» »

Počasno inštaliranje

Počasno inštaliranje

TheJack ::

Naj že na začetku povem, da so razni IDE-ji in BUS-i zadeva, kjer se konča moje znanje o računalnikih. Bojim se pa, da je prav z njimi problem…

Na računalniku imam dva sistema: Win98 (za igre) in Win2000 (za vse ostalo). Inštalirani so SiS AGP driverji (plata je Elite K7S5A).

Zadnjič sem inštaliral No One Lives Forever (isto se dogaja tudi z Red Faction) v Win98. Inštalacija je šla do 15% v redu. Potem pa 1% vsake 3 minute (tam nekje). Trajalo je več kot dve uri, da sem inštaliral igro!!! Cd-rom se je vrtel, ropotal (''zdrsaval''), lučka za disk se je prižigala, le šlo ni nikamor.

Bo kdo rekel, da je cd-rom star (Teac 32X). Ampak isto počne tudi na Plextorju.

Potem sem igro inštaliral še v Win2000. Tokrat je šlo brez problema! Igra je bila inštalirana v parih minutah.

Problem je torej softverski. Nekaj je izgleda narobe z nekim driverjem v Windowsih 98, ki skrbi za prenos podatkov iz cd-roma na disk. Ker nisem ravno strokovnjak, nimam pojma kateri driver je to in kaj naj naredim.
Če se na stvari spoznate, mi prosim pomagajte.

TheJack ::

Okej, a dejansko nihče ne ve?!? Tole je že moj drugi zaporedni zignorirani post tukaj.:O Kaj je problem res tako zakompliciran?

AlBundy ::

Ok, jaz bi probl sledeče: pojdi na stran proizvajalca matične plošče in iz spletne strani potegni dol zadnje gonilnike. Inštaliraj jih najprej v WIN98. Resnično pa upam, da imaš W2000 na NFTS particiji, ker ne bi bilo prvič, da se W2K hočejo šart po 98. Še prej pa poglej da imaš gor zadnji Direct X, vklopljeno UDMa podporo,...>:D .

Nič se bat, bomo že rešel težavo :D .
intel inside idiot outside

TheJack ::

Na strani proizvajalca (ECS) driverjev ne najdem. Tam so audio, LAN in AGP driverji. Jaz bi najverjetneje rabil IDE driverje, ne?
Nekih ''splošnih'' gonilnikov ni. Vsaj jaz jih nisem našel (Po pravici povedano, še nikoli, na nobenem računalniku nisem imel inštaliranih driverjev od plate. Vedno sem uporabljal tiste od Windowsov).

Na SISovi strani najdem tole in tu pod IDE za moj chipset (SiS735) piše: Don't need a driver for this funtion. Apply the default device driver which provided by the OS.

Na cedeju, ki sem ga dobil zraven plate (K7S5A), IDE driverjev za to plato ni. Ko kliknem setup, mi hoče inštalirati le VGA driverje. Na cedeju sicer IDE driverji so, vendar ne za moj chipset (SIS735).

W2000 imam na NTFS particiji. Gor je DirectX 8.1, DMA je vklopljen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

AlBundy ::

Veš kaj probaj: jaz sem enkrat ko se je Winsom čist zmešal in sem imel podobno sranje kot ga imaš ti, šel v upravljalca naprav in tam odstranil grafično. Takoj zatem ponovno zagnal mašino. Ker je zaznal novo napravo je tudi ponovno izgradil register in težav je bilo konec. :D
intel inside idiot outside

AlBundy ::

intel inside idiot outside

Lucio ::

Najverjetneje imaš DMA mode na CD-Romih vključen v win98.
Pojdi v device manager in to izključi.

Poročaj če je to.

TheJack ::

AlBundy: Ravno včeraj sem inštaliral nove driverje za grafično in naredil točno to (kot vedno, kadar inštaliram nove graf. driverje), kar si predlagal. Spremembe ni.

AGP driverje imam že inštalirane. Poleg tega so tisti, ki jih ti predlagaš za WinNT/2000/XP, ne pa za Win98 (ti so zraven).

Lucio: Sem izključil DMA (pri obeh cd-romih). Spremembe ni.

AlBundy ::

Ok, sorry.
A pa si iz upravljalca zbrisal grafično-nič nazaj inštalirat, dokler se ponovno ne zažene. Aja, pojdi v varni zagon in tam odstrani in nato takoj restart.
intel inside idiot outside

Hux ::

hm jaz mam podobne probleme na Win200/XP instalacije iger traja hudo dolgo na Win98/Me recimo naredi v 2 minutah tu bo trajalo 4-5 minut! :\
Mam tudi Teaca 32x

TheJack ::

AlBundy: Vedno tako odstranim driverje. Uporabil sem celo Detonator Destroyer...

Izgleda, da se par iger preprosto ne razume z mojim sistemom v Win98...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je z mojim računalnikom nekaj narobe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
322102 (1502) AtaStrumf
»

Teac Počasna peka??!?

Oddelek: Pomoč in nasveti
182036 (1632) bf4ed
»

Benchmarks -=- UT2K3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
553898 (3025) Boky
»

TEAC 40X (CD-540e)

Oddelek: Pomoč in nasveti
171595 (1300) Han
»

PROSIM ZA POMOČ - NIKAKOR NE MOREM INŠTALIRATI DRIVERJEV

Oddelek: Pomoč in nasveti
251433 (1172) MaD_Mavr0

Več podobnih tem