» »

Kako dostopati do IP kamere preko web-a

Kako dostopati do IP kamere preko web-a

blubiu ::

Marmitek IP Robocam 8 kamero imam preko wirellesa povezano na Asus Wl-520Gc router. Preko njega sem povezan na adsl modem in naprej v internet.
Preko interneta bi zelel dostopati do kamere, vendar ne vem kako zadevo nastaviti?
Povezava na ISP nima stalnega IPja, kamera pa ima nastavljen fiksen ip v notranjem omrezju.
Hvala za pomoc.
  • spremenilo: blubiu ()

Gwanaroth ::

Cakaj, kje je zdaj problem? V tem, da se ti zunanji IP spreminja, ali da ne znas nastavit, kako bi prek ruterja prisel do kamer ?

Ce je prvo, uporabi enega izmed dyndns servisov (dyndns.org naprimer). Tam lahko brezplacno ustvaris neko poddomeno (blabla.dyndns.org), ki vedno kaze na tvoj aktualni IP. Na racunalniku potem samo instaliras programcek (ga dobis na isti strani), ki ti potem tvojo poddomeno (blabla.dyndns.org) vedno ohranja z aktualnim IPjem.
Lights often keep secret hypnosis..

VASkO ::

ali pa v routerju nastavis DynDNS servis in ne rabis nobenega programcka. ce ti tvoj router to podpira.

blubiu ::

Za vse rookieje kot sem tudi sam kratko navodilo:
1. Kameri doloci fiksen IP v LAN, da jo bos vedno nasel
2. Na routerju naredis virtual server (vsaj pri Asusu se tako imenuje), kjer notranji IP od kamere izpostavis proti internetu. Nastavi tudi drugacen port za dostop do IP od 80 (http port), da ne bo mogel vsak gledati preko kamere.
3. Preko dyndns.org odpri racun, da bos lahko dostopal iz interneta na svoj web ip (ce je dinamicen). Tu enostavno poimenujes svoj ip z imenom npr mojakamera.xxx.xx

Tako je uspelo meni.
Edino preko windows mobile ne morem dostopat iz interneta do kamere. Ko sem doma preko lan (telefon je povezan v lan) zadeva deluje, ko pa poskusim s telefonom dostopat do kamere preko interneta, pa zal ne gre. Kaksna ideja?

denci ::

zdravo

mene zanima, če ima kdo izkušnje s povezavo linksys routerja wrt54gl, ter kamere linksys wvc54gca, s programom za vspostavitev mi je sicer uspelo vzpostaviti brezžično povezavo s kamero, ampak znimama me, kako bi jaz lahko posnetek v živo spremljal preko mreže od drugod, zgoraj si govoril o serverju, to mogoče pomeni, da na routerju omogočiš ddns server, se na tej strani registriraš, ampak s katerim ip naslovom dostopaš do interneta, je za to potreben statični ip naslov moje mreže?
hvala za vse odgovore!!

res bi prosil, če se kdo na to spozna

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: denci ()

denci ::

mi lahko kdo pomaga glede zgoraj navedenega problema

prijavil sem se na dyndns.com in si ustvaril svojo domeno, na routerju sem tudi odprl to domeno, tojer programa ne rabim, kot je prej nekdo napisal, kameri sem tudi določil brezžični ip naslov...
Kako torej naprej, kako se sedaj povežem s kamero preko spleta??

KoMar- ::

Še port moraš odpret. Seveda ne bo škodilo, če nam zaupaš podatke o routerju in kameri, veš? ;((

denci ::

router linksys ddwrt54gl, kamera linksys wvc54gca...
uspel sem vzpostavili brezžično povezavo s kamero, registriral sem se na dyndns.org, ampak ne vem kako dalje...
router ima tudi možnost povezavo preko domene dyndns, kako naj se torem iz nekje povežem na kamero?
hvala za odgovore

Mogoče lahko kdo pomaga?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: denci ()

denci ::

uspelo mi je povezati dodeljeno spletno stran preko dyndns-ja in moj router,torej lahko od kateregakoli računalnika dostopam na moj router vendar kako dalje, kako torej dostopati preko spleta na mojo kamero?
hvala za pomoč

denci ::

Sem ćisto pozabil na kamero sedaj sem se spet spomnil vzpostaviti stik s to kamero od oddaljenaga računalnika, ampak me še vedno zanima kako je s tem nastavljanjem porta.
Torej dostop do ruterja imam preko računa dyndns, ampak težave imam z dostopom do kamare.
Po vstavljenim istalacijskim cd-jem za kamero sem se enkrat sel skozi nastavitve kamere, vendar s eustavi pri zadnji tocki, ko je potrebno kamero odklopiti iz ruterja in kamere v wireless omrežju ne najde več?
Kaj so torej vzroki za vse napake??

