» »

Laserski tiskalnik, kateri

Laserski tiskalnik, kateri

lolipop2 ::

Pozdravljeni.

Rad bi kupil tiskalnik. sprva sem razmišljal o inkjet barvnem, a imam problem, da bom printal zelo malo (list do dva na teden, včasih še to ne) in se bi mi barva sušila.

Torej mi ostane edino opcija laserski tiskalnik. Iščem nek bestbuy, in kot sem rekel, malo printanja. Pomembno mi je samo, da glede na malo količino tiska, ne bo porabljal barve oz. se ne bo kaj sušilo.

Če bi bil barvni poceni, bi ga vzel, saj tu pa tam printam tudi kakšno fotografijo.

Kaj bi priporočali, če bi iskal:

a) samo ČB tiskalnik

b) barvni tiskalnik

c) multifunkcijsko (scan+print)

Upam, da ni presplošno vprašanje. Če pa je potrebno postrežiti še s kakšnim podatkom, pa dopišem.

Aja...pa kartuše če so cenejše, bi vzemal prek ebaya

Najlepša hvala.
L
  • spremenil: lolipop2 ()

||_^_|| ::

Brother hl-2240D, čb laser, zanj sem dal 107 eur, 3 leta garancije in vgrajena duplex enota (obojestransko tiskanje) pa 2 tonerja skupi na ebayu 35eur plus poštnina. En zdrži cca 2000 strani. Eno leto ga teram v mali pisarni, zaenkrat brez kakršnihkoli paperjamov om drugih težav.

Edit: vidim da je sedaj dražji, okoli 140eur, razen tukaj je pa 113: http://oskarveliki.si/brother-hl-2240d....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ||_^_|| ()

bajsibajsi ::

Budget laserc za domaco uporabo
Sam sem kupil prvega na linku http://www.hermesnova.si/tiskalniki/xer... Razmerje med ceno vs toner je solidno.

Za tvoj namen bi zadostoval "cim cenejsi". Znanec je kupil omenjenega Ricoh iz Harvey Norman za 40 evrov, vendar ga sam odsvetujem zaradi tezje dobavljivih in precej dragih tonerjev.
V kolikor lahko pogresas barve, ti resno priporocam laserca. Inkjet standard je nenormalno drag. Najveckrat za menjavo uradnih inkjet kartus lahko kupis cenejsi CB laserc, ki ze s prilozenim tonerjem zdrzi precej vec strani. Npr. menjava kartus pri Canon MP inkjet seriji pride cca. 40-50 evrov (in to za fkn 8-15ml barve, kar niti blizu ne pride specificiranim 300 stranem printa).

errhec ::

Sam imam XEROX PHASER 6000b (barvni), takrat me je stal 90 EURO nov.

Cena komplet tonerjev iz PRC ja 50 euro z carinskim postopkom.

Če pa kje dobiš Samsung CLP300 ali Phaser 6110, so pa tonerji po 20 EURO komplet.
dd

Okapi ::

list do dva na teden, včasih še to ne
Vzemi najcenejšega laserja, kar jih dobiš. S ceno tonerjev se ne obremenjuj. Pri dveh listih na teden boš porabil 100 listov na leto, kar pomeni, da ti bo priloženi toner zdržal 10 let. Po tem času boš vrgel laserca v smeti in kupil novega.

Je pa nekaj res - ko človek dobi tiskalnik, začne več tiskati;)

O.

kmetek ::

errhec: iz hong konga čakaš mesec in več....

lolipop2 ::

Hmm.. Phaser mi je všečen. Amapk ga nikjer ni v prodaji. A je kaj updatano z novejšim modelom?

Kako pa je s printom fotk? Ne, da bi jih veliko printal, tu pa tam pa katero le sprintam. Je soliden izpis?

Hvala za odgovore.

floyd1 ::

Poceni barvni laserji se težko primerjajo z inkjeti po kvaliteti izpisa fotk. In za to tudi niso (primarno) namenjeni.

