» »

Internetna hitrost - 2 routerja

Internetna hitrost - 2 routerja

Sokol80 ::

Imam problem z internetno hitrostjo, moj ponudnik pravi, da mi ne more pomagati in rešitve ne ve. Zadeva je sledeča:
1. Internet imam preko ljubljanskega kabla
2. Na njihov modem, ki so mi ga dali in ima samo 1 izhod, imam priključen router
3. Na ta router št.1 (Lynksis), ki pa ima več izhodov, je potegnjen kabel v drugi del hiše, na katerega je nato priključen še router št.2 (se pravi na en router je priključen še en router)
4. Router št.2 pobira vso možno internetno hitrost, kadar se npr. posluša glasbo na youtube
5. Poizkusil sem nastaviti router št.1 preko Lynksis internetne strani, da bi bil nekako prednosten, pa ne pomaga čisto nič
6. Vprašal sem na LJ kablu, če imajo morda tudi modeme z 2 izhodi, da preverim, če bi bilo kaj drugače, pa pravijo, da nimajo saj je moj problem koliko računalnikov imam priključenih, plačam 1 internet, torej imam 1 izhod na modemu dovolj. S tem se sicer ne strinjam, ker meni kot uporabniku to ni prilagojeno... To je isto kot bi kupil avtomobil s samo 1 sedežem...

Kakšne rešitve, zakaj, kako... če sploh so? Sam o teh stvareh nimam pojma.
  • spremenilo: Sokol80 ()

Yacked2 ::

Kaj pa brezžična tehnologija ? na routerju št 1 omogoči WLAN, ter si poveži nanj oz. kupi dober CISCO router
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Yacked2, oba routerja sta wireless...

darkolord ::

Kako imaš drugi router priključen na prvega?

darklord, s kablom.

Iz modema je kabel v router št.1 v port1, v port2 pa je nato priključen kabel, ki je potegjen v drugi del hiše, na katerega je potem priključen router št.2

mayne ::

Poglej če ima router nastavitve QoS, te lahko uporabiš za določanje prioritete prometa.

blackbfm ::

Glede 6 točke ima ponudnik prav, ti pa si v zmoti. Poleg tega ti dva izhoda nič ne bi pomagala, stvar bi bila popolnoma ista (ker je prepustnost skupna ne glede na št izhodov).

Rešitev je pravilno nastavljen router ki podpira QoS.

na katerega je potem priključen router št.2
V enega od LAN portov?

darklord nimam pojma, router ima zadaj samo še 4 proste priključke, označeni so s številka 1,2,3,4 pod njimi pa piše ethernet.

blackbfm, sem napisal, da sem QOS nastavljal preko IP naslova (če to misliš?), pa je bilo tako kot ne bi nič naredil...

Ali je mogoče, kakšna fora v laptopih? Da ima en pač močnejši oz. novejši modem, pa pač on močneje vleče in vse pobere?

Jaz res nimam pojma o tem, zato si moram takole pomagat...

Zgodovina sprememb…

router ima zadaj samo še 4 proste priključke, označeni so s številka 1,2,3,4 pod njimi pa piše ethernet.
Router ima ponavadi en port (za internet) ločen od ostalih... Imaš v routerju št.2 vtaknjen kabel v tega ločenega ali od enega od tistih štirih?

darklord, to pa je zanimivo vprašanje... bom preveril, ker router št.2 ni moj!

blackbfm ::

to nima veze kam je vštekan #2..modem je zelo verjetno na wan portu tako da..bistvo je da ti na router #1 qos ne deluje ali ni pravilno nastavljen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

Preveril sem situacijo, router 2 je pravilno priklopljen. Torej ostanejo samo še pravilne nastavitve mojega routerja 1.
Prilagam sliko, kako je trenutno nastavljen! Ali je pravilno ali ne pa... hmmm..hmmm.. vprašanje... ?

Največja kriza je pri downloadanju z Bit Torrentom... pobere max vso hitrost. Tudi če downloadam preko routerja 1 z max hitrostjo, ga nato nadvlada router 2 in mu pobere vse...

Zgodovina sprememb…

Hayabusa ::

Naloži tomato fw http://victek.is-a-geek.com/tomatoen.ht...
kjer lahko potem v RAF Features -> QoS BW Limiter nastaviš max. Bandwidth po pcjih.

Hayabusa OK, bom poizkusil še to.

A pa lahko mogoče kdo malo pokomentira tistele nastavitve QOS na sliki...? (delno sem si pomagal s telimi navodili http://homekb.cisco.com/Cisco2/GetArtic..., samo ne štekam čisto vsega...)

