» »

Pokvarjen napajalnik?

Pokvarjen napajalnik?

Zed85 ::

Zdravo, sem nov tukaj in upam da mi boste lahko pomagali pri vprašanju.

...trenutno imam doma računalnik od kolegice, na katerega naj bi naložil nov sistem. Težava pa je, da se rač. ne zažene oz. nei povezave med ekranom in kišto. Rač. tudi ne zapiska, ampak ventilator se vrti, prav tako disk dela. Po malo googlanja, sem prišel do ugotovitve, da bi bila možna napaka na napajalniku,, tako da sem le tega odprl in pogledal v drobovje. Je pa res, da se na elektroniko ne spoznam skoraj nič, ali pa vsaj dovolj, da bi zagotovo vedel, da je tukaj napaka. Zato sem prilepil slike napajalnika, in prosim koga, ki se spozna na te stvari, da mi potrdi ali ovrže tezo. Slike so v prilogi, predvidena težava je obkrožena z rdečo.



Za vsak hitri odgovor bom zelo hvaležen
 slika_1

slika_1


 slika_2

slika_2

  • spremenilo: Zed85 ()

David2 ::

ni slik
Intel core i5 3450 3.1GHZ, Asrock B75 pro 3M, Thermaltake Contac 21,
AMD radeon HD 7850 OC, Corsair Vengeance 8GB 1600, SSD kingston V+200 120GB,
HDD Seagate Barracuda 2TB, Cooler Master Silent pro M2 620W, NZXT phantom 410

Zed85 ::

..hm...sem popravil in upam, da jih sedaj pokaže...

David2 ::

probaj tisto rjava stvar odstranit kar dela verjetno stik, možno da je tudi kaj skurlo..probaj z drugim naspajalnikom če imaš možnost.
Intel core i5 3450 3.1GHZ, Asrock B75 pro 3M, Thermaltake Contac 21,
AMD radeon HD 7850 OC, Corsair Vengeance 8GB 1600, SSD kingston V+200 120GB,
HDD Seagate Barracuda 2TB, Cooler Master Silent pro M2 620W, NZXT phantom 410

Rainbow Dash ::

če maš še kir napajalnik, raje zamenjaj, ker mogoče mora bit uno skup.. In lahk skuris kj...
Js bi rajs zamjeju.. Vidim da je bol star računalnik, tk da ne požre vlk energije.. cca.25€ te pride nov napajalnik

Riff ::

napajlnik je nekaj skurejn saj tako sklepam po slikah, pa ne šari notr po napajalniku če nis štromar, al probaj z drugim naprimer s svojim napajalnika ali pa od kakšnega kolega, pokvarjen napajlnik pa raje prepust štromarjem

Hayabusa ::

Lahko šariš po njem, ko ga seveda odklopiš iz omrežja.
Tole ti je kar lepo prebilo na 3 tuljavah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

Symantec ::

če se ne spoznaš, ni vredno posegati... nov je 20€..
by Xeon

Rainbow Dash ::

povej kir pa je? a je atx standart?

Brane22 ::

Težko je reči kaj je narobe tako iz slik.

Tiska črna plast ni nujno napaka. Tisto je smola, s katero fiksirajo piz*ije na plati.

Ko se stvari začnejo greti, ta poceni masa počrni.


Tako na uč ne vidim ničesar očitnega.

Če bi se spustil v popravilo, bi najprej pgledal tranzistorje. Odlotal in odvil bi komplet vse skupaj kar je na levem hladilniku in prečekiral tranzistorje.

Nato bi ponovil vajo z desnim in prečekiral diode.