Če se vrnem na prvi post - ko sem dobil prvega otroka, skoraj pol leta nisem sprintal na domačem printerju (inkjet, Canon Pixma IP3000) čisto nič. Potem sem dal enih 10 listov skozi (ponovni zagon pač ;)) in je že printal OK. Hočem samo povedat, da tudi se tudi inkjet ne "posuši" tako hitro, kot eni pravijo. Pri nekaj sprintanih listih mesečno pa mislim, da te zaradi črnila ne rabi skrbeti. Moji starši včasih ves mesec ne sprintajo nič, pa ni bilo še nikoli problemov s črnilom, prvega HP-ja sta imela več kot 10 let (potem je šla elektronika), zdaj imata drugega in tudi ni nobenih težav.

lolipop2 ::

Mogoče bi probal vseeno z enim HP inkjetom. Cene niso visoke vidim. Konec koncev... če je kriza pa vsak teden sprintam eno barvno testno stran... pa je. Ravno toliko, da se ne posuši.

Če pa bo kriza, pa potem presedlam na laserca.

OK, hvala za pomoč zaenkrat.

trnvpeti ::

lolipop2 je izjavil:


Če pa bo kriza, pa potem presedlam na laserca.

A je še ni?

lolipop2 ::

Je bila kriza v soboto, ko sem nujno potreboval print. Rešil me je dobri sosed. Ampak je nerodno takole, ko ti sosed potem nosi printane strani.

Kriza je zaradi printerja, en zaradi laserskega :)

floyd1 ::

lolipop2 je izjavil:

Mogoče bi probal vseeno z enim HP inkjetom. Cene niso visoke vidim. Konec koncev... če je kriza pa vsak teden sprintam eno barvno testno stran... pa je. Ravno toliko, da se ne posuši.
Kot sem rekel - po mojem ne rabiš takega "vzdrževanja". Ampak ko bo printer doma boš verjetno v vsakem primeru tiskal več. Vzami takega, kjer je koliko-toliko poceni črnilo. Jaz imam zdaj doma Lexmark Prospect 209 (multifunkcijski - tega (ali podobnega?) so večkrat priporočali na tem forumu zaradi ekstremno poceni črne kartuše - 5 EUR za ca. 500 strani) in stvar zaenkrat deluje super, tudi preko wirelessa. Se pa Lexmark menda počasi umika iz tega (inkjet) posla.

Goody ::

ta novi inkjeti HPji imajo tudi poceni kartuše.

bajsibajsi ::

Osebno ti ne priporocam inkjet. Lahko imajo nekateri modeli/firme na videz nizje cene kartus, ampak tistih deklariranih 300-500 strani je larifari, ki jih ne bos nikoli dozivel. Poleg tega je pri nekaterih inkjet potrebno menjati obe kartusi (npr. tudi na "grayscale" izboru ti canon mp serija uporablja barve, ali pa imajo vgrajen stevec, ki ti mori da je kartusa prazna, kljub temu da je notri se kak ml barve).

Ko/ce res rabis kaksno barvno fotko raje neses narediti v foto studio/fotokopirnico. Kupis (cenejsi) laserc, ki je bolj zanesljiv in ti nudi tudi mir za dalj casa.

Po drugi strani, bi pa opozoril, da za osnovno primerjavo in merilo cen tonerjev uporabljas spletne cene originalnih tonerjev in ne ebay.

T0RN4D0 ::

Tudi sam iščem enega laserca za domačo uporabo. Nazadnje sem vzel samsunga 2160, ker mi je prejšnji (1520) služil kakšnih 15let z enim polnjenjem tonerja vmes (precej 1000 natisnjenih strani). No, ta 2160 je programsko invaliden, saj je bil toner "prazen" po kakšnih 250 straneh. Za refill moraš heknit čip (kupit SW), ga odstranit in pri polnjenju sem odtrgal, novega tonerja za takšne jajce ne grem kupovat. (na prejšnjem mi je prvi toner zdržal kakšnih 2500 listov, čeprav je bilo že bolj bledo na koncu :P)

V glavnem, iščem nekaj kar neha printat ko je prazno, ne ko se čip odloči da bo blokiral vse skupaj, nekaj kar se da po možnosti enostavno napolnit, oziroma toner za neko normalno ceno ponuja veliko število printov. Kako je pri tem z brotherji in kyocerami? Obojestranski print bi bil dobrodošel bombonček, ni pa pogoj. Proračun recimo da dobrih 100€, če se splača stegnit za kak model lahko tudi več. Kakšen predlog?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Tomson ::

TALE HP Laserjet Pro P160pn je recimo odličen laserski tiskalnik, je eden najhitrejših v svojem razredu, ima kvaliteten izpis, bogat s funkcijami ... Cena je sicer kar nad 100€, a mislim da je vreden. V tujini od 145€ dalje v Sloveniji pa od 175€ dalje ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

eric_cartman ::

Jst imam že pol leta Xerox Phaser 3010. Naprintal že okoli 2500 strani. Stvar je super hitra in supet ugodna. Če ne rabiš barvnega printa potem je tole res best buy. Tut toner imaš 2200-listni noro poceni.

