» »

Film ali serija podobna Game of thrones

Film ali serija podobna Game of thrones

Kurzweil ::

Končal sem z 2. sezono, Game of Thrones in sem ravno in the mood, da bi gledal nekaj podobnega.

Imate kakšne predloge, kaj bi bilo podobnega GoT po kvaliteti in da nima zlikane/klišejske zgodbe. Lahko je Film ali serija.

Hvala

oo7 ::

The Borgias je odlična serija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

Kurzweil ::

M-Power, hvala za predlog.
Ampak izgleda, da je neka mafijska zadeva to?
V vsakem primeru ju bom pogledal ;)

...še kakšen drug predlog, nekaj v stilu Game of Thrones, tudi nekako v podobnem času če je mogoče (vem da ni GoT zastavljen v nekem realnem času) ampak mislim, da veste, kaj mislim, srednji vek, gradovi,...

oo7 ::

Lahko bi rekli,da je bil to začetek neke mafije.Dogaja se okoli leta 1500 v Vatikanu.Meni osebno fantastična serija,ki je namenjena bolj odrasli publiki:)

Rome je tudi dobra serija tako kot Spartacus samo,da je dosti bolj resna.

Film pa mogoče od novejših Ironclad(če imaš rad mesarjenje)

Outcast ::

Probi tole, meni je bla res good (mini)serija!

Pithlit ::

Conan? Sam ne tanov...
Life is as complicated as we make it...

Kurzweil ::

@M-Power, mafijski filmi so me še vsi prijelo, dejansko ne poznam slabega, od teh vsaj malce bolj znanih, pa čeprav so fore ena in iste. V seriji se seveda lahko bolje razvija zgodba, karakterji in raste climax... kakorkoli tudi to bom pogledal.
Rome pa Spartacus tudi padeta. Mesarjenje je čist vredu, če je lepo zapakirano :) oz. če je v nekem kontakstu, da ni del nekega uber glupega akcionerja.

Outcast, The Pillars of the Earth bo zgleda tudi fina zadeva.

@Pithilit, Conana sem pogledal starega, novega nebom nikdat, edino če bo ponesreči, kdaj na sporedu ko bom ravno gledal TV, ki je dejansko skoraj ne gledam.

Sem res velik ljubitelj serij (pogledal nekaj 10 različnih) ampak to kar mi je naredil game of thrones je svinjarija, tako sem obupan preden pridejo novi deli da bom šele knjigre prebrat (mislim, da jih je že 5).
Če ima kdo še kakšen predlog ga z veseljem sprejmem, zgorajnjim uporabnikom pa se zahvaljujem.

rdecaluc ::

Sedaj ne vem ali ti bo to všeč, vendar serija Tudorji je meni všeč.
Est modus in rebus. ,typos

oo7 ::

Ja tale game of thrones zna kar orng zasvojit:)
Lahnsko leto,ko sem pogledal zadnji del na HBO druge sezone sem še en mesec razmišljal o Game of thrones.No potem sem pa malo pozabil na to.No zdaj kmalu bo pa spet 3 sezona bo pa spet veselo 2 meseca pa potem 1 mesec spet krize,ko bo konec serije potem pa spet čakat v miru na 4 sezono>:D

Kurzweil ::

M-Power, veš da sem čakal tako dolgo z gledanjem Game of Thrones, dokler se ni končaka 2. sezona, žal mi je da nisem počakal do 3. sezone z zažetkom. Je pa res, da prej niti nisem vedel kaj zamujam, pogledal sem verjetno večino top serij, ampak mislim da se je GoT vrinil na sam vrh, kar se najboljših serij na mojem seznamu tiče.

Vesel sem, da bo še 5 sezon, koliko bo knjig, če sem prav pogooglal. Mislim, da četudi kvaliteta malce pade bo še vseeno uber. Kakorkoli vse kar ste predlagali bom pogledal, če pa še kdo premore kaj pa le na plan.

LuiIII ::

Kaj bi šele bilo, če bi bila serija tako v redu kot knjige?

Kurzweil ::

To nisem ravno jaz kompetenten da bi komentiral, ker jih nisem prebral, so mi pa kolegi, ki so prebrali rekli, da je adaptacija glede odlična, glede na to kako so se bali pred začetkom, kako bi izpadlo, ker vemo in je znano, da je verjetno 95% adaptacij iz knjižnih predlog slabših, kot knjiga sama.

Sicer pa mislim, da sem doujel tudi tvoje skrito sporočilo... bom tudi jaz prebral knjige ja, sedaj sem v položaju, da sem jih skorajda prisiljen, da vidim, kaj se bo zgodilo. Kako pa se bo zelotna franšizo končala (zgodba) pa me je tudi pri samih knjih strah, da se nebi takšen masterpiece svižil s kakšnim klišejskim zaključkom, glede na to kako umirajo protagonisti, se verjetno ni za bat.

Če ima kdo pod to temo namen spoilat, kar presega 2. sezono, trgamo glave ;)

Pithlit ::

Kurzweil je izjavil:

Če ima kdo pod to temo namen spoilat, kar presega 2. sezono, trgamo glave ;)

Everyone dies!
Life is as complicated as we make it...

Kurzweil ::

Bom vzel tole za šalo, če si slučajno zaspoilal zadevo, ti naj požene pleša!

Aston_11 ::

Sicer sem pogledal obe seriji, vendar da bi bila kakšen presežek, se mi ne zdi. Bolj kot ne zmedeno do kraja. Verjetno se pozna, da se knjige štanca (kuj železo, dokler je vroče), serije pa posledično tudi.

Kurzweil ::

No Aston_11, če je franšiza Game of Thrones štancanje, boš verjetno ti pravi naslov, da mi poveš za nekaj boljših naslovov, ki so presežek, boljše od Game of Thrones.

Se že veselim tvojega seznama serij (in tudi filma, ampak predvsem serij), ki so žanrsko podobni, po kvaliteti in zgodbi na istem nivoju oz. po tvoje še boljše, pa da se ne konča tako kot 99% ostalih klišejskih scernarijev - hvala.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Game of Thrones: The Long Night - TV serija

Oddelek: Sedem umetnosti
377842 (4072) Ganon
»

Star Wars nova serija filmov (David Benioff and D.B. Weiss)

Oddelek: Sedem umetnosti
375070 (2845) Kurzweil
»

Game of Thrones: A Telltale Games Series

Oddelek: Igre
389697 (6839) oo7
»

Igra prestolov zmagovalec torrenta 2013, Iron Maiden niso priredili koncerta za pirat

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
2711821 (9415) GamerBoy

Več podobnih tem