Forum » Omrežja in internet » Wifi kamera in težave pri brskanju
Wifi kamera in težave pri brskanju
dunda ::
Če priključim WIfi kamero v domače omrežje, mi kamera deluje, ne deluje pa mi brskanje po spletu iz domačega omrežja.
Pred kakšnim letom sem nekaj podobnega že imel, pa se nikakor ne spomnim, kaj je bila težava.
Domače omrežje sicer deluje brez težav, uporabljam DHCP (in ima vsaka naprava lepo svoj IP). Če prižgem kamero, tudi ta dobi svoj IP, je dosegljiva, nekatere storitve še vedno delujejo (vremenska postaja, internetna TV ...), samo brskanje pa nikakor ne. Kameri sem namerno nastavil port 8080, vendar ni razlike.
Kakšna ideja?
Pred kakšnim letom sem nekaj podobnega že imel, pa se nikakor ne spomnim, kaj je bila težava.
Domače omrežje sicer deluje brez težav, uporabljam DHCP (in ima vsaka naprava lepo svoj IP). Če prižgem kamero, tudi ta dobi svoj IP, je dosegljiva, nekatere storitve še vedno delujejo (vremenska postaja, internetna TV ...), samo brskanje pa nikakor ne. Kameri sem namerno nastavil port 8080, vendar ni razlike.
Kakšna ideja?
https://www.kacnje.eu
Yacksy ::
A si siguren, da nimata kamera in tvoj PC (ali kaka druga naprava) enak IP naslov na lokalni mreži?
Shit happens
Bom še enkrat preveril. Vendar mislim, da DHCP pravilno deluje. Usmerjevalnik sem tudi restartal, pa ni pomagalo. Čim priključim kamero gor, je sranje. Najbolj pa me mori to, da sem pred časom že imel takšno težavo, pa se nikakor ne spomnim, kaj je bilo narobe. Takrat sem celo zamenjal kamero in usmerjevalnik :-)
Da malo obudim zadevo, če komu kaj pade na misel - nič še nisem uspel rešiti.
Kamera deluje, lahko se prijavim v njeno administracijo. Ampak - v trenutku, ko jo priključim, se ostalim ustavi brskanje po spletu. FTP in internetna TV še naprej delujeta brez težav. Potem pomaga samo restart routeja (odklop kamere ni zadosti).
Kamera dobi svoj IP, preko FTPja tudi kamera lahko pošilja slike na zunanji FTP strežnik, ampak brskanje po spletu pa crkne in konec.
Tole je D-Link emulator konzole
Za razliko od tega imam nastavljen port 8080 in UPnP izključen.
Kamera deluje, lahko se prijavim v njeno administracijo. Ampak - v trenutku, ko jo priključim, se ostalim ustavi brskanje po spletu. FTP in internetna TV še naprej delujeta brez težav. Potem pomaga samo restart routeja (odklop kamere ni zadosti).
Kamera dobi svoj IP, preko FTPja tudi kamera lahko pošilja slike na zunanji FTP strežnik, ampak brskanje po spletu pa crkne in konec.
Tole je D-Link emulator konzole
Za razliko od tega imam nastavljen port 8080 in UPnP izključen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 341243 (41699) | ignats |
» | Port Forwarding nikakor noče delovati?Oddelek: Pomoč in nasveti | 7668 (6808) | AC_DC |
» | težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 6113 (4619) | nx6325 |
» | Kako dostopati do IP kamere preko web-aOddelek: Omrežja in internet | 12205 (8968) | urosh |
» | Nadzorni sistem in web dostop?Oddelek: Omrežja in internet | 1633 (1476) | 5er--> |