Ta je ponaredek toner za 3010, 2200 strani:
http://biro.si/si/fenix-xp3010-crn-nov-...

In še original za 1000 strani:
http://biro.si/si/toner-xerox-c-za-ph30...

Kupil sem ga pa v Big Bangu, ker je tako poceni, da iz tujine mogoče profitiraš za eno kavico.

mersol ::

Kot prvo moraš vedet da je toner v vsekem novem tiskalniku poln samo DO 1/3.
Nov nadomestni toner te stane 38 € in ne rabiš nič hekat čipov...
Glede HP 1606... ne podobno samo da je toner 30 € in naredi 2100 strani
Xerox pa ne kupuj kajti po 8000 straneh bo za smeti, ker razvijalna enota zdrži nekje tako količino izpisov. Deklarirana je do 10.000. Nova razvijalna pe stane za 3 nove tiskalnike ?!?
www.misol.si/ - Vse za vaš tiskalnik

T0RN4D0 ::

Do 1/3 si lahko nekam vtaknejo. Glede na to koliko printov je dal ven, je tudi trikrat toliko bolj švoh. Sploh pa za 40€ za kao 1500 strani. Za xeroxa je na bayu dobrih 10€ za 2000 strani (recimo)

Sem tudi sam nabavil xeroxa. Če zdrži 8000 strani je svoje naredil. Itak stane toliko kot en samsungov toner.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Boky ::

eric_cartman a je ta nadomestni toner za xeroxa ok? Tudi sam razmišljam, da bi ga nabavil.

robba22 ::

Za poceni barvni print bi jaz priporočal Epson L ITS serijo (serijski CISS). Če veliko printaš mislim, da je tale printer ali MF best buy. Sam si lastim Epson L300 ITS in me pride cena za sprintano stran okoli 1 cent (komplet 5 črnil zadostuje za okoli 4000 printov, cena pa je manj kot 40€).

Ajrina ::

Jaz predlagam tega: http://www.amazon.co.uk/Dell-C1765NF-Mu...
Super zadovoljna, komplet nadomestnih tonerjev (2x bk, 1x c, m, y) 40EUR s poštnino tu http://www.amazon.it/dp/B00I1IFY9U/ref=....

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Ajrina ()

eric_cartman ::

biro.si prodaja toner 2200 listni za Xerox 3010. Preverjeno deluje super + dobiš garancijo.

Torej toner pri 5 % prekritosti za 20 € natiska 2200 listov. Trenutno jih mam nekaj čez 100 že sprintanih s tem novim tonerjem in je OK.

jack7 ::

Tomson ::

Če je možno še malo povišat budget je Samsung Xpress M2625d top budget laserc ...

Med omenjenima pa defenitivno Samsung m2022! Zakaj? Brother vs Samsung
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

menjalnik ::

Izbiram med tema tiskalnikoma:

https://www.mimovrste.com/laserske-crno...

https://www.mimovrste.com/vecfunkcijske...

Katerega se bolj splača in ima cenejše tonerje?

Nihče?

Zgodovina sprememb…

Jože078 ::

Prosil bi za malo pomoči pri izbiri tiskalnikov oz. multifunkcijske naprave ...

Še najbolj zanimiv (poceni) se mi je zdel že tale:
http://www.uni-biro.si/Crno-bele-naprav...
Ima možnost kopiranja, fotokopiranja in skeniranja ter Wifi in USB.
Pomembno mi je predvsem tole:
- Se pravi, da mi bo omogočal samostojno printanje iz kateregakoli računalnika v stanovanju (do 5 računalnikov) - ob tem pa printer ne bo potreboval ob sebi priklopljenega računalnika kot vmesnika? Ampak bo "printjob" sprejemal neposredno nase. Že sedaj imam namreč urejeno, da tiskam iz kateregakoli računalnika v hiši, a moram ob tem imeti tiskalnik priklopljen na računalnik, ki sprejema te "printjobe".
- Želim, da mi naprava omogoča neposredno fotokopiranje (da pride iz njega v nekaj sekundah nov izvod fotokopiranega besedila - brez zamudnega prenašanja skenirane datoteke najprej na računalnik in šele nato njeno tiskanje.
- Poleg te funkcije pa želim, da ima tudi klasično skeniranje, ob katerem je datoteko možno prenesti tudi na računalnik.
- Za toner mislim, da je poceni? Ali se motim?

