» »

Kako oživeti LCD monitor od mrtvih ? :D

Kako oživeti LCD monitor od mrtvih ? :D

Dexx ::

Hey,

Stvar je taka.... Mam en LCD monitor (zelo star, 5-7 let) kateri je na enkrat dobil neko smrtonosno bolezen in umrl... pogreb je je sicer bil lep samo se jaz nočem sprijaznit da je konec :P. KO priklopim monitor na PC & Elektriko se ne zgodi nič, niti zelena lučka se ne pržge ne glede na to koliko krat ga odklopim/priklopim. Monitor sem odprl, vezje zgleda ok, kondenzatorji zgledajo ok, vse zgleda ok nič osmojeno pa nič. Edina stvar ki se mi zdi malo... off je to da je električni tok po celotnem notranjem ohišju zaslona vključno z ohišjom ki drži vezja na zaslonu... v bistvu kam dam fazntrefer tam je štrom... razn seveda na plastiki... Multimetra žal nimam ker sem ga posodo pa je šau v krog ko joint z to razliko da se je nekje v krogu zgubil.... ima kdo kako idejo KAJ bi lahko bilo narobe, če sem kaj spregledal oziroma premalo preveril in ČE bi se dalo kaj naredit da bi na tej starini spet lahko gledal bolj ali manj pomanjkljivo oblečene punce :P
Za dodatne informacije oziroma rešitve prosim pišite :)

goranzaric ::

Prvo napiši tudi točno kateri model LCD-ja imaš. Drugo pa brez osnovnega orodja sploh nimaš kaj iskati po elektroniki. Sami osnovni instrumenti so poceni in se dobijo za okoli 10€. Sam imam en star LCD monitor brez adapterja v slabšem ampak delujočem stanju in če ga želiš pridi do Brežic in ga dobiš.

Dexx ::

Se opravičujem za pomanjkljive informacije, sem mislil da nekak model LCDja ne bo preveč pomemben razen če gre za kakšno serijsko napako.Drugo pa, imam osnovno orodje vse kar mi trenutno manjka je multimeter/volt/ampermeter in si ne morem vzet cel dan časa da bi celotno vezje stestiral in preveril če so meritve v zadovoljivih merah, in kot tretjo: Res je da se prvič ukvarjam in popravljam LCD zaslon ampak sem že imel kar precej hardware-a v rokah in vsaj upam no, da nisem toliko tumast da bi "šraufal" kar nekaj za brezveze samo zato ker mam preveč časa in zadevo še bolj uničil kot pa že dejansko je. Bom probal še enkrat opisat moj problem. Nepotrebne informacije ampak povem samo toliko da me nebi imel za enga 16 letnika ki šraufa/uničuje samo za to da bi videl kako noter zgleda pa polomil oziroma uničil pol stvari. Verjamem pa da zgledam kot en osl z mojim načinom pisanja :P


LCD Monitor Samsung LG LM190E03
Priklopljen na moj PC in vlkjučen v elektriko ne da nič od sebe. Niti lučka se ne prižge tak da ne vem v čem bi bil problem, ali je interni napajalnik monitora, ali je backlight, ali so kakšni kondenzatorji na vezju (čeprav vsi zgledajo OK, skorajda kot novi).. v glavnem zmanjkalo mi je idej. Probal sem ga tudi priklopit samo v elektriko, in potem še na PC od punce in se tudi ni nič zgodilo(kar je bilo za pričakovat. Par dni preden je monitor prenehal delati se je zgodilo da, ko je PC prišel iz sleep mode-a je zaslon prikazal samo Logotip firme in sem ga mogo ukasnit/prižgat da je spet delal, drugih težav pred tem in za tem pa ni bilo, seveda dokler ni crkno.

Hvala za ponudbo ampak so mi brežice nekak predaleč :/

Je že imel kdo podoben ali isti problem in ve če se sploh da kaj naredit brez da ga dam na servis in preplačam popravilo? Tehničnega znanja imam dovolj da ga sam popravim, izkušnj z monitori pa nič zato prosim za pomoč.

LP Dejan.

goranzaric ::

Za backlight lahko preveriš tako da z močno lučjo posvetiš v monitor pod kotom in bi moral videti osnovne ikone namizja ali start meni čeprav glede na to da čisto nič ne pokaže (ni lučkice) bi bilo za premerit glavno varovalko če je prekinjena, potem FET če je prebit in pa izhodne napetosti ki gredo iz napajalnega dela v glavno vezje. Na nekakšen servis nosit je vprašanje če je smiselno ker 19" monitor dobiš že za 40€ kar boš zagotovo dal tudi na servisu.

LP

hojnikb ::

mogoče so fuč kondiji na vezju (v tistih cajtih je blo kr dost "ponarejenih" kondenzatorjev v obtoku)
#brezpodpisa


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LCD PSU napetost pade pod obremenitvijo

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
81070 (983) FX6300B
»

Popravilo LCD zaslona (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7214378 (11219) Telbanc
»

Razstavljeno: Nadomestne tipke za LCD monitor

Oddelek: Pomoč in nasveti
243581 (3168) SkyEye90
»

Lastniki poceni LCDjev- pozor na slabe kondije ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
9710716 (5327) Pyr0Beast
»

pokvarjen LCD

Oddelek: Pomoč in nasveti
73122 (2880) jat2406

Več podobnih tem