Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kako vezati žarnico na električni tok
Kako vezati žarnico na električni tok
askejlacen ::
Pozdravljeni!
Imam manjšo prošnjo in sicer če bi mi lahko kdo razložil kako naj zvežem žice v nastavek (vrat) ki sem ga kupil v trgovini da bo žarnica normalno funkcionirla. Z vezavo nimam nikakršnih izkušenj, ampak bi rad presenetil očeta.
Lp!
Imam manjšo prošnjo in sicer če bi mi lahko kdo razložil kako naj zvežem žice v nastavek (vrat) ki sem ga kupil v trgovini da bo žarnica normalno funkcionirla. Z vezavo nimam nikakršnih izkušenj, ampak bi rad presenetil očeta.
Lp!
St235 ::
Najprej skleneš nezgodno in požarno zavarovanje.
Nato snameš staro grlo in priklopiš novo. Kam vežeš katero žico je vseeno - izmenična napetost pa to.
Presenečenje za očeta v vsakem primeru pozitivno.
Nato snameš staro grlo in priklopiš novo. Kam vežeš katero žico je vseeno - izmenična napetost pa to.
Presenečenje za očeta v vsakem primeru pozitivno.
Fave ::
V resnici ni vseeno, zaradi varnosti. Fazni vodnik, to je tisti na katerem ti preizkuševelec sveti, vežeš na spodnji kontakt grla.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
Goran's Blog ::
Lakotnik29 je hotel povedati, da nima veze kam vežeš bo delala luč. Tako kot je fave povedal je pa pravilno.
s51as ::
1. Odstrani varovalko ali pa vsaj izklopi stikalo tako, da žarnica ne bo svetila. če pa žarnica ne sveti potem izklopi varovalko in s preskuševalcem preveri, da zares ni toka v nobenem vodniku.
2. Odstrani staro ohišje
3. Montiraj novo ohišje in vstavi žarnico
4. Previdno vstavi / vklopi varovalko in preskusi če deluje. Če deluje nadzoruj še nekaj časa, bodi pozoren na dim, ogenj, iskre...
Mogoče je pa vseeno za razmislit, če nebi očetu predlagal, da bi to bil vajin skupni projekt, vsaj za prvič.
2. Odstrani staro ohišje
3. Montiraj novo ohišje in vstavi žarnico
4. Previdno vstavi / vklopi varovalko in preskusi če deluje. Če deluje nadzoruj še nekaj časa, bodi pozoren na dim, ogenj, iskre...
Mogoče je pa vseeno za razmislit, če nebi očetu predlagal, da bi to bil vajin skupni projekt, vsaj za prvič.
It's just me myself and I
SL9MV-E5320 ::
Tako poveži, kot je Fave rekel, če boš vezal tudi stikalo (če še ni vezano) pelji fazo skozi stikalo.
Takole:
Prej tudi varovalko izklopi oz. odvij, če imate še stare in še preizkusi s faznim preizkuševalcem, da ni napetosti na katerikoli od žic.
Srečno!
Takole:
Prej tudi varovalko izklopi oz. odvij, če imate še stare in še preizkusi s faznim preizkuševalcem, da ni napetosti na katerikoli od žic.
Srečno!
by XEON
francek1 ::
Pametno je še pri grlu nataknit silikonske bužirke, ker se ta del pri klasičnih žarnicah močno segreje in bužirke preprečujejo kratek stik.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
askejlacen ::
Hvala vsem za odgovore! :) Luč sem samostojno pripravil do tega, da je delala ampak sma potem ko se je oče vrnil iz službe skupaj dokončala tako da je bilo pravilo.
Še enkrat hvala za vaš trud. Lp!
Še enkrat hvala za vaš trud. Lp!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vezava kopalniškega stikalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 21405 (9728) | marjan_h |
» | Enofazni - nevtralni/ozemljitev?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2049 (1686) | Ales77 |
» | Vezava elektrike pri viseči svetilkiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11846 (10793) | energetik |
» | Kabli pri stikaluOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2274 (2163) | RejZoR |
» | Različni vtiči (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13484 (12192) | St235 |