http://www.uni-biro.si/Crno-bele-naprav...
- Mislite, da ima ta še kaj, kar bi potreboval ali bi ga bilo nesmiselno kupovati, saj nam bo za 6000 kopij letno povsem zadoščal že model 3025i? (Faxa ne potrebujem, za avtomatski podajalec dokumentov in Ethernet niti ne vem, kaj točno je, ampak verjetno ne potrebujem.)

Obstajajo še kakšne uporabne funkcije na katere nisem pomislil?

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Ampak sedaj sem se pa ustrašil, ker če na zgornji spletni strani na opciji Mrežni priklop (leva stran ekrana, tretja od spodaj) kliknem na DA tiskalnika 3025i ni med njimi.

Ali kdo ve - ali je ta opcija WIFi že to, kar sem opisoval zgoraj ali bi za željeno uporabnost potem potreboval enega izmed tiskalnikov z opcijo Mrežni priklop?
Če WiFi ne omogoča te opcije - kaj pa potem sploh omogoča - kaj je WiFi oz. kaj je razlika med možnostjo mrežnega priklopa in WiFija?

Se oproščam. :) Ne znam krajše. Če slučajno kdo ve kaj iz glave ...
Hvala za pomoč.

miller31 ::

Mrežni priklop je fizično na mrežni kabel

Wi-fi je pa brezžično se pravi brez kabla.

Jože078 ::

Hvala.

Han ::

Xerox WorkCentre 3025i je brez mrežnega priključka, ima le USB in WiFi.

V firmi imamo 3045ni, ki ga uporabljamo predvsem za faksiranje in skeniranje. V obeh primerih je avtomatski podajalnik papirja praktična rešitev, saj samodejno poskenira/skopira več listov naenkrat. Povezanega imamo v mrežo preko UTP kabla na mrežno stikalo, tako da lahko z vseh računalnikov nanj tiskamo, pošiljamo fakse, skeniramo v PDF, ki se pošlje na izbrani računalnik v share mapo... Skratka, zadeva v glavnem deluje po tvojih željah, a tega modela vseeno ne priporočam iz naslednjih razlogov: 1. je star model, ki se ne proizvaja več; 2. je relativno počasen; 3. toner ima največjo kapaciteto ca. 2000 strani; 4. prva generacija je imela defekten firmware, zaradi katerega je naprava po 23 dneh "zmrznila".

Za 6000 strani letno, hitrejše in tišje delovanje se bolje obnese novi 3215ni, ki ima tudi cenejši izpis.

Mimogrede, Xeroxi nimajo slovenskih menijev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Jože078 ::

Hvala za pomoč.

Torej če te prav razumem, je mrežni priklop možnost priklopa preko internetnega (UTP) kabla? No, tega niti ne potrebujem, ker mi ni do kablov - to bi imel rad urejeno brezžično.
Je inštalacija enostavna ali ne? Kako poteka WiFi povezava med računalnikom in tiskalnikom - bo novo napravo zaznal računalnik sam (podobno kot pri običajni inštalaciji, ko tiskalnik povežem z računalnikom preko USB kabla) ali zna biti povezovanje preko WiFi že malo prezapleteno zame?

No, saj ostajam odprt tudi do drugih znamk. Predlagaš kakšen bolj smiseln tiskalnik zame?
Hm ... morda je 6000 strani na leto preveč - vem, da porabimo okoli dva tonerja. Verjetno sta vsak po okoli 2000 strani.

Pomembna mi je cena (bruto cena = cena tiskalnika + cena kartuš) in zanesljivost, da ne bo naprava crknila že leto po garanciji.

Han ::

Ko smo imeli 3045ni na servisu - ko so testirali zmrzovanje - so nam posodili 3210n. Razlika v kvaliteti izdelave, hitrosti tiskanja in glasnosti (tišini) delovanja je bila očitna in definitivno vredna 50 eur višje cene. Skratka, več denarja, več muzike, tišje delovanje, hitrejši in cenejši tisk, večja zanesljivost delovanja, boljši (bolj preprost) vmesnik za povezovanje z računalniki in drugimi napravami...