denci ::

imam še eno težavo, dostop do kamere sem si uredil preko dyndns strežnika s statičnim ip naslovom, tako da sem na ruterju1 nastavil preusmeritev in porta 8080 na port kamere 80, svar je delovala super.
Potem sem kamero priklopil na ruter 3, ki je povezan preko mac naslova še enega vmsenega ruterja2 in na tem ruterju nastavil zadevo isto kot prej na prvem in stvar ne deluje, ko vpišem moje ime strežnika (ime.dyndns-ip.com) in na koncu številko porta npr. 8080 pridem na ruter 1....Zakaj??...potem sem poskusil tudi spremeniti port na ruterju3 na npr. 8082 in poskušal dostopati do ruterja preko tega porta, v tem primeru pa sploh ne dela...ima kdo kakšno idejo kako priti samo na ruter3??

butkomutko ::

pred kratkim nabavil ip camero foscam in razocaran ugotovil ,da so prilozena navodila bedna no v domacem omrezju sem jo le uspel aktivirat tako ,da na PC in tablici ,jo mam v vpogledu a namen mojega nakupa je bil ,da bi imel dostop od kjerkoli je na voljo internet na skatli je to celo oglasevano
ko sem kontaktiral dobavitelja mi je samo skopo odvrnil ,da moram odpret port na usmerjevalniku in ce nima ddns naredit staticni ip no ddns camera ima
no bil bi vesel nasveta kako naj pridem od drugot ,do moje camere

usmerjevalnik je siolov sinope camera pa foscam zunanja

OK.d ::

to tudi mene zanima sicer ena druga camera
LPOK.d

butkomutko ::

ni tu nobenega struckota ,ki se razume na ip kamere ???

Yacksy ::

Za odpiranje porta na usmerjevalniku pa res ne rabiš biti stručko za IP kamere ...

Pobrskaj po forumu in uradnih navodilih za svoj usmerjevalnik kako se to naredi. Vse je bilo že vsaj 1000x razloženo in folku se preprosto ne da to še enkrat ponavljat. Vključno z mano.
Shit happens

butkomutko ::

ja takih struckotov res ne rabimo ,da pametujejo kako je vse ker to pac ne drzi

Yacksy ::

OK, če si s tema linkoma ne moreš pomagat, potem bom počasi obupal:

http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/da...
https://slo-tech.com/forum/t110609/0

Na usmerjevalniku odpreš TCP port na katerem posluša kamera (verjetno 80) na LAN IP naslov kamere.
Shit happens

butkomutko ::

no,do Siolovih navodil znam tud sam pridet v bistvu predvidevam ,da mam celo vse pravilno vpisano

samo nikjer ni cisto nic omenjeno kaj recimo vpises v tablici z androidom ,ko si nekje drugje ali pa pac na nekem drugem racunalniku

in posteno povedano se z drugim linkom tud glih ne more si nihce veliko pomagat razen ce zadeve ne obvlada v nulo pac

urosh ::

Saj zadeva sploh ni nobena umetnost. Na routerju/modemu preusmeriš port na notranji IP. Ko si zunaj vpišeš tvoj ZUNANJI ip. Če je fixen, ni panike, če je dinamičen, pa uporabiš enega od servisov, ki ti dinamično spremljajo tvoj zunanji ip. Dyndns ali katerikoli drugi. Večina routerjev ima možnost uporabe tega direktno na routerju, če ima to možnost tudi tvoj modem ne vem in se mi niti ne da iskati. Če tega nima, potrebuješ nek računalnik, na katerem bo potem ta program laufal in javljal spremembe prej omenjenemu servisu. Ti boš potem dostopal preko imekisisigaizbral.dyn.org (odvisno pač kateri servis uporabljaš).

Daj si malo preberi o teh stvareh, pa boš videl, da je zelo enostavno. In če boš sam prišel do rešitve, si jo boš zapolnil. Če ti mi damo vse na pladnju, boš pa hitro vse pozabil...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjev

Oddelek: Omrežja in internet
235914 (4420) nx6325
»

Konfiguracija IP kamere + modem + router

Oddelek: Omrežja in internet
52036 (1898) NeMeTko
»

Statični ip

Oddelek: Omrežja in internet
243799 (3472) vratar
»

IP po e-posti

Oddelek: Pomoč in nasveti
262305 (1813) detroit
»

resitev: Kako nastavit router

Oddelek: Omrežja in internet
163000 (2694) nicjasno

Več podobnih tem