» »

Win XP se mi "susuvajo"!

Win XP se mi "susuvajo"!

tidy ::

Težava je sledeča. Na računalniku imam naložena operacijska sistema win 98SE in win XP. Če uporabljam win 98SE računalnik deluje normalno, v XP-jih se mi računalnik po nekaj minutni uporabi (surfanje po internetu) kar resetira. Ne glede na to, da se potem zažene nekakšen scandisk, mi sistem še naprej povzroča enake težave.Sem že vse skupaj formatiral in znova naložil, pa ni nič bolje. Enake XP-je uporabljajo tudi kolega in nimajo teh težav.
Ker sem novinec na tem forumu, se opravičujem, če je bila ta tema že odprta. V naprej se zahvaljujem za morebitne odgovore.
  • premaknil: ToniT ()

ToniT ::

Najprej izklopi auto restart:
Control Panel->System->Advanced->Startup and Recovery-> odstrani kljukico pri Automatically Restart.

Potem boš pa videl, kaj je tisto, kar dela probleme.

Win XP so bolj občutljivi na strojno opremo, kot win98.

sash ::

ja tud sam sem imel na začetku podobne probleme, vendar je bil na začetku problem z ustreznimi gonilniki, tako da ti svetujem da si sa začetek potegneš z neta najnovejše URADNE (ne klake beta) in nameščaj enega za drugim vmes pa testiraj dok bo sistem stabilen, nato pa dodaj gonilni za naslednjo napravo.

Če imaš kako TV kartico Fly98, bojo pa problemi ;((
--------------------
Think different...
TOROiD Group

tidy ::

O.K. Naredil sem kot si napisal in ko je prišlo do napake mi je računalnik sporočil sledeče: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.
Kaj to pomeni? Pojma nimam.

andrej ::

to pomeni, da je nek driver naredil nekaj kar nebi smel. z drugimi besedami - bug v driverju ali pa slabo napisan driver.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere OS ste poizkusili (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
718377 (5914) opeter
»

Karseda neboleča reinštalacija OS WinXP

Oddelek: Pomoč in nasveti
171639 (1366) @ljash
»

Operacijski sistemi[splosne izkusnje] (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
606417 (5311) LordWorm
»

Avtomaticno ugasanje racunalnika

161896 (1647) Highlag
»

Počasno inštaliranje

101086 (824) TheJack

Več podobnih tem