v prvem stavku.
Ampak včasih so bili med neposlušljivo muziko in zateženimi komentarji tudi biseri, sedaj pa tega praktično ni več. Pač posledica časa, interneta in splošnega "napredka".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

jype ::

Okapi> sedaj pa tega praktično ni več.

Že premalo poslušaš. Najbrž ne zdržiš postpostpostmodernega elektropunka.

msjr ::

Resnična zgodba iz novembra 1985, ko me je nekdo (ne spomnim se več kdo) vprašal, če poznam izvajalca elektro progresivnega jazza, ki ga rolajo zvečer na RŠ za odjavno špico... Potem sva skupaj poslušlala (kakor bi temu danes rekli) download manic minerja.

Tako da, muzika je bila vedno čudna, ampak tudi zdaj se najde par odličnih komadov vmes, predvsem pa tudi jaz potrjujem besede marvina42, da je kljub vsemu nad nivojem vsakega komercialnega radia.

Kar se tiče politične usmeritve, so nazadnjaki vedno vihali nosove nad RŠ-jem, komunajzarji so rekli da imajo buržoazno-malomeščansko-kapitalistično retoriko, zdaj pa jih nasledniki taistih označujejo [RŠ-jevce] za komunajzarje. Eh, ja, sej men se tudi zdi, da se lezbijke afnajo v etru, pa da včasih kakšen članek nadobudnega fdv-jevca ustreli totalno mimo, ampak to je pač posledica tega da sem pač z leti postal malo bolj zoprn.

Take inštitucije rabimo in so nujne in ne smejo biti podvržene pravilom trga.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: msjr ()

marvin42 ::

Okapi je izjavil:

Saj tako sem napisal v prvem stavku.
Ampak včasih so bili med neposlušljivo muziko in zateženimi komentarji tudi biseri, sedaj pa tega praktično ni več. Pač posledica časa, interneta in splošnega "napredka".


To je posledica tvojega staranja, pač zadeva ni več zate. Ostani mlad, bodi proti!! :)
Mostly Harmless

konspirator ::

Evo, če je kdo ravno vzel dozo lsd-ja, sedaj imajo pravo glasbo
http://radiostudent.si/sites/all/librar...

jype ::

konspirator> Evo, če je kdo ravno vzel dozo lsd-ja, sedaj imajo pravo glasbo

No, razsvetli me.

Na kateri radijski postaji lahko uživam ob podobni glasbi?

Ne, nisem vzel LSDja, zgolj programiram in mi strukturiran hrup ustreza.

Okapi ::

marvin42 je izjavil:

Okapi je izjavil:

Saj tako sem napisal v prvem stavku.
Ampak včasih so bili med neposlušljivo muziko in zateženimi komentarji tudi biseri, sedaj pa tega praktično ni več. Pač posledica časa, interneta in splošnega "napredka".


To je posledica tvojega staranja, pač zadeva ni več zate. Ostani mlad, bodi proti!! :)

Kateri so sedaj na RŠ biseri, kot je bila Butnskala, ali Jonasov Shakespeare? Presežki, ki se jih bodo poslušalci spomnili še čez 20 let?

jype ::

Okapi> Kateri so sedaj na RŠ biseri, kot je bila Butnskala, ali Jonasov Shakespeare? Presežki, ki se jih bodo poslušalci spomnili še čez 20 let?

Govoriš o "biserih", ki pridejo enkrat na ~10 let. Ta teden ni bilo nobenega.

msjr ::

Risanka par let nazaj je bila odlična serija.

maco-maco ::

Na Radiu Študent kradejo vrtne palčke in se drogirajo

Kakega te ma?



Včasih poslušal več.
Kaj?

xmetallic ::

Glasba za en k, fdv neumnosti se mi med vožnjo tudi ne da poslušat. Od letošnje zime, ko so se vmešavli v politiko in zahtevali referendum o dopolnitvi zakona za obrambo, zagovarjam tudi ukinitev te politično propagandne postaje. Glede na to da so financirani iz državnega proračuna...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xmetallic ()

killa bee ::

Na Radiu Študent kradejo vrtne palčke in se drogirajo


Ne vem zakaj ne gre policija malo naokrog in te 25 letne "otroke" skupaj z drogami vrnejo staršem domov.

maco-maco ::

Izštekani na Radiu Študent
Vam je bilo vsaj to OK? Ta je bila kar main stream.

Edit, še link iz rtvslo: Zgodovina Izštekanih z Juretom Longyko
Kaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maco-maco ()

Superboyy ::

maco-maco je izjavil:

Na Radiu Študent kradejo vrtne palčke in se drogirajo


LOL

"Seksističen odnos – ne glede na to, ali si ženska ali moški"
"so imeli zaposleni poniževalen odnos tudi do drugih, ki so se udeležili omenjene avdicije, ne glede na to, ali so bili ženske ali moški."