Zgodovina sprememb…

primus1024 ::

Najbolje je, da QoS uporabljaš za aplikacije in ne fizične mašine. Bittorrentu določi, da je low priority, DNS in http pa določi, da so high.
Druga varianta je, da QoS izklopiš.

Naj samo povem, da QoS nastavitve ne delujejo, lahko delam kar želim, ni nobenega haska, preizkušeno večkrat različne opcije, torrent se bo ne glede na to, kaj in kako nastavim vseeno loadal z max hitrostjo kolikor je možna, in router#2 bo še vedno glavni. Zato sem QoS enostavno izklopil, ker itak nič ne pomaga.... Zaključek vsega je, da pomaga edino to, da ustno zapovem uporabniku routerja#2, da si na BitTorrentu nastavi in omeji max hitrost in da je žal uporaba dveh routerjev na enem modemu zelo slaba opcija... Čakam ponudnika internetnih storitev, ki mi bo omogočil rešiti ta problem, telemach je žal pri temu slab, za druge še ne vem. Vam pa hvala.

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Vse je tapkanje po mraku, če ne vemo, kaj in kako imaš priklopljeno.

Modem bi naj šel na WAN ("Internet") priklop ruterja 1 (mimogrede, kaki model?).

Kako pa imaš PC-je priklopljeno?

Na sliki sicer nimaš noben QoS nastavljen, tako da...

PA še to: kaki paket imaš? Si kaj meril hitrost? (recimo tule : www.speedtest.net ).
Ko sosed ne dela nič, pa ko sosed "zablokira".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Sokol80
Na cisco FW dela Qos en drek (beri ne dela).
Zakaj misliš da sem ti predlaga tomato ??

Ok, mam se en drug precej hujsi problem.. Nekaj sem saril po ctr+alt+del in dal tam za neko zadevo koncaj opravilo. Pojavil se mi je modri zaslon in racunalnik se mi je znova zagnal, a tokrat mi je ponudil neke 4 variante...safe mode, safe mode with networking itd. Katerokoli varianto izberem, se pojavi crni ekran in ne gre nikamor. Vse kar lahko storim je, da ga na gumb spet ugasnem. Poizkusil sem ze vstavit cd z diverji in cd z windowsi pa nic.. Kaj se je zgodilo in kaj naj naredim, imam visto pa opravicujem se, ker sem tukaj napisal, pisem namrec iz telefona za prvo silo.

shadeX ::

imaš mogoče kodo ki se izpiše ob modrem zaslonu?

Ne nimam. Modri zaslon se je samo prvic pokazal, pa si jo nisem uspel zapisat. No zdaj sem pa res slabe volje. Laptop mi ne reagira se vedno mi ponudi naj vstavim windows installation disc in pa par opcij, safe mode itd. In karkoli izberem se vedno crn zaslon in nobenega zvoka. Vse lucke na laptopu (hp) gorijo normalno.

shadeX ::

Ugasni ga za nekaj časa. Mogoče se ti je pregrel..?

Nebi bilo čudno za HP.

Ok ga bom pustil do jutri mirovat. Drugace 4 leta od nakupa nisem imel enega problema.

A je imel kdokdaj podoben problem tukaj gor, torej crni zaslon na hp in kaj je storil (razen da ga je popokal in peljal na servis...)?

Poženi v safe mode.

Yacked2 ::

Tisto kar si sklopil v Task Manengerju nebi smelo uplivati na računalik po restartu.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Hayabusa, safemode sem lahko pognal, a pojavil se je samo črn zaslon in to je bilo to!

No dejansko se je VISTA sesula kot hiška iz kart... Sistem je vzpostavljen nazaj in deluje. Pomagal pa mi je serviser.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izpad interneta pri T-2 samo pri prejemanju podatkov iz Bittorrent omrežja, ne pa pri

Oddelek: Omrežja in internet
415670 (4146) Jst
»

2 routerja, težava s QoS

Oddelek: Pomoč in nasveti
81486 (1307) Vaseer
»

Optika 20/20 ft. linksys wrt54g (strani: 1 2 )

789438 (5667) Pyr0Beast
»

Linksys router VPN ENDPOINT in WinXP odjemalec - planet za znoret ali slotech mi poma

142391 (2117) BlazP
»

Kako najmanj boleče razdeliti internet med cca. 25 uporabnikov??

232246 (1438) ]Trix[

Več podobnih tem