Ja, mrežni priklop je prek internetnega oziroma mrežnega (UTP) kabla.

WiFi na 3045ni nisem nikoli zagnal, so pa drugi uporabniki jamrali, da so se kar namučili. Kako je s tem pri novih modelih, ne vem. Zadeva naj bi bila dovolj preprosta za uporabo.

WiFi povezava lahko poteka direktno med računalnikom in tiskalnikom ali preko routerja (računalnik komunicira z routerjem, ta pa s tiskalnikom in obratno). Tiskalnik ima svoj IP naslov (svoj SSID), do katerega dostopaš z računalnikom...

Inštalacija je načeloma enostavna - programe in gonilnike namestiš s priloženega CD ali pa si preneseš namestitvene datoteke iz spleta. Ko imaš enkrat vklopljen in nastavljen WiFi na tiskalniku, bi ga morali videti vsi računalniki z aktivno brezžično povezavo.

Pri enaa.com je cena za 3215ni kar ugodna. S kodo za popust jo lahko znižaš še za 2%.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Jože078 ::

Danes imam namen naročiti 3215Ni, čeprav stane več, kot smo si zamislili (170 €). 3025i pa je le okoli 100 €.

A bi pri porabi okoli 5000 listov letno pri 3215Ni dali za originalni toner nekaj čez 70 € (paket 2 tonerjev po 3000 stane 87 €), pri 3025i pa 140 € (paket 2 tonerjev po 1500 znese 84 €). Torej je 3215Ni na koncu precej cenejši. Razlika se bo (pri porabi 5000 listov) pokrila že v enem letu.

Vendar sem tu kot potrošni material upošteval le toner? Pri opisu za 3025i je med potrošnim materialom res naveden le toner. Pri 3215Ni pa je kot potrošni material naveden tudi boben (drum), ki znese dodatnih 50 € za vsakih 10 000 kopij?
Torej bodo stroški pri 3215Ni okoli 95 oz. 100 €, pri 3025i pa ostanejo 140 €.

Prvič slišim, da je treba poleg tonerjev menjati še kaj drugega/boben. So lahko s tem kakšni problemi?

GTX970 ::

Podajalnik papirja še mogoče.

mitja73 ::

3025V_NI
Strošek izpisa: 0,029€

3215V_NI
Strošek izpisa: 0,0147 €

Upoštevan je ves potrošni material.

Han ::

Tudi cenejši Xeroxi imajo valj/boben (drum), a ker so mišljeni za domačo uporabo, doma pa ravno ne natisneš nekaj 1000 strani letno, ga trgovine nimajo v asortimanu...

Tako kot menjaš toner, menjaš tudi valj. Ne bi smelo biti kakšnih problemov, saj gre za potrošni material...

Nekateri tiskalniki (predvsem HP in Canon) imajo v kartuši toner+valj, a je zato kartuša precej dražja.

@GTX970: Kakšen podajalnik papirja? 3215NI ga ima že serijsko...

Opcija je 3225DNI, ki ima vgrajen obračalnik papirja, da avtomatsko tiska obojestransko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

MStrix ::

Kaj pa recimo HP v tem cenovnem razredu?

ALI CANNON

Han ::

Tukaj se pogovarjamo o laserskih tiskalnikih... ;)

MStrix ::

Sorry se mi je zdelo da sem ga usr.. ;((

Kaj pa SAMSUNG SL-M2070F (cca 130EUR) ima kdo izkušnje z njim. Pred časom sem uporabljal ML-1600 in je bil krasen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MStrix ()

Han ::

Dokaj nerazširjen model, brez klasičnega predala za papir, počasnejši od Xeroxa 3215NI, relativno drag potrošni material (toner ima kapaciteto zgolj 1000 strani)...

MStrix ::

Hvala za info


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Kaj kupiti
697142161 (957) easyrider3
»

Laserski vs Injket TISKALNIK

Oddelek: Kaj kupiti
263609 (2970) styrian
»

Laserski tiskalnik za ~50€

Oddelek: Strojna oprema
363852 (2541) BCSman
»

Kateri printer

Oddelek: Kaj kupiti
172884 (2361) mprox
»

Laserski tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
213804 (3045) nightbird

Več podobnih tem