Symantec ::

@brane

prav imaš, sploh ni bilo stika, samo smola je počrnela, imam enih 5 napajalnikov doma, pa imajo skoraj vsi tako počrnelo smolo.
by Xeon

Riff ::

pa ko boš zamenjal napajlnik priporočam da spihaš raćunalnik ( ga je dobro vsaj na vsake pol leta) ker vidim da so rebra od cpu hladilnika zafilana s prahom, mogoče je šel napajalnik zarad praha

Zed85 ::

...hja popravljati ga sam zagotovo ne bom šel (se ne spoznam na te stvari), če je seveda sploh crknil... gledu prahu v compu, pa ni treba skrbeti, vsako kišto ki jo dobim in jo odprem, vedno tudi očistim znotraj... Aja, v prilogi je še slikca podatkov napajalnika (drugače ravno včeraj dobil rezervnega, samo je žal 250W...) ...če bo še kdo vedel (zagotovo), ali je crknil ali ne, naj kar napiše...
Drugače pa hvala za vse odgovore :)
 1

1

Rainbow Dash ::

js ti prodam 600w za 15€ ce nucas.. --> ATX more bit maticna

stock ::

Ma pomoje je napajalnik OK, tisto je smola, res da je mal fejst črna xD se je pač grel napajalnik.. Ampak če laufa stabilno ko ga prižgeš in poganja komponente, ki se pač prižgejo, ga še ni za izključit! Pomoje je prej grafa šla. Seveda če stakneš kje kak drug napajalnik za probo tud nebo problem. Ne verjamem pa da bo rešil tvoj problem, raje probaj z drugo grafo.

Riff ::

pa kakšen clear biosa tud nebi šdodil

Zed85 ::

Hja kaj pa vem... problem je, da sam nimam rezervih delov od kišt (grafe, proc, plata,....), da bi lahko preverjal te stvari, svoje kište pa tudi raje nebi uporabil kot nadomestne dele :) ...mislim, da bo najbolje, da se comp proba pri nekomu, ki ima možnost in material, za testiranje teh stvari...

Hvala vseeno za pomoč :)

patriot8gb ::

Pozdrav, da ne odpiram nove teme glede napajalnika, in imam sledeč problem ali pa tudi da ni problem....če kdo zna pojasnit prosim...mogoče zveni butasto vprašanje ali pa tudi ne....!?

zadeva je sledeča ....kupil nov računalnik, komponente, in sem ga sam sestavil, vse priklopil vse se lepo zažene.
Na začetku ko vklopim računalnik na polno zažene vse ventilatorje oz. najbol glasen ventilator je od napajalnika, ta se zažene na polno za sekundo dve, potem pa se umniri, to mi je jasno da je to normalno, no potem pa se mi ventilator v napajalniku ustavi do konca in se NE vrti več. Računalnik drugače laufa normalno, sem inštraliral winse, vse ostalo, računalnik ne zmrzne ,....immam pa napajalnik od Corsair TX 650W M......zanima me ali je to normalno da se na napajalniku ne vrti ventilator, čeprav računalnik laufa cel dan, ali je mogoče pokvarjen napajalnik/ventilator,......se da mogoče s kakim programom preverit ali je napajalnik/ventilator kaj zjeban???

p.s. ali je mogoče to ista fora kot pri CPU hladilnikih s tem da napajalnik rabi dlje časa, namreč ventilator se na radiatorju ko sem prvič prižgal računalnik sploh ni zagnal in sem mislil da so mi poslali zanič hladilnik/ventilator, pol mi je kapnilo da radiator en čas rabi da se segreje pa potem se zažene ventilator in začne hladiti!

Riff ::

kaj pa če probaš obremenit računalnik z kakšno zahtevno igro naprimer: Battlefield3 ali tanov Call of Duty Black Ops II ? ali pa kakšen novejši 3d mark,

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Riff ()

Janac ::

verjetno semi-pasiven napajalnik, ko ni potrebno ventilator ne vrti.

patriot8gb ::

Probal zagnat 3d Mark 11, sicer mi je javlo neko napako pri 3d marku sam tričetrt testa je dalo skoz....v glavnem ventilator se je zagnal to se pravi da je potrebna večja obremenitev,....,.sicer sem opazoval ventilator od napajalnika in cirka 10-15 sekund kot da bi trokirat-se je zaganjal...potem se zažene in laufa.... sem pa še ugotovil oz. slišal da se v napajalniku sliši manjše škripanje pokanje(tk-tk-tk-tk :-) ),...je to normalno verjetno ne ali ?

