Forum » Omrežja in internet » WRT-54GL, Asus WL-500W domače omrežje...
WRT-54GL, Asus WL-500W domače omrežje...
borča ::
Pozdravljeni. V hiši imamo WLAN preko Linksys WRT-54GL routerja, ki pa žal ne zajema vseh prostorov, ki bi si jih želeli. Imam še Asus WL-500W, ki bi ga pa želel uporabiti kot dodatno dostopno točko. Bi mi lahko nekdo pomagal kako in kaj? Hvala Lp
mtosev ::
ja v nastavitvah mu določi, da se obnaša kot access point (AP mode)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Mavrik ::
Pozdravljeni. V hiši imamo WLAN preko Linksys WRT-54GL routerja, ki pa žal ne zajema vseh prostorov, ki bi si jih želeli. Imam še Asus WL-500W, ki bi ga pa želel uporabiti kot dodatno dostopno točko. Bi mi lahko nekdo pomagal kako in kaj? Hvala Lp
Daleč najzanesjivejše in najlažje je to, da od Linksysa (LAN port) do prostorov, ki niso pokriti potegneš mrežni UTP kabel in tam priklopiš Asusa (isto LAN port). Na ASUSu ugasneš vse router funkcije (vključno z DHCPjem), nastaviš Wifi in je to to.
Obstaja še opcija z WDS, kjer boš pa moral namestiti kak dd-wrt, tomato ali kaj podobnega na oba routerja, ter ASUSa postaviti nekje na pol poti do nepokritih prostorov, da bo deloval kot repeater.
The truth is rarely pure and never simple.
Želel bi izboljšati internet na terasi, nadstropje višje in še kje. Nimam volje vleči kable v vse konce hiše. Bom probal z tvojo drugo predlagano opcijo WDS. Na Linksysu že imam nameščen DD-WRT za Asusa se pa, odkrito povedano, ne spomnim več. Kako na Asusu naredim vse potrebne nastavitve? Ga moram prek okabla priključit ali kako?
Am, okej, zdaj pa še enkrat. Lepo si vzami čas, nariši načrt hiše in na katerih krajih rabiš povečat pokritost da bomo videli a se to z enim samim dodatnim routerjem sploh da.
Pa vseeno ti priporočam, da resno premisliš o vlečenju enega (1) kabla do drugega routerja, ker ti WDS prepolovi uporabno pasovno širino, kar ti bo delalo resne probleme če imaš že zdaj slab signal (in posledično malo prepustnosti). Da o tem da boš moral oba routerja dat v doseg drug drugega (in tako zmanjšal pokritost) niti ne govorim.
Pa vseeno ti priporočam, da resno premisliš o vlečenju enega (1) kabla do drugega routerja, ker ti WDS prepolovi uporabno pasovno širino, kar ti bo delalo resne probleme če imaš že zdaj slab signal (in posledično malo prepustnosti). Da o tem da boš moral oba routerja dat v doseg drug drugega (in tako zmanjšal pokritost) niti ne govorim.
Zadeva je takšna. Linksysa imam postavljenega tako, da mi pokriva brajde in lep del hiše, če uporabljam prenosnika, tablico ali Nota2. Terasa je out. Težava je dnevna soba in terasa vendar ne tako, da sploh ne bi bilo signala temvelč je slab. Težava so telefoni. prenosniki in tablice delajo normalno. Planiral sem postavitev Asusa na nasprotnem vogalu od Linkysa pa bi moralo špilat, ker z prenosnikom že sam Linksys vleče.
Še vedno nimamo pojma kje je tvoja terasa, dnevna in vse ostalo kar hočeš pokrivati.
http://prntscr.com/p1ipp
Lahko bi Linksysa prestavil in pokril še ostale dele. S tem bi signal oslabil pod brajdami... Ne vem, predvidevam.
Lahko bi Linksysa prestavil in pokril še ostale dele. S tem bi signal oslabil pod brajdami... Ne vem, predvidevam.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domače omrežje preko dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 3047 (2614) | Invictus |
» | dd-wrt router in tenda w311r kot repeaterOddelek: Omrežja in internet | 1319 (1191) | Lukzii |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18762 (11699) | Hayabusa |
» | Linksys wrt54gl in bridgeOddelek: Omrežja in internet | 7497 (6625) | BlaY0 |
» | router dosegOddelek: Pomoč in nasveti | 1800 (1604) | T0RN4D0 |