Kako je to seksistično, če se do obeh spolov obnašajo enako? :D

Slovenski Onion?

maco-maco ::

Vrtni palčki in resnost pač ne gredo skupaj. Če dodaš pa še novaTV, potem pa pač dobiš...
Kaj?

holabaluza ::

.. parkrat po pomoti v avtu presaltal na radio student. Muska krep od krepa

dexterboy ::

Saj, kot je japi napisal, poslušajte druge radijske programe, jih je kot jesenskega listja.
Ste že kdaj podarili minuto radiu mir; http://85.25.135.86:23565/listen.pls ? :))
RŠ je valilnica kadrov, politika je itak povsod, kjer so luknje, pa bil to začetek ali konce prebavnega trakta, če kdaj ugasne... ne bi bilo nič novega, Kokoška že 20 let ne vali jajc, kaj šele zlata... Kiberpipa, anyone?
Ste pozabili, da imajo svojo založbo in klubski maraton? Nikomur ne storijo žalega, na marsikaj opozorijo, dejmo jih fentat, ker niso po našem okusu. Potlej fentajte še mene; ker sem še kot junec šel sprijateljem na avdicijo za tehnika, ko so bili še v keudru...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

SaXsIm ::

jype je izjavil:

marvin42> Glasba na RŠ je nekaj nivojev nad glasbo komercialnih radiov.

Neodvisno in objektivno potrjujem.


Oprosti, ampak a ti sploh veš, kaj glasbena produkcija je? A si že kdaj sproduciral kaj? In ne, glasba na RŠ po večini še na povprečnem produkcijskem nivoju ni. Zadeve, ki so posnete v domačih garažah pač produkcijsko ne morajo biti hude. Je pa res, je kar nekaj alter glasbe, ki je produkcijsko na nivoju. Ampak daj no, RŠ nekaj nivojev nad glasbo komercialnih radijev? A si slišal morda za ARS? Tam je produkcija na nivoju. Pa tudi pri večini glasbe na Valu 202.

Ne pravim, da je RŠ samo slab. Klubski maraton je zakon. Ampak dobra psihadelija so za moje pojme npr. Pink Floyd, ne pa neke moderne zadeve brez repa in glave.
SaXsIm

jype ::

SaXsIm> za moje pojme

Nisi objektiven, v tem je težava.

Veliko sreče ti želim tudi s čakanjem na to, da bo kdorkoli drug razen RŠ predvajal Pink Floyd, ker druge radijske postaje v Sloveniji tega (Ummagumma, recimo) skoraj zagotovo nikoli ne bodo predvajale.

Na, še en unmainstream, ki sem ga prvič slišal na RŠ:

SaXsIm ::

No, ampak jaz ne trdim, da sem objektiven, za razliko od tebe. Trdim pa, da se spoznam na glasbeno produkcijo in imam nekaj izkušenj z njo. In Pink Floyd sem pač slišal že na marsikaterem radiju v Sloveniji (in to ne samo Another brick in the wall ali Wish you were here). Val 202, Radio SI, Radio Krka se spomnim samo iz prve. Prav tako sem slišal kakšno Karmakomo na katerem izmed teh radijev.
SaXsIm

Matija82 ::

Pink Floyd niso neka alter scena, ta hude single so verjetno zarolali vsi ne-Veseljak radiji v Sloveniji. So pa to ziheraške izbire predstavnikov nekega žanra. Ne moremi govorit, da je nek radio npr. progresiven glede vrtenja rapa, če se zavrti 2paca in Emininema, in isto velja za Pink Floyde.

Sem pa kar ziher, da RŠ vrti veliko več slovenskih garažnih-mini bendov kot ostali radiji. Zvok je verjetno res slabši pri teh domačih izdelkih ampak raje to, kot da drgnejo zlajnane Eurosong odvrtke.

jype ::

SaXsIm> Trdim pa, da se spoznam na glasbeno produkcijo in imam nekaj izkušenj z njo.

Verjamem, ampak to v ničemer ne spremeni dejstva, da slovenske ne-mainstream produkcije ne moreš slišat drugje, kot na RŠ (in občasno v oddajah nacionalnega radija, kjer so zaposleni tisti bivši RŠjevci, ki so se izkazali za odlične).

SaXsIm> In Pink Floyd sem pač slišal že na marsikaterem radiju v Sloveniji

Ja, tudi to verjamem, ampak Pink Floyd so tudi Several Species of Small Furry Animals... in druge eksperimentalne reči, ki jih na radiu ne moreš slišat, če ni zavezan k temu, da predvaja tudi glasbo, ki se komu morda gabi.

SaXsIm> Prav tako sem slišal kakšno Karmakomo na katerem izmed teh radijev.

Povej mi, kdo bi tole pri nas produciral, če ne RŠ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radio postaje v SLO-Gold fish memory efect? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11613434 (8245) PreviousUser
»

Komercializacija medijev

Oddelek: Loža
192681 (2455) PreviousUser
»

Slovenski komercialni radiji (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
7913148 (11115) LuiIII
»

Rock in metal na slovenskih radijskih postajah...kje?

Oddelek: Loža
419418 (8411) šernk

Več podobnih tem