Hayabusa ::

Ni normalno.

patriot8gb ::

zvok pa je tak sem snemal z telefonom,,,čist blizu takrat ko je bil comp v loadu 3d mark11

http://www.sendspace.com/file/qa5w01

Xserces ::

k da bi bil ležaj od ventilatorja hin ^^
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

patriot8gb ::

ja ko nek klopotec je jebemo sunce....ja nič poslat nazaj pa reklamirat?

patriot8gb ::

še eno vprašanje. ta napajalnik sem kupil na hoh.de ali jim naj prej pošlem mail in jim povem za problem pa zraven maila priložim ta posnetek in jim nato pošlem napajalnik po pošti?

Janac ::

probaj kontaktirat avtero, so pooblasceni saervis

patriot8gb ::

avtera kje je to pri nas? nisem še nikol slišal zato sprašujem?

patriot8gb ::

no takole je sedaj....inštaliral FAR CRY 3 igral na polno in zopet se je slišalo ko je bil računalnik obremenjem, to klopotanje tk-tk-tk-tk-tk ZVOK ----> http://www.sendspace.com/file/qa5w01 .... no danes pa sem hoto odpret kišto, hotel sem vstavit še en disk, računalnik ugasnem odprem stranski pokrov in pritisnem na napajalniku izklop 1/0 na 0 in se je kot da bi se zaiskrilo oz. kot da bi prišlo do kratkega stika....nič se ni skadilo nič ni zasmrdelo po zažganem....no pol sem pa vse skup nazaj priklopil dam na napajalniku zopet na 1 in vklopim računalnik in začudeno vse deluje normalno... v glavenm nič mi ni jasno kaj se dogaja s tem napajalnikom ??

patriot8gb ::

Pisal na Avtero, pa so mi odgovorili da nimajo nič s tem, tak da vse skup poslal nazaj na hoh.de.

Janac ::

Kako da nimajo?

Saj so pooblaščen Serviser, ne daj se tako preprosto in vztrajaj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janac ()

Brias ::

Janac je izjavil:

Kako da nimajo?

Saj so pooblaščen Serviser, ne daj se tako preprosto in vztrajaj!



naceloma lahko in tudi pravno je vcasih ocitno problem ...

jaz sem imel en problem z pol leta starim WD diskom ... kupljen kot nov ( original zapakiran ) preko ebay, top seller, UK ....


poglej odgovor od WDja ...

From:
"WD Support" wdsupport@wdc.com

The warranty is not the issue with this product or the fact that I see its from the Taiwan region, WD cannot replace this product with you as it is an OEM product the only information I can help you with is that the distributors is called UNIHAN. It is perhaps a laptop company of some sort. Normally you take OEM products back to the company or distributor that owned them, unfortunately yours is probably from the far east region. check the document out below for explanation of a OEM product.



disk je se vedno pri meni, nikjer mi ga ne sprejmejo, ces da bi moral biti v notebooku, ki se ga ne bi smelo odpirati, disk je bil ORIGINAL zapakiran ... :)

patriot8gb ::

Janac je izjavil:

Kako da nimajo?

Saj so pooblaščen Serviser, ne daj se tako preprosto in vztrajaj!


Ja napisal sem jim da sem preko hoh.de kupil napajalnik Corsair TX650M, kateri ima napako pri delovanju in če so pooblaščeni serviser, prav tako sem jim še napisal da je napajalnik star tri tedne tako da še je vedno v garanciji, pa so mi napisali da žal ne!....to je blo vse ni se mi več dalo ubadat s tem pa sem pisal na hoh.de, brez problema so mi poslali obrazec, zalepil na škatlo in poslal nazaj, zdaj pa čakam na njihov odgovor.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekaj crknilo, ne vem kaj (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
516056 (5072) Gapi182
»

Uveljavljanje garancije ASUS grafične kartice

Oddelek: Strojna oprema
171794 (1545) Janac
»

Ohišje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
646563 (4852) Janac
»

Nakup računalnika (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16916648 (14162) Volk|
»

tuje spletne trgovine (hod.de) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8614940 (9404) lambda

Več podobnih tem